Header


Men wow vad mycket snö som kommit?! Alltså va? Var det inte vår igår?? Kollade ut genom fönstret i morse och kände bara "men oj j*vlar". Detta är alltså den första riktiga snön jag får uppleva på hela vintern!! Idag mår jag även mycket bättre så det blir back to work med 110% energi förhoppningsvis!

Likes

Comments


Jahapp. Igår (söndag) vaknade jag upp och mådde lite illa. Gick en långpromenad men när jag kom tillbaka in och åt lite lunch kände jag bara; näe fy, nu är det något som inte står rätt till! Gick och la mig, frös, hela kroppen värkte och fy vad jag mådde illa. Sen kom kräkningarna som ett brev på posten *suck*. Så jävla typiskt liksom. Andra veckan på nya jobbet, inte optimalt!! Dock hade detta hänt typ 3 andra hästskötare här på gården också så... Idag känns det dock mycket bättre. Har inte kräkts och även fast illamåendet är kvar och matlusten = 0 så känner jag verkligen att det går åt rätt håll. Ska ner och ta in hästarna sen blir det väl att sova resten av dagen som är kvar efter det, och sen hela natten också såklart! Hoppas på att vara helt återställd i morgon!!

Likes

Comments

Hallå och godmorgon! Idag var jag duktig och stack ut på en löptur det första jag gjorde. Känns sååå skönt att ha den egna träningen avklarad direkt på morgonen - absolut värt att gå upp lite tidigare för! Idag är jag ju egentligen ledig men jag ska hjälpa Emma i stallet ändå, har ju inte några andra planer direkt..! Kommer vara intensivkurser och clinic här idag så har något att kolla på i alla fall!

Likes

Comments

Så ja. Då var Skåne-äventyret snart över, (antar att resan hem kommer att räknas med). Emma red tre hästar idag med, så jag och Cassandra försökte packa ihop så mycket som möjligt emellan lektionerna så kunde vi åka strax efter att sista hästen var tränad. Nu väntar ju bara en 9h lång lastbils-färd hem igen... Har varit himla roliga och lärorika dagar nere i Skåne. Även fast Bo pratar danska och att jag inte förstod ett smack en stor del av tiden så tänker jag att man ändå lär sig lite ändå genom att bara titta och ta in liksom. Sen har jag ju fått lära mig lite av rutinerna med hästarna såhär när man är iväg, vad som ska fixas innan, efter och emellan. Sen har jag också haft riktigt kul! Så tur att jag och Cassandra hjälptes åt tillsammans, går ju fortare när man är två, sen har man ju det roligare också!


Fina gården


Bo och Emma + Sidney

Likes

Comments

Halloj! Nu sitter jag trött i lastbilen med en mätt mage efter en enkel middag. Fryser dock ganska så mycket, blir så rått på kvällarna! Var en ganska lång dag idag. Startade 6:30 med morgonfodring och sen var första lektionen vid 9. Efter det rullade det på, måltider till hästarna, hästar som skulle promeneras, fixa i ordning hästar m.m. Hann även se Emma rida sina lektioner för Bo Kristoffersen så det var väldigt inspirerande och intressant! Många fina hästar och duktiga ryttare var det i alla grupper!

I morgon blir det en tidigare dag, vi vill ju åka hem någorlunda då vi ändå har 9h restid!!

Likes

Comments


Glad alla <3 dag!! Woho, härlig känsla va?! Eller... Well, till skillnad från de flesta andra så har jag faktiskt inget emot denna dag. Även fast jag är singel och har firat denna dag "ensam" så länge jag kan minnas. Får alltid hjärt-godis av mamma ändå så, jag klagar inte! Alla hjärtans dag 2017 kommer spenderas i en hästlastbil ner till Skåne, bästa på länge!

Likes

Comments

Så var första dagen gjord! Började vid 8 och då hjälptes jag och den andra skötaren åt med mockning, hö-påsar, utsläpp m.m. Vid 12 var vi klara och då gick jag på lång-lunch. Vid 14 var det dags att ta in hästarna igen och ge eftermiddagsmålet. Alla hästar skulle även borstas i samband vid insläppet. Var klar vid halv 4 och då kunde jag ta den lugnt igen. Kvart i 6 kom Emma till stallet och då hjälpte jag henne göra i ordning hästar, putsa utrustning m.m. I morgon åker vi till Skåne med 3 hästar, ska bli så kul! Så när jag kom hem igen vid 9-tiden såg jag till att packa, äta och ta en dusch. Nu sitter jag här med nytvättat hår och en kopp te. Första dagen på jobbet får 10 av 10! Fick även se en del av en lektion som ingen mindre än Jens Fredricsson höll i ridhuset(!!)


Har även utsikt över ridhuset från min säng (!), hur bra får man ha det egentligen?! 😎

Likes

Comments


Godmorgon! Snart drar första jobbdagen igång, spännande! Laddar upp med en bra frukost. Blev inte mycket till sömn inatt, (säkert nerverna), så en stor kopp kaffe får det bli också!

Likes

Comments

Så var flytten klar också! Roligaste var att jag faktiskt inte ens sett lägenheten på bild innan. Blev en överraskning när man kom hit med väskor, påsar och all möjlig packning. Så himla mysigt är det här. En liten, liten lägenhet som har allt. Precis ovanför stallet ligger den och jag har även en roomie. Hon kommer hem först ikväll och jag är inte säker på att hon ens vet att hon kommer få sällskap här i lyan, haha! Första koppen te är redan kokad i alla fall och efter det går jag nog ut på en promenad!

Likes

Comments

Hej hej! Så kom söndagen trots allt. Lite av en helig dag, i alla fall denna söndag! Följde med Kajsa på gudstjänst, hon behövde få lite underskrifter i sin konfirmations-bok. Ganska så skönt att vara i kyrkan måste jag ändå tycka. Vilket lugn. Som en liten paus från livet utanför, så känns det för mig i alla fall. Sjunga får man också göra, det gillar jag!

Idag startar ett helt nytt kapitel i mitt liv. För 6e gången i mitt liv så flyttar jag igen och det är Västerås som blir min stad från och med nu. I morgon har jag även första dagen på det nya jobbet, jag känner mig nervös och förväntansfull på samma gång! Efter lunch bär flyttlasset av. Mamma, Vilma och Kajsa följer med och hjälper till, vinkar av mig. Skönt att ha dom med tycker jag <3


Likes

Comments