Header
View tracker

I morgon hörrni ska jag ta det STORA steget i mitt snart 32 åriga liv och göra något jag faktiskt aldrig trodde jag skulle göra - ska använda mig av fillers under ögon och läppar. Hade ni frågat mig för bara 2-3 år sedan hade jag varit helt emot alla typer av ingrepp, men med tiden som gått har det här med olika behandlingar blivit så normaliserat att tom. jag har accepterat och själv varit och nosat i den världen lite.

Nu är kontrakt skrivet och jag ska i morgon klockan 14.30 vara på plats hos Lifetime Clinic för att testa på det här med fillers. Jag är faktiskt lite nervös, jag har aldrig gjort något liknande och sprutor är väl inget som någon människa är så förtjusta i va? Speciellt inte att bli stucken under ögonen *phu*. Vi får se, i morgon lär jag vara en aning svullen, men till veckan som kommer tänkte jag satsa på att göra lite inlägg där jag testar mitt nya smink med mitt nya ansikte. Min vän Bella hakar på i morgon, så hon får gå loss med kameran där inne och fånga allt på bild så jag kan visa er.

NÅGON AV ER SOM GJORT FILLERS?

Likes

Comments

Nu längtar jag efter våren mer än något annat. Fick hem en sån otroligt snygg skinnjacka från Miinto som jag längtar efter att få använda (lite kallt än så länge). Men snart så kommer jag kunna få användning för så mycket kläder jag visat upp här på bloggen senaste tiden. Jag tror dock att denna skinnjacka kommer vara en av storfavoriterna då jag är en riktigt sucker för skinnjackor och jeans. Den finns i massor av olika färger, så är du också ute efter en vårjacka ska du kika in hos Miinto som har ett brett utbud av massor med våriga och snygga jackor i alla prisklasser.


Likes

Comments


Wow tänk att det gått hela 5 månader sedan den här ängeln bestämde sig för att titta ut ur mammas mage 2,5 timmar efter beräknat förlossningsdatum dessutom (punktlig kille). Tiden har gått så snabbt, nästan lite för snabbt. Idag är han en 5 månaders klump som skrattar, vill ta för sig av livet på egen hand, har en egen vilja och drar sig inte för att visa det. Han har gått från ett litet knytte i mammas famn till en stor kille som gärna hänger med farsan (pappa är kul). Luan är det bästa vi gjort i våra liv, han är verkligen en ängel som kommit till oss. Vad hade man gjort med livet om han inte funnits? Vill inte ens tänka tanken på hur oviktigt allt hade varit. Nu idag värdesätter man allt på ett annat sätt.SAKNAR LILLA NOVA

När man har Luan idag så tänker jag hela tiden på min älskade lilla Nova, min fina lilla prinsessa. Ni som följt bloggen länge vet ju att Nova kom till mig direkt från förlossningen av olika orsaker som inga har med att göra förutom inblandade. Men hit kom hon i alla fall. Jag var med på BB och förlöste henne, klippte hennes navelsträng och mig var den första hon tog nappen med. Nova flyttade ca en vecka innan min förlossning. Jag blev sjukskriven av min läkare pga. hotat förtidsbörd. Efter min förlossning förlorade jag så mycket blod att det tog mig ca 1,5 månad att återhämta mig och orka stå ordentligt.

Under den här tiden hamnade Nova hos sin biologiska familj och man tog beslutet att låta henne stanna där. Jag har saknat henne varje dag. Fällt så många tårar, känt mig hjärtekrossad. Såg fram mot livet ihop med både henne och Luan (hon skulle ju få bli storasyster). Hon brukade krama om min stora mage varje dag, klappa den och ge den en puss, som att hon förstod va som fanns där i.

Det är inte lätt, barn är verkligen någonting speciellt och som mamma finns det inget så känsligt som känslorna för sina barn. Luan är mitt allt, men Nova har lika stor plats och är lika älskad än idag som mitt egna biologiska barn. Jag ser henne inte ens som någon annans eftersom jag tagit hand om henne sen dag 1 som en mamma ska.

Likes

Comments


NEVER LET YOU DOWN!

Kära Rapunzel, ni sviker aldrig, ni levererar alltid era varor i tid, erbjuder den bästa servicen, den bästa kvalitén och har räddat så många BAD HAIR DAYS att jag slutat räkna dom. Ni är den webbshoppen jag återvänder till om och om igen, den hårsalongen på nätet jag alltid kan känna mig 100% säker på.

Idag fick jag hem dessa två produkter från Rapunzel, en Argan olja för håret och ett clipon set i färgen ljusgrått. Det är så mycket kärlek som sprider sig i kroppen när man öppnar paketet och inser att det är precis som man förväntat sig. Man vill bara skrika : YES YES YES!

Ska när jag får tid "kanske till helgen" sätta i håret, locka det, klippa in det snyggt så det matchar mitt hår och sedan ta bilder så ni får se. Blir skoj att visa er.


VÄLJ RAPUNZEL

Funderar ni på ett clipon set, sätta i hårförlängning eller besöka en salong? Gå till Rapunzel är ni snälla så vet ni att ni kommer bli 100% nöjda. Jag skriver inte det här för att det är ett samarbete med dom, jag har valt att samarbeta med dom eftersom jag alltid ÄLSKAT deras utbud och kvalité. Så jag säger det här eftersom både jag och resten av blogg / instagram världen kan skriva under på att det är de bästa valet.

Besök deras hemsida och och kontakta kundservice vid funderingar och frågor.

Likes

Comments

För någon vecka sedan vann jag en tävling hos Martina Olsson *tack*. Vinsten var denna bok "Pauline Wågströms självbiografiska bok" som jag fick hemskickad av självaste författaren (signerad och allt). Ämnet som Pauline tar upp i boken är så viktigt. Hon har delat med sig av sitt liv och visar så många där ute att dom inte är ensamma. Såhär står det om boken hos Bokus:

Det här är en självbiografisk berättelse om ett annorlunda och svårt liv, om hur det känns att leva med selektiv mutism, autism och social fobi. Pauline Wågström beskriver en resa genom en skolgång som kantas av utanförskap, mobbning och en ständigt malande känsla av att vara konstig och misslyckad. I den här boken får vi komma in i Paulines huvud och hon delar med sig av sina innersta tankar och känslor, och det hela skildras nyktert och knivskarpt. Genom boken får man tankeställare och perspektiv - världen och livet kan uppfattas så otroligt olika för olika människor, och om hur mycket de flesta av oss faktiskt tar för givet. Detta är en unik inblick i ett annorlunda och plågsamt liv som berör och engagerar läsaren djupt!


Likes

Comments

Hej på er finisar, kikade aldrig in här igår pga. hur jag mådde. 3 mornar (nu 4 med denna) har jag mått så illa hela tiden att jag knappt kunnat ställa mig upp ur sängen. Det är förs framåt lunchtid som det börjar ge sig och jag kan starta min dag, sjukt jobbigt. Igår under eftermiddagen kom mamma hit med sin väninna Ann som inte träffat Luan än. Fick massa fina rosor som jag genast satte i en vas.

Idag skulle jag ha åkt till sthlm för det där hemliga mötet jag nämnt flera gånger, men det blir inget av det. Som jag mår kan jag inte sätta mig på en buss. Orkar knappt ta mig hit till datorn lixom. Skickade mail till Danielle om att jag inte kan idag tidigare i morse, så vi får boka om tiden till en annan dag. Samma sak på söndag när jag ska till Lifetime Clinic, jag får nog boka om tiden, ska avboka den idag och skicka mail till dom. Alla samarbeten just nu får jag ta i den takt jag orkar och hinner - hälsa går först.

Hur mår ni?

Likes

Comments

Nu har jag fått frågan FÖR många gånger och det blir en aning jobbigt att svara varje enskild person i en kommentar hur jag fixar mina bilder som ni verkar tycka om och uppskatta.

Som ni säkert märkt redan så ÄLSKAR jag att leka loss och retuschera MYCKET. More is more när det kommer till bild tycker jag och det finns inga stopp. Tycker man det är kul så ska man verkligen spåra (det är så man lär sig)


PHOTOSCAPE PRO FÖR MAC

Jag har alltid använt photoscape som ett snabbare retuscherings program när jag bloggar. Men Photoscape på MAC och PC är väldigt annorlunda. Jag har betalat pengar för att få tillgång till allt i programmet "något jag tycker är värt om man vill lägga tid på sina bilder". Programmet har massvis med funktioner och man kan göra allt för att få dom perfekta bloggbilderna. Det är smidigt och lätt att förstå sig på, vilket jag uppskattar. Med pshotoshop använder man sig av mycket snabbkommandon för att leka loss med sina bilder, något en del kan ha svårt med. Så jag rekommenderar Photoscape till alla.

Photoscape finns att ladda ner gratis till både MAC & PC, men programmet i MAC kan man betala extra för "PRO" och då får man tillgång till mycket mer, något jag tycker är så värt om man lägger mycket tid på bild.

Egentligen gör jag inte så mycket som man kanske tror. Ljusar upp bilderna, lägger ett blåare filter för att bilderna ska kännas kallare och inte så varma "är inne i en kallbilds period just nu". Ökar kontraster och stärker skärpa. Jag tror dom flesta gör det här med sina bilder? Sen brukar jag använda mig av soften skin verktyget för att lena upp huden... skiter i om det ser väldigt retuscherat ut, tycker bara bilderna blir sköna att titta på om man överdriver lite.


INSTAGRAM BILDER

Lägger alltid upp mina bilder på instagram som jag redan retuscherat i datorn. På så sätt får jag dom bästa bilderna i bästa kvalité. Använder mig nästan ALDRIG av mobilens egna kamera (det går feting bort).VILKEN KAMERA ANVÄNDER JAG

Idag har nya stjärnskottet Canon EOD 7D markii flyttat in med en extern blixt. Perfekt till bloggaren som vill få ut massor med kvalité i sina bilder. Jag har även en Caonon 650D som jag använder vid enstaka tillfällen, som exempel när jag spelar in videos då den har en utvecklingsbar skärm.

Kameran gör väldigt mycket när du sedan ska retuschera dina bilder. Märker en stor skillnad mellan 7D marken och 650D.n .. går inte att jämföra vad man kan göra med bilderna. Så satsa på en bra kamera.

Min 7D mark ligger på ca 16-17.000 för kamerahuset "utan objektiv".


LEK LOSS OCH HA KUL

Det är svårt att säga hur man "ska" retuschera sina bilder då vi alla tycker olika. Vad mitt öga attraheras av är kanske inte vad ditt öga attraheras av. Därför ska man inte fastna så mycket för vad någon annan gör. Att vi kan ta tips om program och utrustning är en sak, men hemligheten bakom bilder är att leka sig fram på egen hand. Lägg tid att sitta vid ditt retuscherings program "oavsett vilket du använder". Testa alla möjliga funktioner och se vad som händer med bilden.

Har man lekt loss massor så lär man sig rätt snabbt vilka funktioner som är just dina favoriter. Oftast ändras smak och tycke med tiden. Jag har inte alltid lekt med mina bilder på de sättet jag gör idag, ibland tröttnar jag och leker fram något nytt kul. Så våga ta ut svängarna.


Lycka till

Likes

Comments

Kunde inte hålla mig, var tvungen att visa er vad som dolda sig i kartongen tidigare idag. En j*vla massa makeup, och då menar jag en j***vla massa makeup. Ska bli så kul att testa produkter och även skriva om varje enskild produkt åt er som kikar in på bloggen. Som sagt var det min julafton ikväll. Man kan aldrig ha för mycket av de goda här i livet och smink är väl ändå kvinnans bästa vän?

Blir tusen gånger roligare att testa allt efter jag varit till Lifetime Clinic på söndag och fyllt mig med lite fillers här och där. Ögonpåsarna ska fixas samt läppar och kanske något annat, vi får se vad jag går loss på när jag kommer dit.


Likes

Comments


Har varit och hämtat ut massa bloggpost idag och så kom bl.a min nya externa blixt till min nya kamera, nu har jag all utrustning jag behöver i alla lägen *yippie*. Vad tror ni den här stora kartongen innehåller?? Följer ni min blogg kommer ni inom kort få veta det. Jag blev i alla fall helt lyrisk när jag grottade mig in i den, kände mig som ett barn på julafton... Åååååh vill använda allt NU NU NU, men ska se till att få ordning på både video, blogginlägg samt poster på instagram här någon dag. Vet inte om jag hinner ikväll är så trött.

Från det ena till det andra.. det händer lite saker på det privata planet (kan inte säga något), men förhoppningsvis är det något som löser sig till det bästa. Det har inte med mig att göra, fast jag är inblandad till en viss del. Jag hoppas bara från djupet av mitt hjärta att jag kan finnas där som jag alltid funnits i hjärta och själ. Får se om jag har positiva nyheter att komma med framöver. I annat fall blir det bara den här texten och inget mer.

Vad har ni för er annars?


Likes

Comments

Heeej finisar, det blev en sen morgon idag. Vaknade första gången klockan sex, men var så trött att jag somnade om när Luan somnade. Sen klev vi upp klockan nio och har hållit igång tills nu. Sitter och dricker en kaffe och småtittar på Dr Phil, någon annan som älskar honom? Han skulle gärna få vara min pappa, så sjukt smart och intressant man att lyssna på. Jag älskar verkligen smarta människor,

Fick precis mess om att jag har paket IGEN att hämta ut. Känns som jag inte gör annat om dagarna än att springa fram och tillbaka till postombudet. Avvaktar med att gå eftersom jag fick messet så pass tidigt att det kan komma fler, känns onödigt att behöva springa flera gånger.

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Instagram@jellicas.se