Header

Tänkte bara kika in och säga att jag lever. Inte varit hemma så mycket dom senaste dagarna och när jag väl varit det så har jag inte haft nån lust att blogga. Men stanna kvar för snart är jag tillbaka! Och då med mer intressanta saker än bara sånt här tjafs.

Likes

Comments

Jag har turen att varje dag ha tid att sminka mig lite extra än bara "vanligt", vilket är så jäkla kul. Min passion för smink bara växer och växer. Vill inte påstå att jag är särskilt duktig men känner även att jag inte behöver vara det. Är faktiskt nöjd med det resultatet jag får och sen lär jag ju bli bättre med tiden.

Tyvärr är det, enligt mig, rätt svårt att fånga resultatet på bild. Eller så måste jag bara fota med systemkameran istället. Här om dagen körde jag i alla fall på min favoritfärg när det kommer till ögonskugga - lila. Passar väldigt bra till mina gröna ögon. Sen en eyeliner och lösfransar på det and I'm done.

Likes

Comments

Jag har fått en grej för stövlar på senaste tiden. Om jag fick välja så skulle jag ha bara det, hela tiden, till allting. Har i och för sig ett par med klack som jag faktiskt använder konstant. Tycker det tillför SÅ mycket till helheten. Man kan ha väldigt basic kläder men ändå se uppklädd ut tack vare ett par snygga stövlar.

Nu har min ekonomi varit fruktansvärt dålig den senaste månaden så har knappt haft råd med nånting. Efter jul, då jag förhoppningsvis har lite mer pengar, kommer jag köpa minst ett par. Funderar lite på dessa ifrån Nelly.com.

Likes

Comments

För första gången nu tänker jag låta världen se förbi mitt perfekta skal. Jag tänker gå under ytan. Mitt liv, så som ni ser mig, är bara en uppmålad fasad. En falsk verklighet.

Föreställ dig att du har en röst i ditt huvud som konstant upprepar att du ska ge upp. Som konstant försöker få dig att sluta stå emot. Det är mitt liv. En daglig kamp mot en inre demon som inte under några omständigheter är villig att samarbeta.

I sju år har jag kämpat mot återkommande depressioner och ångest. Kanske är det mer? Kanske mindre? Om jag ska vara ärlig så vet jag inte, för alla dessa år är en enda röra.

Sju år är en galet lång period, men precis som en psykiskt frisk person har även jag toppar och dalar. Det är bara det att mina toppar antagligen ligger precis på gränsen till vad du skulle kalla en dal. Och mina dalar… Tänk dig såhär. Du går i en tunnel, du är ensam och det är kolsvart. Bakom dig faller vägen samman och framför dig är den fylld av sylvassa glasbitar. Du kan välja mellan att falla eller lidande fortsätta framåt. Långt fram ser du ett ljus. En utgång. Men ju mer du går desto svagare lyser ljuset. Snart känns det meningslöst att ens fortsätta. När benen nästan viker sig på dig, när du inte har någon ork kvar, då hör du röster ropa ditt namn. Röster som ber dig att fortsätta. Där och då måste du göra ett val. Följa rösterna, eller ignorera dom.

Psykisk ohälsa är något som verkar vara förbjudet att prata om. Det är också anledning till att vi känner oss så fruktansvärt ensamma i vårt mående. Man skäms, skuldbelägger sig själv och döljer den del som egentligen är för stor för att dölja. Det har jag också gjort. Det gör jag. Varje dag.

När jag på senare tid börjat berätta för folk om mitt tillstånd så har jag inte fått något annat än gott bemötande. Och det är förvånande många som själva öppnar upp sig till följd av att jag gör det. Det gör mig så otroligt glad. Till och med lite stolt. Tack vare mig vågar andra släppa på sin fasad. Underbart.

Så vad vill jag säga med den här texten? Jo, jag vill mest att ni ska veta hur det ligger till. Att ni ska förstå varför jag är som jag är. Varför jag inte alltid orkar vara positiv, blogga, svara i telefon eller ens gå upp ur sängen. Jag orkar inte längre säga att allt är bra när det faktiskt inte är det Och är du i samma situation som mig - skäms inte! Du är inte ensam och ingenting är ditt fel.

Likes

Comments

Jag lyssnar nog på musik 80% av min vakna tid och gör jag inte det så går jag och nynnar på någon låt. Musik har en stor plats i mitt lilla hjärta helt enkelt. Skulle inte klara mig utan. Dessa fyra låtar spelar jag flera gånger om dagen och kan inte få nog. Om du inte hört dom så måste du verkligen göra det, superbra.

Likes

Comments

När jag flyttar till min egen lägenhet kommer jag utan tvekan anpassa inredning efter årstid och högtid. Kan väl bli lite dyrt om man ska ha fyra uppsättningar av allt, men det får det vara värt. Man behöver dessutom inte köra all in på en gång. En utmärkt start är kuddfodral. Tycker dessa som jag hittade inne på H&M Home är hur fina som helt, stilrena men ändå juliga. Även ljusstakarna i form av horn är sjukt coola. Fast en sån skulle jag kunna tänka mig att ha året om.

Likes

Comments

​Fick precis ett mejl ifrån JFR om att dom nu har extrapris på läppbalsamet Hurraw. Grymt! Dessa läppbalsam är naturliga, ekologiska och veganska och finns i mängder av smaker. Jag själv äger inget men har sett många bloggare och youtubers som älskar det. Om jag fick beställa hem tre stycken nu så skulle jag köra på smakerna Chai Spice, Lakrits och Black Cherry.

Likes

Comments

Är du som jag och har fortfarande inte köpt något att ha på dig på nyår? Titta in på Madlady.se! Dessa tre fastnade jag lite extra för, speciellt den till vänster. Hmm... Är dock så himla kräsen och velar fram och tillbaka. Lär sluta med att jag tar på mig något jag redan har hemma.

Likes

Comments

För en vecka sen la jag upp ett inlägg där jag visade er allt jag använder för att sminka min bas (klick). Jag hoppade dock över min contour-palett. Här har ni den! Den kommer ifrån märket .FÄRG Collection och är enligt mig allt man behöver för att skulptera ansiktet. Tre ljusare färger, varav en skimrig, för highlight, en brun skugga för bronzing, en gråbrun för shading och en rosa för rouge. Det går även utmärkt att använda färgerna som ögonskugga eller till att fylla i brynen.

En sak jag älskar med denna palett är att om en av färgerna skulle ta slut så behöver du inte köpa en helt ny palett, du kan köpa bara den färgen som en refill. Hur bra?? Som ni ser är min gråbruna färg i princip slut så en sån inhandlade jag igår för 119kr.

Hela paletten hittar du just nu för ett extra bra pris - 549kr. Klicka här för att komma till hemsidan, eller besök butiken som ligger här i Stockholm på Karlavägen 53.

Likes

Comments

Tog en vända i stan idag för att köpa lite nödvändigheter i sminkväg. Visar imorgon. Sen blev det middag och stadspromenad med bästa vännen. Supermysigt! När jag kom hem runt 20.30 kröp jag ner i sängen med datorn direkt.

Som jag nämnt tidigare så har jag vänt helt på dygnet och somnar efter kl 4 varje natt, men idag är jag faktiskt trött redan nu. Tänkte sätta på ett avsnitt av Sons Of Anarchy och risken finns då att jag somnar. Skulle vara toppen.

Likes

Comments