En del i att gå vidare från barndomstrauman.
Att som vuxen äntligen få svar på så många frågor.
Få bekräftelsen i hur mycket socialtjänsten brast när det var dokumenterat vad det var vi vart utsatta för, hur skolan försökte hjälpa men misslyckades gång på gång.
Jag kommer aldrig glömma den dagen jag räddade mig själv som 12 åring, när jag inte orkade längre.

Jag har i så många år avskärmat mig från känslorna, jag har alltid kunnat pratat öppet om det jag har gått genom. Oberörd har jag pratat om det i 3 e person, det var mycket enklare så.
Men det var skönt idag att få gå genom 600 sidor, att få gråta ut i lugn och ro och känna känslorna men framför allt att acceptera mina känslor. Det var ett genombrott, förhoppningsvis slipper jag älta mer i det här även om jag aldrig kommer att glömma något av det jag utsattes för. Så skönt att få svar på nästan alla mina frågor. Min sista fråga är hur man som mamma kan skada sina barn så pass mycket, men det kommer jag aldrig få svar på.. Någonsin, och det är ok. 🌸

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

7 år sen min Biologiska mamma dömdes till nästan 3 års fängelse på Hinseberg hon satt dock inne i 1,5 år pga preskriberings lagarna , över 8 år sedan jag räddade mig själv en onsdag genom att kontakta polisen efter att hon söndagen innan nästan dödade mig när hon misshandlade mig.
8 års kamp att mig dit jag är idag. #grovfridskränkning #flashbacks #aldrigbacka

Likes

Comments

Tack allihopa för stödet ni ger mig ❤️ (Bilden är tagen i februari)
Tack även till min fina man som ställer upp så mycket för mig, han kom hem i förrgår när jag hade min dåliga dag och såg till att jag gjorde mig i ordning för att åka till läkarbesöket så att jag inte skulle missa det.

Igår vart det en sämre dag, fick världens jävla attack av min PTSD där jag inte kunde sluta gråta, kunde inte få bort alla jobbiga minnen, fick panik. Lyckades få tag på mobilen och ringa upp honom, 20 minuter senare var han hemma och höll om mig och såg till att jag fick i mig mat och alvedon för min huvudvärk. Min klippa! Han hade jobb kvar att göra som han sket fullständigt i, bara för att hjälpa mig. Kan inget annat än att vara tacksam över att ha honom i mitt liv 🙏🏻❤️

Likes

Comments

En sån dag där flashbacks avlöser varandra och panikattackerna gör sig påminda, när man har som mig Komplex PTSD med Dissociation så kan det se ut såhär en vanlig dag: Sängsliggandes med en oförmåga att ta sig upp ur sängen, kroppen hänger inte med och benen bär mig inte längre, hjärnan är seg men kroppen så spänd att det gör ont, alltid på vakt.

När man har fysisk ont i kroppen och PA(postakut abstinens) blir oerhört svårt att hantera, att vara drogfri är inte det lättaste när kroppen gör allt för att få i sig åtminstone pytte lite av vad som helst så länge jag slipper smärtorna i kroppen.

Smärtorna orsakade av så många trauman. Och tankarna rullar på om varför jag skulle ha slutat med opiaterna? När jag vet att det blir såhär när min hjärna stänger av och kroppen ger upp och resultatet blir sängsliggandes med svåra depressioner som nästan är omöjliga att ta sig ur. Så pass att man starkt överväger olika alternativ för att avsluta det hela.

Jag skadar inte mig längre, så ni behöver inte oroa er. Jag tar mig upp på benen snart som alltid.

PA är som värst efter 2 veckor och efter 6 månaders drogfrihet, hjärnan spökar till det ordentligt. Många förstår inte att det inte är bara att bli drogfri, utan att det är en daglig kamp.
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
Börjar med min metadon-utredning snart för att få underhållsbehandling (sub/metadon), inget är bestämt än då jag velar fortfarande. Jag kommer göra utredningen oavsett vad jag bestämmer mig för sen.
⬇️⬇️Medicin eller inte? ⬇️⬇️
Hellre medicin dagligen och en Javi som mår bra än ett tungt återfall igen, jag har så mycket att förlora just nu och återfallsrisken är mycket hög enligt bedömningar från beroendeenheten.
Det börjar kännas mer och mer okej även om det blir så att jag lever på medicin i resten av livet, så länge jag får ha mina barn vid min sida så gör det inget. Så länge dom har en mamma som orkar mår bra. Så länge dom slipper uppleva att sin mamma tar återfall och dör i ett återfall. Så är det okej med medicin.

#drogfri #ptsd #complexptsd #ptsdrecovery #pa #medicin #flashbacks

Likes

Comments

Har fullt upp hela tiden med att då ordning på mitt liv.
Träffar barnmorskan 2 ggr i veckan, samtidigt som jag håller i en mammagrupp för föräldrar träffar där vi umgås tillsammans med barnen.

Denna veckan har bonussonen varit med oss och så har vi tillsammans träffat Maximilian och lekt en massa🙏🏻.

Vi har även varit ute på picknick och fiskat ❤️

Ska försöka komma igång med att blogga när allt lugnar ner sig lite. ✊🏻

Likes

Comments

~GIVEAWAY ~
Missa inte att tävla för att få en VALFRI MINICUP~ tävligen hålls på min Instagram: Psytrancegoddess

Twistshake har precis lanserat MINICUPS i en begränsad upplaga, först till kvarn! För 20% rabatt på hela sortimentet ange koden: Psytrancegoddess20🌸👊

Likes

Comments

Fått hem vår fina Sippy Cup- Fruit Splash, helt klart godkänd Maxime, den är såklart i hans favoritfärg. 😎 Sippy Cup finns att köpa i 2 storlekar och 10 olika färger att välja mellan.
Sippy Cup är BPA,BPS,BPF -fri och har en Ergonomisk design. 😍
🌸I samarbete med twistshakebaby så får ni nu 20 % rabatt på hela sortimentet om ni anger koden: Psytrancegoddess20
Missa inte pastellkollektionen i flaskor och nappar som finns att köpa just nu, begränsad upplaga.
www.twistshake.com
#twistshakebaby #twistshake #sippycup

Likes

Comments

Don fyller 5 år på Söndag 🌸
Han är helt fantastisk, det är en ära att få vara Bonusmamma till denna lilla kille!❤️
När han fyllde 4 år så firade vi hans födelsedag på Kolmården. I år blir det lite annorlunda, han har sparböcker från BR och sparat ihop 150 kr redan.
Han behövde mer pengar för att kunna köpa det han vill ha, så jag kom på en ganska bra idé.😇 Vi har idag hjälps åt att diska(50kr) och bädda hans säng(50kr), på fredag ska han baka sin egna tårta(50kr) med lite hjälp av oss.
Han brukar hjälpa till annars och älskar det, han tyckte det var sjukt roligt att "jobba" ihop pengar och är så stolt!
Från och med nu blir det veckopeng då han vill spara ihop sina egna pengar, det blir dock mindre summor.❤️

Likes

Comments

Livet kan verkligen vända, även om man behöver slita arslet av sig för att nå sina mål.
14 Dec är det 5 år sedan jag kom ut efter 3 år på låsta institutioner (SIS-hem) efter att ha åkt dit på ett X antal brott, allt från Egenmäktig förfarande, våld och hot mot tjänsteman, skadegörelse, häleri, narkotika brott med mera.
Överlevt ett 10 årigt missbruk och ett x antal överdoser, självmordsförsök, 8 års självskadebeteende och snart 2 graviditeter. Har fått många bestående men av att ha varit så destruktiv mot mig själv, Ischias,pcos, känselbortfall från höfterna och ner mot vaderna, ryggproblem, knäoperation, brutna revben, bruten näsa, synfel som blivit värre pga att jag inte använt glasögon/linser, hjärnskada av en överdos som bland annat gjorde att jag tappade stor del av min talförmåga (något som tog mig 3 år att få tillbaka, tungan snubblar på sig själv fortfarande ibland) och muskelryckningar som jag har blivit rehabiliterad för.
Det värsta av allt har väl varit min Komplexa PTSD efter att blivit utsatt för 13 års tortyr av min biologiska mamma.
Jag har fått lära mig den hårda vägen att nu ta hand om min kropp och vara tacksam för att den har överlevt misären jag har utsatt mig för, och det andra utsatt mig för.

Efter många om och men så lyckades jag bli drogfri 1 mars på egen hand efter mitt tunga återfall, tog in på behandlingshem och försökt göra allt i min makt för att ordna upp mitt liv.

Har många underbara människor som stått på min sida genom den här resan, tack för att ni aldrig gav upp hoppet om mig trots att det såg väldigt mörkt ut för mig ett bra tag. Tack för att ni orkade när jag hade gett upp allt. Ni vet vilka ni är !❤️

En dag i taget, blod svett och tårar, men vi ger aldrig upp!
Det har tagit mig tid att inse hur stor påverkan jag hade med min historia på så många människor genom min medverkan på dokumentärserien ALDRIG BACKA. Det är så många som hör av sig och ber om hjälp/råd och stöd, även om jag inte är klar med mitt än så känns det skönt att ge tillbaka. Ge det jag har fått av mina nära och kära, styrka.
Älskar er alla ❤️

För er som har missat den :
https://www.svt.se/aldrig-backa/

#svt #aldrigbacka #Kriminellasrevanschisamhället #KRISmammagrupp

Likes

Comments

Maximilian är 2,5 år nu.
Vi har haft det ganska tufft från de senaste åren.
Hans biologiska pappa har aldrig funnits med i bilden då han har varit i ett aktiv missbruk m.m.
Vi har hunnit med ganska mycket och haft det mer eller mindre kaotisk under tiden som jag har varit ensamstående med honom, samt levt på lägsta föräldrarpenning.
Har bland annat fått bo på skyddat boende pga att våldet vi utsattes för samt bott på utredningsboende och har flyttat minst 7 ggr sedan han föddes..
Jag tog bland annat ett tungt återfall hösten 2016 och valde att SOL-placera honom hemma hos min fd Jourhemsmamma Maria, Maria har varit ett stort stöd för mig under många år och är den jag kallar för mamma då min biologisk mamma aldrig varit en riktig mamma för mig.

Under hela den här tiden från att jag var 19 år gammal så har SVT filmat oss och följt med i en del av vår resa.

Maximilian är världens underbaraste och ett riktigt charmtroll!
Det är mycket som vi har kämpat med, bland annat så har han haft stora andningssvårigheter pga förstorade Polyper i näsan samt förstorade halsmandlar.
Det har gjort att han har haft svårt att äta pga kväljningar, sömnproblem pga de långa andningsuppehåll.

Han opererades hösten förra året, strax innan han började på dagis.

Då det tog så långt tid att få operationen så hann han aldrig utveckla talet som andra barn i hans ålder, något sjukvården sa att det skulle komma igång efter operationen.

Maximilian har stor språkförståelse och förstår allt, däremot så får han inte ut orden vilket har varit en stor frustation för honom som har lett till att han brutit ihop.

Maximilian har pratat teckenspråk i snart 1 år och han älskar det! Det har hjälpt oss otroligt mycket och utbrotten har minskat markant. Han älskar att lära sig nya tecken.
Om han inte han vissa tecken eller inte har tålamod och vill ha något snabbt så ser han till att göra sig förstådd fysisk och visar vad det är han menar med kroppen.

Vi har i veckan fått remissbekräftelse från Talkliniken där man ska utreda honom, så att han kan börja hos Talpedagogen redan till hösten.

Det misstänkts att han har problem med hörseln och att även det kan ha påverkat att han är sen i talet/ uttalar ord på ett sätt som är svårt för andra att förstå.

Ang. SOL-placeringen så är det en så kallad Frivillig placering som jag kan välja att avsluta när jag vill, jag har dock valt att vi ska ta allt i hans takt och inte ha för bråttom med att han ska flytta hem till mig. Dels så är det för att jag har så mycket att ta itu med i mitt liv just nu. Kan berätta mer om det i ett annat inlägg.

Kommentera gärna om ni undrar något, jag är öppen om allt och svarar mer än gärna på frågor.

Ha en underbar dag! ❤️🌸


Likes

Comments