alergiker, Kock, vardagen!

Hej!!

En månad kvar till studenten och en vecka kvar till Kroatien! Livet leker... Eller inte! Vist ska det bli fantastiskt att resa iväg till värmen och ord kan inte beskriva hur mycket jag längtar till studenten! Men nu är det plugg, plugg och mera plugg som gäller. Det dåliga vädret är ju inget man blir sådär superglad av! Det fins dock positiva saker med det dåliga vädret. Pollen halten blir lägre, så det är ju alltid något att vara någorlunda glad över. Allt pollen försvinner inte med det dåliga vädret så sjuk blir man ändå. Svullna och kliande ögon, rinnande näsa och inte ska man glömma andnings problemen och den ökande medicineringen. Låter fantastiskt, gör det inte??

Tur att man har ett fantastiskt jobb som man älskar!! Det är roligt, varierande och utmanande. Banken Bar och Brasserie är verkligen en underbar arbetsplats, alla dagar och alla arbetsuppgifter är inte super roliga men det är det aldrig någonstans! Något som gör det ännu bättre är ju alla fantastiska kollegor. Vi åkte över Valborg på personalresa till Köpenhamn. Vilken resa det blev! Många tusen steg och mer mat än man orkar äta! Två givande och långa dagar fyllda av skratt och gemenskap! Tack tack tack för den resan Chefen!

Det var väll allt för mig denna gång! Jag ska försöka bli mera aktiv här på bloggen framöver! Nu ska jag strax börja jobba. Tack och hejdå för nu😄

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

alergiker, vardagen!

Hej!
Jag har varit lite inaktiv här sen jag kom hem från New York men jag har haft väldigt fullt upp!

Nu är jullovet slut, jag är inte direkt besviken. Faktist ganska glad över att det är slut. Det har inte varit mitt bästa jullov. Jag skulle nog säga att det är bland det sämsta jullovet jag har haft.

Lovet började med att jag blev extremt förkyld och jag blir "aldrig" förkyld. Jag räknade ut att det var ca 2 år sen jag hade feber tills jag fick det veckan innan jul.... Samma vecka fick jag veta att min Morfars Cancer har spridit sig  till hans sklett.  Jag som då hade blivit sjuk kunde ju då inte åka och hälsa på honom häller. Man måste vara helt frisk för att inte utsätta honom för onödiga infektioner.

Julafton och dagarna precis innan och någon dag efter var bra! De var väldigt mysiga! Det var även mina bonus systrars första jul. Så det var roligt att uppleva med dom! Kan ni tänka er, 16 år gammal och hade aldrig ens hört talas om jul?? Det är ganska svårt att tänka sig när man har växt upp med det!

I mellandagarna började det igen! Farfar gick bort, det var väntat då han låg på sjukhus och varken åt eller drack någonting. Han levde på lånade dagar. Men det gör inte mindre ont för det! Jag är så tacksam över att jag han åka och säga hejdå innan han gick bort. Det käns väldigt skönt att jag han det, men det förändrar inte det faktum att jag saknar honom. Det käns också skönt att han fick somna in, han har bara haft svåra smärtor och inte kunnat göra någonting själv ett ganska långt tag nu. Så det var dags för honom att få frid och inte behöva leva ett liv i smärta i väntan på döden. Men som jag tidigare har skrivit så gör inte det att man blir mindre ledsen och att det gör mindre ont att han gick bort. Jag älskar dig Farfar, du kommer alltid finnas i mitt hjärta❤️

Nyår vart firat i Stockholm, det var superroligt och en toppen början på nya året! Vi bowlade och det gick så galet bra! Jag gorde tre stycken strike (strikar?)!! Jag är så stolt. Jag är normalt sätt extremt dålig på bowling men det gick riktigt bra!! De jag bowlade med är väldigt duktiga på bowling så jag var inte ens i närheten av deras poäng men dom bowlar mycket oftare än mig! Jag är ändå supernöjd! Tack alla inblandade för ett underbart nyår!

När jag kom hem igen var det plugg som gällde, jag har fått en del gort men jag vart sjuk igen.... I fredags fick jag hög feber, jag låg deckad med 40 graders feber en del av fredagen. Hela lördagen låg jag också i feber, söndag så fick jag något magvirus och är fortfarande inte helt bra! Jag som nästan aldrig blir sjuk har detta jullov dragit på mig tre virus eller nått. Jag har varit förkyld typ två gånger innan detta jullov på så länge jag kan minnas.

Så för att avsluta detta blogginlägget, det har inte varit ett bra lov men har haft sina stunder som varit mysiga och roliga! Jag började lovet med att bli sjuk och avslutar lovet med att vara sjuk. Farfar gick bort och morfars cancer har spridit sig. Ganska kasst lov om jag får säga det själv. Hoppas ni har haft ett bättre lov än vad jag haft!

Nu gäller det att ladda om inför sista terminen på gymnasiet! Ska bli så skönt att äntligen gå ut skolan, slippa komma hem efter en lång dag på "jobbet" och ändå ha en stor hög med läxor att göra. Kunna komma hem och inte ha det utan vara ledig till att göra annat! Så skönt!! Inte långt kvar nu!!

Likes

Comments

New York, vardagen!

Hej!

Ja då fick man väll lite av en käftsmäll tillbaka till värkligheten. När man inser hur galet mycket läxor man har som måste göras... Det är inte så väldigt roligt. Paniken som uppstår är seriös. Jag har så mycket jag måste göra och ingen tid att göra det på. Det får väll bli ett antal nätter med seriös sömnbrist. Inte nog med det är jag väldigt jetlägad och behöver packa upp mina resväskor. Låter som om jag lever drömmen va?


Allt direkt när man kommer hem, bra va? kanske skulle ha tagit ledigt några dagar extra efter jag kom hem för att get my shit together, så att säga... Det är samtidigt skönt att såva i min egen säng, inte behöva tänka på middag själv, vara i mitt eget rum, ha internet utan att behöva leta efter wifi är oxå positiva saker med att komma hem. Bara vardagen med att träffa min familj varje dag är ganska nice men jag saknar redan New York. Jag tyckte det även var skönt att komma tillbaka till Banken Bar och Brasserie, även om jag var allmänt disträ under dagen men det får man väll vara såhär första dagen tillbaka efter en månad i storstaden.


Jag reagerade så imorse på att inte en enda bil tutade, jag har vant mig så vid att alla bilar tutar konstant. Men det är i NY det inte här i lilla Falun, här tutar man inte. Jaja småsaker som man inte tänker på men som man vänjer sig vid och tänker på när det inte längre är där. Typ som hur skönt det var att det var tyst inatt, inga tutande bilar eller ropande människor och alla ljud som jag har vant mig vid i USA. Men som sagt längtar jag redan tillbaka.


/Hej då och ha det gött!

Likes

Comments

New York, chocolate

Hey!

I'm so grateful and thankful to everyone who in some part made my trip to New York one of the best weeks I can remember! I'm going to miss this place more then you can understand and I'm going to miss the people even more. I've experienced so much in such a short time, the things I've seen, done and best of all the things I've learned. It's amazing!

Thank you Fika TriBeCa and chocolate factory and everyone there for being awesome people! Thank you most of all to Chef Håkan, Richie and Takaaki for being great teachers and for letting me be with you at the factory for this month. It means more to me than you ever can imagine!! I've enjoyed every single minute of being with you guys, even the hours of packing and labelling. The endless laughing, the tips and tricks you've taught me.

You guys are the best!!! I'm going to miss you so so much!! I'll be back, no question about it. Even if it's just to visit, I'll be back!

Thank you again!

Likes

Comments

New York, chocolate

Hej!

Jag vet att jag har varit extremt dålig på att blogga den sista veckan men jag har försökt njuta av staden så mycket jag kan. Det har varit mycket som har snurrat runt i huvudet på mig. Inte bara det att jag ska åka hem efter vad som käns som en vecka i New York men igentligen är 4 veckor, president valet och den nya presidenten har oxå tagit upp en hel del tankar. Jag förstår inte hur folk i USA är dumma nog att välja Trump till president, är dom helt dumma i huvudet eller?!?! Ni får ursäkta men kom igen! Trump, hatar fan idioten! Om någon av er stöttar honom kan ju få dra till dit solen inte lyser!

Jag ska även om Trump är president flytta till New York. Jag älskar det stället! Om jag har tur så kanske jag till och med får jobba på chokladfabriken, ni förstår inte hur mycket jag kommer sakna det stället! Det har varit sjukt underbart att få spendera en månad där och lära mig att använda choklad av de bästa chocolatiers som fins! Dom är fantastiska människor. Jag känner att jag hade viljat vara kvar där längre för att värkligen hinna lära mig allt, det fins fortfarande saker som jag hade viljat haft tid till att öva öva och öva mer på men så mycket tur har jag inte. Jag ska inte klaga för det är helt jävla fantastiskt och overkligt att jag värkligen har gort detta!

Det käns värkligen hämskt att behöva åka hem! Då det bara käns som jag har varit här i typ en vecka och haft saker att göra så har jag inte hunnit sakna hemma så mycket. Min familj var ju i New York med mig förra veckan så jag behövde inte sakna dom just någonting. Jag har saknat mina kompisar, mina bonussystrar, Banken Bar och Brasserie (min lärlingsplats), mitt rum och säng. Men inte så farligt mycket som jag trodde att jag skulle, jag trodde jag skulle ha ganska mycket hemlängtan och sakna allt och alla massor men jag har helt enkelt inte hunnit!

Igår så var jag, några från fika och några andra praktikanter från en vidareutbildning i Göteborg ute och åt middag på en japansk resturang i upptown. Det var nog den godaste måltiden på hela resan! Helt galet gott!!! Vi hade det supertrevligt, iallafall tyckte jag det! Jag kommer sakna dessa människor nått så sjukt mycket!

Nästa blogginlägg blir från Sverige med blandade känslor!

Likes

Comments

New York, chocolate

Hej!
Det är måndag och det är min sista vecka i New York. Jag tror att jag ska börja gråta! Nej inte nu men när det är dags att åka så kommer jag göra det! Men jag kommer att komma tillbaka! Jag har haft en helt fantastisk helg! Det vart spontanbio på söndagskvällen, shopping på lördagskvällen, staten Island Ferry x2. En gång med familjen och ej gång med kompisar. Massor av diskussioner och att prata av sig med My. Så fylld av mys, prat och äventyr! Vi såg på doctor strange, den var så galet bra. Älskar den! Vi delade på en meny med två stora drickor och en stor popcorn och herre Gud vad stora drickorna var! En stor dricka var typ lika stor som popcornen och var typ större än My's huvud... gigantisk! Stolarna var så galet sköna. Betydligt större än dom i Sverige och rena rama fotöljena. Så awsome!

Jag har även sett tanten under två turer fram och tillbaka till staten Island. Det var väldigt vackert! Fick se mitt älskade Manhattan från vattnet, ni som hat varit här och sett det själva förstår vad jag babblar om och om och om igen om! Ni andra får helt enkelt lita på mig! Vist det är massa soppåsar på gatorna och det luktar inte alltid så gott överallt. Men dom fina parkerna mitt bland alla extremt höga hus, alla lampor och ljus som lyser upp staden under nätterna. Kunna gå runt själv mitt i natten utan att vara rädd eller orolig. Ja man får stå ut mer en hel del catcalls men förutom det inte behöva konstant vara på helspänn när man går ute själv på kvällarna. Påvägen till jobbet varje morgon möts jag av glada leenden och god morgon hälsningar av totala främlingar. Kulturer som blandas från alla delar av världen. Kunna vara mitt i Chinatown, där det är många som inte ens pratar engelska. Sen gå några få kvarter och helt plötsligt vara i little Italy, där folk pratar italienska. Det är helt enkelt fantastiskt!

Ni får njuta av lite blandade bilder nedanför!

Likes

Comments

New York, chocolate

Sorry att jag inte har bloggat på några dagar, jag har haft fullt upp! Jag har spenderat min tid med familjen eller på chokladfabriken! Det är helt underbart. Nu är det dock deras sista dag här i New York och jag har bara en vecka kvar... ingen av oss vill hem! Jag minst av alla, men jag har dock bestämt mig för att jag ska flyta hit och jobba. Jag vet att det är väldigt svårt att få visum, men jag ska lyckas på något sätt. Jag har bestämt mig för det. Jag kan vara ganska envis och headstrong. Det har ni antingen märkt, hur skulle jag annars vara här. Lärling hos en som igentligen inte tar emot gymnasie elever och speciellt inte som kommer ensamma, praktiserat på en 3-stjärnig Michelin resturang och gått därifrån med ett jobberbjudande. Jag kommer på något sätt få till det, jag ska helt enkelt flytta hit och jobba.

Igår gick jag med familj över Brooklyn bridge. Asså gu vad vackert det är!! I torsdag var vi på hockey, New York Rangers vann!!! Yay!!!! Det var väldigt mäktigt att se och uppleva en NHL match. Vi såg väldigt bra oxå. Så det var väldigt lyckat. Idag ska vi åka med staten Island Ferry för att se "tanten". Med det menar jag då ju såklart Statue of Liberty. Det ska bli mysigt tycker jag!

Hoppas ni har en bra dag ni med!

Den sista bilden är en bild på en highglas pralin jag har gort, jag använde mig av tre färger. Blå, lila och vit! Det tog väldigt lång tid att göra men jag är faktist väldigt nöjd med den!

Likes

Comments

Hej!!

Det är morgon här nu och jag är påväg till Fika, igår vart det en lång dag då jag stannade kvar för att lära mig att göra highglas praliner, ni vet dom som är så blanka att man nästan kan spegla sig i dom? Iallafall, jag började men sånna igår och ska fortsätta med dom idag. Jag hoppas värkligen att dom ska bli bra. Håll tummarna att dom blir det!

Ikväll blir det en NHL match, hockey för er som inte har koll på sånt! Det är inte alltid lätt att kunna en massa om olika sporter. Det ska bli väldigt roligt, stämningen är tydligen hur fantastisk som hälst. Jag tycker att det ska bli coolt att bara få vara i Madison Square Garden. Hoppas att ni har en bra dag ni med!

Andra bilden stal jag från Tom och den sista bilden är tagen av Tom på Mys kamera! Men dom andra bilderna är mina!

Likes

Comments

Jag börjar seriöst få panik över att jag snart måste åka hem! Jag vill inte hem, jag vill stanna! Jag vill fortsätta jobba på chokladfabriken och utforska New York! Jag vill stanna kvar...

Det är så roligt! Jag har haft en toppendag på Fika, jag gorde ganasher, dragerade hasselnötter och massa mera saker. Jag fick oxå smaka på en gudomligt god bakelse (?) eller vad man ska kalla det, det var någonting cheesecake aktigt. Men gudomligt gott var det, R övar inför en tävling han ska vara med i och jag fick smaka två av kakorna. En var med mandel, kaffe och citron (osäker om jag kommer ihåg rätt), den var ganska god och det säger mycket med tanke på att jag inte alls gillar kaffe! Den andra var med mörk choklad, hasselnöt och passionsfrukt (osäker där med), det var så gudomligt gott. Kunde ha käkat upp hela själv, så god var den!! Ibland får man lite lyx! Fast jag för ju ganska väldigt mycket lyx just denna månad!

Jag menar, Jag får spendera en månad i New York, jag får lära mig choklad av några bland dom bästa som finns, jag får lära mig så sjukt mycket och så galet mycket mer! Hur galet lyxigt är inte det!! Lite arbetsvilja, passion, drivkraft, envishet och hårt arbete kan ta en väldigt långt i livet!

Jag gick ut på Bubba Gump med familjen och åt middag. Osäker på om jag fick namnet rätt men men! Det är från forest Gump filmen. Dom hade väldigt stora portioner och väldigt god mat! Jag åt, med hjälp av pappa, nästan upp allt. Bbq ribbs med pommes! Så gott asså!

Nu ska jag såva, har mycket att se fram emot imorgon! Ny dag på jobbet och ska nog utforska Brooklyn lite med familjen så det ska bli spännande! Godnatt eller godmorgon beroende på när ni läser detta!

Här har vi på bild 1:
Salted | Elvesia Dark | Hazelnut
caramel. | chocolate |
-----------------------------------------
Almond. |. Passion |. Black currant
|. Fruit. |
--------------------------------------------
Mango . |. Maracaibo. | Hazelnut
Caramel |. |


På bild två:

Salted |. Makademia. | Hazelnut
Caramel |. |
-------------------------------------------
Raspberry |. Mango. | milk
Rosemary |. Caramel | chocolate
-------------------------------------------
Almond.. | Pistachio. | salted caramel

Likes

Comments

New York, alergiker, food

Hej!

Happy halloween!

Hoppas ni har haft en bättre halloween än mig! Den började med att jag såv typ två timmar natten mellan söndag och måndag. Men dagen på jobbet var bra, rolig som alltid! Jag älskar värkligen att jobba där! Min familj fick komma in i chokladfabriken och hälsa på Håkan och även R även om han var upptagen! Håkan var supersnäll mot min familj och bjöd på lite olika praliner eller jag bestämde vilka olika. Han svarade oxå på alla frågor och berättade om NYC och om Fika mm... Det var roligt att visa var jag är hela dagarna och vad jag får göra.

Men när vi kom till halloween paraden gick allting snett. Det är tydligen hästar med i den, men det viste ju inte jag.... Jag tror det var någonting mer oxå för jag reagerade inte bara med att inte kunna andas. Mina ögon bara ran och ran och sved så galet mycket, min näsa täpptes igen helt och ran som tusan den med! Sen försvan reaktionen på ögon och näsa för att helt plötsligt börja igen och så höll det på så om och om igen, eller rättare sagt håller fortfarande på så... Så beställde jag en lasange till midddag men det bestod till 80 % av ost, så det äter jag ju inte... Någon rolig Halloween vart det inte direkt för mig...

Vad har ni gort denna halloween?

Likes

Comments