Har fastnat i Bondi bubblan och blivit lite väl bekväm här haha.. Det är så skönt att bara jobba och umgås och fika och surfa och inte bry sig om nåt annat haha.

Men snart går resplanerna vidare mot nya platser och upplevelser. För att få ett till år av Working Holiday-visat måste man jobba med ett särskilt arbete i en särskild postkod med en viss lön. För dem allra flesta innebär detta farmjobb, alltså 88 dagars arbete på en farm med att plocka eller packa frukt. Jag kan erkänna att jag inte varit jättetaggad på det och hade knappt några tankar på att ens göra farmjobbet i första hand. Men ju mer jag pratat med andra som gjort sitt farmjobb förstår jag hur värt det är att faktiskt ta tag i det och bara göra det. 88 dagars hårt slit ger 365 dagar att få vara i Australien och jobba. Väldigt värt, särskilt när det är så pass svårt att komma in i landet för att bara jobba.

Så det är planen för tillfället! Så får vi se om jag kan stå ut tre månader haha....

Nu är det även som kallast här i Bondi och vid beachen kan man åka pariserhjul och åka skridskor och stämningen är så häärlig. Vinter och 15-20 grader är inte så dumt faktiskt.

Jag ska hålla er uppdaterade lite oftare för jag vet ju att ni saknar mig så <3

ALL KÄRLEK TILL ER

Likes

Comments

Jag har inte trivts jättebra i lägenhet jag bor i för tillfället i Bondi. Velat hitta nåt nytt men varit för lat för att orka leta. Men idag var jag och tittade på en lägenhet med superbra läge och gick där ifrån och med en så sjukt bra känsla!!

Ni vet när allt bara börjar falla på plats. Och för första gången på ett antal veckor känns det som om jag kan få det att funka ett tag här utan att längta hem alldeles för mycket.

Är glad på livet<3

Likes

Comments


"I love being horribly straightforward. I love sending reckless text messages (because how reckless can a form of digitized communication be?) and telling people I love them and telling people they are absolutely magical humans and I cannot believe they really exist. I love saying, Kiss me harder, and You’re a good person, and, You brighten my day. I live my life as straight-forward as possible.

Because one day, I might get hit by a bus. Maybe it’s weird. Maybe it’s scary. Maybe it seems downright impossible to just be—to just let people know you want them, need them, feel like, in this very moment, you will die if you do not see them, hold them, touch them in some way whether its your feet on their thighs on the couch or your tongue in their mouth or your heart in their hands.

But there is nothing more beautiful than being desperate. And there is nothing more risky than pretending not to care. We are young and we are human and we are beautiful and we are not as in control as we think we are. We never know who needs us back. We never know the magic that can arise between ourselves and other humans.

We never know when the bus is coming."

- Rachel C. Lewis, Tell the People you Love You Love Them


Likes

Comments

Hur ofta vaknar du på morgonen och låter mobilen ligga kvar? Tar ett djupt andetag och känner in dagen.

Hur ofta låter du dig själv ha en morgon där du inte stressar, eller slänger i dig frukosten och springer till bussen?

Hur ofta vänder du ansiktet mot solen och tar ett djupt andetag och känner att det är fint att leva?

Hur ofta springer du ut barfota i regnet som vi gjorde när vi var yngre?

Hur ofta ser du dig själv i spegeln och bara älskar dig själv för allt du är? För att du kan andas, skratta och vara här på jorden.

Hur ofta tillåter du själv att vara som du är? Skratta när du tycker att något är kul, gråta när du blir ledsen och säga vad du tycker även fast alla inte håller med. Och hur ofta tillåter du dig själv att uppskatta dem små stunderna i livet som faktiskt är livet? Inte fastna i ett virrvarr av sociala medier och förvirring och stress. Dansa i regnet, sjunga högt med till låten även om du inte kan texten, älska dem du älskar till 100 procent och le när du vaknar på morgonen. För det är en ny dag och även om livet inte är perfekt, så finns det små mirakel överallt.

Likes

Comments

Var och brunchade med Ellinor idag, och måste säga att här är en tjej som varit saknad.

Att det finns människor som drar upp humöret från noll till hundra. Såna tror jag starkt på att man ska hålla nära. Det är nog viktigare än många tror vad vi väljer att släppa in i vårat space. Låt inte negativ komma dig nära, för det kommer att smitta av sig. Samma sak när det gäller positiv energi.

Så välja att umgås med personer som gör dig glad, gör sånt som gör dig lycklig och se till att bara släppa in sånt i din vardag som inspirerar dig.

Likes

Comments

Vi strävar efter perfektion. Fungerande rutiner, ett välbetalande jobb, en stor social krets osv. Allt ska fungera, alla pusselbitar ska falla på plats. Men det fungerar ju sällan. Någon gång krockar det alltid och vi blir stressade, mår dåligt och förstår kanske inte vad som gick fel.

Det är livet. Och det kanske är okej att livet är lite rörigt. Ibland, men kanske till och med mer än ibland. För livet är ju lite som det är ibland. Och sällan väldigt perfekt.

Stäng av alarmet och sov ut när du inte känner för att ta den tidiga joggingturen fast du lovat lovat lovat dig själv att du skulle göra det. Det är okej. Bli ledsen när han inte känner samma sak som du känner för honom, för det är okej. Det blev fel och livet blir fel ibland.

För vi kan jobba och slita för att försöka forma något som låter och verkar bra och kanske någon gång till och med får oss att bli lyckliga och känna att det var värt all möda. Eller så lutar du dig tillbaka och inser att du inte behöver kämpa så mycket. För när du inser att du redan har ett perfekt liv, en perfekt operfekt vardag, då är allt rätt okej ändå.'

"Empty yourself and

let the universe fill you."

Likes

Comments

Är det inte sjukt att tänka att vi kan göra exakt vad vi vill?

Det var det bästa med att resa iväg. Jag visste att jag inte hade några planer, och jag visste inte vad som skulle hända. Och det kändes så himla skönt.

Många blir rädda för det okända, att inte veta hur det kommer sluta eller hur framtiden kommer att se ut. Men det är något vackert med att veta att det kan utspela sig på miljontals olika sätt. Som att se en film för första gången och bara hoppas att filmen slutar på ett bra sätt. Men är det egentligen slutet som är det viktiga? Det bästa med en film är väl ändå det som sker någonstans där i mitten?

Det finns så mycket som vi SKA göra, som ses som självklarheter för att få ett liv som är bra. Men ingenting är ett måste. Följ din intuition. Den har alltid rätt.

Lite djupa tankar från andra sidan jorden haha!

Puss och kram på er fina människor<33

Likes

Comments

Jag har varit dålig på att uppdatera. Men ärligt talat har det inte funnits något jag velat skriva om de senaste veckorna. Inte för att jag inte har haft det bra, men livet har liksom kommit ikapp. Östkusten var en drömresa och det har inte varit jättelätt att landa i vardagslivet med jobb och boende osv. Jag skulle vilja skriva att jag lever drömlivet och jobbar på ett superhärligt jobb och bor i en superfin lägenhet mitt på beachen. Men det har tagit mycket slit och tålamod för att hitta jobb och ta mig till där jag är nu. Men snart tror jag nog att jag kan säga att jag lever drömmen.

I lördags flyttade jag in i ett rum i en lägenhet i Bondi, vilket känns skönt. Det kommer bli toppenbra när Magda kommer på onsdag då vi kan dela på hyran för rummet! Längtar tills stället börjar kännas hemma.

Jag har två jobb för tillfället, varav ett är ett café som säljer kaffe och acai bowls och allmönt är så så mysigt! Snart kommer jag ha möjlighet att jobba heltid där vilket känns så sjukt bra<3

Det känns som om många av vännerna drar sig vidare nu, hem eller till nya platser. Det är lite tufft ärligt talat, men jag måste stanna nu i Bondi och spara lite, vilket jag tror kommer bli bra. I augusti blir det nya resplaner, vilket känns spännande.

Puss på er alla där hemma, och glad Valborg!! Saknar er mer än nånsin!!


Likes

Comments

Fick en förfrågan om att skriva ihop ett inlägg om hur jag planerade och sparade ihop inför resan till Australien. Ta gärna hänsyn till att jag som person inte är den bästa på att planera och ofta går på magkänslan vilket både kan vara bra och dåligt haha.. Men samtidigt har den här resan lärt mig mycket och jag ska försöka dela med mig av alla lärdomar här.

Själva idéen om att resa kom någon gång under början av 2016 när jag var inne på min sista termin av gymnasiet. Jag satt och funderade på vad jag ville göra, vad jag ville plugga. Sökte in till några kurser och utbildningar men kände inget starkt sug till att faktiskt plugga vidare. En av mina bästa vänner skulle åka iväg till Boston för att jobba som au pair i ett år och jag kände att det kunde vara ett sätt för mig att också komma iväg till ett land jag varit så sugen på att resa till. Jag började planera hur jag skulle få ihop den barnerfarenhet som krävdes tills jag en dag i juli insåg att det inte alls var det jag ville, utan jag ville ut och bara resa. När jag väl tagit det beslutet var det inte svårare än att sätta sig ner och planera.

Resa själv eller med resebyrå?

Något jag funderade på ett tag och som jag tror att många funderar på, är om det är bättre att boka och fixa allting själv eller om det lönar sig att boka via en resebyrå som hjälper till med det mesta och bidrar med en säkerhet.

Det jag visste var att jag ville ha den där tryggheten när jag väl var nere i Australien, någonstans att vända mig om allt gick åt helvete. Det var kanske värt dem där extra tusenlapparna. Det jag lärt mig efter denna resa är att det verkligen INTE är värt det!! Lita på mig när jag säger att du kan ordna allting själv. Det är inte svårt, inte alls.

Jag började med att boka via en resebyrå kallad GoXplore. Allt verkade toppenbra och dem garanterade massor av härligt som gjorde att jag kände mig trygg och taggad på resan. Men allt eftersom började jag få mejl om valutatillägg och extra kostnader, som dem självklart nämner vid bokning (om än väldigt otydligt). Betalade alldeles för mycket för att ta mig ur det och inte heller helt okomplicerat. På flera sätt var det mitt fel som inte läste igenom allt och litade lite för blindt på det som stod i programinfon. Hursomhelst insåg jag snabbt att det dem garanterade inte riktigt håller samma standard som priserna dem kräver.

Så! Jag var livrädd över att fixa allt själv, men klarade jag det kan nog vem som helst klara det. Ärligt talat. https://www.swedesinaustralia.com är en bra site som hjälper till med ALLT. Likaså Facebook sidan https://www.facebook.com/groups/SvenskarISydney/ .

När det kommer till att åka själv och om man vågar osvosv, säger jag bara ÅKÅKÅK. För det första har jag träffat så många otroliga människor som jag aldrig hade träffat om jag inte tagit mig iväg. Man träffar människor, det är ingen fråga om saken. Plus att du kan forma din resa lite mer hur du vill, vilket alltid kan vara skönt.

För det andra så tycker jag aldrig att man ska tveka över att göra något man verkligen vill för att man skulle vara rädd eller osäker eller för att ingen vill eller vad det nu kan vara. Genom att göra det man verkligen drömmer om och vill göra, genom att ta några steg utanför sin comfort zone, det är så man växer som människa.

Let's talk about money

The Australian Government rekommenderar att du har cirka 5000 AUD (cirka 35000 svenska kronor) när du kommer in i landet och även en tur och retur- biljett. av vad jag har förstått är detta inte ett måste, men har du ingen retur-biljett kan det vara bra att kunna visa att du har råd att köpa en biljett hem. Det gick relativt smidigt för mig i gränskontrollen så jag vet inte hur strikta dem är kring detta.

Kolla in https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/417-

Jag började spara ihop pengar i slutet av juli skulle jag säga. Kändes som om jag slet ihjäl mig för att få ihop nog med pengar, med två deltidsjobb, men det kändes nog mer än jag faktiskt slet om jag ska vara ärlig. Jag var väl precis på gränsen när jag drog iväg, och nu i efterhand önskar jag nog att jag hade sparat ihop lite mer, det beror p[ hur mycket du vill kunna spenderar väl nere i Australien. Det är ett dyrt land.

Ett annat tips när det kommer till pengar är att skaffa ett australienskt bankort så fort du kommer ner hit. Det blir då billigare att både ta ut pengar och handla. Många använder sedan TransferWise för snabb och billig överföring mellan sitt svenska och australienska konto. Jag förde över via min svenska bank vilket kostar runt 300kr skulle jag tro. Är du bara i Australien på semester så kan det vara smart att fixa ett extra kort som inte tar någon hög avgift för uttag, även om flera australienska bankomater tar avgift för uttag.

Packning

Slutligen till packning. Här kan listan såklart variera, men jag tänkte dela med mig av tips som kan komma till nytta för dem flesta. Först och främst, tänk på att inte packa alltför mycket! Jag tog med mig massor av böcker, kläder och onödigt som du ändå kommer att köpa väl nere i Australien. Jag var tvungen att lämna en av mina väskor på farmen innan jag började att resa kusten, det var alldeles för tungt!

Så jag valde att packa i en större ryggsäck och en mindre ryggsäck. Kan vara bra att ta med en strandväska eller mindre handväska som du kan använda under vardagarna.

Kläder kommer du med all säkerhet att investera i här nere, allt är så sjukt fint! Tänk även på att en större del av tiden kommer spenderas i bikini om resan är under Australiens varmaste månader :)

10 viktigaste:

  • Pass, visum, internationellt körkort, pengar, CV (kopior på allt kan vara bra)
  • Extra telefon (tips från Jamie som tvättade sin mobil i tvättmaskinen)
  • Solglasögon
  • Sarong (kan användas som strandunderlag samt klädsel och tar ingen plats alls!!)
  • Adapter
  • Resehandduk
  • Kamera (finns så mycket fint att ta bild på här<33)
  • Bikini
  • Flipflops samt bekvämare skor (du behöver inte mer än två par)
  • Keps

Sen är du ALL SORTED <3
Kom ihåg att det mesta kan du köpa i Aus!!

Hoppas jag kunde hjälpa någon med planeringen inför resan. Det viktigaste är att du tar dig iväg <3

MASSA KÄRLEK OCH PUSSAR OCH KRAMAR

Likes

Comments