Ja, det var ett tag sedan. Livet har kommit ivägen, barnen har varit här och jag har jobbat men nu ska jag ta tag i det här igen. Woho!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har inte glömt bort bloggen - men då mina barn är här har mina prioriteringar riktats mot dem. Jag kommer fortsätta skriva inlägg när jag har tid och ork och kommer lägga upp från skrivarutmaningen när jag har mer tid. Lägger dock upp en ny bit här ;)

Dag 12: Skriv om tre välsignelser i ditt liv.

1: Mina barn. Jag trodde inte att jag skulle ha så lätt att få barn och nu sitter jag med två riktiga underverk som jag älskar mer än något.

2: Min STORA släkt. Det är en otrolig välsignelse att veta att jag har ett så stort supportsystem bakom mig.

3. Min styrka. Jag blev välsignad med en inre styrka som får mig att gå igenom helvetet flera gånger om, men ändå kommer jag alltid ut starkare på andra sidan.

Likes

Comments

Dag 11: Skriv något du alltid tänker ”Tänk om…” åt.

Jag försöker låta bli att tänka så, för jag tror att allt händer av en anledning. Istället försöker jag tänka ”Tänk om…” i positiv bemärkelse. ”Tänk om” jag faktiskt vågar göra det där jag velat göra så länge. Vad kan konsekvenserna vara? Ja, antingen så blir det bra eller så blir inte bra och då gör man inte om det. Men jag försöker vara framåt och inte tänka bakåt.

Likes

Comments

Dag 10: Skriv något som du känner starkt för.

Jag tolererar inte mobbning. Inte av någon form. Det kan vara för att jag själv fått dra mig igenom år av att vara mobbad och tom misshandlad i skolan som får mig att reagera så starkt. Ingen gjorde någonting för att förbättra min situation i skolan, utan istället satt man och skyllde på mig. MIG. Ja, jo, för det var ju mitt fel att jag provocerade dessa ungar att knuffa mig in i skåp, kasta saker på mig, kalla mig för en hel uppsjö av grejer… Listan vad jag fick utstå är lång. För lång.

Ingen ska behöva gå igenom det jag gick igenom och skolorna måste börja ta tag i problemet. Alla rektorer måste veta hur man ska agera i situationer som inte är acceptabla i skolmiljö och ALDRIG sitta ansikte mot ansikte med den drabbade och skylla på hen.

Jag lider fortfarande av vad vissa gjorde mot mig, men ändå har jag klättrat hela vägen dit jag är idag och jag är på många sätt starkare än någonsin. Jag kan bara hoppas att den nolltolerans mot mobbning som ska finnas på skolorna levs efter. Tyvärr har jag bitter erfarenhet att det inte alltid är så.

Likes

Comments

Dag 9: Skriv några visdomsord som tilltalar dig.

Här finns det extremt många visdomsord och talesätt jag skulle kunna skriva upp, men inser att det kommer bli på tok för långt. Istället tänker jag nog bara ta 5 stycken som på något vis tilltalar mig, eller representerar mig och mitt liv.

”Ad astra per aspera” – ett latinskt talesätt som betyder ”till stjärnorna genom motgångar – det har jag även tatuerat in.

”Den enda gång framgång kommer före jobb är i ordlistan.” – Vince Lombardi

”Böcker, har jag märkt, har kraften att få tiden att stå stilla.” – Jim Bishop

”Ge inte upp, det är alltid svårast i början”

” Give a girl the right shoes and she can conquer the world.” – Marilyn Monroe

Likes

Comments

Dag 8: Dela med dig av något du kämpar med.

Jag har fått kämpa med väldigt mycket och det var faktiskt lite svårt att välja något som passade att skriva om här. Sen slog det mig att jag kämpar med att hitta mig själv. Jag har på olika sätt försummat mig själv under så många år att jag glömt bort vem jag egentligen är. Så det är något jag (och säkert många andra) kämpar med dagligen. Att lära sig prioritera sig själv ibland och göra saker som får en själv att må bra.


Det tog lååång tid innan jag kom på vad jag skulle skriva då jag fått kämpa mig igenom nästintill allt. Men detta är en av många saker jag kämpar med idag.

Likes

Comments

Dag 7: Lista 10 sånger du älskar just nu.

Hold on – Nano
I don´t wanna live forever – ZAYN & Taylor Swift
Scars to your beautiful – Alessia Cara
Into you – Ariana Grande
Huntin´, fishin´ and lovin´every day – Luke Bryan
More girls like you – Kip Moore
Treat you better – Shawn Mendes
Lead me – Kip Moore
Strip it down – Luke Bryan
We rode in trucks – Luke Bryan

Likes

Comments

Passade på att gå ut i trädgården och njuta av solen. Även om det bara var +3 grader i skuggan så får man sånna härluga vårkänslor när solen äntligen tittar fram.

Likes

Comments

Dag 6: Fem sätt att vinna ditt hjärta.

Det ganska uppenbara är ju kemi såklart, man kommer inte så långt utan kemi. Men jag ska ändå lista fem saker som verkligen hjälper.

1: Var ärlig, jag tål att höra sanningen så länge det är sanningen jag får höra först.

2: Skratta. Humor är smittsamt och jag tror verkligen att ett gott skratt förlänger livet.

3: Musik. Din musiksmak säger väldigt mycket om vem du är, och jag älskar musik.

4. Var omtänksam. Ser jag dig göra snälla saker mot andra människor och djur finns det en mycket större chans jag kommer tycka om dig.

5. Ge mig en kopp kaffe när jag behöver en så blir jag lyckligast i världen.

Kan ju tillägga att det här inte behöver betyda något romantiskt, utan det är saker som jag ser efter även hos vänner och andra människor runt omkring mig.

Likes

Comments

Då jag missade lägga in gårdagens utmaning så kommer både gårdagens och dagens utmaningar hamna i det här inlägget.

Dag 4: Skriv om någon som inspirerar dig.

Min mormor är min allra största inspiration, hon har gått igenom mer än vad man kan tänka sig och ändå är hon en relativt pigg liten dam på 90+ år. Hon har huvudet på skaft och har alltid brytt sig om andra otroligt mycket. Som bondkvinna med många barn kan det inte alltid vara lätt, jag kan bara tänka mig vilka långa dagar det måste ha varit. Till råga på allt så har hon fått begrava två av sina egna barn, ett som inte överlevde i magen och sedan hennes sextonåriga dotter som avled efter att ha blivit påkörd. Som om det inte var nog har hon även förlorat sin make – min morfar – alldeles för tidigt och på senare dar så förlorade hon även sin andra kärlek. Det övergår mitt förstånd hur någon som förlorat så mycket ändå kan vara så otroligt lycklig och frisk. Alltid när jag går igenom något jobbigt så brukar jag tänka på mormor, hon har gått igenom mer men ändå kommit ur det med huvudet högt och en stor familj runt omkring henne som älskar henne högt. Jag har så många minnen med min mormor som jag skattar högre än något annat och jag bävar för den dagen då hon inte kommer finnas bland oss längre. Bara tanken på det får mina ögon att vattnas. Min mormor är en riktigt tuff kaka, och jag kan bara hoppas att jag någon gång ärver lite av hennes krut. Om inte jag gör det så har definitivt min dotter gjort det. Precis samma envishet bor i min dotter som hos mormor, inte konstigt jag valde att ha mormors namn som mellan namn till min lilla Stephanie Eivor.


Dag 5: Lista de senaste 5 platserna du besökt.

1: Motionsspåret i Levide. Det var en mysig promenad, även om det var så mörkt man nästan inte såg något.

2: Hemse, behöver nog inte säga mer än så.

3: Gotlandsbåten – älskade båt.

4: Norrköping där jag sov över hos min kusin

5: Sundsvall – fin stad!

Likes

Comments