Livet med barn

Helgerna blir som en annan sak när man är föräldraledig. Visst känner man av att det är helg men den smälter ihop med vardagarna lite mer. Men nu är det påsk! Vi hade en liten påskkärring här hemma igår. Har inte ställt fram ett enda påskpynt här hemma i år, det kom liksom av sig på något sätt. Får komma igen med det nästa år istället.

Uppdaterade barnens garderober lite igår. Det blev baskläder, byxor och tröjor. Och pyjamaser samt två mössor åt lilleman. Han har redan rätt mycket kläder att ärva men dels känns det kul med något nytt plagg sen är det vissa storlekar där vi rensat ut en del. Brukar försöka passa på att handla baskläder på typ H&M eller Lindex. Mycket ta 3 betala för 2, det är en hel del kläder i omlopp som antingen blir skitigt eller går sönder. Köpte dock inte allt för mycket, våren och sommaren kommer snart och då ska nya kläder också in! De växer ju ur kläderna ganska snabbt, har en hel del kläder åt äldsta barnet som hon knappt hunnit använda innan vi behövt lägga bort det för att det varit för litet. Nu planar det ju ut lite ju äldre de blir, men ändå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Livet med barn

Vi är nog lite ur spår vad det gäller rutiner idag. Det var en bra natt men under dagen har vi haft en lite orolig gosse med korta sovstunder. För en människa med kontrollbehov som vill förstå allt sätts man lite på prov såna här gånger. Men efter att ha gått igenom det här tidigare har jag nu lärt mig att försöka släppa allt sånt där och helt enkelt bara hänga med. 

Likes

Comments

Allmänt

Helgen sprang förbi, min sambo hade tenta så kändes lite som att vardagen försköts en dag. Lite sent på lördagkväll kom vi på att vi nästan missat earth hour. Klockan 22.15 släckte vi ner allt och tände lite stearinljus. Vi tänkte sitta en kvart för att känna att vi bidragit med något men helt plötsligt hade vi pratat bort 2 timmar! Det är så härligt när det blir så där spontant. Mitt i vardagen hinner vi inte (eller prioriterar vi nog inte att) sätta oss ner och bara prata. Visst hör man hur dagen varit och allt sånt där, men inte så att vi sätter oss ner och bara pratar och ser vart samtalet för oss. Visst hamnar vi ofta i soffan tillsammans på kvällen och småpratar om något, men inte så där ostört utan tv och telefoner. Jag ser det som en fas i livet. När man är hemma med två små barn tycker i alla fall jag att det är rätt skönt att bara få sitta själv en stund och inte behöva göra något.

På tal om telefoner. Ska hoppa på utmaningen if har och släcka ner telefonen senast kl 22 från och med i morgon. Känner hur tiden springer iväg när man lagt sig och man kollar Instagram för tusende gången samma dag. Likaså när lilleman vaknar på natten och ska äta åker telefonen snabbt fram för en koll. Nu när sömnen redan är på minimum måste jag försöka värna om den extra sömn man kan få.

Så.. God natt!

Likes

Comments

Träning

Boken är framme, träningsmattan är utrullad och en playlist med bra musik är skapad. Har haft ångest över min viktuppgång under graviditeten ett bra tag nu (läs: 2,5 år). Ursäkterna har haglat:

- Jag har inte tid
- Det blir så när man blir gravid
- Jag börjar på måndag
- Detta är min sista godispåse

Jag skulle nog kunna räkna upp minst 10 ursäkter till, jag har nog använt de flesta som går att hitta på. Jag har köpt gymkort, tränat, men ändå har det som bäst stått still istället för att gå upp. Jag har dock bestämt mig för att möta utmaningen på ett annat sätt den här gången. Jag ska inte hetsa mina bästa (o)vän vågen var och varannan dag. Jag ska istället försöka mäta och se resultat på annat sätt. Att man förhoppningsvis blir piggare och orkar mer (springa längre, lyfta tyngre men också bara att ha mer energi i vardagen). Det jag vill återfå är styrkan och konditionen. Detta har de senaste åren varit synonymt med viktnedgång och jag tror att jag egentligen bara sett lycka i en viktnedgång i sig och inte det arbete viktnedgången skulle ha varit ett resultat av. Ursäkta om det där blev sjukt rörigt. 

I och med att vi har barn försöker vi ha så bra matvanor som vi kan för att inte föra vidare en osund kosthållning så där behöver vi egentligen inte göra några stora förändringar. Det handlar nu om mer motion, bra och nyttiga mellanmål samt att inte äta godis typ 7 dagar i veckan när barnen somnat. Har tänkt införskaffa gymkort till veckan och göra en plan för vilka dagar jag ska dit. Har kommit till insikt med att så som vårt liv ser ut nu funkar det inte att åka dit "när jag känner för det". Jag ska också försöka att bara acceptera att det kommer att ta tid, och sen också låta det göra det. Har kört mina två första pass här hemma i veckan men träning från boken Träning för nyblivna mammor. Träningsvärken var total men det var samtidigt så skönt, då känner man att man har gjort något!

Likes

Comments

Allmänt

Våren är visst här nu enligt smhi. Jag är väl villig att hålla med även om jag antar att vädret lär hinna svänga tusen gånger de kommande veckorna. 12 plusgrader idag i alla fall, tog mig en promenad med vagnen. Vädret var ljuvligt, det var dock inte ljuvlig för mina fötter! Stövlar hade förmodligen varit mest lämpligt idag, det kändes dock inte som ett alternativ haha. Hann ungefär 100 meter innan mina joggingskor var blöta. Nåväl, vädret var ändå så härligt att det var värt det. Återstår bara att se om mina skor någonsin torkar.

Ska leta reda på boken Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg. Den ligger gömd i någon garderob, snörde in den där när vi flyttade hit för drygt 1,5 år sedan och den har aldrig kommit fram. Har efterkontroll hos min bm nästa vecka men tänkte börja lite lätt nu. Måste komma igång. Blir det inte nu blir det nog aldrig, lite så känns det.

Likes

Comments

Allmänt

​En kompis fyllde år i helgen så i lördags gick jag in en snabbis på stan och inhandlade lite vin och en ny tunika. Garderoben är fylld med tights och sköna enkla tröjor, men det är liksom det. Alla tunikor och klänningar är tre storlekar för små, men förhoppningsvis ska de gå att få på igen så småningom. 

Vi möttes senare på kvällen upp i en kvarterslokal, pratade, skrattade, hade lite frågesport om födelsedagsbarnen och sen gick vi ut. Var sjukt kul att få träffa vänner jag inte sett på något som känns som en evighet. Kvällen avrundades med den obligatoriska Max-maten. Fick sova ut ordentligt igår, vaknade vid kl 13(!!). När nu det hände sist. Resten av dagen blev det inte många knop, rensade lite leksaker och städade lite. Försöker passa på med sånt när vi båda är hemma och den andra kan pyssla med de små.Likes

Comments

Livet med barn

​Tog chansen att stiga upp innan de andra vaknat i morse och äta frukost ensam i lugn och ro. Givetvis är det mysigt att äta frukost tillsammans hela familjen, men med ett barn på 2 år och ett på några veckor blir det full fart så ibland passar jag på att stiga upp lite tidigare om jag lika är vaken. 

Har nu till andra barnet bestämt mig för att aldrig mer tumma på de här med frukost. Jag och min sambo pratade om just det här med maten för någon dag sedan och ingen av oss kom ihåg att vi åt någon frukost eller så när vi fått vårt första barn. Trots att vi i princip alltid hade bra nätter då minns jag att det kändes som att sömnbristen skulle ta död på en.  Jag kände som en konstant oro för det mesta (ska det låta så här när dom andas? ska dom sova så här lite? ska dom sova så här mycket? äter hon nog?).  Ja, man kan ju oro sig för i princip allt och det var just det jag gjorde. Det ledde liksom till att allt annat runt om pausades, det blev en frukt eller godis när jag kände att det fanns tid. Känner nu i efterhand att det var helt galet och det gjorde garanterat att jag bara blev mer trött och slut. Är mycket som man nu med lite perspektiv och erfarenhet inser blev väldigt omständigt och komplicerat. 

Nu vaknar resten av klanen här hemma, vi hörs!

Likes

Comments

Allmänt

Finns det något som lockar fram vårkänslorna så som en värmande sol och framtinad asfalt?! Möttes av det när jag kom ut när jag skulle en snabbsväng på Coop på morgonen. Hinner liksom ta ut att det är vår redan nu. Efter månader av gråmulet väder är det så skönt att se solen igen. Dom senaste åren har ju snön kommit rätt sent vilket gör oktober-december ännu mörkare. Det verkar ska vara sol nu resten av veckan så ska försöka få oss ut så mycket som möjligt. Förhoppningsvis tinar lekparken fram snart så det går att leka lite!

Likes

Comments