Jag är en ganska nöjd person av mig.
Jag är glad för det jag har men eftersträvar såklart det jag drömmer om att ha.
Det mesta jag har är en dröm jag haft som jag är så glad för. Fast vissa saker finns det ju kvar att nå men det får komma allt som det kommer.

Jag har en egen familj och ett underbart hem där jag känner en enorm glädje.
Med värme och öppna armar runtom mig om det skulle behövas gör att jag kan känna mig trygg och må bra.

Vardagslyx är så olika för alla.
För vissa dyra restaurangbesök kanske och andra minimala ting.
För mig är vardagslyx att ha möjlighet att göra det jag tycker om.
Träffa de som betyder någonting för mig, mina djur och min familj. Att ha dendär tvålen som luktar så gott. Eller sköljmedlet, oh vad man njuter.
Och att sitta ner tillsammans och äta middag med de jag tycker om.
Ligga i soffan och njuta tillsammans av en film och lite gotte.
Att veta att det vi har är vårt och att detta är vårt hem. Allt vi gör är baserat på vad vi åstadkommit med. Att vi sparat undan för att köpa det vi har, och prioriterat för att uppnå det vi har nu.

Eftersom vi bara lever på en inkomst har vi klarat oss otroligt bra och vi klarar oss än på det. Vi kan ha vår vardagslyx på vårt vis och det gör oss lyckliga tillsammans.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Flera gånger har jag läst olika inlägg eller statusar med hur det är att leva med en hästtjej.
Såklart känner man igen sig - oftast på pricken.

Men då känner jag också att om vi är så speciella att leva med, borde då inte våra partners få en stor eloge som står ut med oss?
Att de får komma -oftast- i andrahand, att känna att det alltid finns en annan som finns i tankarna ungefär lika mycket och att det spenderas så mycket mer pengar på hästarna än tex gåvor, resor eller annat man kan göra tillsammans.

Tid går ju inte att köpa, men det är något det tyvärr finns för lite utav när man har hästar. För tyvärr tar det en stor del av tiden man tex kunde lagt på att spendera mer tid tillsammans med den man lever tillsammans med.

Jag beundrar Sebbe som aldrig klagat på livet jag har tillsammans med mina hästar och timmarna jag spenderar i stallet.
Självklart har han kunnat ge pikar, men aldrig att han blivit arg eller vi har diskuterat att jag ska lägga det åt sidan för att han vill ha mer tid. Aldrig.

Redan i början när vi träffade varandra märkte han att varje gång han ringde eller vi pratade med varandra var jag i stallet. Då menar jag alltid. Varje gång.
Han ifrågasatte ofta om jag bodde där nere och då klargjorde jag hur mycket tid det tar ifrån en att vara där och hur mycket det betyder för mig att spendera all tid jag kan där.
Och det förstod han och accepterade.
Det är ett stort steg och tyvärr tror jag inte att alla har den turen.
Han brukade hjälpa mig i stallet (det händer ibland nu också) och när jag skadade mitt knä tog han tillochmed ut hästarna.

Och även när jag ibland kännt för att lägga av eller bara varit så less på det, har han kommit med förslag som kunnat hjälpa till eller ha hjälpt mig för att jag ska ha fortsatt med det jag brinner för. Tack mitt hjärta!

Jag tycker han är helt fantastisk och jag förstår inte hur han kan klara av att komma i andra hand så ofta som han både gör och har gjort.
Självklart stressar han mig allt för ofta (tycker jag haha) när jag är där men det är kanske tur för annars hade vi nog aldrig kommit hem ibland. Haha!
Men han brukar ändå komma in i stallet och hälsa på hästarna och hjälpa mig med det sista innan vi behöver köra. Bara det är skönt.

Jag kommer ihåg en kväll när vi bodde i den andra lägenheten där vi hade kamin.
Det var kallt ute och Sebbe sa att det skulle bli minusgrader över natten vilket betydde att vi behövde elda.
Snabbt på med ytterkläderna och ut for man.
- Ska du hämta ved? Vad snällt så slipper jag, sa han.
- Näej, jag ska ner och lägga på mer täcke på hästarna såklart, det ska ju bli kallt.
- Du och dina hästar.. haha

Haha ja ni förstår. Jag tog såklart in veden när jag kom tillbaka, men hästarna kommer alltid först som ni hästmänniskor förstår.
Det är bara så det är 😊

En stor eloge till dom som klarar av att leva med oss, jag hade nog inte klarat av det. Haha! ♡

Likes

Comments

Planeringen i vardagen är A och O och för mig är det viktigt att ha någorlunda rutiner för att få det hela att gå ihop.

Våra dagar ser ganska lika dana ut och eftersom jag inte har körkort kan vi inte ta oss någonstans utan planering eller med hjälp utav någon annan.
Jag är inte ute efter att ta hjälp av någon heller, men om någon ska iväg och man kan följa med är det jätte trevligt.

Vi brukar gå upp mellan 07-08, och det ligger helt i hur nattens sömn varit. Ibland hade jag verkligen kunnat ligga kvar i sängen men ser heller ingen anledning till det när jag kan få så mycket mer energi av att umgås med lille Elle.
När vi vaknat lite till liv brukar jag ta fram frukost och så äter vi runt halv 9 - 9 ungefär.
Efter det brukar Elliot kolla lite på tv, gå i gåstolen eller bara sitta och leka på golvet.
Medan jag plockar undan brukar han underhålla sig själv en stund i alla fall.
Men ibland vill han inte det, och då släpper jag såklart det jag egentligen skulle ha gjort. För han bestämmer, hur mycket man inte vill erkänna det haha!

Under förmiddagen brukar vi mest mysa, njuta av att vi har den tiden ensamma tillsammans. För det tycker jag är super viktigt. Jag behöver det i alla fall.
Vi har små rutiner under förmiddagen som går som ett spår varje dag. Han brukar bajsa (haha småbarnsförälderprat, välkommen!) på förmiddagen och innan det brukar jag inte byta ifrån pyjamasen. Med tanke på vilka "olyckor" det kan bli kan det lika gärna vara i något enkelt att ta av.

En annan har ju också små-rutiner.
Bädda sängen. Vika tvätt. Starta tvätt. Tömma diskmaskinen. Byta handdukar. Fylla på tvål. Slänga sopor. Dammsuga. Borsta tänderna. Ja, ni vet.

Förut åkte vi till stallet med mamma vid 1 tiden när hon slutat, men nu när hon inte jobbar blir det inte riktigt så utan det varierar lite. Men när vi åker upp tidigt tycker jag det är viktigt att vi kan umgås med mamma när vi är där också och inte bara vara i stallet.
Min mamma är en viktig och en oerhört betydelsefull människa i mitt liv och jag vill spendera så mycket tid jag kan med henne. Och det vill jag att Elliot också ska göra.

När vi väl är där brukar vi bara umgås. Dricka kaffe, fika och prata. Det är skönt också, att inte behöva GÖRA någonting.

När vi sen går ner till stallet brukar oftast min kära lilla kusin som har sin häst hos oss också komma ner. Hon brukar passa Elliot om jag rider men vi umgås alltid där ändå. Vi har alltid massor att prata om och har otroligt skoj tillsammans.
Efter stalltjänst så åker vi oftast direkt hem.
Mat ska göras och vi ska ha tid tillsammans, vi tre i vår egna lilla familj.
Det är viktigt också, att vi kan umgås själva.
Ge tid åt varandra och känna av tryggheterna man känner till varandra.

Det är jätte viktigt att vara måna om förhållandet när man blivit föräldrar. Vi är ju två om detta. Vi båda ska finnas där för Elliot men vi ska ändå finnas för varandra också. Det blir annorlunda när man skaffat barn, så är det. Det är det verkligen viktigt att veta.

Här är en bild på Elliot sedan när vi gick till lekplatsen i förrgår, min lille buse ♡
Jag älskar verkligen denne lille gosse så mycket ♡

Likes

Comments

Alla har vi olika syn på uppfostran, inte sant?

Jag är jätterädd för att bli en dålig mamma till Elliot. Tänk så kommer han inte alls tycka om mig sen? Att han blir behandlad fel? Eller om jag inte skulle ha råd att ge honom allt det han vill ha?
Massor av tankar som jag hoppas jag en dag får svar på såklart.

Jag vill kunna ge Elliot allt det bästa i denna värld, för jag har ju ändå valt honom själv.
Jag hade inte valt att han skulle få möta denna värld om jag inte varit beredd på att ge upp vissa av mina drömmar eller mål.
Eller att inte välja honom framför allt, eller att han ska få vara prio ett i mitt liv och att jag ska kämpa för att ge honom det jag tycker är bäst och självklart.
- Han står ju alltid längst upp på min lista och det valde jag den dagen vi bestämde oss för att bli föräldrar.

Jag och Sebbe är ganska sams om vad som kommer gälla under Elliots uppfostran och hur vi ska tackla det vi idag kan bestämma.
Och där känner jag oro över att kanske inte klaraav att bli den föräldern jag vill.
Tänk så misslyckas vi? Vad gör man då? Tar man åt sig hjälp då? Varifrån?
Redan idag kan jag ju se att han har ett humör (haha!) som kanske inte blir roligt när han blir äldre?
Tänk om han blir otrevlig mot alla? Inte tacksam? Kanske inte alls känner medmänsklighet?

Ja, jag kanske är tramsig men jag hoppas inte jag är ensam med dessa tankar.
Självklart ska jag göra så gott jag kan, men jag hoppas ju också att det blir bra.
Idag har barn en väldigt jobbig attityd och redan på lågstadiet börjar väldigt tråkigt betéende vad jag hört på vissa skolor.
Och sen är där ju föräldrar som betér sig värre också.
Elliot ska bli tillsagd om han inte sköter sig, så är det.
Gör han fel (med vilje såklart) får han ta kritik för det. Han får lära sig att behandla andra människor så som man vill bli behandlad själv.
Så enkelt är det.

Redan från dag ett har jag och Sebbe haft samma tankar kring hur vi ska lägga upp allt med att vara föräldrar. Så gott det går såklart.
Utan att diskutera allting innan faktiskt.
Att Elliot skulle sova i vår säng från början var en självklarhet för oss båda, och hur vi ska dela upp föräldrarledighet med mera. Och det känns bra att vara överrens, för vi gör ju faktiskt detta tillsammans.

Jag ska göra så gott jag kan med att försöka vara den bästa mamman Elliot skulle kunna få.

Likes

Comments

Har länge tänkt på hur olika alla både tycker och känner om skiljsmässor och uppfostran. Och det är ju intressanta ämnen att följa tycker jag.
- Vad tycker ni?

När jag var ungefär 11 år delade mina föräldrar på sig och det var en jätte jobbig tid såklart. Både för min mamma och min pappa, men också för mig.
Att det blev så annorlunda i ens liv förstår nog bara de som varit med om det själva. Just en skiljsmässa/seperation i sig är jobbig som vuxen kan jag tänka mig och givetvis känner barn av sina färäldrars känslor.
För det kan man inte sticka under stolen med hur mycket man än försöker.

Jag har bra relation till mina föräldrar men det har väl dalat på vägen. Jag bodde mest hos min mamma men pappa har ju alltid funnits där, trotts vår emellanåt väldigt dåliga kontakt.
Idag är det inget som förstörts utan kan se det som en erfarenhet av att ha haft den relationen till honom.
Han är en fantastisk pappa och morfar och såklart ångrar jag att det varit som det varit, men nu är jag vuxen och ser det på ett annat vis såklart.

Nu ses vi ganska ofta och pratas vid mer än förut. Jag är glad att han finns här för oss och att Elliot får ha en så bra morfar.

Jag bodde mest hos min mamma, och det pga hästarna faktiskt. Pappa flyttade ifrån gården de bodde på och allt jag hade fanns kvar hos mamma.
Idag träffar jag henne varje dag och hon är min bästa vän. Och en underbar mormor.
Vägen hit har varit tuff (speciellt för henne) men det har ju slutat på bästa vis. Jag ångrar massor med saker jag sagt och gjort, och hur jag behandlat henne.
Idag tycker jag synd om henne som fått stå ut med mig under tonåren plus omvärldens alla händelser genom denna tiden.

Mina föräldrar har sedan de flyttade ifrån varrandra aldrig sagt ett ont ord om varandra till mig. De har aldrig visat någonting och det har gjort allt så mycket bättre än vad det kunde ha blivit.
Jag har aldrig behövt detdär jobba med andra ord.
Jag hade inga "bo varananvecka" och gjorde lite som jag ville.
Och det var bra för mig i alla fall.

Tyvärr har nog långt ifrån alla det så bra och enkelt och det blir nog allt för komplicerat när det ska bli för invecklat med regler.
Jag hade turen att båda mina föräldrar bodde kvar i samma by och det var inte mer än ungefär 10 minuters bilfärd mellan hemmen. Det om något underlättade.

Idag är jag faktiskt oerhört glad över att de flyttade ifrån varandra.
Vad är meningen med att leva tillsammans om man inte är lyckliga?
De har skapat någon bra och fint på varsit håll och är lyckliga med det. Så även jag!
Jag har dubbelt av det mesta.
Föräldrar. Kärlek. Ja, det viktigaste faktiskt.

Hav hos ev av dom, skog, mark och gård hos den andra. Vad mer kan man önska dig?
Och jag hoppas de lever lyckliga livet ut med deras partners de har nu.
Jag älskar dom högt över huvudet och vill göra allt bra jag kan för dom ♡


Så folk som säger att man ska hålla ihop för barnens skull - ni har fel. Oerhört fel.

Skulle jag och Sebbe inte vara lyckliga tillsammans längre, vill inte jag att Elliot ska behöva ha föräldrar som lever tillsammans i tron om att han mår bäst av det. Barn känner av allt och han hade inte mått bra i slutändan av att ha föräldrar som inte trivs tillsammans längre och som ljuger om sina känslor.

Med detta ville jag berätta att det inte behöver vara hemskt med en skiljsmässa/seperation. För det kan faktiskt bli bättre än man kan tänka sig.

Likes

Comments

God förmiddag! :)

Natten blev lugn utan feber, tack och lov.
Liten har gnällt en del men det är ju inte alls konstigt. Hoppas han slipper febern i natt också och imorgon är det störst risk att det förhoppningsvis inte kommer alls om det hållt sig borta.

Vi gick upp runt 7 tiden idag och mös i soffan en stund. Därefter plockade jag undan här hemma och vek tvätt, la fram kläder till Elliot och så. Han har så mycket kläder nu så det måste verkligen användas.
Då han inte är så "lekig" med maten eller kräker så sliter han inte så mycket på sina kläder heller eftersom de inte behövs tvättas efter varje användning.
Vilket gör att han kan ha sina kläder så länge!
Nu har jag fått ihop det mesta till "set" så det ligger ihop och det passar bra tillsammans och bara är att ta upp.
Nimt och bra tycker jag!

Det känns verkligen att hösten är här nu och idag la jag undan lite skor som inte passar att ha i regn och rusk direkt. Skönt att man har att välja mellan. Får ta in fler av jackorna från förrådet snart också känner jag 😊
Elliots höst/vinter/vår garderob är verkligen fylld och det behövs inte någonting alls mer till honom.
Förutom lite bodysar. Och strumpor 😋

Tycker det är så mysigt när han sitter och kollar på sina barnprogram. Som tillexempel när Prinsessan Sofia har tebjudning, eller när hon firar sin bulters födelsedag. Verkligen gosigt att sitta och titta på.

I förrgår hittades dessa sötnosarna i stallet. De är nog 4-5 veckor gamla minst och är de sötaste jag sett!
Tvättade av deras små ögon igår men tror det behövs lite till idag. Ska passa på att fotta dom alla 4 då 😻

Likes

Comments

I fredags blev mina älsklingar ett år äldre var.
Elliot blev 1 år (vart tog tiden vägen!?) och Sebbe blev 26. Helt galet så snabbt det går. Önskar verkligen att man kunde sakta ner allt lite. Hela Elliots utveckling har gått så snabbt och man glömmer snabbt hur det var innan han kunde göra mycket av det han gör idag. Allt blir ju enklare med tiden, samtidigt som det antagligen blir en jobbig period sen när han börjar gå.
Får hela tiden höra hur jobbigt det kommer bli, så jag passar på att njuta medans han springer i sin gåstol och inte kommer åt allt.

I lördags hade vi kalas för mina killar och lillasyster Wilma. Det underlättade att slå ihop (hon fyller år 27 sept) än att samla släkten 2 gånger inom några veckor.
Och så mycket de alla 3 fick! Wilma fick jättefina kläder, pärlor, pengar/presentkort och hur mycket annat som helst.
Sebbe fick mest dricka och lite pengar.
Jag köpte ett superfint halsband, en högtalare och en häftig mössa till honom. Och han verkade nöjd i alla fall :)
Elliot fick också en massa.
Redan förra helgen började hans paketöppning och då fick han en vinteroverall, vinterkängor och lego duplo av min pappa och hans fru. Jätte uppskattat och jättelägligt inför vintern!
Och på kalaset fick han allt, ungefär.
Kläder (i massor!), pengar och leksaker.
Det häftigaste var såklart hans traktor.
En egen John Deere ♡

I förmiddags fick E sin ett-års vaccin.
Har knappt sovit i natt för jag haft så ont i magen inför det. Vet hur hemskt det varit de andra gångerna.
Hur det går från ett glatt barn till att vara helt förstörd. Det skär i hjärtat.
Det gick bra, men man vet ju inte alls hur natten blir. Sist hade han nästan 40 graders feber och det var inte alls kul.
Hoppas på en bättre natt för hans skull denna gången.

Likes

Comments

Detta är en bit av vårt hem! Finns småfix kvar med det blir nog löst efter att vi varit i Ullared i slutet på september 😋

Likes

Comments

Efter ultraljudet var hela graviditeten annorlunda. Såklart för att liten växte och tog större plats, men också mentalt. Jag kände mig lugnare på något vis då man kunde se på ultraljudet att det man kunde se såg bra/normalt ut.

Det lugnade mig verkligen. Alla dessa timmarna man oroat sig över att det skulle visa någon hemskt på ultraljudet var nu över. Men oron lär nog aldrig försvinna, inte ens nu när han är född, för vad som kan hända.

Jag mådde egentligen väldigt bra under min graviditet, tills i slutet. Kräkte inte, mådde inte så fruktansvärt illa som många andra gör, ingen foglossning eller liknande besvär. Inga förvärkar eller så heller. Gravid ischias var någonting jag fick, och det gjorde att man fick känna av att man levde. Tyvärr har det ej gått över helt så det sitter i ännu emellanåt. Men annars mådde jag relativt bra!

Vi hade lite press på oss att flytta och komma till ro innan allt drog igång och man kan ju aldrig veta när ett barn vill titta ut, eller vad som kan hända för den delen. Men vi han! Den 30:e augusti flyttade vi till en jättefin lägenhet där vi snabbt som tusan fick ihop och upp allt innan den lille ville ut. Och det är jag tacksam för! Ibland ska nog bara allt klaffa ihop ♡


Vissa dagar kunde vara ganska påfrestande. Den väntan, längtan och nyfikenhet man kände hela tiden gjorde att det ibland blev jobbigt. Då funderade jag mycket på saker. Allt från om det var rätt beslut till hur det skulle vara när han växte upp.


Detdär med om det var rätt beslut har kommit upp många gånger (nu hade det varit en självklarhet!) och det har varit jobbigt. Jag tänkte inte att jag inte ville ha barn, men om jag verkligen var mogen för dethär nu. Var det rätt tid? Hur skulle vi ha råd? Hur mycket tid skulle det ta av allt annat? Men det kan man nog inte veta förrän man väl är där. För det ögonblicket man blir förälder, då blir det liksom rätt. Allt blir så rätt. Det är rätt då.


Jag tror (jag kan ju bara svara för hur jag hade det) det blir annorlunda om man planerat graviditeten innan. Jag som inte alls trivdes med att vara gravid kände det kanske som jobbigare med vissa saker än vad andra som planerat sin graviditet kanske gör. Att gå rundor med en stor mage var ingenting jag kände mig "bekväm" med, samtidigt som vissa älskar att vara gravida! Älskar att det är så olika! För det är ju spännande att inte alla är lika, eller hur? ☺


För det finns nog en mening med allt, och Elliot är meningen för oss ♡

Likes

Comments

Har en pigg liten plutt här just nu. Sova, vad är det? Haha. Han somnade lite innan halv sju och sov i nästan en timme. Under den tiden bar jag ändå ut honom ur bilen och försökte väcka honom 3 gånger utöver det. Utan resultat tills den 4e gången haha!
Jaja, sovmorgon för oss imorgon med andra ord! 😍

Det stora hjärtat i hushållet håller sig till öl och raggarsällskap ikväll och det gör han rätt i efter en dag med dop (jättefint för lilla Joel) och hö-intag.
Nu är allt gräs inne och vilket dåligt år.. Det blir dyrt med mat/strö detta året, phu!
Livet med hästar är väl bra underbart, och alla i hushållet blir inblandade på ett eller annat sätt haha!

Idag invigde Elliot sin nya bolstol. Så snabbt tiden går! Redan stol nummer 2!
Och han hade en jättefin ny tröja 😍
Sov gott! 😋

Likes

Comments