Hej på er!

Söndagkväll och en underbar helg i Idre ligger nu bakom oss och första dagen på nya jobbet ligger framför mig! Jag har ju dock trots allt skött städningen och diverse annat på detta kontor i drygt 7 år nu så det känns så himla skönt och känna till miljön och alla mina kollegor 😊

Men jag ska ändå ta och krypa ner i våran sköna säng alldeles strax och ta det lugnt och ta mig an min nya hobby, korsordstidningen haha!

Jag kommer ladda upp massor med bilder från helgen i veckan men under tiden så får ni njuta av en filmsnutt från vår helg!


Puss och kram och godnatt
😊💛

Välj HD-kvalité genom att klicka på kugghjulet 😊👆

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej darlings!

Nu har vi precis tillbringat 2 timmar i bilen och har kommit fram till Idre där vi ska spendera helgen med lite cykling med hela stora ligan. Och mottot det närmaste dagarna är i alla fall helt klart att det inte finns några dåliga kläder.. 😅👍🏼


Igår hade jag och Kenneth en mysig kväll i Falun och firade att det var den 17:e och våran 1,5 års dag ❤️

Vi åt den godaste pizzan jag nånsin ätit på BASTA! Och har ni inte smakat den så är det ett måste 😍

Tack min älskling för att du är du ❤️
You make me feel like before you I wasn't alive

Likes

Comments

Hej!!
Några kanske rynkar på näsan nu och har redan bestämt sig för att inte testa denna maträtt för ni läste zucchinipasta, det gjorde i alla fall jag när Kenneth sa att vi skulle äta det haha, så det är OK! 😜

MEN! Det var så himlans gott så jag tycker ni ändå ska räta ut rynknäsan och verkligen prova för jag blev glatt överraskad. Dessutom: mycket, mycket bättre för magen än pasta.

Det här är för ca 2-3 port

Gul lök 1st
Zucchini 2st
Kassler 500g
Vitlöksmjukost 100 g
Grädde 2dl
Mjölk 1dl
Senap
Chili
Salt & peppar

Hacka löken och stek den & kasslern i det matfettet du föredrar. Häll i mjölken, grädden & mjukosten och koka ihop. Krydda på och smaksätt med en klick senap.

Skala zucchinin i strimlor och koka i 1 minut.

Seeervera & njut! 😊

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är jag heelt ledig och det ska bli så skönt. Dessutom så är det min näst sista lediga vardag som timanställd/arbetslös och på måndag är jag tillsvidareskriven som tjänsteman på heltid, så jag ska banne mig njuta, men lite av båda 😁 Jag har ett bra pirr i magen och det ska bli väldigt skönt med ett mer rutinliv som passar mig allra bäst!

Sååå, idag ska jag ta tag i den ständiga stressapan jag har på min axel som tjatar på mig om att jag måste rensa mina hårddiskar och få mer ordning i mina fotoalbum på datorn. Jag överdriver inte när jag säger att jag har ca 50 000 bilder och varav 20 000 är väl bara skit och jag mår alltid lite smått dåligt varje dag när tanken kommer över mig, så en dag som denna ska jag sitta som en ostkrok framför datorn 😝
Wish me good luck!

Igår kväll tog jag och Kenneth cyklarna ut för att plocka blåbär och mötte upp Robban & Anna + hennes syster. Grillad korv och 1,1 kg blåbär sådär på en måndagkväll, det var ju trots allt inte fy skam det 😉👍

Likes

Comments

Hejhopp jengusar!

Här kommer ett middagstips till er som behöver en spark i baken och även denna dag vill äta något gott.
Det här är precis som allt annat jag bjuder på sådär fantastiskt lätt och laga, lätt och handla och lätt att göra! 😉

I korgen behöver du lägga:
Paprika
Gul lök
Gurka/Sallad
Färska Champinjoner
Köttfärs
Gräddfil
Riven ost
Majs
Tacokrydda

Fyllningen kan vara i princip vad som helst man tycker är gott och det är det som är så bra! Fetaost, kyckling, nötter, tomater etc. Väljer man kyckling skulle jag tipsa om fajitakrydda till som finns vid tacohyllan.

Stek löken & köttfärsen och krydda. Rör i majsen och svampen och fyll sedan din urgröpta paprika och toppa med ost , ställ sedan i ugnen tills det ser smält och gott ut! Dryga 20-25 minuter, toppa med lite gräddfil till! 😊

Smaklig måltid & trevlig söndag 💋

Likes

Comments

Favorit pojkismys ❤

Och lite "intervallmys" 😉

Och belöningen blev hallonmys 😚

Likes

Comments

Hejsan jengusar!
Den fina solen har hållt i hela dagen och även så nu, det ger en sån energi tycker jag! Trots det sitter jag ändå i soffan nu under min gosfilt, men ändå haha. Det är i alla fall härligt att få in värmen och ljuset i lägenheten.

Ikväll bjöd vi över en kollega till Kenneth på tacos och nu sitter vi och kollar på Leksands första träningsmatch. Säsongen drar ju igång igen om en dryg månad och dit längtar jag verkligen! Att gå på hockey mitt i veckan är lite som lördagsgodis 😄

Lite bakning har jag även hunnit med idag och denna gång blev det solrosfrallor till våran lördagsfrukost vi ska ha imorgon! Jag var rädd att första plåten gick förlorad efter lite dålig tidtagning från min sida men nu när alla svalnat så verkar dom ha blivit perfekta! 😍 Och gissa vad? Dom var superenkla! 😉

👇
50g jäst
6dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
10-12 dl vetemjöl/grahamsmjöl


Garnering: vatten, flingsalt & solrosfrön


Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av vattnet och låt den lösas upp. Häll sedan i resten av vattnet.
Rör ner salt & olivolja och vänd i mjöl lite åt gången medan du försöker arbeta ihop en deg. Använd så mycket mjöl tills det är en kompakt deg som inte fastnar i kanterna.
Lägg en bakhandduk över bunken och låt jäsa i 60 minuter.

Baka sedan ut och forma bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper & låt jäsa under handduken ytterligare 30 minuter, (dom sväller ganska mycket under denna tid, så gör inte allt för stora bullar).

Innan det är dags för ugnen: pensla på vatten och strö över lite flingsalt & solrosfrön.
Grädda sedan i mitten av ugnen på 250 grader i ca 10 minuter, lite längre om du väljer att baka större men inte längre än 14 min!

Lycka till & trevlig helg 😊☀

Likes

Comments

Bra start på helgen med underbart väder och lunch med min andra halva 💗

Likes

Comments

Heej på er 👋

Hoppas ni mår bra, jag mår toppen! Jag sitter i köket med tända ljus och en kopp ingefärate och lyssnar på Melissa Horn. Var ute på en 7km lång springtur tidigare så nu är det så skönt att njuta av lugnet och att man fått träna.

Imorgon ska jag till jobbet och göra lite fint. Jag och lillasyster Ella hade en heldag på kupolen & Ikea i onsdags och myste lite och köpte lite nytt och fint till kontoret, men jag hann inte packa upp något så det skall göras imorgon!

För övrigt så kokade jag den berömda ingefärashoten igår som har blivit en populär huskur mot förkylningar! Jag är inte där än men det är oftast i Augusti/September som jag brukar få mina förkylningar, så nu har jag rustat upp i förebyggande syfte haha. Så måtte jag bli sjuk nu 😉

Har dock klarat mig ifrån en snart 2 veckors förkylning från Kenneth så jag har redan haft lite tur men den vet man ju inte hur länge den varar.. 😊

Detta är i alla fall lätt som en plätt och göra!
Detta behövs och såklart gärna ekologiskt:
Ingefära 200g
Citron 1 st
Honung 2-3 msk
Vatten 1,5 L

Skölj ingefäran och riv den på ett rivjärn och lägg sedan i en kastrull med vattnet och koka lätt, ca 50-60g, i ca 25-30 minuter.

Låt svalna något och sila sedan över vätskan i en flaska av något slag och ha sedan i honungen och pressa i citronen.
Ta en liten shot varje morgon och kyls i kylskåp upp till 1 månad! 😊👌

Styrkan i shoten beror på hur mycket honung du har i, men lite riv är alltid skönt för halsen och speciellt vid förkylning.

Kram på er och lycka till
💛

Likes

Comments

Hej på er!
Ikväll är jag hemma i Falun hos mamma och ska sova över med Ella för att hon jobbar, så nu ligger jag bara i soffan och myser framför VD och har precis plockat hallon ute i trädgården. Rena rama lyxen! Mamma har morötter och rödbetor också, så söta och goda 😊

Annars idag och även lite igår kväll så har jag tillbringat tiden med att rensa jordgubbar och 12 liter blev till slut 4kg, så nu har vi nästan en full låda i frysen och lite lyxigare smoothies ett tag! 😍

Hoppas ni har en fin kväll
🍓❤

Likes

Comments