Tjenare! Jag går nu sista året i grundskolan alltså 9:an, och det är mycket nu med läxor och det nationella proven. Och jag är en sådan person som lätt får panik och blir stressad över detta.

Dem nationella proven har inte börjat ännu men jag är redan nervös över hur det ska gå osv, jag tycker egentligen inte om att göra prov över huvud taget, men det måste ju göras om man vill komma någonstans i livet och om man vill komma in på det gymnasiet man vill in på efter 9:an så är det bara att satsa hårt på skolan nu.

Men något som skulle vara guld är att jag inte skulle behöva vara så här himla nervös inför dessa proven som börjar i vecka 11.

Om ni har några tips om hur man kan ta det lugnt och inte behöver känna sig så här nervös och rädd inför de Nationella proven och inte ha den stress över skolan och alla läxor samt alla övriga prov man har nu det sista året.

Så får ni gärna kommentera era bra tips och råd, för det skulle verkligen hjälpa en som känner stor stress över skolan och läxor och prov.😊

Gilla gärna och ha en fortsatt trevlig kväll😚

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heej som säker alla andra känner och vet, så kan man ju inte alltid komma på vad det där "första inlägget" ska handla om, men jag tänkte vara lite "spontan" av mig och skriva om ett ämne som jag personligen tycker är intressant.😊

Jag är då en tjej på 15 år och har en diagnos som heter ADHD (Attention deficit hyperactivity disorder) vilket innebär att man har koncentrations svårigheter vilket också kan påvärka skolgången men inte mycket. Det finns olika "typer" av ADHD man kan t.ex. ha en låg, medel eller grov ADHD det finns även något som heter ADD det är typ samma sak men dem med ADD brukar oftast inte vara så grova utan är mer "lugna" av sig (typ), jag personligen har grov ADHD och tar medicin mot det.

Men något jag har svårt med när det gäller skolan så är det dem teoretiska ämnerna där det är mycket läsa osv det blir lite överansträngning för hjärnan vilket oftast inte är bra. Men ett barn/ungdom som har ADHD eller ADD har väldigt mycket energi vill ofta vara sociala med andra i sin närhet. Men dem som har ADHD/ ADD är precis som alla andra förutom att dem har de lite svårare med sin koncentration, men det finns ju dem som inte märker av det.

Jag skulle säga att ADHD är något som är bra och inte något negativt, alla är perfekta som dem e det är de som gör en männiksa så unik och speciell, jag skulle se det att man är 2 olika personer som går hand i hand och förstår varandra så som man vill bli förståd, den är som ens inre tvilling.

Hoppas att du tyckte detta inlägget var någorlunda intressant, ha de gött😊

Likes

Comments