Hej allihopa !

Nu ska jag ta upp en sak som jag tycker är viktig. Hoppas ni tycker om det ! :)

Jag läste nyss en artikel på Aftonbladet. En artikel som fick mig att bli rädd och ledsen på samma gång. Här är det som stod i artikeln 

                                                   2015-03-04

Flicka vägrade ta läkemedel – dog

En 16-årig tackade nej TILL behandling – OCH dog.

Nu kritiseras Malmö Universitetssjukhus av IVO för att inte ha informerat flickan och hennes anhöriga tillräckligt om riskerna, skriver hd.se.

Sjukhuset hade nämligen ansett att flickan var nog mogen att fatta beslut själv.​ Flickan sökte vård för första gången den ovanliga blodsjukdomen, ITP, som kan ge blödningar i hud OCH slemhinnor. Hon behandlades med kortison OCH läkemedel och det gjorde henne bättre, men hon tackade sedan nej till fortsatt kortison eftersom det fick henne att gå upp i vikt.

Det fick förödande konsekvenser.

Blödde kraftigt

6-åringen hade sökt vård vid upprepade tillfällen för sjukdomen under det senaste året. Först när läkarna kombinerade läkemedel med kortison blev hennes värden bättre. Flickan ville dock INTE FORTSÄTTAbehandlingen.

Enligt Helsinborgs Dagblad står det i läkarnas inlagor att de tyckte att 16-åringen var mogen och kompetent att fatta beslutet själv.

BARA några dagar innan flickan dog sökte hon vård för att hon blödde kraftigt i underlivet och var yr. Hon accepterade då att äta kortison tillfälligt, men vägrade att ta p-piller för att få kontroll på blödningarna, som då INTE gick att stoppa.

Får kraftig kritik

Flickan dog ett år efter att hon första gången sökte vård för sjukdomen.

Inspektionen om vård och omsorg (IVO) kritiserar nu ansvariga läkare för att de inte tillräckligt har informerat flickan och hennes anhöriga om riskerna.

IVO anser också att läkarna inte har bedömt flickans psykiska hälsa och inte försäkrat sig om att hon förstod konsekvenserna av att vägra behandling.​Asså är det bara jag som blir rädd och irriterad på sånt här?? Hur ska en tjej som är 16 år kunna veta riskerna med att ej ta P-piller ?? Det är väll ej så lätt för en 16 årig tjej att veta det.  Sjukhuset ansåg att hon var mogen nog att fatta egna beslut. Asså va? Ennu ett liv som är förlorat för att ej sjukhus personalen ej tar saker på allvar och informerar om konsekvenserna. Skärp er det här är ej ok ! är det någon mer än mig som tycker det?? Skriv gärna vad ni tycker.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej Pockyblood !

Ville bara säga att de är ej värda dina tårar eller dina tankar!❤ Du är en jätte söt person ! ( Älskar din stil 💗) Jag vill bara att du ska veta att du är värd jätte mycket kärlek ! skit i vad de andra tycker om dig för att det bästa man kan göra är att vara säg själv och skita i vad de andra tycker om dig. Du är älskad av många och om du tänker på att ge upp tänk på vad som har fått dig att stå ut så här lång tid och om du vill så kan du gärna skriva till mig när du än vill ! ❤ kom ihåg att du alltid har folk som älskar dig! Du är stark! Skit i de som ej gillar dig tänk på de som älskar dig och tycker att du är söt !

Baa en fråga vart köper du kläderna asså jag värkligen älskar de de e såååå söta ! 💗

Kom ihåg en viktig sak ! haters gonna hate!


Till er andra som mår dåligt skit i de som gör er illa mår själv dåligt och är avundsjuka på er !

här under kan ni skriva pepp till varandra för att alla behöver varandra !


Kolla in hennes blogg ! Klicka på " du e as sööt! " för att komma till hennes blogg

Du e as sööt !

Likes

Comments

Japp nu tänkte jag att det är dags för en  frågestund :D 

Likes

Comments

hej allihopa !
jag är fett sur på er som är rasister! Jag heter jasmin, 15 år och är en jävligt stolt Irakier och jag är en stolt svensk som har lika skylldigheter och rättigheter som er rassister! Ibland när jag är ute på stan så ser jag några av er som sneddar på mig och kollar på mig på grund av att jag är mörhårig och de kollar ej på mitt hjärta. Ni fokuserar på hudfärg, religon och ursprung men ni skiter i hur vitt hjärta människa har, människan som älskar alla människor oavsett färg religon och ursprung!
tack för mig!

Likes

Comments

vad hade ni gjort om ni såg mobbning på bussen?
Vill ni veta vad jag gjorde igår?
Det var två som var mobbade min kompis och de hade gjort det ett bra dag. En dag satt vi på bussen han log mot de men man såg att han höll på att gråta så vet ni vad jag gjorde ? Jag satt precis bakom de, så sa jag ey vad håller ni på med? tjejen snedade på mig och sen skrattade åt mig, jag bara låt han va hör fan, tjejen vände sig mot mig och sa vad sa du? jag baa låt han va för fan! så sa hon bara men ser du ej att han ler? jag bara ja han ler för att han tycker att det är jobbigt ej för att han tycker att det är kul, så hon bara men du ler ju också jag bara ja jag ler för att ni är så himla skämiga!! Alla andra i bussen vände sig om och log mot mig.  När de andra två gick av så kom min kompis och tackade mig.

Likes

Comments

Helt seriöst nu får ni väll fann ta och ge er. Till alla er rektorer som tror att ni har kol på läget: Om det kommer in en elev och säger att den ej mår bra för att det är en eller flera som retar mig och slår mig och kallar mig massa saker så ska du/ni väll för fan ej ta det som ett skämt och om till och med föräldrarna kommer och klagar för att det har lätt till självmords tankar och försök på självmord, och speciellt om det kommer flera stycken och säger samma sak. Då ska väll du som rektor inte sitta och säga att eleven ljuger för fan! Då ska du ta tag i det istället för att sitta och säga att du har koll på läget meddans elever blir jagade och hotade och slagna på skolan och på skoltid. Att mobbningen fortätter från lågstadiet till gumnasiummet är fullständigt dit fel som rektor. Som rektor ansvarar du bland annat om tryggheten och det är det ni har misslyckat med om det hännder mobbning i 10 år och fortfarande sitter och säger att du har koll på lägget. Istället för att skicka iväg eleverna som mobbar skickar ni iväg den som blir mobbad. Du skyller på eleven som blir mobbad, bara det visar hur låg och dålig rektor du är. Ett tips från mig, i mina ögon så har du två alternativ, det första alternativet är att du går om rektor kursen och det andra är att du ger upp rektor jobbet och inser att du ej klarar av ditt jobb som rektor. Och till er lärare som ser mobbning och ej agerar: Asså helt seriöst vad håller ni på med?! Blir så himla irriterad på er lärare som ser att mobbning sker men ändå skiter i det. Om en elev kommer fram till dig och säger snälla kan jag byta grupp för jag mår ej bra i den här gruppen då ska ni väll ej säga " Nä men jag ser ej en rimlig anledning till att du ska få byta grupp och jag ser ej heller en rimlig anledning för mig att ta upp det i arbetslaget, slut diskuterat!" Asså hur tänker ni som säger så vad är gränsen att ni ska börja diskutera det i arbetslaget? Är det när eleven försöker ta självmord? Asså på riktigt skärp er! När en elev kommer fram till er och säger ska ni inte säga "Aaa vi vet att du är en bra skådespelare så gå nu in i klassrummet och skärp dig!" helt seriöst vad är det här för svar egentligen asså skärp er! på riktigt! Ni stärker mobbningen och mobbarna på skolan genom att ej agera och sedan så skyller ni på att de som är utsatta ej pluggar eller ej hänger med på lektionerna. Ammen asså helt seriöst hur fan vill ni att eleven ska uppnå skolverkets regler om alla i skolan håller på ? Tänk er för!  

Säg nej till mobbning!

Likes

Comments

​Helt seriöst gå och sök hjälp ! 

Ni är så jävla töntiga och fega som skriver hat på social media. Ni som håller på och skriva skit helt seriöst lägg av ! Ni gör så att folk tar självmord och ni har gjort så att många har tänkt att försöka!  Gå och sök hjälp för fan tycker helt seriöst synd om er !

Likes

Comments

Kära hustru, Jag skriver det här brevet för att berätta att jag lämnar dig för evigt. Jag har varit en god man till dig i 7 år och jag har inget att visa för det. De sista 2 veckorna har varit ett helvete. ... Din chef ringde för att berätta att du slutar på ditt jobb och det var droppen. Förra veckan kom du hem och du märkte inte ens att jag hade en ny frisyr, jag lagade din favorit måltid och jag hade även helt par nya boxer kalsonger. Du åt i 2 minuter och gick raka vägen till sängen för att vila efter att ha kollat på alla dina dokusåpor. Du säger inte att du älskar mig längre, du vill inte ha sex eller något som förenar oss som man och hustru. Antingen är du otrogen mot mig eller så älskar du mig inte längre, hur som helst, jag är borta för evigt! Din ex-make. P.S. försök inte att hitta mig. Din syster & jag är på väg bort till Stockholm tillsammans! Ha ett bra liv! Kära ex-make Ingenting har gjort min dag mer än att få ditt brev. Det är sant att jag & du har varit gifta i 7 år, även om en god man är långt ifrån vad du har varit. Jag kan kolla på mina dokusåpor så mycket eftersom jag vill slippa ditt ständiga gnäll, synd att det inte fungerar. Jag märkte att du hade klippt håret, men det första jag kom att tänka på var att "du ser precis ut som en tjej!" Eftersom min mamma uppfostrade mig genom att inte säga något om jag inte har något fint att säga, så ville jag inte kommentera. När du lagade min favorit måltid, då måste du ha förväxlat mig med min syster, eftersom jag slutade äta fläsk för 7 år sedan. Angående dina nya boxer kalsongerna; Jag vände mig bort från dig eftersom prislappen 49:00 :- fortfarande var kvar, och jag hoppades på att det var en slump att min syster hade lånat 50 :- av mig tidigare den dagen. Efter allt detta, så älskade jag dig fortfarande och kände att vi kunde lösa allting. Så när jag vann 10 miljoner på lotto, så slutade jag mitt jobb och köpte 2 biljetter för oss till Jamaica. Men när jag kom hem så var du borta.. Allting händer av en anledning, antar jag. Jag hoppas att du får det meningsfulla livet du alltid velat ha. Min advokat sa att de brevet du skrev till mig garanterar att du inte kommer att få ett enda öre av mig. Så ta hand om dig! Signerat, din ex-fru, rik som fan och fri! P.S. Jag vet inte om jag någonsin sagt detta, men min syster Johanna föddes egentligen som Johan. Jag hoppas att det inte är något problem!

Likes

Comments

​Rykten sprids på sekunder och hat blir synligare för var dag!

Likes

Comments

jag blir helt seriöst arg på killar och tjejer som bara tänker på sex och inte känslor! och nätt mobba gillar vissa att göra? sitter hemma och kommenterar fula saker om andra för att dom inte vågar säga det öga mot öga? eller så vill dom ha uppmärksamhet! helt seriöst vart är Sverige på väg? kan vi inte ha ett Sverige utan mobbning,våldtäkter, bråk och sånt?

Likes

Comments