Header

Jag växer så det knakar, blir snart 8 månader och har mer energi än någonsin. Jag är super nöjd med livet och ler från morgon till kväll. Just nu har jag en riktig "mammaperiod" då jag bara vill mysa med min mamma och knappt umgås med någon annan "okej pappa går bra mellan varven", men annars är jag inte intresserad av min omgivning (mamma är bäst). Prata är något jag tycker är väldigt kul då jag insett att jag kan göra massor med nya ljud.

Det bästa jag vet är att ligga mellan mamma och pappa när dom busar och pussar på mig innan jag ska somna för natten. Pappa är riktigt rolig och jag kan inte riktigt koncentrera mig på att tutta på mamma då jag hela tiden måste hålla check på vad pappa gör på min vänstra sida, men jag är en stor kille nu och busar nog hellre med pappa än att tutta hela tiden.

Jag har även börjat gilla vagnen mer nu när jag slipper ligga inlindad i alla dessa lager av filtar och liknande. Riktigt skönt att mamma och pappa sätter på mig en tunnare jacka som gör att jag kan röra mig i vagnen.

Glass, glass, glass och pannkaka är min nya favorit maträtt. Mormor bjöd mig på pannkaka med glass och sylt för någon vecka sedan och nu är jag fast, nu vill jag äta det minst 2 gånger i veckan "okej bara glass går också bra".

Mamma säger att jag är världens finaste pojke hela tiden, kan bli lite jobbigt när hon och pappa ska pussa på mig ca en miljon gånger om dagen, men ibland kan det vara rätt mysigt också. Dom säger att jag är bättre än dom någonsin kunnat drömt om och säger att livet blev komplett när dom fick mig. Snart säger dom även att jag ska bli storebror och att jag kommer bli världens bästa. Dom har lovat mig att jag aldrig ska känna mig avundsjuk på min syster/bror för dom kommer alltid ge mig lika mycket kärlek och uppmärksamhet.

Livet leker

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

FÖRSTA MAGBILDEN MED GRAVIDITET NR 2

Halloj.. fasiken så dålig på uppdatering jag varit, men jag har börjat må så mycket bättre nu den senaste veckan att jag istället passat på att vara utomhus och tanka energi. Har knappt andats frisk luft på 2 månader så ni får helt enkelt ha överseende med att utomhus aktiviteter legat som mitt prio nummer 1.

Så vad händer här då?
I lördags gick jag in i vecka 17, betyder att det snart är dags att byta vecka igen eftersom jag skriver inlägget lite sent. Magen har tagit fart och växer otroligt snabbt måste jag säga. Det här är första magbilden jag lägger upp på graviditet nummer 2, så nu kan ni avgöra själva om ni tycker jag blivit stor snabbt eller inte.

Jag känner inte bebis än!
Jag "tror" att jag känt av bebis några gånger sedan vecka 14, men jag är så osäker eftersom det inte är några tydliga buffar. Kan lika gärna vara tarmar och annat som trycks undan i magen när livmodern växer. Känns lite konstigt att jag inte känner något konkret än. Med Luan började jag känna redan i vecka 16 och det sägs att man brukar känna av bebis nummer två snabbare, men i mitt fall är det tvärtom. Kanske har en lugn liten krabat där inne?

Annars är allt bra just nu. Mitt illamående är nästa bortblåst, har lite små känningar som gett sig fort. Fortfarande rätt trött under morgonen pga. sämre sömn under nätterna, men det kan jag ta med en klackspark. Hur är det med er?


Likes

Comments

Godmorgon.. vilken härlig start på dagen. Alla här hemma är på sitt absolut bästa humör och mår toppen den här morgonen. Solen skiner och jag har öppnat upp alla fönster och släpper in frisk luft. Medan jag har lite energi för ovanlighetens skull, så tänkte jag passa på att städa och göra lite nytta. Luan och pappa gick precis iväg ut på en promenad och jag kan röja på i min egna takt.

Vad har ni för lördags planer?

Likes

Comments

Vilken dag jag haft på sociala medier idag. Efter mitt inlägg jag skrev tidigare har det gått hett till på Facebook och inlägget har besökts av massvis med människor. Jag är fruktansvärt tacksam för allt medhåll jag fått till höger och vänster, men som också gör mig så ledsen att vi är så många som skriker efter förändring från regeringen utan någon som helst respons. Kritiserar man regeringens hantering av invandringspolitik eller bristande ansvar i andra frågor som råder i världen så blir man direkt kallad rasist eller liknande.

Jag tycker att det är så skönt att jag öppet kan skriva om dessa frågor och verkligen kunna slå ifrån mig folks lätta påhopp om rasistkortet då jag är förlovad och väntar mitt andra barn ihop med en muslim. Jag är allt annat än rasist, men jag reagerar så extremt starkt på hur vår regering helt tappat vettet och agerar så oansvarigt i en del politiska frågor.Hur som helst..

Funderar på om jag ska börja skriva lite mer om samhälls frågor på bloggen? Jag kommer självklart enbart skriva utifrån mina egna värderingar och inte vara politisk korrekt. Min blogg är personlig och ska enbart genomsyras av vad jag personligen tycker och tänker. Det händer så mycket runt om oss i världen och jag har alltid haft ett stort intresse för debatten. Jag tappade den glöden ett tag när jag gick ur Socialdemokraterna, valde att vara helt opolitiskt under en tid (vilket jag varit). Men Jag känner att jag utan problem kan börja dra ut lite såna här diskussioner igen då det ligger mig varmt om hjärtat.

Hoppas ni inte har emot såna inlägg.

Likes

Comments

VARNING: Jag kommer i detta inlägg inte vara politisk korrekt, jag kommer skriva från hjärtat efter dokumentärer jag sett, Facebook uppdateringar där Svenska folket förtvivlat skriker efter förändring från våra politiker, uppdateringar från polismän som berättar om deras vardag i vårt Sverige idag, men som vill tystas ner av politiker och andra statligt arbetande och min egna känsla samt oro kring den värld samt de Sverige vi idag lever i.

Först och främst vill jag börja detta långa inlägg med att jag under hela mitt liv varit socialdemokrat. Fick tom. ett förtroende uppdrag i kommunen jag bor i "Norrtälje". Jag valde att hoppa av mitt uppdrag efter detta val av den simpla anledningen - jag kunde inte längre stödja deras fruktansvärda politik som upprör så många medborgare i detta land. Varför kommer ni förstå i texten.Jag känner någonstans att det är min skyldighet som bloggare med så stor skara läsare att sluta blunda för allt jag dagligen ser i våra medier. Vi har stor makt att kunna påverka, ändå sitter vi och skriver om kläder, parfymer och ytliga ting medan kvinnor och barn blir våldtagna och halshuggna dagligen.

Igår sändes ett program på SVT om kvinnorna som krigar mot ISIS. Jag fick under programmet ta en paus för att gå iväg och gråta när en kvinna berättar: om en mamma och hennes barn som inte fick mat på 3 dagar. En av IS anhängarna bad mamman få tyst på bebisen. När mamman misslyckades så skar dom av bebisens huvud framför mamman och la det döda barnet framför henne och bad henne äta på sitt egna barn.

Dom här barbarerna/massmördarna/parasiterna till män värnar våra politiker om. Dom kan sitta med sina gråa kostymer i TV rutan och prata om förändring, om noll tolerans, om att slå tillbaka och allt annat skitsnack dom häver ur sig för att enbart fiska röster till nästa val. Verkligheten ser ut som så att dom med öppna armar välkomnar dessa massmördare till vårt land där dom får både husrum, hjälp med pengar och på öppna gator kan våldta svenska medborgare utan att ens bli straffade för sina brott. Medborgare vågar knappt ingripa idag i rädsla för att själva bli gärningsmän. I en uppdatering på Facebook där man publicerat en artikel ur Aftonbladet där en kvinna blivit våldtagen på en buss av 3 män och ingen ingrep, läser man kommentar efter kommentar om varför dom tror ingen vågar ingripa "i rädsla att själva bli dömd för misshandel eller liknande".

I vårt Sverige välkomnar politikerna våldtäktsmän, dom serverar dessa män en buffé med godsaker som dessa män kan göra vad dom vill med utan att oroa sig för utvisning, oroa sig för att behöva sona sina straff. Blir någon ens dömd för våldtäkt idag eller anser man att en gruppvåldtäkt på en chanslös flicka är ofredande enbart? Jag blir mörkrädd och förbannad.

Jag skulle vilja se våra politiker personligen åka ner till de krigsdrabbade områdena, se dessa våldtagna och torterade kvinnor i ögonen vars män och barn blivit halshuggna. Jag vill se när dom framför dessa modiga kvinnor säger - Vi i Sverige älskar att välkomna dessa odjur till män som utsatt er för detta och bjuda dom på allt. Vi hyllar dom och anser att dom är mer värda än något annat. De män som åker från Sverige för att kriga med IS får stå först i bostadskön och serveras alla andra bekvämligheter medan dom även i Sverige får våldta och tortera utan att straffas för det.

Det skulle jag vilja se, jag skulle vilja se vad dessa kvinnor använde sina vapen till i den stunden. För. hade jag varit mamma till ett våldtaget barn och fru till en halshuggen man så hade jag även slagit tillbaka mot de politiker som smekte mördaren/våldtäktsmannen medhårs - JUST SAYING!Det kanske bästa som hänt sociala medier "enligt min mening" måste ändå vara Peter Springare som ingen insatt kunnat undgå. Han blir hyllad för att bryta tystnaden och öppet dela med sig av sitt arbete som polis. Vilka ärenden som veckovis ligger på hans bord. Han blir även hatad då han öppet vågar säga att de flesta brott som har med våldtäkter/grova våldtäkter utförs av män med utländsk härkomst "Irak, Syrien, Afghanistan, Somalia, Turkiet" osv. Med tanke på hans position så ska det tydligen vara FEL att förmedla hur verkligheten ser ut.

"Vill poängtera att jag är allt annat än rasist som många gärna vill skylla på när man lägger korten på bordet och skriver öppet om dessa saker. Jag är förlovad med en muslimsk man och väntar mitt andra barn ihop med honom"

Däremot tycker jag det är fruktansvärt viktigt att sluta gömma fakta. Jag tycker Peter Springare gör helt rätt i att berätta sakligt om det vi alla redan vet, men som ingen politiker vågar prata öppet om. Tidningar vågar aldrig beskriva gärningsmännens härkomst i rädsla för att bli kallade för "rasistiska blaskor" som skiljer på VI & DOM. Måste man vara rasist för att berätta vad som hänt sedan Socialdemokraterna öppnade våra gränser och öste på med folk dom hade noll koll på i långa loppet? Om det är de som i Sverige idag kallas rasist så behöver vi alla gå om skolan och skaffa oss med allmänbildning.

Vill självklart även få med att jag är fullt medveten om att långt ifrån alla flyktingar begår vidriga brott på svensk mark. Utan jag precis som många andra reagerar och diskuterar den gruppen som faktiskt gör det och aldrig blir straffade för sina handlingar, utan istället gullade med av våra politiker.Efter att ha sett dokumentärer på SVT så satt jag mållös en lång stund. Jag började fundera mycket över de "stackars pojkar" som socialdemokraterna värnar så om, som flyr kriget och söker skydd i vårt Sverige. Här har vi kvinnor som själva varit tillfånga tagna, blivit torterade, våldtagna, sett sina barn och släktingar blivit slaktade framför sina ögon... slå tillbaka mot ISIS. Dom stannar och krigar. Medan fegisarna till män flyr och fortsätter sina barbariska handlingar innanför gränserna i skyddade länder.

Jag blir spyfärdig rent ut sagt när jag tänker på hur våra politiker daltar med dessa massmördare samtidigt som dom slår dövörat till sina egna svenska medborgare när dom gör uppror på sociala medier efter dom blivit matade med artiklar om gruppvåldtäkter och andra vidriga handlingar. Många har börjat ifrågasätta, men politikerna vägrar se, höra eller lyssna.

Vad kommer politikerna använda till sitt försvar efter en dokumentär som denna? Ska dom fortsätta spotta ur sig skitsnacket om medmänsklighet? Är det de dom säger till alla våldtagna kvinnor som söker hjälp hos Svenska polisen som så fint ska tystas ner och smutskastas när dom fått nog och bjuder oss på den RIKTIGA sanningen? "se så lilla vän, det var medmänskligt av dig att 3 män fick festa loss på din kropp och det är inget vi ser allvarligt på, utan tycker du ska bjuda dessa stackars män som varit med om så mycket värre på detta".

Under min tid hos Socialdemokraterna

Visste ni att jag blev kontaktad av socialdemokraterna efter att jag gav mig på ett politiskt inlägg om SD. Man fångade intresse för mig då jag hade starka åsikter kring deras politik. Jag står för att jag var väldigt emot SDs främlingsfientliga politik innan kaoset bröt loss bland oss Svenskar efter att vi öppnat gränserna helt och lät vem/vilka som helst kliva in och ta för sig. Jag kan idag förstå att folk röstar på partier som vill göra skillnad i just denna fråga eftersom medborgarna anser att det är ett av Sveriges idag största problem.

Hur som helst...
Efter en tid när jag som privat person började reagera på en del nyheter som publicerades om våldtäkter både här och i andra länder osv. så började jag direkt bli tillrättavisad av mitt egna parti. Jag fick inte ha några privata åsikter utan allt jag läste skulle jag ordagrant söka källkritik om. Jag blev även uppringd privat på telefon och ombedd att ta bort inlägg om varför jag hoppade av partiet och att jag inte skulle skriva saker på bloggen ur mitt privata perspektiv utan att rodda med partiet eftersom det kunde vinkla bilden av dom fel.

Detta tyckte jag var väldigt lustigt eftersom den yttrandefriheten är något som "utåt sätt" är så viktigt för partiet, men bakom stängda dörrar fick man tillrättavisningar och fick absolut inte ha egna åsikter så länge dom inte smekte partiet medhårs (detta är min uppfattning).Vad gör vi åt dessa problem? Det svåraste är att kunna påverka när politikerna inte lyssnar och tar sitt folk på allvar. Jag väljer att gå ut och säga något även om jag är den sista att skapa skillnad. Det är politikerna i alla länder som kan skapa förändring och med sig kan dom få folket. Folket kan omöjligt oavsett hur mycket vi skriker göra ett skit åt denna hemska situation världen runt om ingen väljer att lyssna.

Istället för att omfamna sanningen, lyssna till polisens arbete dagligen, vart problemen är som störst och vilka grupper som utför vissa handlingar (svenskar som invandrare), lyssna och se folket förtvivlan i alla dessa tusentals kommentarer på sociala medier, debatter i tidningar, dokumentärer... nä istället gör våra politiker tvärtom. Dom ger oss en bild via medier, men bakom stängda dörrar låter det annorlunda.

Vart kommer världen sluta?
Jag har tröttnat på politikerna daltande och noll ingripande i allvarliga situationer. Jag blir illamående av att se så många göra uppror på sociala medier ihop om att politikerna ska ta åt sig och lyssna. Jag har tröttnat på att behöva se dokumentärer som denna på SVT om alla dessa utsatta människor och det ända politikerna gör är att smeka gärningsmännen medhårs.

HAR DU PRECIS SOM JAG TRÖTTNAT?


Likes

Comments

Lite sent att säga godmorgon kanske, men vi är igång här hemma. Lonisen bestämde sig för att vakna klockan 04.00 i morse och vägrade att somna om. Så vi klev upp, åt lite gröt och bytte blöja, sen lyckades den lilla busungen somna om gott. Egentligen brukar jag inte ge honom något att äta så tidigt på morgonen/natten, men ibland kan det faktiskt vara den ända lösningen till att han kan somna i lugn och ro när magen är ordentligt mätt.

Igår hade jag flyt här hemma trots förkylningar och annat jobbigt. Jag städade och hann med rätt mycket. Tänkte att jag skulle fortsätta städa sånt jag normalt sett inte hinner med idag, rens lite lådor och annat. Har även funderat på att byta sovrum. Vårat stora sovrum ligger intill köket och Luans i hallen. Men nu när han är på väg att bli större och kommer utnyttja sitt barnrum på ett helt annat sätt så tror jag det kan vara smart att ha hans rum intill köket där vi oftast är. Då jag kan sätta upp en grind och låta honom leka loss hur mycket han vill och samtidigt ha full koll på vad han gör. När han har rummet i hallen får man hela tiden springa och kolla läget. Tror det kan vara en smart lösning. Får se om jag orkar konka på sängar idag eller om jag tar det en annan dag, men jag har som mål att fixa det innan jag blir för stor i graviditeten.

Vad har ni för planer idag?

Likes

Comments

Dålig uppdatering senaste dygnet, men jag har mina anledningar och dom heter .. s j u k ! Usch igår mådde jag så extremt dåligt och spydde under kvällen. Låg i sängen och kom inte upp här ifrån. Jag undrar verkligen när det här gravid illamåendet ska ge sig? Har passerat V16 nu och jag borde börja må bättre. Sen att jag dragit på mig den värsta förkylningen på det gör ju bara allt så mycket värre. Ikväll mår jag inte heller bra, har sån extrem huvudvärk att jag förvånas att jag ens sitter här och skriver nu. Men jag kände för lite bloggtid, kika in här och hälsa på världens bästa läsare.

Hur har ni haft det i helgen?
Hoppas ni är friskare än jag är.Likes

Comments


Nej jag är inte sponsrad på något sätt, utan hittade dessa sjuuuukt coola nappflaskor när jag sökte efter barnsaker på google. Jag vet inte vad dom ser ut som, men dom påminner mig om formen på en parfym jag hade som ung. Dom här blir det att beställa hem i lite olika färger, det tycker jag barnen förtjänar, dessutom är det alltid kul att hitta lite utstickande och roliga barnsaker.. tycker ni inte?

Flaskorna hittar ni här .Likes

Comments

När man smyger in i sovrummet och hittar de här, då dööööör mamma hjärtat tusen gånger om. Finns inget som är så mysigt som att ligga bredvid sitt sovandes barn. Dom ser så rofyllda och harmoniska ut. Mitt lilla hjärtegull. Tänk att jag om bara 5 månader ska få ha två såna här små sötkorvar sovandes bredvid mig... Gaaah det är livet.

Likes

Comments


Godmorgon allesammans. Jag är fortfarande super förkyld. Tror jag åkt på förkylningarnas förkylning om jag ska vara ärlig. Har sovit dåligt inatt igen, hostar, nyser och snorar. Luan var också snorig i morse och hade svårt att amma ordentligt då han inte kunde andas fritt genom näsan. Men som den super bebisen han är hängde han inte läpp för det utan mumsade i sig en tallrik med gröt och djungeldessert istället. Efter två timmars mys har han nu somnat om en stund och jag passar på att uppdatera här medan jag dricker en god kopp kaffe och kollar lite på youtube.

Söndagens planer:
Helt ärligt har jag inga som helst planer för den här dagen, jag tar timmarna som dom kommer. Får jag energi under dagen så tänker jag städning framför allt annat. Hatar verkligen när alla ligger sjuka, för ingen orkar ta tag i något här hemma. Man kämpar sig igenom dagarna med Lonisen that's it.

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Nya inlägg