När jag skulle färga håret från rödbrunt till blont så försökte jag läsa över allt hur jag skulle slippa oranget hår eller gå till frisören. Det fanns många olika tips som många sa ej funka. Så jag testa mig fram och tyckte jag lyckades ganska bra utan massa orange.

Det jag gjorde var att jag blekte håret 2 gånger sen använda jag slingfärg fast i hela håret utan mössa 2 gånger och sedan en askblond färg. Jag fick så som jag ville ha det så länge för vill inte färga sönder håret, men om någon månad kommer jag lägga i den sista färgen så jag får som jag vill ha det.

Jag hade färgat håret rött som sedan blivit ganska urtvättat men som sagt röda nyanserna fanns fortfarande kvar.
Ett tips till är att slinga håret många gånger tills du får den blonda du vill ha eftersom du slipper får oranget hår men om man är som jag och orkar inte vänta eftersom det tar sin tid så gör man som jag gjorde.

Det gick sammanlagt på ungefär 400kr för mig. Jag köpte färgen mood från ÖB eftersom jag är lite snål och där kostar den inte mycket.

Men detta är resultatet.

PS.. askblonda färgen jag använde var garniers tror det är den på bilden. Tips till er alla är att köpa hem all hårfärg ni behöver innan så ni sedan slipper ta er till affären med halv klart hår.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har du problem som jag med att få lockarna att stanna kvar i håret?
Jag hade enormt problem med det förut. Lockarna vart helt perfekt men efter ungefär 1 timma så börja dom försvinna. Nu vet jag har man ska göra.

Om det är så att du duschar samma dag och vet att du ska locka håret den dagen så lite bli att använda balsam eller oljor som gör håret så lent för då glider lockarna ut. Om du inte vill göra det så kan då också använda saltvatten spray i håret för att göra det lite strävare.
Efter du lockat så använd inte massa hårspray för det tynger håret utan använd lite dry schampo eller mousse.

Sen är ju alla hårtyper olika men vad jag hört och efter egen erfarenhet så vet jag att det funkar för mig och många andra.

Likes

Comments

Detta är ett tips jag snappa upp för några år sedan. Det är en sorts gelatin mask som man enkelt kan göra hemma.
Det enda du behöver är:
*Vatten
*Mugg
*Gelatin pulver
*Sked
*Micro

Nu kan inte jag exakta måtten men jag brukar testa mig fram. Rör ihop 1 matsked ungefär med gelatin pulver i burken tillsammans med ½ matsked vatten. Ställ in i micron i ungefär 10 - 20 sekunder. Det har då smällt samman till en gegga som jag vill kallat. Vänta nån sekund tills det svalnat något och smeta sedan ut det i ansiktet där du har mycket porer ( jag brukar ta över näsan). Låt sitta tills det stelnar och dra sedan bort. Det är inte världens mirakel direkt men tycker det funkar hyfsat bra.

Ps...
Kom ihåg alla måtten och tider är inte exakta så testa dig fram lite.

Likes

Comments

Mitt första inlägg på denna blogg. Tänkte tipsa vilken sida jag gjorde min header för dom som är som jag och inte orkar lägga massa tid på headern.

Jag använder mig av www.picmonkey.com
J
ag tycker det är en väldigt enkel sida att redigera sina bilder eller göra collage på.

Här är några bilder jag redigerat på den sidan.


Likes

Comments