Header


Godmorgon hörni! Dagarna rullar verkligen på hör borta och vissa har blivit ganska intensiva på senaste tiden. Igår var det tävlingsdags så 06:15 åkte vi med två hästar till Sundbyholm. Så himla trevlig tävlingsplats måste jag säga, och vädret - helt underbart för en gångs skull! Blev en riktigt tidig morgon dock, 05:00 var jag i stallet och när jag och Agnes väl kom iväg för att handla lite mat var klockan runt 22 redan... Om jag var helt slut? Eh ja ganska. Men idag blev det sovmorgon - tjoho! Första hästen ska vara klar 09 och sen får vi väl se hur denna dag kommer se ut!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är det drygt 5 månader sedan jag spontan-köpte en häst på auktion på Irland. Då hade jag inte en enda tanke på att ta med honom hem till Sverige utan planen var att rida honom ett tag, starta några tävlingar därborta och sen sälja honom vidare. Jag kommer så väl ihåg hur min chef och hennes mamma varnade mig för att "kära ner mig" och påminde om att han skulle sälja - det var ju därför jag köpte honom från första början! När sedan läger på Irland blev rätt så ohållbart måste jag erkänna att det var en last att ha köpt en häst. Jag visste inte alls vad jag skulle göra och ni anar inte hur många gånger jag ångrade det där köpet... Mamma och pappa tyckte väl först att jag skulle lämna honom där borta, att jag lätt skulle kunna tjäna ihop pengarna jag förlorat igen genom några månaders arbete. Men när de förstod att jag helt enkelt inte tänkte överge min Flipper på det sättet så erbjöd dem sig att låna mig pengar för att kunna frakta honom till Sverige - bara så att de kunde få hem mig. Jag är så otroligt tacksam för den hjälpen mina underbara föräldrar gett mig, utan deras stöd vet jag inte hur allt hade slutat alltså...

Flipper har varit i Sverige i drygt en månad nu. När jag tänker på det så känns det faktiskt väldigt overkligt. Att jag haft sådan tur?! Köpte en häst som jag aldrig ens kollat närmare på, han visade sig vara ett riktigt hjärta (phu..!) och nu så är han här i Sverige med mig. Står i världens mysigaste stall, blir pussad på varenda dag och tillsammans rider vi ut i solskenet och galopperar längst med fälten. Vilken häst jag lyckades skaffa mig, och jag lyckades få över honom hit, och till världens bästa stället dessutom - skästa gård! Wow - tack ödet!!

Jag blir bara mer och mer kär i honom för varenda dag som går och jag ser fram emot resan vi skall göra tillsammans ❤️

Likes

Comments

Hej vänner! Några dagar har passerat och mycket har hunnit hända. För mig, för Flipper men inte minst för världen och Sverige. Det som hände i Stockholm var helt fruktansvärt och jag tog verkligen illa vid mig och rös i hela kroppen när jag fick höra om det - fy fasen så hemskt och orättvist! Men tyvärr kände jag mig inre förvånad, det gjorde jag faktiskt inte. Varför skulle just Sverige få slippa undan egentligen. Jag blir lite kraftlös när jag tänker på vad man kan göra egentligen - för jag hittar inget bra svar. När jag i morse läste om att en av alla offer var en 11-årig liten flicka så grät jag. En liten flicka, som borde ha vuxit upp till en självständig och lycklig kvinna, fick istället lämna jorden alldeles, alldeles för tidigt och det på grund av ett omotiverat men allt för starkt hat. Det ska inte vara såhär, DET SKA INTE. Vi måste verkligen hålla ihop nu. Ta hand om varandra, stötta varandra och sprida vår kärlek, utplåna det hat som inte ens borde få finnas.

Likes

Comments

Vilken tur att jag bestämde mig för att börja jobba med hästar. Tänkte på det här om dagen. Var ju inte direkt så "självklart" och många blev nog förvånade när jag berättade att jag skulle flytta till Irland för att jobba med just ... Hästar...? Några av anledningarna var bland annat en törst på nya äventyr och ett brustet hjärta men framförallt den stora saknaden efter dessa fantastiska djur. Äventyret i Irland gav blandade känslor och var lite av båda; måste erkänna att jag hade det riktigt, riktigt jobbigt där ett tag. Kanske kommer berätta om det någon dag, kanske inte. När jag kom hem var jag i alla fall osäker på det mesta, förutom en sak; jag skulle fortsätta jobba med hästar, så var det bara. Så glad över mitt beslut. Idag är både jag och Flipper lyckliga här på denna fina gård i Västerås och jag ångra ingenting. Allt händer av en anledning och jag vågar lita på att livet kommer fortsätta att vara riktigt fint utan att behöva kämpa så mycket - bara njuta, vara glad och sprida massor med kärlek.

Likes

Comments


ALLTSÅ!! Denna jäkla förkylning som aldrig vill ge sig... Halsont och täppt. Well well, några fler nätter med riktigt bra sömn så försvinner det nog sen! Igår var en intensiv dag. Hade Stalltjänst så full fart nästan hela dagen och de lediga stunderna spenderade jag antingen sovandes eller med Flipper. Hade min första lektion för Emma med Flipper igår och det kändes riktigt kul! På kvällen sen gick vi på en liten kvällspromenad och det var riktigt mysigt tills dess att regnet plötsligt bara öste ner... Dagens planer är att longera alla Emmas hästar och sen rida ut på Flippisen ❤️

Likes

Comments


Fredaaag. Och jag sitter hemma hos familjen i Södermanland. Mysigt. Åkte hem idag direkt efter jobbet. Pappa fyller ju år på söndag men eftersom jag jobbar i helgen så fick det bli till att fira honom idag. Flipper blev vaccinerad i går så han fick bara gå lite i skritten idag. Är sjukt trött efter denna, ganska så intensiva, vecka. I morgon blir det jobb på Ica men först vid 16 så ska se till att hinna skritta ut Flipper innan. På söndag blir det Stalltjänst! Nu blir det dock SÖMN! Så skönt, godnatt ❤️

Likes

Comments


Halloj där, var ju ett tag sedan... Blev medveten om min bloggs fortsatta existens när mamma ringde här om dagen och påpekade att jag inte var så värst duktig på att uppdatera, hehe... De senaste dagarna har gått lite i ett. Bara rullat på, massa saker att göra och när man väl kommit hem från stallet vid 9/10 har man varit ganska så färdig för sängen redan. Igår red jag Flipper för första gången sen han kom hit! En riktig stjärna var han och skötte sig riktigt bra. Var ju rädd att han skulle vara typ oinriden nu efter att ha stått så himla länge, han var ju inte direkt så mycket riden när jag köpte honom heller liksom, haha...! Idag blir det till att longera två av Emmas hästar, skritta ut Flipper och rida en till häst sen på kvällen. Ska även på personalmöte för Ica-personalen, blir nog en bra dag!

Likes

Comments


Hellooo! Är faktiskt hemma nu. Har blivit med bil (wiho) så jag åkte hem igår för att köra tillbaka den idag då. SÅ HIMLA SKÖNT med egen bil, frihet på hög nivå alltså! Innan jag åker tillbaka ska jag se till att extraknäcka lite (städa huset) och sen träffa Camilla. Lika bra att sätta igång!

Likes

Comments


Jag tror minsann att Flipper känner av våren han också .. 😉

Godmorgon! Så var plötsligt veckan nästan slut och det är alltså fredag. Så tiden går fort alltså, bara rullar på! Igår longerades Flipper i ridhuset och han skötte sig utmärkt, så duktig kille! Idag ska vi prova fram sadel så förhoppningsvis blir det en liten ridtur på min underbara kille, *äntligen*!

Nä, nu ska jag ner till stallet, hörs!

Likes

Comments


Godmorgon! Gud, det är vår?! Var precis ute och gav Flipper morgon-höt och man kunde liksom känna i luften att våren kommit på allvar nu! Så himla skönt. Massa ny energi för min del! Igår var en bra dag. Hann även med att handla och lämna in papper till Ica och sen fick fina Udin stå för kvälls-passet i ridhuset. Flipper longerades. Efter ridningen blev det en liten vinkväll med Agnes. Mysigt, och sånt som man förtjänar ibland!

Likes

Comments