View tracker

Imorgon är det 1.12, helt otroligt hur snabbt tiden gått.
Galan 2016! Var definitivt nåt jag skulle vilja uppleva pånytt, även om stämningen var lite stel nu å då hade jag en riktigt skön kväll!
Imorgon åker jag ner till helsingfors på konstutställnings runda, med inplockade "visits" i affärer!😉 (Mera om det på bloggen senare) ska också handla lite julklappar å bara få ta de lugnt 😊
Även om jag fortfarande är trött mår ja super bra! Inte skulle jag påstå att nåt speciellt är PÅ G men kanske de e juletiden som gör mig xtra lyckli& gla'?
I skolan håller jag på med yrkesprov och på JMI har vi haft några keikkor, har fått trycka in lite jobb samtidigt som jag planerat när de lönar sig att vara ledig.
Idag 30.11 har J& YA! keikka på @AE 20.00 så de som har passligt att komma är varmt välkomna.
Vi hörs, hade bäst

XOXO jasus

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Är det uppenbart att må bra? Hur tar man sig an att börja röra på sig? Får man prova fram sig? Kan man få hjälp? Mina tips och trix för att både må bättre och känna sig vare det då vacker, stark eller att man duger som man är. Att leva i dagens samhälle är svårare för nu är alla kropps ideal i fokus. Man ska se ut på ett visst sätt för att bli accepterad, man ”duger” inte som man är utan har ständig stress och press på hur andra tycker och tänker om en. Är det ok? Nej det är inte ok! Hur ska man motverka samhället för att inte föra detta vidare till andra generationer? Hur är det då med klädaffärers skönhetsideal, var kan man som ”stor” kvinna hitta kläder som smickrar? På H&M plus? Att vara ”stor” idag, betyder i princip att man inte längre är ”vacker”. Hur definieras ordet vacker? Hur ska vi kunna må bra då? Frågor som konstant slår mina tankar, får mig fundera varför det är såhär? Jag har kommit till den punkten att jag accepterar mig och min kropp som den är, för då mår jag bäst. Att ha större byst och bakända ändrar inte på min personlighet precis.Att få må bra och vara lycklig, har varit en fråga jag ställt mig själv ända sen jag var ett barn. Jag var inte den smala och vackra varken i dagiset eller lågstadiet, så när jag började högstadiet som 13 åring började jag banta. Vilket ledde till ohälsosamt liv som undernärd flicka, min mens fick paus på ca. två år och jag mådde absolut inte bra.När jag till slut fick hjälp med mitt problem, väntade de svåraste månaderna med ”stora” mängder mat och dricka. Jag blev frisk och kom in i puberteten först då jag var 15-16 år. Jag var inte redo på att min kropp skulle ändra så mycket så jag började ogilla den. Mina bröst växte flera cup- storlekar på bara några månader, det var en shock. Jag bestämde mig för att tömma hela skåpet (lämna bara de fina kläderna.. som jag trodde magiskt skulle passa på mig ännu..) och köpa nya kläder som skulle passa på mig bättre. Kanske inte den bästa iden med tanke på den mängd ångest som kom efteråt på att jag inte såg bra ut längre (i för stora kläder).Jag har gått en lång och krokig väg och har en lång bit kvar. Men nu är jag nöjd med mig själv, börjar förstå at inte allt handlar om utseendet utan att de man har inom sig är så mycket viktigare. Jag har mina brister, som alla andra men de kan jag leva med.

Mina bästa tips är listade här:Rensa dina kläder 2-3 gånger om året så du får lite omväxling.Träna då du själv känner för det (+ vardagsmotionen).Sov gott!Lär dig att älska dig som du är, för ingen är lika som du.

Hoppas ni får en skön helg, och så hörs vi igen nästa vecka! Jag som lyckats få feber dagen innan Galan... kommer ändå vara där imon!

Hade bäst, XOXO jasus

Likes

Comments

View tracker

Jag är lycklig, så jävla. Är stolt över mig själv och känner mig stark, för första gången på länge! Jag är nöjd med hur jag ser ut hur jag lever och vilka fantastiska människor jag har runt mig! Tänk att just jag får ha det såhär bra vem hade vetat det? Jag får vara som jag är och blir accepterad. Jag är annorlunda men annorlunda är ju bra va. Fan va bra!
En knapp vecka till Galan 2016!! Får bära en specialdesignad klänning från 60-talet! Kommer bli så bra. Kul🎉
Hade gött bästa ni!❤️
xoxo Jasus

Likes

Comments

Hello de e jag här👋🏼
Den andra november bokstavligen. Får lyssna på F0NT ikväll, de är så bra! Bara ca. 2 veckor till galan och spänningen stiger, funderar på vad jag ska ha på mig men tror nog jag börjar ha det på klart.
Vi har börjat med en ny kurs denna vecka och håller på att laga våra egna filmer. Vi är en grupp på ca. 4 pers å än så länge går det bra, haha😅
Jag har ett par skor till salu, de är nya endast prövade men de var tyvärr för små så tänkte sälja dem nu för 15€ då nypriset låg på 39.90€ vid intresse länka er e-post i kommentarsfältet😊
Hade bäst
XOxo Jasus

Likes

Comments

Har påbörjat en ny skolvecka, redan trött (haha). Sitter i soffan och myser. Njuter! Har mycket på gång denna vecka, de blir fest hela helgen. På fredag skall bästa Lidia firas, lördag är det halloween och på söndag är det Eddi som fyller.
Imorgon ska jag laga färdigt sovrummet, pust! (Laddar upp bilder då det blir klart)
Från en sak till en annan e de ju bara en knapp månad tills galan 2016!! Så kul!!
Natinati
❤️ jasus och nya familjemedlemmen jax

Likes

Comments

Ikväll ska jag träffa ISI! Alltså min andra pappa. Jag är jätte nervös och nästan ledsen, vi träffas sällan och de blir oftast dålig stämning. Klart jag älskar honom men just nu så är det inte så lätt. Jag försöker vara positiv men vissa dagar får jag anstränga mig lite extra för att helt enkelt orka!
Får ni någonsin känslan att ni liknar ett monster? När man ställer sig framför spegeln i sin favorit klädsel, suckar och tar bort kläderna för att hitta något snyggare men de blir inge bättre? De brukar gå så för mig, inte ofta men de händer sig.
Har börjat använda kjol å vet ni hur ja trivs jag kan inte ens förstå de e SÅ SKÖNT! Vill inte ens lägga på mig jeans längre, haha.
Hoppas ni har det super!
xoxo jasus

Likes

Comments

Jag är trött och ledsen nästan jämt, vet oftast inte ens varför. Vissa dagar blir superbra och andra blir skitjobbiga. Jag har ju som mål att börja gilla mig själv som jag är men det händer bara inte sådär över en natt?. Det jobbigaste är att jag är lycklig men ändå mår dåligt, låter kanske knasigt men så känns det!
Stortrivs fortfarande i skolan. Nu när vintern närmar sig och man får bära varma, bekväma kläder är det extra mysigt att stiga upp på mornen och åka till skolan.
I förra veckan var vi på lite semester och vi åkte till London för att kolla in läget där. Vi stannade i 4 dagar och fick se SÅ MYCKET! London hade sina brister men vill definitivt åka igen!😊

Likes

Comments

Hej, idag skriver jag från min telefon efter återigen 2 veckor på service. Börjar bli trött på att de inte får fixat ett så litet fel.
Sitter i bilen på väg hemåt från kokkola, idag är de kulturens natt. Var och åt gott vid Rosso med fammo&faffa, senare ikväll kommer Fia&Ana på besök innan de åker hem till Vasa imorgon. Inget speciellt har hänt, ja mårar åpå som vanligt. Har gjort om håret så inget lila kvar utan nu kör vi på en blond bob hösten till slut. Varit lite förkyld under veckan, på lördag blir det namngivning hos min kusin kommer bli så roligt med släkten samlad från landets alla hörn😃. Hade bäst
xx Jasu

  • 166 readers

Likes

Comments

Hejsan, idag fick jag börja andra veckan som bildartesan studerande på YA! stortrivs och känner att detta vill jag fortsätta med.

PÅ ONSDAG 24.08 under SPOTLIGHT i jakobstad kör vi ett PROGRAM, SPOT ON! @schaumanhall KL. 19.30, fritt inträde!😊

Under helgen bestämde jag mig för att färga håret lila.. Kanske lite extremt men jag gillar det!.. Hehe😅 Imorgon börjar JMI lektionerna igen efter en paus under sommaren, rolit att få börja med musiken nu till hösten.

Snart är det galan igen och jag vill gärna veta om ni är påväg? #galan2016
XX jasu

  • 205 readers

Likes

Comments

Hej! Ursäkta att jag går å lovar skriva inlägg då ja verkligen inte alls har tid.. Jobbar mycket, oftast övertid (trött när jag kommer hem..)
Nu har jag i alla fall! Jag sitter som bäst på sky bar by pite havsbad och njuter. Vi körde upp hit imorse och tänker stanna till fredag. Sedan åker vi via umeå, hem. Det är så fint här och vädret är på våran sida!👍🏻 Några bilder finns nedan, och kommentera gärna era planer för slutet av sommaren 2016!👍🏻
Hörs senare i veckan
❤️:jasu

Likes

Comments