food, New York

Igår var jag på Per Se, det var helt fantastiskt!! Första chocken var hur många kockar det, alla var väldigt trevliga! Jag var med Pastry team, fick hjälpa till med efterrätter. Förbereda och senare på kvällen fick jag hjälpa till med att lägga upp och vara med på servisen! Inte med servitriserna men servisen menar jag att man är gör det som beställt, lägger upp och lagar det sista som behöver göras klart innan gästen får det! Det var fullsatt resturang igår vilket betyder ca 130 gäster!! Så det var fullt upp! Jag hade så roligt och det var så trevliga människor som jobbade där! Jag fick praktiskt taget ett jobberbjudande i slutet av kvällen, helt jävla sjukt!! The Pastry Chef sa att hon väldigt gärna vill ha mig i hennes team, alltså jobba för henne och om det var något jag behövde eller ville ha hjälp med så var det bara höra av sig så hjälper hon mig gärna! Dom sa också att jag är så välkommen att komma tillbaka. Det är bra betyg asså!! Allt behövde vara perfekt där, om det skulle vara skuret i kuber så skulle alla kuber vara exakt lika och perfekta kuber, ingen lite se kant. Spelar ingen roll hur mycket eller lite snett det är, det går inte att servera! Jag gillar det ändå, man hjälpte varandra och gav varandra tips på hur man får till det bäst! Å jag är så sjukt glad! Det käns så rätt att det är det här jag ska jobba med, det är i resturang kök jag hör hemma! Jag älskar det värkligen!

Idag tänkte jag såva ganska länge då jag kom hem vid typ halv tre på natten och vart inte att såva förens vid typ fyra. Men nej, jag vaknade vid kvart i nio! Så det blir inget av det där med att såva. Idag ska jag tvätta om jag hittar tvättstället, handla och prata med familjen! Om jag orkar och känner för det, tänkte jag åka upp till central park. Jag fick veta igår att norra delen av parken är det näst intill inga hästar utan dom fins mer i södra delen av central park. Så jag tror jag vågar åka dit! Men inte till den södra delen, hästarna är anledningen till varför jag inte har varit där tidigare! Jag trodde dom red runt i hela parken men vad jag förstod igår så är dom parkerade i södra delen och rider Inte runt i hela parken utan bara södra delen. Så det känns skönt! Jag hoppas att det ska gå bra och att inget ska gå fel och jag blir väldigt sjuk...

Hoppas ni har en underbar helg!!
Hur varmt har ni det?
Här har det blivit ganska kallt "bara" ca. 15-17 grader celsius. För några dagar sen så hade vi typ 25 grader varmt! Fatta vad skönt väder! Jag gillar skarpt detta ställe!

Bilden högs upp tog jag från Per Se's hämsida.
https://www.thomaskeller.com/perseny
Dom två följande tog jag från Google, ni ser vartifrån. En del av köket ser ni på andra bilden och på sista bilden ser ni desserter och så! Den lilla espresso koppen är en Semifredo (stavning?) med skummad mjölk, jag gorde en hel del sånna igår, även fyllde på dom där vita skålen med små runda praliner, jag fyllde även på sånna där silvriga grejer! Det var så roligt att följa med där en dag! Och det faktum att dom tyckte jag var så duktig så att hon gärna skulle se att jag jobbar där! Jag menar OMFG!!!!

Ha det underbart, puss och kram😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

New York, food

Jag kände starkt för art inte göra någonting alls ikväll utan bara ligga i sängen och kolla på Netflix, but what's the fun in that? Så det blev att promenera till forever 21, där blev det lite shopping. Jag köpte två tröjor och två klänningar, en sån där mask för att ta bort pormaskaroch ett torrschampo. Hittade mycket mer men det vart "bara" det! För att göra det klart. Det är en vinröd tröja, en grön tröja som ser ut att vara blå på bilden, en röd klänning och en grön klänning! Jag har ingen arning hur det vart så att den gröna tröjan vart blå på bilderna jag tog men men! Det vart ingenting svart trots att majoriteten av kläderna jag provade var just svarta... Vad tycker ni?

Sen vart det pizza till middag, sååå gott! Onyttigt som tusan men vem bryr sig!! Med då mycket jag går så borde det gå jämt ut!

Imorgon ska jag praktisera på en resturang som heter Per Se, tre sjänor i Michelin guiden!!! Det tar ca två månader att få ett bord där... och där ska jag praktisera i köket en lördagskväll!🙌🏻😱 Jag är både extremt närvös och taggad!!! Men det ska nog bli bra!! Önska mig lycka till! Har ni hört om den resturangen??

Ha en underbar helg!😘

Likes

Comments

New York, chocolate

Förpackning av praliner, vi måste förpacka ganska mycket choklad och annat som är beställt och till de andra Fika ställena. Det är inte det roligaste men men ni ska få se lite bilder av det! :)

Likes

Comments

New York, food

Hej!!
Ikväll/natt har jag varit här i en vecka, helt sjukt!! De käns inte alls som det! Jag gillar värkligen detta ställe! Det är helt fantastiskt, det fins några nackdelar. Som att det luktar väldigt illa på vissa ställen och ljudisoleringen mellan gatan och mitt rum är näst intill ingenting. Så man hör allt som händer på gatan utanför, men i det stora hela betyder det ingenting. Jag trivs så bra!!

Igår gick jag på en lång promenad runt kvarteret för att utforska området, jag köpte oxå en glass (Suprise suprise). Det var väldigt gott!! Jag upptäkte oxå att jag har USA veritionen av Netflix! Så det fins en del mer filmer och serier, existing right? Det kommer nog att ändras så fort jag kommer hem. Ni i min familj, har ni den svenska eller amerikanska varianten? Om ni inte vet skillnaden, hur många sesonger av supernatural och the vampire diariers har ni? Fins Doctor Who?

Strax börjar en ny dag på Fika, cant wait!

Likes

Comments

chocolate, New York

God morgon!

Igår slutade jag vid ca halv i sex, så det blev väldigt sent. Det gör egentligen ingenting, man blir bara väldigt trött! Annars är det bara roligt, igår fyllde, lockade och rullade jag praliner. Det är inte allt men några av sakerna jag gorde igår. Jag och en till där rullade två och en halv bricka med praliner vilket är ca 1 000 praliner. Det är ganska mycket! Och samma mängd praliner fyllde och lockade jag! Det är lätt i teorin men mycket svårare att göra, jag är inte alls bra på det!! Men jag antar att det är något man blir bättre på ju mer man övar och får in den rätta tekniken. Jag får ju göra det men jag känner mig så dålig, det är en lätt sak och jag får inte till det... Ja ja, det gick bättre att rulla praliner iallafall!! Chokladfabriken gör av med ca 800 kg choklad varje vecka! Förstår ni hur mycket det är? Det är 8 000 Marabou choklad kakor á la 100g om jag räknade rätt igår kväll! Jag var supertrött och seg när jag räknade ut det, huvudräkning. Så det skulle inte förvåna mig om jag räknade fel. Jag trivs så bra där!

Igår FaceTimeade jag med delar av min familj, innan hade jag ingen hemlängtan men när jag pratade med dom så vart det att man började sakna familjen! Men det var roligt att prata med dom en stund!

Igår när jag var och handlade så kom en kille fram till mig och sa att jag hade en väldigt fin jacka!! Min röda med rosetten! Sen gick han bara vidare, så det var inte någon ny raggnings replik. Då skulle han ju stannat kvar för att prata mer inte bara gå fram och berömma min jacka och sen gå vidare! Jag vart så glad!! Sånt borde man göra fler gånger, man blir så glad! Sprid glädje folk, beröm och ge andra personer snälla kommentarer! Det kan göra en annan persons dag! Var snälla och sprid kärlek! ❤️

Vi får se vad dagen har att erbjuda idag! Jag är taggad och redo. Hur är eran dag? Händer det något speciellt? Vad har ni för planer inför helgen?

Likes

Comments

Hej!
Idag är det "lilllördag" och det käns så sjukt konstigt! För på ett sätt käns det som om jag har varit här så mycket längre för jag har gort och det har hänt så sjukt mycket på dessa 5 dagar. Igår tänkte jag när jag vänta på att få gå över gatan och såg ett par personer som var väldigt osäkra på hur det funka med trafikljusen, "å vilka turister" och började en skratta det var ju typ förrgår jag inte fattade hur dom funkar och jag tappar fortfarande bort mig stup i kvarten. Det käns oxå som om jag bara har varit här ingen tid alls, det käns som om jag kom hit igår! Det är en helt underbar stad! När jag är ute sent för att jag har tappat bort mig eller bara för att se staden så känner jag mig aldrig (hitils) otrygg! När jag är helt vilsen som i måndags så känner jag mig bara irriterad för att jag har ett så kast lokalsinne. Men inte alls otrygg, det är människor överallt som gärna hjälper till om man frågar om hjälp! Jag är ganska förälskad i New York!

Bilden tog jag påväg till Fika nu imorse! Vist är det vackert😍

Likes

Comments

chocolate, New York

Tjena på er!

Hur är det med er?
Nu är det lunchtid för mig så då är det ju typ middags tid för er, vad äter ni idag? Jag fick pasta med köttgryta, det är väldigt gott! Jag sitter och äter det undertiden jag skriver.

Hittills idag har jag fått temperera choklad, det gick ganska bra. Inte lika krångligt som jag trodde att det skulle vara men fortfarande svårt att få till bra. Sen "lockade" jag praliner med den tempererade chokladen, detta var mycket svårare att få till än jag trodde! Jag vart bättre ju fler jag gorde men vart ändå inte nöjd! Jaja, övning ger färdighet. Jag får öva öva och öva tills jag blir helt nöjd!

Nu ska jag fortsätta med min dag, jag har dock ingen arning om vad jag ska göra efter jobbet!
En sak till, jag tappade inte bort mig alls när jag gick hit idag. Så det är något att fira. Vi får se hur det går på vägen hem!

Ha en fortsatt bra dag/kväll😄

Likes

Comments

New York, New York

Godmorgon godmorgon!!

Eller för er är klockan halv 2 på dagen, så mer lunch än morgon. Men för mig är klockan halv 8 på morgonen. Nu ät jag påväg till min andra dag på fika. Jag är supertaggad! Igår så gick jag väldigt vilse påväg hem från "jobbet", det är inte det enkla rut systemet som det är i över Manhattan utan i lower Manhattan går gatorna kors och tvärs och har svåra gatunamn. Dom kan ändras när man går på en rak gata, helt plötsligt har gatan ett annat namn!

Jaja vi får hoppas att jag inte tappar bort mig lika mycket idag. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

chocolate, New York

Så idag var första dagen på Choklad fabriken, det var väldigt roligt!!!! Jag fick färga socker och rulla praliner bland annat! Dom som jobbar där var trevliga så det käns bra! Jag fick så goda quesadillas (stavning?) till lunch. Jag får lunch där vilket är awsome, jag trodde inte att jag skulle få mat där, det är en chokladfabrik ju! Jag hade glömt att fråga innan jag kom dit hur det var, men nu vet jag att man käkar lunch där. Jag rullade pumpa praliner och om någon var sprucken eller trasig fick man äta dom! Hur amazing är inte det? Jag smakade iallafall en pumpa pralin och dom är så galet goda!!! Förvånande nog så är getost praliner väldigt populära, vem hade kunnat gissa det? Allt som allt så har jag haft en toppen dag än så länge.

Igår hade har en superrolig dag trots att jag vaknade så tidigt. På förmiddagen gick jag till Target för att handla, det gick bra trots att jag rapade bort mig några gånger. Jag mötte upp My och hennes kompis för lunch nära Times' square, vi åt på Yum Yum. Thailändsk, det var gott. Sen gick vi runt lite på Times square innan vi gick till svenska kyrkan på en ungdomsträff, där rullade vi köttbullar. När vi va klara med det visade My runt mig i bakery tower, oxå Fika. Och efter det vart det att vi hamnade hemma hoss My. Där vart det middag och massor av skratt! Jag vart att komma hem ganska sent så det blev inge plugg gort. Jaja sånt är livet! Man kan inte göra allt!

Puss på er 😘

Likes

Comments

New York

Jag vaknade för ca en timme sen vilket betyder att klockan var 5 på morgonen här men jag kunde inte somna om... har vaknat flera gånger inatt, jag antar att det beror på jetlag. Inte så roligt! Men men! Igår var jag på en promenad på eftermiddag/kvällen jag gick vilse några gånger men hittade tillbaka men sista gången jag gick vilse fick jag ta hjälp av folk för att hitta tillbaka. Tillslut gorde jag det med! Det var galet vackert igår, ni ska få se bilder!

Idag ska jag promenera till Target har jag tänkt för att köpa shampoo och sånt, men sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag måste plugga lite men det får inte ta en sån lång stund! Sen hittar jag väll på någonting annat. Det visar sig!

Ha en fortsatt bra dag ni där hemma 💞

Kartbilden är hur jag ska gå för att gå till target😊

Likes

Comments