Header
View tracker

Personlig

Hej venner, og rigtig godt nytår! Jeg håber at i har haft en dejlig ferie, med både fyrværkeri, godt selskab grin, god mad, gaver og alt det hyggelige man nu kan byde sig selv - og så selvfølgelig også at det ikke har været for hårdt at starte op igen ;)

I det her blogindlæg får jeg nok i følge nogen fremhævet en af de lidt mere ''negative'' sider af mig selv, men det synes jeg også der skal være plads til. Jeg fik idéen til dette indlæg, da jeg efter at have fået investeret i min første, rigtige pels tilbage i november, fik kommentarer fra et par stykker som sagde f.eks; ''ej, hvorfor går du med pels?! det er dyreplageri!'', hvor jeg bare tænkte ''ja, og hvad så med det kød jeg spiser? det har du måske ikke tænkt dig at kommentere på?'' Okay, overstående sætning får mig måske til at fremstå som en selvisk prinsesse type der vægter sit udseende mere fremfor dyrevelfærd. Min pointe er bare at jeg undrer mig over, hvorfor at det er socialt acceptabelt at spise kød (også selvom det ikke er øko), men ikke at gå med en pels? For helt ærligt, så vil jeg mene at ligesom at nogle pelsindustrier og kødindustrier er lige gode, så er der altså også dem som er lige slemme.

Desværre kan jeg, hånden på hjertet, sige at jeg hverken går ekstremt op i hvilket slags kød jeg spiser eller hvordan min pels er blevet fremstillet, selvom jeg har forsøgt at finde ud af det - så når jeg ikke engang selv er en engel i forhold til dyrevelfærd, hvorfor skulle jeg så også selv være i mod at gå med pels og sige at det var dyreplageri, når den ko jeg sidder og spiser tirsdag aften sikkert heller ikke har haft et optimalt liv?

Omvendt, så ærger mig virkelig et sted over at ikke gå mere op i økologi og dyrevelfærd end jeg gør, for det kræver sgu ikke særlig meget at lige vælge pakken med Ø mærket på til 20 kr mere, eller lige tjekke nøje op på, hvor ens pels nu engang kommer fra. Og jeg ved ikke, hvorfor at det ikke er en beslutning jeg har taget endnu, når jeg godt ved hvor mine værdier og meninger i et emne som det her ligger. Derfor føler jeg mig fandme også two-faced når jeg skriver om det her, fordi jeg jo et sted har en bestemt holdning, men alligevel agerer totalt modsat. Vågn op, Julie!

Jeg mener i hvert fald, at man kan tillade sig at være ''kritisk'', hvis man ejer et stykke tøj/materiale eller indtager et produkt der er blevet behandlet ordentligt, og at dette er noget man gør i alle sammenhænge (uden at blive for engle agtig og etisk korrekt) - men så snart det kommer til f.eks. en som mig, så synes jeg på ingen måder at jeg ville kunne tillade mig at sige at det ene var okay og at det andet ikke var, når det i bund og grund bliver behandlet på samme måde. Men man lever som man vælger, og jeg vil heller ikke gå ud og påpege andres fejl i f.eks. denne kontekst, for vi har alle hver vores unikke idé om, hvordan verden hænger sammen og hvad der er okay. Og hvis man hellere vil gå op i at det kød man spiser er økologisk og at man egentlig er ligeglad med, hvordan ens pels er fremstillet, så skal man også det - man skal bare ikke udpege andres levemåde, og slet ikke hvis man ikke selv har en glorie at pudse.

Hvis vi konstant skal gå og vægte vores liv efter moral og retfærdighed, så bliver det altså også pludseligt forbandet svært at ikke være dobbeltmoralsk af og til, i de valg man foretager sig - men der skal der måske i virkeligheden også bare være plads til?

Der blev stillet en masse spørgsmålstegn i det her indlæg, og det var blot et udkast fra en lang refleksion jeg har gået og tumlet med i lidt tid. Jeg håber at jeg har fået mit budskab gjort clear nok, selvom det har været lidt svært at formulere, haha!

Kys og kram

Julie


Likes

Comments

Personlig

I skrivende stund føler jeg ikke rigtigt at et ''hej venner! sker derrrrr'' passer ind (selvom jeg gerne vil sige hej, haha!), da det her indlæg mest af alt er tankemylder i forhold til de associationer jeg gør mig, når jeg tænker på, hvordan man egentlig er det jeg ville betegne som en uoriginal original.

Jeg har før i tiden blogget på en på en anden platform end denne her (link HER), og jeg nød at blogge og skrive om alt mellem himmel og jord, dag ud og dag ind - men så fik jeg travlt med at flytte hjem og bo igen, gymnasie start og basically et helt nyt liv, så jeg ''glemte'' at få blogget. Så kan man så videre diskutere om jeg så også virkelig havde passionen for at skrive siden jeg stoppede, men det har jeg og har jeg altid haft, hvilket er hvorfor jeg også er tilbage på tasterne igen nu, haha. Det er bare alligevel som om, at det er blevet sværere for mig af en eller anden grund at finde på et emne, fordi jeg altid får den dér ''jamen det er der jo allerede en anden der gør'' eller ''jamen det er der jo allerede en der har skrevet om'' fornemmelse, og så føler jeg bare at jeg går død.

For jeg har ikke lyst til at skrive om min skide ligegyldige, nye taske, eller om hvor dejlig min opstillede, lyserøde dag på internettet ser ud, og samtidigt har jeg heller ikke lyst til at lege ''i danmark har vi ytringsfrihed!'' typen og fortælle om mit negative synspunkt på alt og alle, eller virke som en eller anden tumblr tøs med et poetisk ordforråd der skriver om kaffe, katte og Arctic Monkeys. Men hvis jeg virkelig ikke gider nogen af de her dele fordi det ikke lige er mig, eller fordi der er en anden der har skrevet om det før - hvad fanden er der så i sidste ende at skrive om?

Det er ikke fordi jeg har et skrigende, indvendigt behov for at være anderledes. Så måske handler det egentlig mest af alt bare om, at jeg må tage mig sammen og være ligeglad med hvad andre synes og tænker om det indlæg jeg nu engang måtte have lavet, så længe jeg selv er tilfreds og glad. Det er jo også det der er mit mål med at blogge, fordi at jeg netop synes det er hyggeligt og sjovt. Jeg skænker jo ikke andres mening en eneste tanke om mig, når det kommer til at jeg går fra at ligne en prinsesse den ene dag til at ligne en goth pige i oprør mod sine forældre den næste, eller når det kommer til min blandede musiksmag, eller når det kommer til min måde at leve på, eller når det kommer til min omgangskreds, eller når det kommer til mine karakterer - men det er måske også fordi det er nemmere at være unik i ens fremtoning og fysiske jeg, fremfor på nettet? 

Jeg ved ikke om der er andre der har tænkt på det her scenarie før, men lad mig endelig vide hvis der er! Det er altid rart at vide man ikke er alene, hehe.

Jeg vil nu fortsætte på min matematik aflevering, engelske essay, NV eksamen og hele mulevitten (hurra for gymnasiet), og så kan det være at det næste blogindlæg bliver om denne her ''mega cute kjole'' jeg fandt på internettet og har bestilt hjem, eller om det bliver endnu et indlæg af denne salgs. Who knows ;)

Rigtig god aften til jer! <3


Kys,

JulieLikes

Comments

Personlig

Ironi og lidt grov tilgang til kristendommen forekommer i dette indlæg, så klik helst ud hvis dette virker stødende på dig, da jeg ikke ønsker at fornærme nogen!

Godaften allesammen, og glædelig 1. advent!

Åh, hvor har jeg længtes efter julen og alt det hyggelige der følger med - det endeløse spiseri af risengrød og brunkager, de catchy og efterhånden gamle julesange, varm kakao og skumfiduser, gave indkøb til dem man har kær, juleklippeklister og duften af kanel, samt det ualmindeligt pæne pynt som både grantræer og byer er blevet tildelt.

Men trods den glæde og varme jeg får i kroppen når jeg skriver i denne stund og kigger på min chokolade kalender, så er jeg på det seneste begyndt at reflektere utroligt meget over et spørgsmål, som jeg tog mig selv i at stille da jeg snakkede om juleaften med mine veninder for en måneds tid siden; for er julen egentlig ikke bare en omgang opreklameret pis?

Det lyder måske hårdt, og det bunder vel også i ens tro og om man er kristen eller ej (selvom det at fejre jul er frivilligt), men hvad fanden - vi fejrer Kristi fødsel, selvom hans fødselsdag dog stadig er et emne forskere ikke kan blive enige om hvornår skete. Jeg er ikke troende, så det er måske også derfor jeg ikke lige er særlig fascineret af ideologien om, at han blev dræbt og derefter opstod igen, og at dét ligger til baggrund for at han blev hellig og frelste gud og hver mand, og nu valser rundt mellem os i 2016 og gør det samme. Og hvem fanden fik i sin tid en idé om, at det skulle være en undskyldning for at spise (virkelig god) mad, få gaver og bruge tid sammen med familien?

Dette år har jeg bare haft brug for et break. Et break fra at fejre en eller anden dude jeg er ligeglad med og ikke har en skid tiltro til, et break fra at sidde en hel aften sammen med mennesker som man alligevel i bund og grund ikke bryder sig om, et break fra skrigende børn der græder over at der ikke er flere julegaver til dem efter de lige har åbnet 21 pakker med deres navn på, et break fra at skulle synge salme sange med den mest skingre tone man netop kan fremstille, og egentlig bare en pause fra alt det traditionelle. Jeg nævnte dette for min mor, og hun havde det egentlig på samme måde - så vi blev i fællesskab enige om, at denne jul skulle det bare være hende og jeg og intet traditionelt forpligtende (selvom hun stadig får gaver, den kommer hun ikke udenom), hvilket vidst fik vores indre, oprørske teenager op i os, da det førte til en kommende London tur her fra d. 26-29 december, hvilket jeg glæder mig ufatteligt meget til. Det bliver så nice at få en lidt alternativ og anderledes jul dette år.

Når jeg sidder og læser overstående igennem, kan jeg ikke rigtigt finde ud af om jeg fremstår dobbeltmoralsk eller ej, for det er jeg vel når jeg sidder og siger jeg elsker julen, men alligevel laver et indlæg om, hvorfor det i min optik ikke giver mening at fejre det... Meget forvirrende, men jeg håber nu alligevel at det giver mening for de fleste!

Jeg håber dog at i alle får en fantastisk juleaften eller 24. december, selvom der stadig er lidt mange dage at løbe på - om det er i familiens selskab, alene eller på en strandpromenade et eksotisk sted, og at julen bliver lige som I ønsker at holde den!

Nu vil jeg lytte til lidt Wham og spise honning hjerter ;)

Kæmpe stort kram fra mig <3
Likes

Comments

Mood

1. Velour kjole HER 2. Pude HER 3. Duftlys HER 4. Leopard frakke HER 5. Halstørklæde HER 6. Bodystocking HER 7. Wonderland boots HER

​God eftermiddag venner!

Trods det meget svingende nu-er-det-koldt og nej-nu-er-det-varmt vejr vi har i Danmark, så er det altså blevet efterår, hvilket man jo ikke kan benægte er utrolig hyggeligt, men samtidigt også en undskyldning for at ''lige'' skulle have den dér varme (og pæne) jakke, eller ''lige'' skulle have det dér duft lys, eller ''lige'' skulle have den dér cafelatte fra Baresso ;) 

Jeg har lavet en lille collage med ting jeg selv super gerne ville have fat i, nu vi går den kolde tid i møde. Leopard jakken har jeg sammen med en veninde haft kig på i ret lang tid efterhånden, men jeg tror desværre den lige må vente én måned eller to endnu med at hænge i mit klædeskab, fordi lidt mere praktisk tøj som sweatere og højhalsede har stået øverst på listen - så ja, denne gang blev det til helbred frem for stil, haha! 

Så er der også de her ufatteligt lækre Wonderland støvler fra Louis Vuitton, som næsten lige er kommet ud. Jeg kunne seriøst drømme mig væk og købe mig fattig i dem! Forhåbentlig har jeg været sød nok til jul... 

På det seneste er jeg haltet lidt små kikset bagefter alle andre og kommet med på velour trenden, og her har jeg så fundet denne virkelig smukke, mørkegrønne ish kjole i velour på nelly.com. Jeg synes den passer så godt til denne her årstid, og så kunne den især være en idé til et eventuelt juleaften outfit! 

Body stockings er altid en af mine favorit ting at trisse rundt i derhjemme, og for at gøre det ekstra hyggeligt har jeg også valgt et duft lys fra H&M Home samt en hovedpude (eller hovedpude betræk). Jeg elsker seriøst at skabe den dér form for vibe der passer til vejret/årstiden, hvis i ved hvad jeg mener? F.eks. hvis det er en varm sommerdag, så elsker jeg at sætte fest musik på, åbne vinduet på værelset helt op og danse rundt  - hvor i modsætningen til når det er koldt, så nyder jeg at tænde stearin lys, give den gas med bløde puder og tæpper og bare slappe af. 

Og til sidst i collagen, selvfølgelig et halstørklæde! Jeg har selv overstående i gråt, og det er bare så lækkert og varmt og koster kun 130,- i Pieces (bare et lille tip!)

Det var bare lidt tanker og lyd fra mig, og nu vil jeg nyde resten af weekenden! Jeg håber at i alle har en dejlig ferie, og hvis ikke i har ferie, så at i får en dejlig weekend.

Kys og kram,

Julie 

Likes

Comments

Personlig

Hej igen bloggen!

Det er godt nok lang tid siden, og jeg håber at i alle har haft en dejlig sommer. Efter en ret lang pause med overvejelser og tanker om alt det nye der er sket i mit liv, har jeg også besluttet mig for at flytte blogging platform til nouw, da jeg synes at der er flere kvaliteter her end der er på Bloggers Delight. Jeg arbejder stadig på at gøre designet pænt og til mit eget, og så ser jeg frem til at begynde at blogge igen!

Kram, Julie
Likes

Comments