Hej, det är lite över en månad sedan som min älskade pappa gick bort, men bland det sista han sa till mig att han ville var att ge en hälsning till dig Jakob. Så tillsammans satt vi och pratade och han sa vad han ville ha sagt,  och nu har jag gjort det möjligt att du ska få  läsa hans meddelande. Varsågod Jakob, hoppas att du blir glad! Massa kramar och kärlek, Emma ❤️ 

Fantastiska Jakob,

Jag kan inte tacka dig nog. Att du har hjälpt Emma att faktiskt välja livet trots allt, på riktigt. Att du alltid finns för henne. Varje dag. Jakob, jag tror inte att du förstår riktigt hur enormt viktig och värdefull du är. Jag får inte chansen att träffa dig, eftersom jag kommer att vara på en annan plats när du läser min hälsning. Men om jag fått den möjligheten så kan du föreställa dig hur jag står framför dig med tårar i ögonen och skakiga händer (Det hade varit så stort!) Om jag hade fått så skulle jag ge dig den hårdaste kram jag bara kunde! Jag känner så mycket kärlek till dig. Hoppas att du förstår att Emma aldrig varit här utan dig. För det verkar som att du är den ända som verkligen kan nå fram till henne, motivera henne att kämpa för sig själv och sina drömmar. Kämpa att fortsätta leva trots sina bergochdalbana perioder i livet. Och vad säger man till personen som räddat livet på sin dotter, och gör det om och om igen? "Tack så jättemycket för allt du gör!" Det räcker inte. Emmas liv har du på något mirakulöst sätt räddat, (och räddar flera gånger om) och det har jag inte några ord att uttrycka min tacksamhet och vördnad för. Klart att vi i familjen antagligen gjort lite, men du... Du är en otrolig människa som kom in i hennes liv när det var som mest akut. Som en frisk fläkt och visade att ingenting är omöjligt. Att hon är fantastisk. Och du är fortfarande en otrolig människa som jag hoppas och önskar att hon kommer få ha kvar i sitt liv i fortsättningen också! För hon behöver den där värmen, kärleken och inspirationen du, och bara du kan ge henne.

Jag minns den där dagen när hon kom hem med blåmärken på ryggen och en nacke så öm att hon inte kunde röra sig en centimeter ens. När jag frågade vad som hänt sa hon: "Han knuffade ned mig för berget." HAN är killen som bla mobbat henne i över fem år, och berget är ett över tre meter högt berg som den här killen då hade knuffat henne baklänges ned för. Mitt hjärta gick sönder.
Jag minns när hennes dåvarande klassföreståndare sa till henne inför hela klassen: " med din talang kommer du inte komma långt i livet!" När hon räckte upp handen i hopp om att få svar på en fråga, trots att hon visste att de andra i klassen skulle kalla henne idiot på rasten. Alla skrattade förstås. När hon berättade denna händelse till mig gick mitt hjärta sönder. Jag kände på mig att detta inte skulle gå så bra. Och jag fick rätt. Hon försökte med att ta överdos, och den dagen kan jag säga är bara ren och skär panik och smärta. Jag trodde att jag skulle förlora henne. Hon lyckades inte (tack och lov!) men jag gick hela tiden runt och oroade mig över att hon skulle göra om det. Men det gjorde hon inte. Istället kom hon en dag till mig och sa: jag har hittat meningen med livet, pappa!" Mitt hjärta tog flera extra lyckoslag. Hon hade upptäckt dig och var helt uppe i tacket av lycka. Meningen med livet var att finnas för dig lika mycket som du finns för henne. Och om jag inte misstar mig helt står hon fast vid det. Sedan dess har du varit en del av hennes och vårt liv. Gett henne styrka när vi i familjen inte kunnat, spridit leenden och visat att du trott/tror på henne. Det min vän, har gjort underverk! Jakob, tusen tusen tack! Verkligen. Vet du vad hon säger när man frågar henne om hur hon klarar saker som är psykiskt jobbigt för henne? "Det är jobbigt, men jag gör det för Jakobs skull." När hon fortfarande gick i skolan gjorde hon det för din skull, trots att hon fick sitt liv föraktat av klasskompisar, med vetskapen om att du hejar på henne och att hon är bra nog oavsett (det har du fått henne att tro på!), när hon avslutade sin utbildning berättade hon minsann att du var en stor anledning till att hon klarade det, eftersom du gav henne styrka de dagar hon tvivlade på sig själv. Likaså med hennes bok.
Du gör mycket betydelsefulla saker för henne och därmed också för familjen. Allt är svårt att få med i ett ända futtigt inlägg.. jag önskar så klart att jag fick träffa dig. Men nu är det som det är. Jag hoppas att du iallafall känner mina ansträngningar att visa dig hur viktig du varit och Är. Att det inte bara är något som hon säger. Det jag nämner här är inte ens hälften av vad du bidragit till. Det du gör Jakob, varje dag, är mer värt än allt guld i hela världen! DU ÄR FANKTASTISK!

Tack för att du finns för Emma hela tiden. Tack för att du tror på henne.
Tack för att du hjälper henne att kämpa för det hon vill och tror på.
Tack för allt du gjort för henne, och kommer göra för henne i framtiden.
Tack för att du ger henne glädje. Både i med och motgångar!
Nu när jag inte längre kommer att kunna finnas för henne på samma sätt som förut kommer du vara personen som kan ge henne den där extra kraften att lyfta. Tack för det också.
Hon har växt otroligt mycket som människa sedan du kom in i vardagen. Jag är så glad! Nu kan jag lämna henne utan att känna oro. Tack, fina fantastiska och älskade du!

Kram // En tacksam pappa❤️

PS. Allt här är bara utifrån negativa upplevelser, vilket jag känner är värt att nämna. Det är nämligen få som kan nå henne då, men du gör det. Och får henne att fortsätta gå. Wow. Men självklart att du även gjort många glada stunder ännu bättre. Ännu en gång: du är fantastisk! DS.

Likes

Comments