Nu är det äntligen fredag igen, för mig spelar det i och för sig ingen större roll för jag ska sitta med en hemtenta hela helgen. Men lite fredagskänsla har jag ändå. Planerna för helgen är som sagt inte många, bara plugg som står på schemat men förra helgen så gjorde vi lite roliga saker.

Förra söndagen så var jag och Oskar och åt brunch på hotell Gillet, är ni någon gång i Uppsala så tycker jag verkligen att ni ska gå på deras brunch! Så otroligt mycket gott att välja på, trevlig personal och jättemysig känsla över hela brunchen.


Inte det bästa ljuset därinne men vad gör väl det när det finns tre buffébord med mat och ett helt bord med efterrätter! Mumsade på äggröra, mac and cheese, mackor i olika slag, te, juicer, yoghurt, bacon, pannkakor, lax, nachos, pannacotta, muffins, bakelser, godis och mer därtill. Fanns som sagt en hel del att välja på.

Hotellet är dessutom otroligt fint, inredningen är precis i min smak, trä blandat med metall och lite snyggt slitet, precis så som jag vill ha det.


Efter en lång och god brunch som resulterade i illamående på grund av jag ätit så mycket mat så tog vi oss ut på stan för lite spontan shopping. En otroligt mysig och lugn dag, perfekt en solig söndag som det var förra helgen. Får hoppas att jag hinner med något liknande nu också, trots hemtenta.

Måste också passa på att tacka för alla fina kommentarer på förra inlägget! Så fint och snällt av er.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag skrev i ett tidigare inlägg att min sommar har varit ganska tråkig med endast massa jobb och plugg men det är inte riktigt sant. Den här sommaren, sommaren 2017, är även en dom bästa somrarna jag haft. Anledningen till att jag haft en sådan otroligt bra sommar, trots jobb och plugg, stavas Oskar.

Valborgshelgen är ett otroligt stort spektakel här i Uppsala, fest i flera dagar och alla är glada och studierna kommer i andra hand, en väldigt härlig helg helt enkelt. Under årets valborgshelg, närmare bestämt den 28 april så var jag på Norrlands nation och dansade och det var även han. Vi hittade varandra, dansade, eller snarare, han hittade mig. Vi småpratade lite och kvällen slutade med att jag gav ut mitt telefonnummer och glatt gick hem och började vänta på ett sms.


Det tog flera dagar innan det där sms:et och jag hade blivit ganska säker på att jag inte skulle få något sms alls men så plingade det till i mobilen och sedan dess så sms:ade vi varandra varje dag och träffades några gånger varje vecka. I början hade jag inga förväntningar men ju mer vi pratade och ju fler gånger vi träffades så blev jag bara mer och mer säker på hur jag kände, vilket skrämde mig helt otroligt. Jag blev rädd för hur starka känslor jag hade för någon jag precis börjat träffa men jag tryckte undan den rädslan och lät mig känna allt det jag kände och jag kunde inte vara gladare för det för det kunde inte ha blivit bättre.

Ett datum som alltid kommer vara speciellt för mig är den 10/6-2017, det har blivit våran dag, dagen vi officiellt sa att vi var tillsammans. Jag kan inte ens förklara lyckoruset den dagen, eller hela den här sommaren egentligen. Har verkligen varit så himla lycklig och glad ända sedan valborg, hela sommaren har verkligen varit helt underbar för att denna personen har kommit in i mitt liv. Nu ser jag fram emot en mysig höst med samma nivå av lycka och glädje.


Vi har alltså varit tillsammans, officiellt, i ungefär 3 månader men det känns som att jag och Oskar har känt varandra i flera år. Vi passar så otroligt bra ihop, vi skrattar jättemycket och trivs verkligen tillsammans och det är jag så himla tacksam över.

Nu kan jag äntligen börja skriva om oss här på bloggen, vi har gjort så himla mycket saker som jag har bloggat om och det är så svårt att inte nämna vilka man var med men nu kan jag det. Jag ville skriva ett inlägg endast om oss först, inte bara slänga in ett nytt namn utan någon förklaring. Ville även skriva om hur lycklig jag är, hur lycklig Oskar har gjort mig.

Så just nu känns mitt liv helt perfekt, trots att vardagslivet fortsätter ganska likartat så känns allt bättre. Plugget känns lättare och jag är tusen gånger gladare än innan, så just nu kunde det inte vara bättre.

Likes

Comments


Efter en god lunch så är det nu dags för mig att ta tag i plugget. Har två PM att skriva och ungefär 200 sidor att läsa så det är bara att sätta igång, får se hur mycket jag får gjort då jag inte är i toppform idag. Stannade hemma från seminariet och föreläsningen idag då jag knappt fick någon sömn alls inatt och kände mig febrig, håller verkligen tummarna för att det inte blir något mer. Har verkligen inte tid för att vara sjuk.


Veckan har, än så länge, varit bra, trots att jag inte mår jättebra idag. Jag har pluggat och tagit det lugnt mestadels, kollat Netflix och bara myst runt i det fina höstvädret vi haft. Igår skulle jag ha jobbet men så blev det inte, istället gjorde jag något mycket roligare, jag åkte iväg på födelsedagsfirande för min brors sambo. Blev alltså en mycket bättre och trevligare kväll än om jag hade jobbat.

Likes

Comments

Såhär ser det ut på matbordet en vanlig pluggdag för mig.

Fick i ett tidigare inlägg en fråga kring mina studier och vad exakt det är jag pluggar, så tänkte svara på den frågan nu.

Jag studerar alltså på universitet, närmare bestämt på Uppsala Universitet och jag går ett kandidatprogram i kulturentreprenörskap. Såhär står det på Uppsala Universitets hemsida om programmet:

En kulturentreprenör förmedlar och tolkar kulturella uttryck av olika slag, exempelvis konstverk, kulturföremål, kulturmiljöer och moderna media. Under det senaste decenniet har arbetsmarknaden förändrats för kulturvetare. De fasta tjänsterna har blivit färre och de tidsbegränsade projektanställningarna fler. Även allt fler egna företag startas inom denna sektor. Kandidatprogrammet i kulturentreprenörskap vid Uppsala universitet ger dig de teoretiska kunskaper, färdigheter och förmågor som behövs för att klara sig på en flexibel och föränderlig arbetsmarknad.

Kulturentreprenörsprogrammet är ett treårigt program som leder till en filo­sofie kandidatexamen inom valt huvudområde. Du kan välja mellan sju olika huvudområden: arkeologi, antikens kultur och samhällsliv, egyptologi, etnologi, genusvetenskap, konstvetenskap och textilvetenskap. Huvudområdet ger dig en gedigen teoretisk och analytisk grund inom ett kulturvetenskapligt ämnes­område som är kärnan i din utbildning.

Som ni kan läsa så väljer man ett huvudområde, jag har valt etnologi och är nu inne på sista kursen, nämligen etnologi C. Etnologi är studiet om människor som kulturvarelser i grupp, etnologi är en kulturvetenskap, det är ett otroligt brett ämne.

Några bra definitioner är:

" ...koder, föreställningar och värden som människor delar (mer eller mindre, medvetet eller omedvetet) och som de kommunicerar och bearbetar i socialt handlande"
"Kulturen är en spegling av den rådande samhällsstrukturen, men inte en död, mekanisk avspegling. Kultur är med andra ord något som ständigt är i förändring"

Etnologi och antropologi är otroligt lika varandra men inom etnologin så fokuserar man främst på sitt egna närområde, alltså Sverige, eller Europa med antropologin mer tittar på andra delar av världen och främmande kulturer.

Etnologer utgår från ett inifrånperspektiv och försöker förklara och förstå människors handlingar och tankesätt, bland annat genom att titta på uppväxtmiljö, klassbakgrund och kön. En etnologs uppgift är att studera människors beteenden i sociala situationer. Fokus ligger på det som anses vara naturligt och självklart, som att inte prata för högt på tunnelbanan eller tränga sig före i en kö. Det tas också hänsyn till yttre faktorer som till exempel politiska och ideologiska förhållanden. Etnologens verktyg för att bedriva forskning är många. Det kan handla om observationer i levande miljöer, fältstudier och intervjuer. Massmedier och samhällets uttryck utgör även de underlag för arbetet.


Jag har ännu inga planer på vad jag ska göra efter utbildningen men mitt mål är att antingen jobba inom någon form av produktion (film, teater, radio mm) eller något inom PR industrin, jag vill i alla fall ha ett varierande och kreativt arbete.

Nu blev det här ett oerhört långt inlägg med en del förklarande text från mina kursböcker och liknande, jag har alltid lika svårt att med egna ord beskriva exakt vad etnologi är, men hoppas ni förstod (ni som orkade ta er igenom inlägget). Det här var ju ett inlägg endast om själva ämnet jag studerar och känner att jag inte kan skriva mer för då blir det alldeles för långt. Men själva studentlivet är ju ett inlägg i sig, så blev inget av det nu, skulle det vara intressant för er? Att läsa om studentlivet i Uppsala?

Likes

Comments

Måste börja det här inlägget med att säga tack för alla fina kommentarer på förra inlägget, ni verkade gilla listan! Alltid så himla kul med sådan fin respons.

Nu är vi inne i september och det betyder att jag nyligen fick en ny Glossybox, augustis låda var inte alls lika bra som julis men den fanns några guldkorn även i denna lilla låda.


I månadens box så fick man det här:

⭕ Pick and pinch - Pink metallic slant tweezer
⭕ The beauty crop - GRLPWR Liquid lipstick, peach please
⭕ Moroccanoil - Dry texture spray
⭕ Manna Kadar - GLO Illuminator
⭕ Beautaniq beauty - Radiant glow sheet mask

Jag har ännu hunnit testa läppstiftet och highlightern, läppstiftet ska ni hålla er ifrån, måste nog vara det sämsta läppstiftet jag testat. Jag har andra produkter från The beauty crop och dom är jättebra men den här produkten fungerade verkligen inte. Färgen försvann bokstavligt talat på mindre än 2 minuter och det som fanns kvar bara smulade, verkligen ingen hit. Highlightern från Manna Kadar kan jag däremot tipsa om, riktigt bra, ger ett fint, rosa skimmer, absolut en produkt jag kommer använda nu i höst.


Jag har som sagt bara hunnit testa två saker än men jag är riktigt taggad på att få testa ansiktsmasken. Jag älskar hudvård så blev jätteglad när jag såg att det låg en ansiktsmask i lådan, hoppas verkligen den är bra för har höga förväntningar på den. Jag trodde först när jag öppnade boxen att jag var minst glad för pincetten då jag aldrig använder pincetter men efter att ha testat läppstiftet så är jag minst nöjd med att ha fått det och inte pincetten, en pincett kan ju ändå vara bra att ha någon gång.


Produkten jag är mest peppad på på grund av märket är sprayen från Moroccanoil, ar hört så mycket bra om dom och alla verkar älska det märket men jag har aldrig testat deras produkter. Så den längtar jag efter att få testa, se om deras produkter är så bra som alla påstår.

Likes

Comments

Nu är vi inne i augusti och sommaren närmar sig sitt slut, den här sommaren har till största del bestått av plugg och jobb för mig, har inte hunnit med så mycket mer spännande. Men jag har ändå haft en bra sommar, hade kanske önskat lite mer sol och värme men jag har njutit av den lilla värmen vi fått.

Men även om denna sommar börjar ta slut så börjar jag redan titta framåt mot nästa sommar. Då ska jag vara lite mer förberedd och ha lite roligare planer. Har sett flera som gjort sådana här inlägg om vad dom vill göra nästa sommar, som dom inte gjorde den här sommaren, så tänkte att jag hänger med i trenden.


Resa

Jag har inte lämnat Sveriges gränser sen jag kom hem från mitt år i London och jag kan ju säga att min kropp bara skriker efter att få sätta sig på ett plan och åka iväg, helst till något varmt, sydligt land. Så under sommaren 2018 vill jag mer än gärna resa, skulle helst resa jorden runt. Måste jag välja något land jag helst vill resa till nästa sommaren så måste jag säga Frankrike, Italien eller Grekland.


Festivaler

Jag kan ärligt säga att jag i hela mitt 23-åriga liv aldrig varit på en festival och det vill jag verkligen uppleva. Jag vill helst åka till någon större festival utomlands, få in lite mer av det där resandet också, men även festivaler i Sverige lockar väldigt mycket. Dansa, skratta, träffa människor och leva i den där lilla festivalbubblan i några dagar, det vill jag göra nästa sommar.


Color run

Med tanke på min urusla kondition så är det här väldigt osannolikt men det är något som finns på min bucket list, att springa ett color run. Jag vill få bättre kondition så det här skulle i så fall vara målet att sikta mot med konditionsträningen, att orka med dom antal kilometerna som ett color run är. Så vi får se om jag orkar och klarar av att springa ett sådant lopp, man kan i och för sig gå lite också, det är faktiskt okej att inte springa konstant hela tiden, eller hur?


Tälta

Jag vill jättegärna åka iväg med några vänner, ta våra cyklar, ett tält och åka iväg på cykelsemester på Gotland eller liknande och bara se vart vi hamnar. Inte ha något bestämt utan bara cykla iväg tillsammans. Skulle även vilja sova utomhus, under himlen någon natt, skulle vilja se hur det känns. Jag har campat ganska mycket med familjen fast i husvagn, aldrig i tält, så skulle vara roligt, och förhoppningsvis mysigt, att testa på att tälta.


Trollstigen

Den här sommaren så har både min mamma och min pappa varit i Norge och åkt Trollstigen och efter att ha sett deras bilder så vill jag jättegärna åka dit också. Verkar vara helt galet vackert och häftigt. Små, slingriga vägar upp och ned för berg i områden som ser ut som något ur en film, massa vattenfall och fina miljöer.


Konserter

Jag har inte gått på en enda konsert det här året, det är illa känner jag. Men nästa sommar, då jäklar! Detta är nämligen inte bara något som jag vill göra utan något som jag ska göra. Tidigare i år så köpte jag nämligen biljetter till Ed Sheeran, så den 14 juli 2018 kommer jag stå på Friends arena och sjunga med till låtarna min favorit artist har skrivit. Jag är redan så galet taggad! Jag vill dock gärna gå på flera konserter men att få se Ed Sheeran live är något av en dröm, han är verkligen en av mina absoluta favoriter inom musiken.

Så det här är lite av allt jag vill hinna med nästa sommar, som ni märker är det mycket som har med resande att göra, jag vill verkligen resa. Jag kommer antagligen inte hinna med eller ha råd med allt på den här listan men jag kommer bli nöjd om jag bara hinner med några av sakerna. Hinner jag med några av dessa saker så kommer nästa sommar bli 1000 gånger bättre än årets sommar.

Har ni några saker ni känner att ni måste göra nästa sommar?

Likes

Comments

Efter en härlig helg bestående av 3-års kalas och en mysig söndag vid poolen så är det nu en ny vecka med massa olika saker planerat. Igår blev det ett ganska spontant 11-timmars pass på jobbet, en kollega blev sjuk så hoppade in, tanken var att jobba ett 9-timmars pass men kunderna fortsatte att strömma in så blev kvar några timmar till, men lite extra pengar i alla fall. Resten av veckan består av plugg, jobb och även en utgång, som jag ser fram emot det. Jag har inte varit ute och dansat sen valborg! Imorgon har jag ett spännande jobbpass på en ny arbetsplats, berättar mer om det senare.

Men efter en härlig och lugn söndag med skratt och häng vid poolen så blev det ett spontant biobesök, såg Dunkirk. Jag hade inga förväntningar på filmen då jag inte hade några större förkunskaper kring vad som hände vid Dunkirk men då det är en Christopher Nolan film så kändes det som att det inte kunde bli annat än bra.


Såhär står det på SF.se om filmen:

Dunkirk är berättelsen om de hundratusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque av fientliga styrkor under andra världskriget.

Det var mycket mindre blod än jag hade förväntat mig, en del krigsfilmer består ju bara av blod, skottlossning och skrik men den här var så otroligt bra gjord. Den visade mer paniken och skräcken som soldaterna kände, vilket jag verkligen gillade, det kändes mer äkta. Den visade absolut hjältar som gjorde riktig modiga saker för att rädda andra men jag gillade att den också visade människor som bara försökte överleva, som tänkte på sin överlevnad framför andras. Gjorde som sagt att det kändes mer äkta.

En väldigt bra film som absolut får 4/5 från mig.

Gillar ni den här typen av filmer? Jag brukar alltid tycka filmer blir mer intressanta när dom är baserade på verkliga händelser.

Likes

Comments

Så var det dags igen, dags att ta tag i plugget och skrivandet, men det var ju skönt med dags ledighet i alla fall. Nu sitter jag och rättar till det min lärare kommenterat på, det här är nästan den värsta delen av uppsatsskrivandet. Man är så nära slutet men man är ändå inte riktigt där, vill bara lämna in den nu, men lite kvar, sen så, sen är jag klar!

Men jag har inte bara suttit och skrivit på uppsatsen senaste dagarna, igår blev det en mysfika med en vän som jag inte träffat på ett tag. Blev mycket prat om studierna, framtiden, jobb, resor och annat, väldigt trevligt och välbehövligt. Något annat välbehövligt var den lilla shoppingrundan vi hann med efter att vi fikat. Jag har behövt en ny mascara otroligt länge, slängt tre stycken som är helt obrukbara och har två kvar som är så torra och svåra att arbeta med så var hög tid för en ny så det blev mitt lilla inköp igår.Jag har hört väldigt mycket bra om MAC:s olika mascaror men har aldrig testat en själv så kände att det var dags nu, fick bli deras MAC Extended Play Lash.

Såhär skriver Kicks om produkten:

En lättviktig, förlängande och lyftande mascara i glansiga nyansen Endless Black. Extended Play Lash har en smal borste som ger varje frans en böjd definition och extrem volym.

MAC själva hade en otroligt dålig beskrivning av produkten, stod i princip bara att det var en vattenfast mascara. Jag är inget fan av hemsidor som har så lite text om sina produkter, så Kicks var faktiskt 100 gånger bättre i det avseendet.


Jag fastnade väldigt mycket för den smala borsten då jag verkligen behöver smala, små borstar. Jag har få och korta ögonfransar så dom stora borstarna blir otroligt klumpiga och skapar bara en enda röra, blir svart runt hela ögonen när jag använder en för stor borste. Om det försäljaren inne på MAC sa om den stämmer så är detta min drömmascara, hon sa att den skulle funka perfekt för mina fransar och att den verkligen förlänger, vilket är vad jag behöver. Jag kommer inte sminka mig förrän på lördag då jag inte har några planer förrän då och jag är så taggad på att få testa den här mascaran.


Jag brukar alltid älska alla produkter jag köper från MAC så jag hoppas verkligen fallet blir detsamma med denna.
Enligt mig var det ett rimligt pris på den, 195 kr, men Linnea som var med mig var tveksam, vi har lite olika åsikter om vad som anses som ett rimligt pris på smink.

Vad säger ni? Hur mycket skulle ni spendera på en mascara? Är 195 kr rimligt eller ej?

Likes

Comments

Första utkastet av uppsatsen är inlämnat, vilket betyder att jag är helt ledig idag, inget jobb, inget plugg, ingenting. Det känns otroligt ovant att faktiskt vara helt ledig, inte varit helt och hållet ledig sen i julas. Jag hade sett fram emot en regnig, grå dag så jag kunde sitta i soffan med en kopp te och en bra bok med gott samvete men idag är det strålande sol och inte ett moln på himlen här i Uppsala så känns inte jättebra att sitta inne.

Trots det fina vädret så har jag inte gjort särskilt mycket idag,har bara tagit det lugnt, ska försöka ta en liten promenad senare och faktiskt komma ut lite i det fina vädret. Veckans planer ser ungefär likadana ut, har ett jobbpass imorgon och ett barnkalas i helgen men förutom det har jag en ledig vecka, ser verkligen fram emot att inte ha något plugg på en hel vecka! Första gången på länge.


Hoppas ni får en härlig vecka utan stress och press!

Likes

Comments


För ungefär en vecka sedan fick hem min Glossybox för juli, jag visste redan ungefär vad jag skulle få men några saker blev en överraskning och jag kan säga att jag är så himla nöjd med månadens box. Den här boxen var mycket bättre än förra månadens box.


Innehållet i månadens box var:

Luxie Beauty - Luxie Onyx Noir Small Contouring Face Brush 512
Rodial - Suede Lips Big Apple
Glazel Visage - Bronzer No. 13
Pocketfresh - Anti-bacterial Handgel
St. Tropez - Gradual Tan Tinted Everyday Body Lotion

Jag hade sett på andra personers Instagram och bloggar att man skulle få en bronzer med tillhörande borste och en läppenna, det andra var en positiv överraskning för mig.

Jag har än så länge bara hunnit testa bronzern och läppennan, bronzern var som vilken annan bronzer som helst, inget speciellt, men läppennan, wow! Så otroligt bra, lätt att applicera, underbar färg och satt som det skulle hur länge som helst, väldigt imponerad av den pennan, ska absolut försöka få tag på fler produkter från det märket.


Det jag är gladast över att ha fått i boxen är läppennan och brun utan sol lotionen från St. Tropez, jag har aldrig testat produkter från St. Tropez förut men har velat testat deras produkter sen jag hörde talas om märket så är väldigt taggad på att testa den. Någon av er som har testat den? Vad tycker ni om den?


Det jag blev mest besviken över var handspriten, både för att jag aldrig använder sådant men också på grund av lukten. När jag såg den och att det stod sockervadd blev jag jätteglad, trodde den skulle lukta jättegott och sött men den luktade verkligen bara kemikalier, så det var lite tråkigt. Men allt som allt är jag väldigt nöjd.

Om ni har Glossybox, vilken var eran favorit produkt i månadens låda?

En sak jag verkligen gillar med dessa boxar är just själva boxen, brukar spara dom, dom är perfekta som förvaring eller om man ska slå in presenter. Har även börjat fundera på att klä några lådor i tyg, för att dom ska bli en liten fin inredningsdetalj samtidigt som dom fungerar som förvaring.

Likes

Comments