Tänk er va falskt ett leende kan vara,
Tänk er vad som egentligen sker bakom den fantastiska fasad människor har i dag.
Sanslöst lyckliga och fantastiska bilder på sociala medier, men inte bara där, flickan som står i kassan på Ica med leendet på topp kanske lever under ständig misshandel,
Mannen som byter dina däck från vinter till sommar kanske lever med en ständig ångest,
Flickan på dagis som leker med sina Barbie dockor kanske har sett mer ont än vad Olof 82år har gjort i sina dagar..

Snälla snälla kan vi inte bara göra varandra en tjänst och le lite extra åt våra medmänniskor och hellre fråga en extra gång hur de mår !
☺️☺️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har agda 89 år suttit och fixat sina naglar och vad gör hon inte då ?
Jo tänker som vanligt, mitt huvud är en slags maskin som går på högvarv dygnet runt och jag kanske har lite problem med att stänga av den ibland, nya idéer och projekt jag vill göra, jag är även väldigt rädd om min tid så fort som fan ska allting gå med!

Mina funderingar i dag handlar lite om
Något jag skrivit om förut,
Hur en människa kan kan utnyttja andra människors olycka.

Vi lever i dag i en värld där det förekommer både krig och orättvisor , samtidigt som i vår del av världen är allt så "lyckligt" och alla håller käft med stängda ögon.

Just nu tänker jag på alla de barn som fastnar i sexhandeln,
Jag skulle gärna vilja säga att "det är absolut ingenting som förekommer här i vårt land och det är så långt ifrån vår verklighet"
Men nej tyvärr, så är inte läget.
Mellan 2010-2015 försvann ca 1445 flyktingbarn i Sverige in i sexhandeln, där alltså människor utnyttjar andra i nöd, folk som flyr från ett helvete till ett annat.När jag kollar igenom regeringens förslag och hur dom ska vidta återgärder för att förhindra denna sortens brott under 2016-2018 så får jag bara fram " bla bla bla tänka på barnseättigheter bla bla bla pojkar och flickor ska vara jämnställda bla bla bla"


HELT ÄRLIGT!!!!
Är det vad era pengar och resurser går till ?
Att ni i regeringen ska sitta under en konferens (innehållande fin middag, lyx resor och vinpaket)
Och diskutera saker och ting som borde vara en självklarhet? Någonting som de flesta redan vet?
Sverige nu har vi provat att curla befolkningen nu är det dax att uppfostra med hot!

Höjda och väldigt mycket hårdare straff i en miljö som inte liknar en fängelse semester utan mer "new gate i London som stängdes ner 1902, jag tror att det är
Dax att öppna upp det igen fast här!
Tack för mig
✌️

Likes

Comments

Idag är dagen jag aldrig trodde skulle komma , men jag vill bara säga tack Stefan o co
För att ni inför värnplikten
👍

Enligt mig är värnplikten inte enbart bra för att kunna försvara vårt land.

Jag tror att min generation -92 kanske -93 med är den sista generationen som faktiskt vill och förväntar sig att arbeta på arbetet, jag tror att vi är den sista generationen (en del av oss iaf) som uppskattar värdet av saker och ting på ett annat sätt.
När vi växte upp var det närmaste internet vi kunde komma det där förbannade modemet som lät som
Någon gammal E.T film, där mamma uppenbarligen inte kunde tjöta skit med sina vänner samtidigt som jag väntade i 40 min för att kunna få upp Lunarstorm,
vi är dom
Sista som vet hur det var att samla på kastanjer istället för ipads, dem sista som ritade med asfaltapennor istället för att ta en bild och lägga ut på My story,
Dom sista som kunde köpa 5 Jenka och 5 shake för en 5:a !

Någonting som jag verkligen tycker är positivt med värnplikten är att nu får de/den generationen som inte samlade på kastanjer eller lurade pensionärer med falska lotter faktiskt får känna på livet utan konstant uppkoppling!
Hur ser verkligheten ut utanför Facebook / insta/ snap mm.
Helt ärligt det gick så jävla fort från att ha Nokia 3310 med blinkade skal till selfies på insta.
Jag tror att IOM värnplikten kommer jag kanske kunna tänka mig att bli gammal ändå , och kunna lita på att den generationen inte låter mig ligga nerkletad med bajs utan faktiskt få en bättre syn, respekt och "uppfostran" än va denna generationens youtuber gör
🤓✌️


Fy fan va gammal jag låter men det är la så en 80årig kärring fast i en 24 årings kropp
✌️

Likes

Comments

Jag sitter just nu och tittar på andra säsongen av the missing (igen) och stickar som den lillgamla tjejen jag tycks vara ✌️

Då slog tanken mig precis, hur i helvete kommer det sig att människor kan ta sig rätten att bestämma över annan människas liv så fruktansvärt att man låser in personen/ personerna i fråga?

Mycket kan göra mig förbannad men det här är nått utöver det vanliga, tänk egentligen hur många det är som är fast i nån lite bunker, grannanens källare, chefens sommarstuga, vad som helst, tänk dig att grannen du går och lånar ditt socker av till bakningen du står med i ditt fantastiska hus med synen på att världen och livet är en gåva döljer fruktansvärda hemligheter.
Att personen man står som närmast faktiskt kan ha sjuka grejer för sig,
Slår sin fru, sina barn, våldtar sin brorsdotter, kidnappat någon ja vad som helst.
Min fråga är skulle du som vanlig Svensson men din underbara familj och husvagnssemestrar ingripa om du misstänkte att grannen/ vännen / en person nära begick ett brott du i största allmänhet inte skulle acceptera, men hade du tänkt annorlunda om det var någon du kände?

Hade du ingripit om du såg en man slå sin fru på stan (om du inte kände personen)

En undersökning jag läste som hastigast visar att ca 73% av Sveriges befolkning skulle ingripa vid en sådan situation,
Om vi säger såhär, Sveriges befolkning har precis passerat 10miljoner människor varar männen just nu har en högre procent och en studie visar mellan 1950-2015 att det är ca 80% av brotten som görs av män.
Så när man ser det till helheten av Sveriges befolkning och på det studier Sverige faktiskt lägger pengar så är det 2,7 miljoner människor i Sverige som inte hade ingripit vid ett brotts tillfälle..
Hoppas folket som bor där jag bor inte tillhör den procenten
✌️

Likes

Comments

Tillit är egentligen ett väldigt brett ord, man känner ofta stor tillit till sina närmaste, även om man ibland har svårt att få tillit till någon.
Tilliten för en närstående person kan försvinna lika snabbt som ett nystädat hem blir stökigt igen!

En del människor har svårt att kunna lita på folk Medans andra människor kan vara väldigt blåögda och lita på precis vem/vad som helst.
Ett mellan ting mellan dessa olika människotyper hade varit relativt realistiskt.
Hur ska vi då kunna nå dit?
Vi kan ju först och främst be till högsta hönsen här i Sverige att handlingar väger mer än ord och för att kunna nå någon form av tillit någonstans får vi ju börja med hur vi lever,
Hur många punkter av det nuvarande ledningspartiet lovord är uppfyllt?

Hur ska vi i vårt samhälle egentligen veta vad som är rätt och fel när tilliten saknas,
Hur ska en vanlig människa som jag själv kunna lita på min omvärld när samhället ser ut som det gör i dag, jag vill kunna gå ut och springa efter 19:00 utan att känna att jag behöver ha något slags larm på mig,
Har jag varit ute på krogen en lördags kväll vill jag inte behöva ta en taxi hem när det egentligen tar mig 10min att gå.


Hur hade det varit om man i polisens arbete hade satsat lite mer på poliser i samhället ( jag menar tänk er Storbritannien , är du i London kan du inte gå 20 m utan att stöta på
En polis) tänk om vi i Sverige hade haft det så med istället för att dom ska spendera sina dagar omkringkörandes i en bil.

När man tänker på de människor som väljer att lita på nästan allt,
Hur kommer det sig att andra människor väljer att utnyttja det till fullo?
Vi säger t,ex alla det "hjälporganisationer" som faktisk är bedragare,
( nu säger jag absolut inte att alla är det jag är själv en person som spenderar mycket pengar där jag tycker att dom hör hemma)
Men för det första då att först utnyttjar människan i fråga situationen som är i kris, sen den enkla blåögda människan, där har vi två punkter som är helt ofattbara, men inte nog med det, får dom något annat än samhällstjänst så snackar vi fängelse en kortare period (beroende på brott)
Och vad för dom där då? Jo som jag ser det är det ett ytterligare tillfälle att utnyttja systemet där man kan både utbilda sig och jobba.
Jag kan säga såhär, hade jag varit uteliggare i Sverige och inte såg någon väg ut ifrån det hade jag gjort något brottsligt för att ha tak över huvudet, ett jobb och chans till utbildning på en anstalt.

Men jag vet inte hur ni ser det men hade någon psykopat t.ex dödat någon nära till mig, någon i familjen till exempel då hade en betald semester i Sveriges fängelse varit den sista platsen jag hade velat se den personen i.

Men som sagt.
Tillit gott folk !
👍

Likes

Comments

I dag vill jag bara säga att det här vädret gör mig på så himla Bra humör!
Tänk vad lite sol kan göra med en härlig fredag!
Jag vill inte ens ta upp något mörkt och spyfärdigt här i dag!

Men jag kan inte riktigt hålla mig från att ta upp ett samhällsproblem!

Pensionärer
!

Helt ärligt, en stor del av dagens pensionärer lider jag fruktansvärt med!
Tänk er själva, dagens pensionärer (många av dom gick inte i skolan så länge) utan dom har istället slitit i hela sitt liv för att vara med och bygga upp det samhälle vi lever i i dag,
Det som dom vi ska tacka och visa respekt för,
Men vad för vi istället?
Jo många av dom får gå månad efter månad med ungefär lika stor "månadspeng" som dagens "pappa betalar"

All creed till de undersköterskor med mera som rår om de äldre med omsorg men er andra som
Man läser om i tidningarna som lämnar de äldre i sin egen avföring smutskastar hela vår generation.Om vi bara leker med procenten och säger att 2% just nu missköter sitt jobb inom vården, vilket gör att egoismen som de flesta lever med i dag gör att den siffran bara kommer stiga, när jag tänker efter nu så ser jag absolut inte fram emot att bli gammal, någonting bör hända, så vi slipper höra talas om dessa obehagligheter mer!

Likes

Comments

"Fängelse är samhällets sätt att straffa den som begår ett allvarligt brott. Den som dömts till fängelse förlorar sin frihet under en tid"
-
kriminalvården

Det bästa med Sverige är att vi har så hårda straff här,
Jag menar inne i fängelset ( även om du är fast med din egna tankar och ånger) så lever du ett ganska normalt liv, du jobbar, utbildar dig äter sover kollar på tv. M.m
Det är ju super bra, jag menar brottsligheten hade ju ökat radikalt om Sverige hade ett fängelse att hota med som t.ex ADX i USA.

Men jag tycker verkligen att det som är mest fascinerande med Sverige är att du som offer för ett brott behöver bevisa den skyldigas skyldighet istället för att den skyldige behöver bevisa sin oskyldighet.

Men vad vet jag, den lilla människan som jag i mängden har inte speciellt stor talan, men jag önskar att någon med större talan än jag skulle kunna se problemen som finns och sträva för att göra någonting åt det
✌️

Likes

Comments

Det är ju inte så länge sen det var 1900-tal,
Och fram till i början på 1900-talet så visste inte kvinnor hur ett samlag gick till, mellan 18 och 1900-talet var det ofint att diskutera just detta ämne och vad som hände på bröllopsnatten förblev tystat.
På den tiden skrevs det väldigt mycket böcker till kvinnor om just detta känslor innan före efter och att kvinnan skall vid bröllops natten bara göra som mannen vill, sen under äktenskapet skall hon hedra honom med sex två gånger i veckan tills hon kan trappa ut det så mycket att det istället blev års vis.
I dom läroböckerna presenterades även kvinnans bästa vän (vid oönskat samlag )
Huvudvärken!

Hur ser vi på mörkläggningen med sex i dag?
Vad jag vet iallafall i min generation är det ett hyfsat öppet samtalsämnde man kan absolut sitta på en tjej middag och diskutera vad som är gjort och inte, inga konstigheter,
Jag förmodar att killarna är precis likadana även om deras sätt att uttrycka det är lite mer skrytsamt Medans tjejens sätt är lite mer frågande.

Men frågan är i vilka sammanhang det helt plötsligt inte är okej att prata om sex öppet.
Om vi ser till ex med djur, den lagen trädde i kraft 2014 , hör ni 2014 fram tills dess har det varit helt okej,
Pratades det om det då?

Turkiets nya lag med sex med minderåriga?
Är det en okej lag?

För så vitt jag vet kom den allra första lagen mot sexuell kontakt med barn redan på 1200-talet,
Visst att lagen bara gällde till 12 års ålder men det va väl ändå bra för att vara på den tiden,

Men tänk er, att efter alla dessa år som människan har varit kapabel till att fatta egna beslut och tänka själva
Så har sex varit något man mörklägger,
Varför gör vi det? Varför mörklägger vi det mest naturliga vi har i vårt samhälle?

Jo för att sex har alldeles för ofta blivit stämplat som någonting smutsigt, alla dessa människor som blir och blivit våldtagna, sålda utsatta, tvingade förnedrade,
För alla dessa människor så har det blivit en skam, en skam som inte ens går att skrubba bort med tvål,

Men vem ska egentligen känna skam för det här? Inte fan är det som som blivit utsatta, nej det är i första hand dom som gjort det men sen även dom som mörklägger det, " att detta är inget ämne man diskuterar"
Hur tror ni då att det känns för en person som faktiskt sitter fast i denna skam varje dag? Och varje dag undrar vad det är för fel på sig själv? varför tänker hen som hen gör, varför är det SI varför är det så.


Nä snart tror jag att det är dax för mig att göra ett roligt inlägg istället för denna bittra sanningen !
✌️tjingeling!


Likes

Comments

Tänk att det finns så många olika sortens människor här i världen,
Alla är vi var och en helt unika och helt olik den andra, vi har alla våra egenskaper, våra tankar och funderingar, åsikter och värderingar.
Om man funderar över t.ex religion så är det väldigt indelat i olika sektioner, var och en sektion har sina egna tankar och bestämmelser över hur livet skall följas,
Man tolkar sina religioner på sitt eget vis.
Och det finns egentligen inga regler på hur den skall tolkas och inte, jag har funderat många gånger på olika slags regioner , ska jag vara helt ärlig nu så är jag inte super insatt i dessa olika typer men har väl förstått grunden i en del.
Om vi tar Koranen tex ( nu förstår jag att det första folk tänker är jävla rasist men absolut inte!)
Det jag menar är att en del muslimer tolkar den på ett sätt ( ett jätte bra sätt)
Medans det finns andra som har tolkat den på ett helt annat sätt och använder just sin religion i dödens namn
Sen har vi bibeln där de kristna hade korståg där man även där dödade i gudsnamn.
"- Vilken region du än tillhör är det aldrig okej att döda någon i gudsnamn"

Det finns så många teorier om religon, "hur hade världen sätt ut utan religon ?" "Hade inte religoner funnits hade det inte varit så mycket krig i världen"
Men om man ser det rent krast , vad har egentligen religionen för inverkan, det är ju människan i sig som väljer sin väg, tar sina beslut.

Hur skulle man kunna få världens alla människor att fokusera på det goda i livet,
Hur skulle man kunna få människor att fokusera på något annat än pengar, när man läser mellan radera undangömmer man just ordet pengar och ersätter det med sina egna begär.
För hur jag än ser det, hur jag än ser det rättare sagt så bottnar ALLT i pengar,
"Man köper ett barn för att gifta sig med"
" man köper trafficking offer"
" man köper varpen "
"Man köper knark"
Ja ni fattar poängen , listan kan göras lång!

En utav mina allra högsta önskningar är att slippa läsa om mord, våldtäkter, och annan obehaglig skit så fort man läser nyheterna..

Och jag vet, man får inte diskutera varken religon politik eller pengar, men det allra lättaste hade då varit om folk kunde respektera varandra och se outside the Box!
✌️

Så snäääälla människor!
Om vi alla bara försöker sträva mot samma mål, och alla använder sig av lite civilkurage istället för film kameran på telefonen när man ser obehagligheter så tror jag att vi är på väg åt rätt håll!

Likes

Comments

Hur ofta tänker vi inte "tänk om jag hade gjort si eller så" "tänk om jag hade tagit det beslutet istället för det"

Människor i dag inkl jag själv eller rättare sagt, verkligen jag själv har så svårt för att vara nöjda med nuet, man vill alltid ha lite mer av allt, många känner nog igen sig när man ligger i solen och blir brun, man vill bara bli brunare och brunare, är man blond vill man bli blondare, har man långa naglar vill man ha längre ändå.
Har kompisen köpt en ny mk väska köper du två..

Ja, denna ständiga pressen på en själv, en press som tar upp så mycket mer energi än den ger, utan att vi ens tänker på det.

Samtidigt så ligger du ju i människans natur att vara överhuvud och sen människan kom till att "starkast vinner".
Hur kommer det sig att när man ser det på det sättet att människan inte kommit längre i utvecklingen, nu menar jag inte att vi är inkompetenta idioter jag menar den materiella utveckligen går ju som en dans, men vår utveckling, hur kan det fortfarande vara så svårt för människan att skilja på rätt och fel, att stå för sitt beslut?
Jag menar vi har ju gått egendom många tidsepoker och förhoppningsvis lärt oss av det större misstagen, kan man ju tro iallafall , men uppenbarligen inte.
Om vi bara jämför hitlers tid vid makten, han hade en fruktansvärd syn samtidigt som han faktiskt absolut inte var ensam om dessa beslut som togs, för alla dessa människors liv vilade ju faktiskt inte enbart på hans axlar även om det var han som stod för snacket.
Så om vi jämför det med hur is behandlar "sitt " folk nu, att kvinnor barn och män är inlåsta, våldtagna, misshandlade, barnen får gå i en slags "lär dig döda skola"
(Starkast vinner)

Så går vi tillbaka till 1915 i Istanbul när armeniern var den tidens "pest" för turkarna,

Det här är bara få av alla de tidsepoker jag orkar peka ut

Det jag vill säga med det här det är att va i helvete?
Har människan inte lärt sig någonting???

Likes

Comments