Hej hej! Min fina läsare, har du någonsin stannat upp och tänkt på allt som du har att vara tacksam för..? Jag personligen, glömmer allt för ofta bort att tänka till och uppskatta vissa saker eller vissa människor som finns i mitt liv. Mina underbara vänner som aldrig har lämnat min sida trots att jag har dragit mig undan och inte ens orkat med dom. Trots det så finns dom alltid där för mig så fort jag behöver dom. I dagens inlägg hade jag tänkt att uppmärksamma dessa härliga människor som man tyvärr tar för givet. Varför behöver vi vänner? Hade man inte kunnat klara sig mycket bättre själv? Dom här frågorna har jag frågat mig själv otaliga gånger och jag kommer alltid fram till samma svar ; det är väl självklart att vi behöver vänner. Någon att dela sina innersta hemligheter med, någon att skratta med i timmar eller någon som bara kan sitta och lyssna på dig utan att tröttna. Alla behöver vi den där eller dom där speciella personerna som kan lysa upp hela ens dag eller som kan lyfta upp dig när du bara vill ge upp allt. Jag vet inte var jag skulle vara idag om det inte var för mina fantastiska vänner. Det finns ju även olika typer av vänskap. Jag har en vänskap med mina tjejkompisar och en annan med min mamma. Min allra bästa vän är nämligen min mamma. Hon vet allt om mig, jag vet allt om henne och hon finns alltid där. Det kan jag säga er, att det finns ingen bättre känsla i hela världen än att ha ett Lorelai - Rory - förhållande till sin mamma. Avslutningsvis så vill jag påminna dig om att inte ta dom i din närhet för givna. En dag så kanske dom inte kommer att stå vid din sida längre. Tills slut tröttnar man på att känna sig oälskad och osynlig, så glöm inte bort din familj och dina vänner utan visa dom samma kärlek som dom visar dig! <3 Så vad är du tacksam för...? JAG ÄR TACKSAM FÖR... VÄNNER OCH MÄNNISKOR SOM TYCKER OM MIG FÖR DEN JAG ÄR.

Ta hand om er och ha det så bra :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hej! Här kommer ett väldigt personligt inlägg och det är egentligen väldigt olikt mig men jag tycker att det är nyttigt med en självrannsakan. Det är lika viktigt för mig att skriva dessa inlägg som det är att sedan läsa dom, tänka på dom och lära sig något av dom. De personer som känner mig skulle beskriva mig som en glad, bubblig och sprallig person men det finns så sjukt mycket mer bakom det där leendet. Bakom leendet gömmer sig en misstänksam och osäker tjej som alltid vill göra alla till lags och känner sig sjukt besviken på sig själv när hon inte lyckas med det. Jag har varit med om så mycket svek och besvikelser i mitt liv och detta har gjort att jag har väldigt svårt att lita på folk. Människor kan säga en sak till mig och jag kan ändå inte låta bli att tänka på vad dom egentligen tänker och vill säga. Jag kan aldrig lämna en konversation eller situation på ett dåligt sätt utan det måste alltid avslutas på ett bra sätt så att jag kan vara säker på att personen inte är sur på mig. Det kanske låter helt sjukt, men det är små sätt för mig att kunna skydda mig själv från att bli sårad. Om du som jag också bryr dig lite för mycket om vad folk tycker och tänker så lyssna noga nu. Jag är trött på att leva så här och tänker inte göra det längre. Det är självklart lättare sagt än gjort eftersom att det här är ett mönster som har pågått i flera år, men ingenting är omöjligt om viljan finns! Mitt råd till dig och till mig själv är helt enkelt att skita i vad folk tycker. Du är värd så sjukt mycket mer än vad du tror. Du har en egen vilja, ett eget liv och där är det bara du som bestämmer. Livet är inte enkelt och man begår ständigt misstag men det finns ett misstag som man inte behöver göra en gång till. LÅT ALDRIG NÅGON ANNAN STYRA DITT LIV!! Låt dig inte påverkas så mycket av andras åsikter så att du ändrar på dig och inte längre vågar att vara dig själv. "Keep smiling and they will never know that you´re hurting"

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! I måndags så började min första dag på praktiken. Jag har som sagt varit på utbildning hos Flexmassage för att jag skulle börja praktisera där. I måndags var iallafall min första dag och den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Allting var ganska oklart och jag kände mig lite halvt i vägen men saker blev bättre under dagen när jag fått mina arbetsuppgifter. Jag avskyr att känna mig som en börda och bara sitta i ett hörn och rulla tummarna så att vara sysslolös på en praktik är nästan det värsta jag vet. Men saker blev bättre under dagen och dagen efter så fick jag t.o.m chans att få massera. Jag har ALDRIG varit så nervös i hela mitt liv. Det var allra första gången som jag masserade ett proffs och jag hade ingen aning om vad hon skulle tycka men det gick faktiskt bättre än vad jag trodde. Jag masserar ju inte alls på samma sätt som dom gör så mina tekniker är ju en aning "mesigare" än deras. Trots det så sågade hon mig inte utan gav mig bra feedback. Hon tyckte att det var avslappnande och skönt fast lite för löst om man ska jämföra med den massage som hon själv utför. Jag känner mig iallafall relativt nöjd och ser framemot hur mina massagetekniker kommer att utvecklas desto mer jag lär mig. Nästa vecka kommer jag att få ta emot egna kunder på plats och kommer att fortsätta med massagen. Jag hade tänkt att blanda lite, massera på mitt sätt och även deras. Ska bli intressant att se hur mina stammisar kommer att reagera på hårdare massage. Wish me luck ;)

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Dagens inlägg kommer direkt från mitt hjärta och är byggt på egna erfarenheter. I hela mitt liv har jag fått lära mig att man alltid ska vara sig själv. "Var bara dig själv" "Oroa dig inte, allt kommer ordna sig om du bara är dig själv" Under livets gång så har jag fått lära mig att vissa människor kommer aldrig någonsin uppskatta dig för den du är. Jag hade en period i mitt liv som jag var villig att göra precis vad som helst för att bli accepterad. Detta innebar att spela en roll, en person som jag inte ville känna och absolut inte vara. En fasad håller tyvärr inte för alltid och tills slut så måste du bli dig själv igen, men gör då dig själv en tjänst ; ha absolut INGA förväntningar. Tro inte att dom som tyckte om dig när du var någon annan, kommer att känna samma sak för dig när du är dig själv. Jag trodde det och försökte leva mitt liv på samma sätt som jag hade gjort tidigare men det funkade inte. Även om den här erfarenheten har tärt något otroligt på mig och förstört större delen av mitt liv så har den också varit väldigt nyttig. Den har lärt mig att inte vara så naiv och hur viktigt det är att ALLTID vara sig själv! Jag är så trött på alla dessa människor som bara accepterar vissa personer. Människor som måste vara omringade av sina egna spegelbilder, alltså folk som är precis som dom. Jag har inte levt sådär jättelänge på denna jord men jag har lärt mig en hel del under mina 18 år. Den viktigaste lärdomen är nog värdet av att alltid försöka vara sig själv, om du är dig själv så drar du till dig folk som tycker om dig helhjärtat för att DU är DU. Just nu är jag lite beroende av Kapten Röds låt "Ju mer dom spottar" för det ligger så sjukt mycket sanning i den låten. Vi är omringade av alla dessa "ormar", folk som ser ner på dig, snackar skit om dig och helt enkelt hatar på dig. Men nu tänker jag säga dig en sak som du aldrig får glömma. Det är inte DITT fel, det är deras. Tyvärr så kan man inte bli omtyckt av alla och vissa människor vill man faktiskt inte ens bli omtyckt av. Riktiga vänner kräver inte att du ska ändra på dig, dom tar dig som du är och du gör det samma. Jag kanske inte har så sjukt många vänner, men jag är så tacksam för dom jag har. Riktiga vänner som finns där för mig i vått och torrt. Det är det enda som spelar någon roll! Så låt dom spotta och kasta skit på dig, en blomma behöver både gödsel och vatten för att kunna växa. En stjärna behöver mörker för att kunna lysa. Strunta i alla som hatar och kom ihåg att du är så mycket bättre än dom. Det är synd om dom som måste trycka ner andra för att kunna må bra själva. Du behöver inte dom i ditt liv, dom är inte värda din uppmärksamhet eller dina tårar. Sträck på dig och väx dig större än dom!

JU MERA DOM SPOTTAR PÅ DIG DESTO SNABBARE KOMMER DU ATT BLOMMA...

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! ÄNTLIGEN mina kära läsare så är det lov!! Lov, denna underbara händelse som separerar oss från skolan och dess verklighet i en vecka och i mitt fall så väntar 4 veckors praktik därefter, så det är 5 härliga veckor utan skola och dess miljö. Eftersom att jag som sagt lever ett sjukt stressig liv i allmänhet så hade jag tänkt att bara fokusera på mig själv under det här lovet, bara slappna av och riktigt skämma bort mig själv. Tyvärr så får jag ju aldrig tid för sådana jag - stunder så idag TOG jag mig tid. Tänk på det, att kunna TA sig tid. Vi är egentligen omringade av tid men det är upp till oss hur vi vill använda oss av den. Jag bestämde mig iallafall för att riktigt skämma bort mig själv, min kropp, mitt hår och mitt sinne skulle få sig en rejäl behandling. Jag vet att grundregeln i avslappning är 1) tända ljus och 2) avkopplande musik men just idag så hoppade jag den delen, men det betydde inte att jag kände mig mindre avslappnad. Nu hade jag tänkt att dela med mig av min lilla spa-kväll. Först och främst så kanske ni undrar varför inlägget heter som det gör och vad min avslappning har med Nalle Puh att göra? Ingen fara, jag ska förklara sammanhanget. Alla produkter som jag använde mig av är 100% naturliga och du kan hitta dom i vilket kök som helst. Det är typiska basprodukter som man brukar ha hemma och huvudingrediensen var HONUNG eller HONING som Nalle Puh säger ;) Det är därför jag har valt att använda vår allas favoritbjörn i detta inlägg. En annan sak är att vi alla faktiskt borde vara mer som Nalle Puh, han är en ganska vis liten björn även om han är en aning förvirrad men vem är inte det ibland, hehe.... Han har iallafall en otroligt positiv syn på livet och det skulle vi alla behöva, så var mer som Nalle Puh och glöm inte att lägga till honung i din hudvårdsrutin. Tillbaks till min spa-rutin. Jag började med att göra en body scrub på mig själv och till detta använde jag havssalt och olivolja. Ta 2 msk olja och häll i lite salt till önskad konsistens, varken oljan eller saltet ska ta över utan det ska vara som en typisk scrub som ni kan se på bilderna här nedanför. Sedan gjorde jag en hårinpackning med olivolja även här och HONUNG. Gör samma sak här, blanda 2 msk olja med 2 msk honung och applicera inpackningen i hela håret, låt sitta i 30 -40 min och tvätta sedan håret noggrant. Sist men inte minst så gjorde jag en ansiktsmask och jag personligen tycker att det är så sjukt onödigt att slänga i 1000 saker i en mask så jag var ute efter något väldigt väldigt enkelt. Jag hittade precis vad jag sökte, en mask med bara en ingrediens ; HONUNG. Den här masken bestod faktiskt bara av honung, Applicera ett tunt lager honung i hela ansiktet men undvik munnen och ögonen, låt sitta i 15 min och skölj. Ja, det här var min lilla rutin. Det krävdes inte så mycket, bara lite småsaker och tid. Jag vet att det kan vara väldigt lätt att glömma bort sig själv i den här stressiga världen som vi lever i, men försök att alltid unna dig själv någonting. Det behöver inte vara storslaget, men din kropp och ditt sinne kommer att tacka dig. :)

Resultat

Body Scrub : Jag skrubbade min rygg, axlar och ben eftersom att det är mina torraste områden och jag glömmer allt för ofta bort att smörja in mig med lotion. Skrubben gav mig ett väldigt mjukt resultat. Jag kände hur ojämnheterna hade slätats ut även om man fortfarande kunde känna lite av det skrovliga. Betyg : 4/5

Hårinpackning : Den här hårinpackningen var speciellt för torrt hår och jag har otroligt torrt hår. Det bokstavligen torkar i samma stund som jag blött ner det (no kidding) Jag applicerade den iallafall i hela håret och om jag ska vara ärlig så kände jag ingen skillnad alls först men när det hade fått sitta i ett tag så kan jag faktiskt säga att jag såg resultat. Mitt torra hår hade sugit åt sig all fukt så efter en tvätt så såg det mycket glansigare och livligare ut än vad det gjorde innan. Jag ber om ursäkt för bildkvalitén, dom gör inte resultaten rättvisa :/ Betyg : 5/5

Ansiktsmask : Som sagt så bestod ju den här masken endast av honung och det kändes kan jag säga er. Den var så sjukt kladdig att ha på ansiktet och mestadels av masken rann nästan av innan den väl hade gått in i huden. Men när den väl hade satt sig så kändes det väldigt bra. Det var en skön känsla att ha det där kladdiga över hela ansiktet. Efter en tvätt så blev slutresultatet en mjuk och fin hy. Det var en väldigt skön och enkel behandling som kan göras lite när som. Betyg 4/5, minuspoäng eftersom att den var så sjukt kladdig.

Skynda er nu! Ut i köket och samla ihop allt som behövs. Jag önskar er lycka till och en riktigt fin kväll!

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Titeln avslöjar ju vad inlägget kommer att handla om så här har ni ännu ett massageinlägg. Det är ju ändå det som är "main focus" här på bloggen. Som sagt så var jag ledig från skolan så jag tog tillfället i akt och bokade in en massage istället för att ligga kvar i sängen till 14 (hehe, true story ;) Nä men, jag hade en vanlig basic morgon. Åt frukost som vanligt och satte sedan igång med lite städning och förberedelser inför den kommande massagekunden. Min kund kom runt kl. 1 och dagens massage var en helkroppsmassage. Det här var den andra massagen som jag gjorde på hemmaplan, har ju masserat väldigt mycket på skolan så det är först nu som jag har tagit hem en bänk och fortsätter min lilla verksamhet hemma. Tidigare så har jag använt mig av babyolja men nu så har jag inhandlat rapsolja och jag måste bara säga att det var helt fantastiskt. Den var lätt att applicera på huden utan att bli för kladdig som alltid är en risk man tar när det kommer till oljor.

Lite personliga tankar

Det kändes väldigt bra att massera och jag märker att jag blir mer och mer säker. Träning ger färdighet och så mycket som jag masserar nu har jag aldrig gjort förut så man kan verkligen säga att jag övar ofta. Min kund var nöjd men jag har tyvärr ingen recension till dagens inlägg eftersom att jag glömde blanketterna i skolan :( Min lärare bad även mig att be kunderna om feedback och det gjorde jag men kunden hade ingen. Så avslutningsvis, det kändes bra för mig och bra för kunden.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Innan jag börjar så måste jag säga att jag inte alltid skriver mina inlägg på rätt dag. Dvs. att jag städade inte och masserade 3 personer på samma dag utan det gjorde jag på olika dagar. Ledsen om det blir lite förvirrande men jag hinner inte alltid blogga direkt efter mina behandlingar. Nu vet ni det iallafall ;) så låt oss fortsätta. Min lördag bestod av långfrukost, alla älskar Raymond (love that show :)) städning och förberedelser inför massagen. Dagens kund var en mycket nära vän till mig och min familj och vi hade inte setts på ett riktigt bra tag så jag såg verkligen framemot att få träffa henne. Hon ville ha en helkroppsmassage och jag planerade att den skulle vara riktigt bra och felfri men tyvärr så blev den inte det. Missuppfatta inte det här nu, men om jag ska vara ärlig så blev jag lite förvånad över att få kritik. Jag hör själv hur det låter, "hur kan JAG få dålig feedback" men jag har bara blivit så van vid att mina kunder alltid är nöjda så jag hade inte väntat mig några klagomål. Det fick mig att inse att man inte kan se på livet så. Vad händer sen då när jag kommer ut i arbetslivet och får massera människor som jag aldrig har träffat förut...? Nej, om det är någonting jag måste öva på så är det att ta emot kritik, jag har alltid haft svårt för det men det är något som man måste lära sig som en normal, ofullkomlig människa. Det var egentligen inte så farlig kritik, hon ville bara att jag skulle ta i lite hårdare men det slog mig ganska hårt eftersom att det är det som jag kämpar med. Eftersom att jag inte är så jättestark så försöker jag alltid komma på olika tekniker för att underlätta för mig själv men det lyckas tyvärr inte alltid. Kontentan av det hela är att om du som jag har svårt att ta emot kritik, så måste du sluta ta dig själv så högtidligt. Försök att skoja lite om dig själv och ta inte allt som riktas mot dig så himla seriöst. Det är ett råd för livet, för det kan hjälpa dig i alla möjliga situationer.

Lite personliga tankar

Precis som jag sa så kändes det sådär eller iallafall efteråt men som sagt så kan man inte hänga upp sig på det. Feedback är något som man ska ta till sig för att kunna växa som människa och i mitt fall, kunna utvecklas som massör. Man lär sig av sina misstag, det är det som är det viktigaste, att man LÄR sig!

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Jag vaknade med förhoppningar om att dagen skulle bli bra, mitt schema var fullspäckat och jag såg verkligen fram emot allt som jag hade framför mig. Tyvärr, så blev ingenting som jag hade förväntat mig... Ett litet tips, ha inga förväntningar! Se dig själv som ett blankt blad. Du vet ingenting, du tänker ingenting och bryr dig inte om någonting. Jag menar inte att du ska bli helt känslokall utan att det är bättre att inte förvänta sig någonting för då kan du aldrig bli besviken. Det fanns en tid då jag hade väldigt höga förväntningar på allt och alla men pga alldeles för många besvikelser så har även jag slutat förvänta mig saker. Ledsen, jag bara babblar på, tillbaks till min dag... För att göra en lång historia kort så blev saker inte riktigt som jag hade tänkt mig och jag gick mest bara och kände mig nere hela dan, och om det inte vore nog så blev mina roliga planer för dagen inställda och det här gladde inte precis mitt mörka sinne. A ja, så kan det bli ibland men det här inlägget handlar inte bara om hur deprimerande min dag var, det handlar också om massage och i detta fallet så kändes det som om massagen räddade mig. Jag kunde "gömma" mig bakom massagen, prata med min kund och bara ignorera allt och alla omkring mig. Den känslan var helt obeskrivlig, precis som jag har sagt tidigare så glömmer man bort sig själv för ett litet tag när man masserar och det kände jag även nu. Jag glömde bort min deppiga dag och lade allt mitt fokus på min kund. Kunden hade beställt en body scrub och en ansiktsbehandling och de tillhör mina favoriter när det kommer till spabehandlingarna. Jag kände mig väldigt bekväm med både behandlingen och kunden, vi hade väldigt trevligt och fann varandra ganska snabbt. Efter skolan så hade jag en till behandling, busy busy ;) Min kund var en kompis till min moster som jag aldrig hade träffat innan utan bara hört talas om men allting gick bra och jag kände mig väldigt bekväm. Kunden ville ha en djup massage så jag fick användning för mina Flexmassage-tekniker. Till skillnad från mina vanliga tekniker så använde jag mig nu av knogar och armbågar. Detta resulterade i en djupare massage och en nöjd kund.

Lite personliga tankar

Jag var ju som sagt lite nere och kände mig sjukt tankspridd men trots det så kunde jag fokusera på massagen och ingenting annat så jag får ändå säga att det gick riktigt bra. Mina kunder var nöjda och det är ändå huvudsaken :)

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Precis som titeln avslöjar så var det en sjukt stressig morgon, så min dag började väl inte direkt på världens bästa sätt. Vaknade ungefär 20 minuter innan jag skulle lämna huset så det var stress, stress och mer stress. När jag väl kom till skolan så var min kund redan där... Det var inte riktigt det jag hade tänkt mig. Dyk ALDRIG upp efter din kund, du ska vara där INNAN och förbereda. Du ska absolut inte förbereda medans kunden är där men det var tyvärr just det som jag var tvungen att göra, som tur var så hade jag en bekant och ingen främling men ändå. A ja, sen så kom jag iallafall igång med själva massagen och all stress bara släppte. Det är det som jag älskar med att vara massör, när du står där och masserar så glömmer du helt plötsligt tid och rum. Det finns ingen tid att tänka på stressfaktorer, problem eller andra tankar som distraherar för du måste vara så pass avslappnad så att din kund kan känna sig lugn. Enligt mig så är massagen ett tillfälle för både kund och massör att kunna slappna av eller så känns det iallafall för mig. Tillbaks till massagen, jag stod nu där och masserade och jag kände hur min massageteknik hade förändrats. Jag har som sagt varit på utbildning hos Flexmassage där jag har suttit och studerat deras massagetekniker och det har helt enkelt smittat av sig på mig. Huvudsaken var iallafall att min kund trivdes med det och jag fick bra feedback som ni kan se här nedanför.

Lite personliga tankar

Det kändes bra och jag börjar känna mig så pass säker så att jag nästan bara masserar på känsla och det är nog det bästa du kan göra som massör. Tänk inte så mycket, utan känn dig fram och framförallt, prata med din kund. Jag ser alltid till att min kund känner sig nöjd för det är ju faktiskt kunden som får massagen det är inte jag.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Precis som jag skrev i föregående inlägg så har det varit väldigt mycket på kort tid och jag personligen fixar inte riktigt det. Jag har en tendens av att bara köra på, stänga ute alla känslor och sen gå in i väggen och det var väl det som hände mig idag. Den här veckan har t.ex varit sjukt stressig, väldigt mycket har hunnits med på kort tid. Veckan började med ett sjukt oförberett prov som jag satt och råpluggade till kvällen innan, resultatet blev dock skit ändå så mitt sista-minuten-pluggande ledde ingenstans. Jag har också haft utbildningsvecka hos Flexmassage hela veckan och det har varit långa dagar med mycket info, lite för mycket för min lilla hjärna. Sedan var det dags för gymnasiemässan där saker inte riktigt blev som jag hade tänkt mig och även det blev ett stressmoment. A ja, what to do liksom..? På utbildningen så har jag iallafall blivit masserad regelbundet och just Flexmassage använder sig av tekniker som når punkter på kroppen som du knappt visste om. Jag t.ex hade ingen aning om att jag är sjukt spänd i huvudet och när dessa punkter nåddes så var det som om en tyngd lyftes från mina axlar. Det blev för mycket för mig och jag bröt ihop. Spänningarna släppte och för första gången på länge så kände jag mig riktigt avslappnad. När jag säger "bröt ihop" så menar inte jag att jag satt där och storgrät öppet och ärligt utan jag kände hur tårarna kom medans jag försökte hålla tillbaka dom. Jag avskyr att gråta inför folk, det är bara något som aldrig inträffar. Folk ska inte få se mig som sårbar eller bräcklig. Jag anses hellre som kaxig, hård och känslokall än att få den stämpeln på mig. "Där är hon" "Tjejen som alltid gråter" "Hon är så känslig" Nej, det är inte jag. Jag är stark och det är du med. Vissa dagar är helt enkelt sämre än andra men du behöver inte bryta ihop för det. Sträck på dig, se tillbaka och se allt som du har klarat av so far. Känn dig stolt och inse att du är starkare än vad dom tror. Starkare än vad du själv tror. Vad du än utsätts för, ge inte upp och låt dom ALDRIG se dig falla.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments