MIN VARDAG, FEST & FESTIVAL


Har varit utan samtalsterapi i runt en månad nu. Det känns inte bra men trodde att det skulle vara värre än såhär.. Har tusen frågor jag behöver fråga samt kolla om jag kan byta medicin, men jag har ingen aning om när jag får komma dit nästa gång eftersom min samtalskontakt är sjuk. Jag hoppas det blir snart iallafall..

Var ut på krogen i fredags med Anton, Jocke, Filip och Micke. Träffade Ina, Rasmus och Inas syster Carro där.

Hade tjejkväll med Ina och Kajsa i lördags. Fyfan vad jag har saknat att umgås med dem! Vi drog ut på krogen på natten och levde jävel, haha!

Var så sjukt bakis i söndags så jag trodde jag skulle dö. 😂

Likes

Comments

TANKAR, FEST & FESTIVAL


Vaknade vid 1 i fredags av att Emma skrev och ville komma förbi. Klev upp och satt och surrade med henne en timme eller två, sen åkte vi och hämtade Kajsa och Filip. Så drack vi och spela massa olika spel. Somnade inte förens närmare 6.

Igår (lördag) så satt vi bara i soffan och surrade på dan. Fick ångest när Kajsa och Filip åkte. Tror det beror på att det är en stor omställning att först umgås med folk och sen blir det tyst här hemma. Jag och Emma funderade på att gå ut på krogen men blev så trött så jag la mig och sov istället.
Vaknade vid 12 så kollade jag, Anton och Jocke på film och åt grönsaker och dipp.

Känner att måendet är påväg ner igen. Ska till bedömningsenheten på torsdag så förhoppningsvis hjälper det. Vill börja söka jobb snart men vet inte om jag skulle orka med ett nytt jobb.. vill liksom göra något nytt och få mer pengar i månaden men tanken på att behöva träffa nya människor ger mig ångest. Får ta upp det på torsdag också.

Nästa helg ska vi ha tjejkväll, känner att det verkligen behövs.

Likes

Comments

MIN VARDAG, BILDER, FEST & FESTIVAL


Jag har funderat fram och tillbaka om jag ska skriva om 2016 eller inte. Det var det sämsta året hittills men tror det ändå kan vara bra att minnas.

Redan de första timmarna av 2016 var riktigt dåliga. Jag mådde inte bra alls och det gick ut över människor som inte förtjänade det. Jag började plugga sjuksköterska på MIUN men kände ganska fort att det inte var det rätta för mig, bet ihop och tänkte att det skulle bli bättre senare.

Hela året har bestått av en hel del festande. Mestdels för att jag inte stod ut med att vara nykter och tänka på hur värdelös jag kände mig. Hade självklart väldigt kul också men när söndagen kom och ångesten dök upp igen så ifrågasatte jag mig själv om det verkligen var värt det.. nästa helg var det bortglömt.

Efter några besök på akutpsyk fick jag äntligen börja gå till bedömningsenheten. Vid den tidpunkten hade jag förlorat mig själv och all livslust. Det enda som fick mig att fortsätta leva varje dag var att jag inte kunde tänka mig att såra min familj och mina vänner på det sättet.

Efter en hel del samtal och medicin så kunde jag börja se ett ljus igen. Det är fortfarande en lång väg kvar men jag har börjat hitta mig själv igen. Vissa dagar är värdelösa men jag vill fortsätta kämpa nu. Jag vill bli frisk.

Det var kämpigt att brottas med en depression samtidigt som flera av mina familjemedlemmar varit sjuka och fått besöka sjukhuset vid flera tillfällen. Att helt sakna energi och sedan oroat sig över de människor som betyder mest för mig.

Inte för att låta klyshig eller så, men 2017 blir en nystart för mig. Jag ska bli den människan JAG vill vara. Det ska bli annorlunda och det ska bli bra!

Likes

Comments

MIN VARDAG


Har storstädat och plockat fram julsaker igår och idag. Känns väldigt bra att äntligen fått det gjort. Måendet fortsättet svaja upp och ner, men känns som att de senaste dagarna har varit lite mer positiva! Hoppas det håller i sig nu.

Ska ut och gå med Emma snart och ikväll ska jag till gymmet med Anton. Vill verkligen få dehär med motionen att fungera. Inte bara för vikt och utseende utan för att de hjälper mot måendet också. Dessutom ska jag träna att va ute bland folk.

Nu ska jag fixa mig och vänta på att Emma hör av sig.

Likes

Comments

TANKAR


Känner mig rastlös, ångestfylld och som att jag har glömt något. Inga nya eller ovanliga känslor för mig den senaste tiden iofs men sjukt jobbiga iallafall..
jag vill bort härifrån. Jag vill inte leva mitt liv som jag gör nu. Ibland vill jag inte leva alls.. den tanken dyker upp mer sällan nu. Men den finns alltid i bakhuvudet.
När saker känns alldeles för jobbiga så finner jag tröst i att jag alltid kan välja att dö när jag vill. Att om saker blir mycket värre så finns det alltid en utväg.
Jag vill inte ta den utvägen, jag vill bli frisk från tankarna och måendet. Jag vill ha ett fungerande liv där jag kan känna glädje och lycka varje dag.
Jag vill slippa tankarna som berättar för mig hur dålig jag är, att jag inte duger och att förr eller senare kommer alla märka att jag är dålig. Har inte pratat med någon om det självförakt jag känner, kanske borde ta upp det med min psykolog men det känns "för nära"..

När jag sökte hjälp så lovade jag mig själv att jag inte skulle ljuga, att jag inte skulle ändra sanningen/undanhålla viktiga saker. Men det går inte.. det är som när någon frågar en om hur man mår och man svarar bra, trots att man mår allt annat än bra. De förväntar sig att man ska svara så, man ska va enkel och okomplicerad. Jag vill vara så, jag vill inte skapa problem eller vara krånglig. Jag vill svara bra och sedan fortsätta med mitt liv.

Troligen väldigt rörig text. Skyller på sömnbesvär och en hjärna som går på högvarv nu.

Likes

Comments

MIN VARDAG, TANKAR


Över en månad sedan jag skrev sist.. har väl inte hänt något speciellt sedan sist. Är fortfarande sjukskriven så går hemma och försöker må bättre. Vissa dagar känns riktigt bra och jag inbillar mig att det är slut med ångest och dåliga dagar. Sen vaknar jag nästa dag och stänger ute hela världen eftersom jag inte pallar med den. Det är jobbigt att ständigt växla mellan att vilja vara bland människor och sedan hata allt och alla. Att ena dagen känna glädje, vilja göra något med mitt liv, lösa alla problem osv, sedan nästa dag inte orka någonting, inte vilja leva, inte bry sig alls.

Det tär på relationerna när man ena dagen är glad och nästa så är man grinig eller "ignorerar" alla. De flesta i mitt liv vet att jag isolerar mig när jag mår dåligt och jag hoppas att de kan stå ut med det ett tag till, att de förstår att det inte är något personligt mot just dem.

Käkar fortfarande medicin och nu borde den ha börjat verka helt. Känner ingen större skillnad. Tror inte jag får öka dosen eftersom jag äter en annan medicin som höjer nivån av det verksamma ämnet i blodet. Jag får helt enkelt hoppas på att det blir bättre snart med hjälp av terapi..

Sömnen går dåligt. Vänder på dygnsrytmen hela tiden eftersom jag ena stunden inte kan sova alls medans nästa stund så sover jag över ett halvt dygn. När jag lyckats vända tillbaka dygnsrytmen så vaknar jag mitt i natten/väldigt tidigt på morgonen. Känner mig ganska hjälplös när jag inte får något att fungera.

Annars då? Ina har flyttat in i ett hus brevid mitt, är orolig över en sak som inte får hända och har fått upp kontakten igen med en gammal vän.
Dessutom ska jag försöka förändra mitt liv (till det bättre), så hoppas verkligen på att jag ska börja må bättre och kunna börja jobba igen! Vill tjäna mina egna pengar och ha ett normalt liv igen.

Likes

Comments

MIN VARDAG, FEST & FESTIVAL , TANKAR


Har inte haft någon lust att fortsätta med listan jag höll på med så struntar i den tills vidare..
Har mått ganska bra den senaste tiden så har inte känt nått behov av att skriva av mig men nu börjar det gå utför igen.

I torsdags umgicks jag med Emma. Hon sov över så skjutsade vi hem henne i fredags. Sen åkte vi och hälsade på hos mamma ett tag. Sen åkte vi och hämtade ina och rasmus, så hade dom med sig öl så vi skulle chilldricka. Det blev inte så lugnt kan man säga 😂 men hade förbannat kul.
Vaknade igår och va superbakis men det var bara o kliva upp för att hinna på bolaget. Så hämtade vi upp Emma i stan och for hem. Sen på kvällen så kom några vänner över. Blev asfull igen men det var kul! Tror vi gick och la oss vid 5 imorse 😂 skrev några dumma sms innan jag somnade.. men det gör nog inte så mycket haha
Var sjukt bakis idag när jag vaknade så vi har bara tagit det lugnt idag. Jag och Emma flamsade på som vanligt!

Borde egentligen sluta dricka varje helg. Märker hur ångesten blir värre varje söndag men samtidigt så skulle jag nog isolera mig helt om jag var nykter på helger också.. finns ju jättefå personer som jag klarar av att umgås med nykter 😞 ska ju få hjälp att träna bort(?) socialfobin när min "behandling" börjar.
Har så sjukt många saker jag måste ta tag i som jag skjuter undan för att det är för jobbigt. Om jag inte ordnar det snart så kommer det såra flera, både mig och andra. Samtidigt så vet jag inte riktigt hur/vad jag ska göra och jag mår riktigt dåligt över allt.

Likes

Comments

LISTOR/UTMANINGAR


1. Min telefon - Var utan telefon i några dagar för snart ett år sedan och de var typ de värsta dagarna i mitt liv. Sitter ju nästan aldrig vid datorn så hade knappt någon kontakt med omvärlden då.

2. Pengar - lycka till att överleva utan pengar! 😉


Självklart finns det fler saker som jag inte klarar mig utan men nu skulle jag ju bara säga två saker..

Likes

Comments