Header

..är att en dag äga en bit mark i närheten av vårt hus (eller köpa ett nytt hus med tillhörande mark) där jag kan ha några hästar. Jag har ridit den största delen av mitt liv, aldrig tävlingsridit bara 'njutningsridit'. Det är total avslappning för mig att vara i stallet, pyssla om hästarna och ta en tur på hästryggen i skog och mark. Det tar ju mycket tid och först får barnen bli större innan jag börjar fundera på det seriöst, men drömmen finns där i bakhuvudet hela tiden...skulle det dyka upp passande mark skulle jag säkert inte fundera länge innan jag slog till haha :) min man hade stoppat mig dock, jag kan vara lite impulsiv och har varit hela mitt liv ;)

Tillsvidare får jag nöja mig med att följa med min stora tjej, mysa i stallet och leda runt henne på shettis (hon har börjat prova rida) som det är dags för idag. 1timmes skogsrunda med lycklig tjej på söt shettis coming up ;)

I närheten av ett par vänner till oss bor ett gäng hästar i en hage som vi fått äran att gosa med några gånger, de är så himla fina!

   

Vackra, majestätiska, underbara djur!

💗

  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förberedelser inför dotterns stundande barnkalas. En speciell dag då hon fyller 5år, inte klokt vad tiden går! Hon ska ha ett barnkalas, ett släktkalas och så familjefirande på dagen hon faktiskt fyller med mig, pappan, lillasyster och vovven ❤. Jag längtar nog (nästan) lika mycket som henne, får aldrig nog av att se henne glad och förväntansfull :) hoppas vi uppfyller några drömmar även om vi inte kommer köpa en ponny som kanske står högst upp ;)

Vi har blandat tillsammans och sen har hon rullat så fina bollar själv och rullat i rosa pärlsocker.

Lite rosa sockertoppar (maränger) hann vi vispa till också som fick gotta sig i ugnen vääääääldigt länge. Lite krångligt att få bra konsistens på dem tycker jag men de blev uppskattade :) ska göra några i hjärtanform också.

💚

Likes

Comments


När jag försöker gå ner i vikt brukar jag ha fredagar som 'väga in mig dag' då man sen har helgen på sig att synda lite om man vill :) så idag är ju DEN dagen och dags att väga och mäta mig dag 19 i mitt 'magdödarprogram'. Lite nervös var jag innan då jag både skippade träningen och syndande med god mat, godis och dricka i onsdags på valborg ☺. Men för hårda gränser är ju inte bra, tycker man inte det är skoj så ger man ju lätt upp. Det har blivit en väldans massa grävande, krattande och byggande i trädgården de senaste dagarna så det kanske har vägt upp lite för missad träning!

Dagens resultat var dock ok trots syndande, men man märker att man måste hålla igång det för att komma någon vart och de första dagarna/veckorna ger alltid tydligast resultat, så är det med både viktnedgång då man ofta går ner lättare i början och likaså med magen nu det syntes jättemycket i början och nu har det säkert stannat av lite, gäller bara att kämpa på!

Delar i alla fall med mig av bilder från mitt lilla projekt trots att jag skäms lite för hur magen såg ut innan jag kom igång, och varken kropp eller vikt är som jag vill ha det ännu. Det får ta sin tid jag gör i något åt det nu i alla fall och det är supersporrande att dokumentera resultatet, sällan man ser det själv spegeln. 

Första magbilden är hur den såg ut efter två graviditeter där jag gick upp över 30kg, två kejsarsnitt där man ju skär igenom musklerna och nio månader av att vara 'bara' mamma. Har inte haft någon ork att träna tidigare, men nu har jag :)

Resultat dag 19: Vikt -4kg och Midjemått -6cm, inte så tokigt :)

💛

Likes

Comments

Min lilla skrutta är nio månader och det är bara 4 månader tills hon ska börja dagis, får ont i magen när jag tänker på det hon som inte kan gå eller prata och är mammagalen - hur ska det gå? Mest mamman som lider kanske..

Min stora tjej börjar ju samtidigt gå heltid på dagis, som hon knappt gjort sen hon började så det känns också i bröstet. Jag älskar mitt jobb och ser fram emot att börja jobba efter sommaren :) men jag, som vilken mamma somhelst älskar ju mina barn mer :). Helst hade jag jobbat halvtid och varit hemma med mina loppor resten av tiden men det går inte. I framtiden kanske innan de hinner bli för gamla :)

Likes

Comments


Tre små ugglor fick flytta in på min kryddhylla i köket idag, var och handlade lite trädgårdsgrejor sprang inom Netto och hittade dessa små sötsaker :)

💚

Likes

Comments

...finns knappt MEN för två veckor sen tröttnade jag rejält på den där plufsiga mammamagen som hänger kvar efter två graviditeter. 

Båda mina barn har förlösts med kejsarsnitt, det första akut efter långdraget värkarbete utan resultat och den andra planerat snitt då den första förlossningen skrämt livet av mig...Extremt sjukhusrädd så att operera ut bebisen är egentligen inte toppen heller och smärtan efteråt i alla fall för mig var hemsk, speciellt efter andra men det går ju över :) och man har fått något väldigt fint i sitt liv som resultat så oavsett är det ju värt det hundra gånger om såklart!

Men i alla fall den där magen kände jag att jag behövde ta itu med, så jag satte ihop ett '30dgrs magdödarprogram' som jag har kört nu i två veckor och det funkar faktiskt!! Tagit kort innan och nu halvvägs (som jag kanske vågar dela med mig av sen men jag skäms för hur magen såg ut innan) och det är jättestor skillnad. 5cm i minskat midjemått och magen är plattare/fastare så jag är spänd på slutresultatet. Det där putet över ärret är dock svårarbetat, hittade en ny övning som jag la till idag. 2 pass om dagen med 8 övningar (inklusive varierande repetitioner) samt avslutar med några yogaövningar varje dag. Varje pass tar ca 10-15min och det går att utföra med klättrande bebis på sig, I have tried ;)

Min man jobbar väldigt mycket så jag är mycket själv med barnen och då är det inte alltid lätt att hitta tiden och orken. Men bara man gör det ger det ju en härlig känsla i kroppen.

Hoppas jag vågar visa mig i bikini i sommar!

Min kropp har varit en livskamp då jag alltid varit lite kraftig, jag har alltid varit aktiv vissa perioder extremt och tidvis har jag varit alldeles för smal. Dock har det inte varit några problem att äta upp sig igen haha och jag gick upp hutlöst mycket båda mina graviditeter, mycket vatten men också lite mat :). 30kg + med båda till mina 160cm :D härligt!

2veckor till på detta programmet sen håller jag tummarna för ett toppenresultat! Sen gäller det ju att 'hålla det levande' efteråt men nu när sommaren kommer får man mer lust till allt, även träning.

💗

Likes

Comments

Jag är en riktig loppistok, älskar att köpa gammalt & billigt som jag kan göra om eller ha som det är! Ibland hittar man riktiga guldkorn, ibland handlar man för att det är så billigt ;) men oftast hittar man något!

Igår fyndade vi lite trädgårdsredskap på loppis i stan & dessa fina krukor som fick blommor planterade i sig senare :)


Likes

Comments

Trädgården har jag många planer för & är i full gång med att gräva loss den vildvuxna rabatten. Gröna fingrar är tyvärr något jag saknar men förhoppningsvis ska det bli fint ändå :)

Igår blev det lite grävt & planterade lite i krukor med äldsta dottern.

Löjtnantshjärtan som får vara kvar i rabatten

 

Mitt lastpallsbord som jag inte vet om jag ska måla eller inte, ska nog göra ett till i alla fall så det blir en större matplats


Plantering

Dotterns plantering fick husgäster :)

Likes

Comments

En liten smygtitt in i vårt hem :). Jag vill vara duktig på inredning men jag är inte så duktig 😊 men jag vill gärna ha det fint runtomkring mig. Sen går det knappt att undvika att det alltid är tokstökigt här hemma med leksaker utspridda överallt! 

En gammal sliten ram har fått komma upp i köket och pryds med stora dotterns alster

   

En annan gammal fin ram som fått prydas med en vacker bild av Miss Tigri & hänger i köket

På ett av köksskåpen sitter 'Iris' som min duktiga mamma virkat

          

Kan inte bestämma mig för vad, så blir lite av allt som pryder kryddhyllan

   

Del av vardagsrummet på ovanvåningen

 

Pyssel & pynt

 

Trappuppgången

Hörna i gillestugan en myskväll

Allt är ett pågående projekt och man blir nog aldrig helt nöjd kan jag tänka mig :) vi har bott i huset knappt 2 månader så inte hunnit så mycket ännu men lite varje dag i alla fall :). Nu när det varit så varmt och sommaren kommer blir det mer att man koncentrerar sig på trädgården än inne & där har vi att göra med! Men jag ÄLSKAR huset & har många drömmar & planer om hur jag vill att det ska se ut till slut. We'll get there :)

Likes

Comments