Header

Alltså ibland kan jag bli så matt. Varför ska allt vara så E X T R E M T överdrivet och mycket av allting? Satt och kollade på mina sociala medier och sitter och strötittar på instagram varpå jag halkar in på en jätte vacker tjej. Jag reagerar över fotot just för att hon är vacker, men också för att hon är väldigt lättklädd. Denna tjejen är inte slank utan hon har kroppsformer och det syns verkligen att hon inte skäms ett dyft att visa upp sin kropp precis som hon är. Eloge till dig, verkligen! Jag hade aldrig någonsin i hela mitt liv lagt ut en sån bild på mig själv. Skulle inte ens ha en på telefonen för det skulle ge mig sån fruktansvärt grov ångest om jag skulle råka swipa förbi den, så mycket hatar jag min kropp.

MEEEEN... varför ska allt vara så överdrivet? Fine, jätte fint att lägga ut en bild på sig själv i bikini oavsett storlek, längd och tjocklek. Men wtf? Det man såg här var i alla olika vinklar, med kläder, HELT utan kläder, i underkläder i alla regnbågens olika färger och former och på alla möjliga ställen. Som sagt, är jätte imponerad över att man vågar visa upp sig trots kroppsform, men varför varför varför ska man vika ut sig för? 95% av bilderna hade hon inga kläder. WHY? Jag kanske tycker och känner som jag gör för att jag gärna gömmer mig i stora kläder och har dåligt självförtroende. Men jag fattar inte hypen över den grejen bara.. Oavsett om man är tjock eller smal. Man tycker att smala tjejer inte ska vika ut sig, men bara för att någon med former fattar modet och visar upp sin kropp då ska det regnas in bilder för att man varit modig och visat upp sig en gång? Nej, kroppen är ett skal, det finns en insida också, hos alla, oavsett form.

Menar inte att man ska ha helkropps dräkt på sig på sina bilder heller, men för fasiken.. Lugna sig!
Så tycker jag iallafall.. Nu ska en annan ta av sig pöströjan för en god natts sömn, men de är det banne mig bara gubben som ser (Tack o lov) Sov gott! /Nunnan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För 3 dagar sedan hände det som jag aldrig kunnat tro skulle hända. Detta är något jag inte kunnat vara utan på över 10 år. Skulle jag räkna ut hur mycket pengar jag har lagt ner under alla dessa år så skulle det nog ge mig en kraftig ångest. Fattar hur mycket pengar jag kunnat spara??

För 3 dagar sedan sov jag min första natt UTAN nässpray. Det låter kanske töntigt. Men för mig är det så JÄVLA mäktigt, rent ut sagt och på ren svenska. Jag har inte kunnat lämna hemmet utan vetskap att alltid ha en med mig. Nu på slutet har jag faktiskt "trappat ner" oerhört mycket. Hade alltid mentol förut och för normala människor så gör det ju ont. En annan reagerade inte ens och kunde ta (utan överdrift) 3 sprut i varje näsborre.

Under graviditeten blev det ännu värre. Men så efter graviditeten och en EXTREM förkylning då jag fick snyta mig hela tiden, så var de som att jag fick ur all skit jag sprutat in under alla år. Hela huvudet flöt typ ut. Så sedan 3 dagar tillbaka har jag inte använt nässpray alls. Det är lika stort för mig som att en rökare slutar med cigaretter. Kanske fånigt i andras ögon, men det är en sån befrielse. Förr gjorde jag vad som helst för att komma över en nässpray om det skulle visat sig att den var slut när jag skulle gå och lägga mig. Jag hade LÄTT tagit en taxi mitt i natten på närmaste mack för att inhandla en. Frågat grannen. Promenerat till närmaste affär om den så var miltals därifrån.

HEJDÅ nässprayen. Måtte detta hålla i sig och att jag klarar mig utan för jag är nöjd över mig själv och jag skulle tro att min näsa älskar mig just nu.

Likes

Comments

Jag har gruvat mig faktiskt för den här vaccinationen. Vincents, alltså.. varje gång han är ledsen så blir jag (utan att överdriva) tårögd. Det gör så ont i hjärtat! Och jag är nog extra känslig med alla dessa hormoner i kroppen. Ibland är det nästan pinsamt när man kollar på ett barnprogram och kommer på sig själv att en tår rinner ner för kinden. Finns liksom ingen hejd! Haha..

Jag är iallafall mäkta imponerad och stolt över min pojk idag. Så himla duktig!! Min barnmorska på BVC är jättebra tycker jag. Alltid trevlig och man känner sig ihågkommen trots att hon träffar flera föräldrar och bebisar varje dag. Det ger en trygg känsla! Hon och en student tror jag det var, hjälptes åt och satte en nål i varje ben. Kändes som 82726 nålar i mitt hjärta samtidigt. Han grät i 10 sekunder tills jag visade en leksak inne i rummet som hände i taket. Då log han igen och den smärtan han precis upplevde var ett minne blott. Hur duktig?!

Har varit nervös att han ska vara hängig och ha feber nu på kvällen, men han har varit sig själv. Än så länge.. hoppas natten blir smärtfri för honom och att vi vaknar pigga och glada :)

Min fina pojke!
Igår blev han prick 3 månader. Gud! Jag vill tillbringa varje hundradels sekund med honom. Saknar honom när han sover middag, Hahaha! Lite varning för en FÖR besatt mamma.

Likes

Comments

Att ha barn, ja.. Jag har nu varit mamma i 3 månader. Att tiden går så fort att man inte hinner med den råder det inga tvivel om. Jag älskar att vara mamma. De är det bästa som hänt mig att vår lilla Vincent kom till världen.

Jag skulle vilja säga att livet började när han kom. Jag hade så mycket tankar innan om man var redo och vad man borde ha hunnit med innan. Gärna att man vill resa, kanske studera, ta körkort, ha trygg inkomst, ha ett boende som är tillräckligt för en familj att bo i, helt enkelt göra saker man vill göra innan man får barn. Men jag har släppt dom tankarna helt.. Jag känner inte längre någon stress att "hinna med". Jag har ju hela livet på mig? Visserligen har jag körkort och ett boende jag och resterande del av familjen mår gott i. Jag vill studera, vilket jag också tänker göra. Vissa tror (likaså jag innan jag fick barn) att allt blir så mycket svårare och komplicerat med barn. TVÄRT OM! Det är nu jag har börjat leva. Det är nu jag tar vara på det jag har. Jag spenderar massor med tid med min familj, Johans familj, mina vänner som jag inte alls upplever har några problem med att jag har barn, för jag har valt att vara en förälder som inte "står över" för att jag har barn. Givetvis kan jag inte ta med mig ungen ut på dansgolvet på krogen och kanske inte heller på en fest med massa fylla. Men man har heller inte samma längtan efter att festa som man hade när man var "yngre". (Ja, jag är 25 och får det att låta som om jag vore 40, men ni förstår..)

För mig är det viktigt att Vincent känner att ingenting är jobbigt, ett problem. Ända sen han var 4 dagar gammal har vi varit ute och hälsat på mina vänner. Varit ute och shoppat. Vi har åkt bort och sovit borta, åkt bil långt. Han mår gott av att träffa andra och han älskar att vara på nya ställen och utforska, studera allt som finns runt omkring. Jag vill att han ska vara trygg med att det ska vara så.

Man har börjat se saker och ting från ett helt annat perspektiv. Jag är så rädd om honom. Rädd om mig själv. Rädd om min familj. Förr kunde jag tycka att det var jobbigt med barn som gråter, att man ska ta ansvar och ha rutiner. Men idag älskar jag att vara tryggheten när mitt barn är ledsen. Att han borrar in sig i mig för att jag är hans trygghet. Jag älskar att ta ansvar. Jag har vuxit otroligt mycket i mig själv att jag klarar av detta. Jag är en bra mamma. Jag har ett välmående barn som till mestadels är nöjd. Visst kan han vara gnällig och går igenom faser i livet där allt inte känns tip top för honom, men ALDRIG har jag NÅGONSIN känt att mitt barn är jobbig. Och det ska han aldrig behöva känna att han är en börda.

Det är så mycket man ska göra och bör, som man inte ska göra enligt alla föräldrar. Men jag behöver ingen instruktionsbok om hur man tar hand om barn. Min bästa "instruktionsbok" är min son för han visar när något inte är bra. Han visar när han är glad. Han visar när han inte är glad. Och det som gör det bästa med att vara hans mamma är att få uppleva ALLA stunder, bra som dåliga.

Det är NU jag vill leva ut mitt liv fullt ut.
Har aldrig varit lyckligare!

Likes

Comments

Tadaaaaaaa!!! Såg ut som Roger Pontare i inlägget tidigare då det kom annat i vägen mitt i hårsättningen. Hade några slingor längst ner och de var ju inte jätte charmigt. Nu är det färdigt och jag är lika nöjd som alltid när Erica sätter i förlängning på mig. Tack bejb!

Likes

Comments

Godmorgon!

Här gjorde vi morgon 07.30 och då somnade han 23.00 och jag 23.30. Vi har sovit i över 8 timmar. Han skämmer bort sin mamma med så mycket sömn. Hoppas att de håller i sig så man alltid får känna sig utvilad, speciellt när jag är ensam så mycket. Mammas goding!

Lite förändringar håller på att ske. Dock blev det inte helt klart igår, så jag kan inte visa resultatet än. Men bild kommer senare när det är klart för den som är nyfiken :)

Träffade mina vänner från yngre dagar igår. Camilla och Frida. Dom har 2 barn vardera, så det var vi och 5 ungar igår som hade jätte trevligt. Vi ses alldeles för sällan numera. Vi har alltid lika trevligt när vi ses, så man undrar ju varför man inte tar tag i saken oftare? Förhoppningsvis så blir det ändring på det. Åkte dit vid 11 och åkte hem runt 16 ungefär, så de blev en hel del timmar. Kikade även på lite gamla bilder och i dagsläget är man ju inte direkt stolt över hur man såg ut. Hur tänkte man?! Jag tycker att jag hade många vänner, men tydligen inte helt äkta som kunde säga att "Men gumman, du ser förjävlig ut." Hahahaha.. skämt o sido.

Idag ska vi fortsätta på projekt omvandling, så jag slipper se ut såhär. Haha!
Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Man har inte mycket tid över när man är själv med lillen hela veckorna. Jag har helt ärligt den snällaste ungen man kan ha, men de är ju ändå allt runt om som ska göras utöver att ha en bebis. Man ska tänka på allt, bära med sig allt, ta in och ut från bilen, laga mat, duscha, plocka undan, gå på toaletten osv, allt vad ett vardagsliv innebär.

Jag saknar Johan hela tiden. Börjar tycka det är lite jobbigt faktiskt. Nu känns det väl extra mycket bara för att han varit borta och jobbat hela veckan och sen åkte han fredagsnatt till västkusten för hummerfiske tills på onsdagkväll och sen åker han och jobbar torsdag och fredag borta igen. Jag tycker INTE att det är jobbigt att vara ensam med Vincent på veckorna. Vi har våra rutiner och vi båda mår jättebra. Hittar på roliga saker nästan hela tiden. Men det ÄR jobbigt att Johan är borta just för att jag vill ha honom hemma jämt och vara med hela min familj. Får trösta mig med tanken att han förhoppningsvis har mycket humrar med sig hem.

Har sovit hos mamma hela helgen. Idag följde Vincent med sin mormor på långpromenad, så jag sov till klockan 11. Sååå skönt med en sovmorgon! Har hälsat på jobbet och träffat ungdomarna, en del av dom iallafall. Tycker så himla mycket om alla. Sen åkte jag och Vincent till Linus, Erica och Noelia och fick middag. En jättegod gryta.

Vincent har varit vaken nästan hela dagen idag. Sovit nån minut bara.. Så ska försöka väcka han om en liten stund för att äta, sen ska vi gå och sova för natten. Han sover numera mellan 00-07 på nätterna. Dåligt bortskämd mamma då?! Får alltid känna mig utvilad. Älskade barn!

JUST DET!!! Jag har varit till tandläkaren. Är så satans rädd för alla tandläkaren. Men INGA hål och Johan bjöd på hotellfrukost som belöning för att jag var så duktig. Hahaha! Barnet.....

Vincent har fått nya skor. Jag älskar dom!

Likes

Comments

Varför blir det alltid såhär?? Först är jag uuuuuberaktiv och i princip delar med mig av allt. När jag duschar, äter, sover, bajsar och sen dör det av helt. Åter igen, förlåt, till den som väntat ivrig på ett kommande inlägg om mitt intressanta och händelserika liv. Men den som väntar på något gott väntar alltid för länge ;)

Istället för att jag ska skriva ner allt jag gjort så får ni lite bilder istället. Mestadelen på min son i vanlig ordning, men också lite som jag fyndade på marknad som jag var på i sällskap med mina favoriter, förra helgen. Har även blivit en heeeel del kvalitetstid med Erica och Noelia. Svårslagna dagar!

Värt att tillägga är att Vincent blev 2 månader i fredags! Den vänstra är från när han blev 1 månad och den högra när han blev 2 månader. Min stora lilla älskling!

Likes

Comments

Äntligen! Som jag har längtat efter att den här dagen ska komma. Att få spendera tid med Erica och Noelia när vi båda är mammaledig och ensamma då karlarna jobbar. Så mysigt! Så sjukt att vi är i det här stadiet i livet som vi har pratat om i så många år. Att vi fick barn nästan samtidigt är helt mirakulöst egentligen.

Vi strosa runt på Birsta och åt lunch. Linnea gjorde oss sällskap. Jätte mysigt för henne var det också väldigt längesen man träffade. Handlade bara till junior. 2 par jeans och en filt. Filten har jag tittat på flera gånger, men har inte köpt den då han har så många. Meeeeen idag fick den följa med hem. Vincent tjatade så mycket ;) hehe!

Blev tacos till middag. Skulle kunna äta det 7 dagar i veckan. Bästa som finns! Sen åkte vi till Johans mormor som fyller år idag. Kom typ nyss innanför dörren, så nu blir det kvällsmålet för min skatt och sen sova tror jag. Har jag tur får jag se fångarna på fortet i sängen!

Likes

Comments