Header

Att arbeta som matchmaker är det absolut roligaste arbete man kan ha enligt mig. Den glädjen som uppstår när vi matchar ett par och de får uppleva kärlek igen, underbart! Naturligtvis är det inget lätt jobb, det är en process som kan ta lite tid, det kan bli många intervjuer innan vi hittar rätt person som vi vill presentera för kunden, men vi arbetar alltid med kvalité framför kvantitet på J&A Matchmaking. När vi gästade guldkanalen 102.6 igår pratade vi mycket om hur det går till när man som kund vänder sig till oss, hur vi arbetar, samt hur vet vi vad som är rätt? Självklart vill kunder veta vår bakgrund först. Anna är utbildad beteendevetare, hon har arbetat inom socialtjänsten och med våldsutsatta kvinnor. Jag är utbildad terapeut och har arbetat med människor i hela mitt liv, att arbeta som matchmaker är som en förlängning av mina tidigare erfarenheter. När sedan kunden har valt att anlita oss bokar vi en tid för en personlig intervju, allt sker under sekretess. Där gör vi en djupgående analys på vem kunden är samt vad personen har upplevt tidigare. Vi pratar alltid om deras tidigare relationer och varför det har tagit slut. Därefter lutar sig kunden tillbaka och vi startar vår headhunting. Vi gallrar, kunden väljer. Det är i denna fasen det kan ta tid, allt mellan 1 och 8 månader innan man får en dejt presenterad. Vi headhuntar överallt, i vår bank, bland vänner och vänners vänner, i alla möjliga olika nätverk, på olika mingel etc.

Vi har även representanter som arbetar för oss och hjälper oss att hitta rätt matcher. Våra representanter är Charlotte Aldin, Emelie Persson, Linda Fennhagen och Nina von Platen vilket ni kan se mer av på www.jamatchmaking.com. Vi intervjuar de matcher vi föreslår till kunden ingående så att vi verkligen kan ge kunden en så bra bild som möjligt av sin match. Därefter är det kunden som bestämmer om det känns bra, tackar de ja till vårt förslag så styr vi upp en dejt. Det är alltid vi som bokar bord åt dem, vi gör alltid förarbetet inför dejten. Inga kontaktuppgifter lämnas ut, det låter vi kunderna själva göra om de önskar. Sekretessen är en grundbult i J&A Matchmaking. Det är naturligtvis inte alltid vi lyckas matcha så att de blir ett par efter deras första förslag, men väldigt ofta. Kunden kan alltid välja att förlänga vår tjänst om det inte uppstår någon kemi efter första förslaget, då sätter vi bollen i rullning igen och headhuntar vidare. Det är mycket känslor med i vårt arbete. Jag har utvecklats så otroligt mycket sedan jag började arbeta som matchmaker, vi träffar så många olika människor hela tiden, med helt skilda bakgrunder. En sak är säker, man ska aldrig döma en person, det finns oftast en anledning till olika beteenden och egenskaper. De som vänder sig till oss är ibland något blyga, färdiga med kroglivet, vill inte exponera sig på nätet eller har helt enkelt inte tiden att lägga på dejting. Då vi gallrar blir deras dejter kvalitativa och de känner sig trygga. Sedan är det så att vi som matchmakers kan headhunta på ett annat sätt än vad man gör som privatperson, således blir det enklare för oss att hitta en match än för en privatperson.Det bästa som finns är när det uppstår kärlek! Jag är som sagt en obotlig romantiker och kärlek gör mig så glad! Det finns en för oss alla, man måste bara våga satsa! Vi finns i hela Sverige, jag ska upp till Stockholm nästa helg och intervjua eventuella matcher till befintliga kunder samt träffa nya kunder. Det är också en härlig del av arbetet, att man får resa runt, träffa folk från hela Sverige, det finns inga geografiska gränser för kärlek, vi är överallt! <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag är en entreprenör & en mamma till två underbara tonåringar. Jag är 41 år och har absolut åldersångest;) Jag startade mitt första företag för 11 år sedan då jag valde att arbeta med friskvård och massage. Att få arbeta med människor är en gåva, att kunna hjälpa någon som mår dåligt eller har ont. Sedan ger mina kunder mig så otroligt mycket energi, jag har de mest fantastiska kunder och de flesta har följt mig i alla dessa år. För tre år sedan kände jag att jag ville utvecklas och starta ytterligare ett företag, ett inom dejting! :) Jag är en obotlig romantiker och jag älskar kärlek! Att få se nyförälskade par eller ett äldre par gå hand i hand efter att ha delat en livstid tillsammans värmer så i mitt hjärta. I USA och England är personlig matchmaking väldigt stort, jag ville göra detta stort även i Sverige och månad senare föddes J&A Matchmaking. Jag driver företaget tillsammans med Anna Dingizian, bästa partnern man kan önska sig! Ni kommer att få läsa mycket om matchmaking, dejting och kärlek på bloggen! ;)
Att träna och äta hälsosamt är en stor del av mig, kommer självklart att dela med mig av mycket mat & recept. Förutom detta frossar jag i vardagslyx, livet är till för att avnjutas!
 

Likes

Comments

Yes! Vi är tillbaka i Guldkanalen 102.6! Vi har haft sommaruppehåll men är tillbaka imorgon. Vi kör live och ni kan lyssna oss kl 8.00 3/11. Vi kommer att prata om allt möjligt inom kärlek & dejting! Det ska bli så kul att träffa guldgänget igen!är

Likes

Comments

Jag var i Stockholm onsdag till söndag, härliga dagar som vanligt. Jag tröttnar aldrig på att komma in till rummet och se välkomstfrukten, Älskar det! Jag hade som vanligt spännande och givande möten, fick också tränat en hel del vilket är välbehövligt! När jag kom tillbaka till Malmö på fredagen så gick vi till out of Office afterwork på Hipp. Det är ett helt galet och underbart koncept! Ballonger, dans på borden, tomtebloss och en fantastisk stämning! Ett ordentligt firande av att det är fredag! Det är inte sista gången jag går dit! Resten av helgen gick i lugnets tecken. Riktigt skönt och jag känner mig utvilad och redo för veckan! 

Likes

Comments

Att kunna läsa människor är avgörande i alla sammanhang! Business, vänskap, mingel, kärlek, dejting, you name it! Jag tror att man ibland måste lämna det analytiska åt sidan och bara lyssna och iaktta andra människor. Bara genom att vara lyhörd och kunna se den andras behov kan man nå ett resultat. Det låter som om jag talar om att manipulation, men det är inte alls det jag menar. Om jag gör business, då tar jag först reda på deras behov för att sedan se om det kan matcha mina, ibland gör det inte det men av andra anledningar genomför jag det ändå. Det kan vara allt från att jag vill hjälpa personen framåt, att hjäpa någon att lyckas är det vackraste som finns, oavsett inom vad. Det kan också vara att jag ser en win win på sikt etc. Detsamma gäller vänskap, jag är lycklig när mina vänner är lyckliga. Den ena vännen är jag krass emot för det behöver hon, den andra är jag mer ödmjuk emot även om budskapet och rådet är detsamma, för det behöver hon. Jag agerar helt annorlunda mot min mamma och pappa, för de har olika behov etc etc. Naturligtvis ska man vara sig själv, samidigt som man måste lära sig att läsa in andra människor och ge därefter. Att kunna lyssna är en av de viktigaste egenskaper som finns. 

Om vi nu speglar detta till dejtingvälden så säger jag så här, ge dig inte in i leken om du inte leken tåler. Det låter hårt men vad jag menar är att, det är inte alltid det blir en ömsesidig kemi efter en dejt. Det är då viktigt att inte ta det personligt utan för vad det är. Jag pratar med kunder varje dag som blir ledsna och tappar självkänsla om de blir avspisade. Jag vill starkt påpeka att det handlar inte om något annat än kemibrist och det är inget man ska ta personligt, det är så det är! Det är därför  det är viktigt att kunna läsa av personer. På så vis vet man när man bör backa eller ta för sig. Det finns personer som är blyga, där måste man själv kanske ta för sig mer. Det finns de som helt enkelt inte är intresserade, då måste man lära sig att ta ett steg bakåt. Sedan finns det de som är intresserade, då måste man lära sig att se det, ta emot och våga! Har man ett one-night kan man inte förvänta sig att vara den enda och bli sårad om personen inte hör av sig dagen efter. Dejtar man så hör garanterat den andra av sig om intresse finns, där finns inget att misstolka. Så än en gång, man kan bara vinna på att lära sig läsa personer och agera därefter. Man ska vara ödmjuk, men inte naiv. Att hitta den rätta kan vara svårt, det är där vi som matchmakers kommer in i bilden. Vi hjälper till med detta, ett underbart yrke! Men även vi måste läsa människor, vilket kan vara svårt. Men när vi väl lyckas, då sätter vi det utan undantag! Vad jag vill ha sagt med detta inlägget är att vi oftast vet svaret innan det är sagt, sedan hanterar vi det på olika sätt. Förnekelse, bekräftelse, naivitet, önskan, lycka eller glädje! Kontentan är att om vi bara öppnar våra ögon, ser sanningen, behåller vår ödmjukhet, läser motpartnern, ser till våra egna behov och sist men inte minst, har självinsikt! Då lovar jag att man kommer att nå resultat mycket fortare, oavsett inom vilket område, även kärlek!

Likes

Comments

Morning! Idag ville jag skämma bort familjen så jag gick upp tidigare och fixade en omelett och bananpannkakor som består av bara ägg och banan. Det är så gott och så nyttigt, bra start på dagen. Dessutom resulterade det i att bi åt frukost tillsammans, det tillhör inte vanligheterna så det var väldigt mysigt! Idag blir det matchmaking sedan är vi inbjudan på ett business mingel på savoy i eftermiddag. Det är alltid spännande att knyta nya kontakter och att nätverka, ser fram emot det! Kör vi!

Likes

Comments

Min älskade dotter 17 år!! Galet!! Känns otroligt att hon har blivit så stor! Vi firade henne på kvällen med en buffé som gick i det italienska tecknet, det är Michelles favoritmat och det blev uppskattat, så gott! Vi hade en väldigt trevlig kväll med familjen, vi firade och pussade på vår 17 åring så mycket vi bara kunde!! Senare på kvällen så gick hon ut och träffade sina vänner, då var inte vi intressanta längre haha....precis som det ska vara! Älskar denna härliga orkan till dotter! 

Likes

Comments

Det har varit så omtumlande veckor. Samtidigt som jag arbetar dygnet runt så snurrar hela mitt privatliv allt till det positiva, but It's spinning! Jag har inte haft ro till att blogga men nu är jag tillbaka. J&A Matchmaking växer och jag älskar det! Kärlek är det bästa och jag kommer aldrig att sluta tro på det. Det finns bland annat en ingridiens till lycka, Simplify it! Sedan finns det en hel del ingridienser till för att det ska lyckas men det är nog en av de viktigaste, inget drama! 😉 Ska skriva mer om detta imorgon, och även om hur det är att ha en strikt sexrelation, är det möjligt eller bör det undvikas, vad krävs isåfall från båda parter?
Well, från det ena till det andra.....de senaste dagarna har jag hunnit att avnjuta god mat och gott vin på köttbaren tilsammans med bästa sällskapet, Melinda! Love that girl! Många goda skratt, som alltid! Har även haft kalas för min älskade dotter som fyllde 17år! Min "lilla" stora flicka! Helt otroligt hur snabbt tiden går! Enligt henne flyttar hon om ett år vilket känns så konstigt, men jag är stolt över henne och att hon vill fortsätta läsa på universitet! Jag får helt enkelt klippa navelsträngen! 😉

Likes

Comments

Hur geografiskt bundna är vi när det gäller kärlek och en seriös relation. Kan man få kärlek på distans att fungera och hur gör man då? Jag tror absolut att man kan leva i en distansrelation då vi har så mycket hjälpmedel idag. Vi har chatt, sociala medier, skype, voicemail, viber etc. Det som jag tror är viktigt är att man kan "känna" sin partner, känna in hur sin partner mår, att man delar djupet, vardagen, tankar, olika känslotillstånd och att man kan uttrycka sig verbalt. Det är väldigt viktigt att kunna förmedla hur man känner, förmedla känslor och att man älskar sin partner, det är alltid viktigt men ännu mer när det gäller en distansrelation. Så fort man släpper varandra och kontakten inte är lika intensiv tror jag att det finns stor risk att man förlorar varandra. Det är extra viktigt att man skickar bilder på sig själv, på kaffet man ska dricka, på skorna man har köpt, skickar musikvideos, filmen man ska se etc, att man delar med sig av sin vardag. Jag tror även att det är bra om man har telefonsex eller sex över skype så att man connectar emotionellt och får sina lustar och sitt sexuella begär tillfredställt. Att vara väldigt långt ifrån varandra som på andra sidan jordklotet gör det hela lite svårare, då det inte är lika enkelt att åka till varandra, men om flygtiden är max två-tre timmar ser jag inga problem med distans. Är kärleken tillräckligt stark så är jag övertygad om det man kan få det att fungera. Det är en fördel om man är lite av en fri själ om man inleder en distansrelation, att man trivs ensam och har mycket runt sig, så inte allt fokus går åt till att sakna sin partner. För mig finns det inga gräser för kärlek, det gäller bara att vara produktiv, använda vår fantasi, samt vårda den! Vi lever alla under samma himmel!

Likes

Comments

I förrgår var jag hos bästa frisören Linda på Roger Hår! Jag är så otroligt nöjd då hon har lyckats att få mitt hår så tjockt och långt på drygt ett år. Älskar även den varma blonda färgen hon använder till mitt hår. Skönt att äntligen få det gjort, jag hade en utväxt på 2cm, vilket inte är direkt snyggt. Nu ska brynen och naglarna fixas i helgen, underbart!

Likes

Comments