Hejsan!

Just nu sitter jag hos morfar och kollar mailen, senare ska vi äta lite. I måndags var jag, mamma och Emmie till Hööks (i Karlstad) då vi behövde lite grejer till KM som är på Söndag. Jag köpte en ny sadelgjord då den jag har nu är för kort hehe... Sedan köpte jag ett nytt tredelat bett, en svart martingal och godis till Ponny såklart. Det måste man ha med. Det är som sagt KM på söndag och det är endast 2,5 dagar kvar, sjukt! Det är nu mina känslor börjar krypa fram. Det är såklart super-spännande då det är första tävlingen för mig och Goldie. Just eftersom att det är första tävlingen så har jag inte några förväntningar, eller a, att komma runt banorna är ju såklart mitt mål. Men det är skitsamma hur det ser ut!

Igår hoppade jag med Goldie och det gick superbra!!! Vi hoppade 90cm/1m och hon hoppade det super bra, om det går så bra på KM så är det ju såklart awsome! Det var vår sista hoppträning innan KM. Sedan ska jag ut till henne imorgon och rida ett dressyrpass och lördag också. Fast på lördag ska jag nog longera henne och göra henne fin. En utav de roligaste sakerna med KM är att man får uppleva det tillsammans med sina vänner. Jag och Emmie har tänkt att vi hjälper varandra på framridningen till exempel. Det är himla kul att veta att man har någon där som stöttar en! Det är guld värt. Det är så himla kul att vi kan uppleva detta tillsammans! <3

Kommer antagligen att vlogga på KM (hoppas jag) och ett inlägg kommer såklart. Så håll ögon och öron öppna. Ha det bra så länge, så hörs vi! :)

​Snart kör vi! <3 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Nu har jag just kommit hem från skolan. Idag hade vi körövning, lite prat i klassen och så kollade vi på de duktiga ettorna. En kort och mysig dag, imorgon blir det skolavslutning och på fredag student.
Nu är det nära... Både med skolavslutningen och KM.

Yes. Jag ska vara med på KM den 18/6 med Goldie. Det blir våran första tävling tillsammans. I Dressyren rider vi LB:1 och i hoppningen LC; 90cm.

Jag var hos Goldie igår och red ett dressyr pass. Hjälp vad fin hon blev. Duktiga ponny. Så nu är det träna, träna, träna som gäller. I helgen så ska vi hoppa lite mer också😊

Men uppdate kommer. Ha det bra så hörs vi😉

😍😍

Likes

Comments

Hejsan!

Nu är det typ sista riktiga veckan i skolan. Helt sjukt!!! Anledningen till att jag inte bloggat något beror som sagt på att det har varit mycket inlämningar som ska in nu såhär i slutet.

Idag så blir det att plugga lite psykologi och sedan blir det ut till ridskolan! Tänkte även anmäla mig till KM som är runt 18 juni, om jag inte minns fel haha!

Men nu ska jag plugga vidare. Ha det bra så hörs vi! 😊

Likes

Comments

Hejsan!

Just nu kollar jag datorn lite och snart ska jag åka ut till stallet. Idag är det såå sjukt varmt ute. Man kan gå i bara linne så nu har verkligen sommaren kommit. Hoppas att det fortsätter att vara så.

Som sagt så ska jag ju ut till stallet sen. Jag var i stallet även igår, då blev det en skogstur med skritt, trav och någon galopp. Eftersom att jag inte ridit på en vecka då jag varit sjuk... Men nu kör jag igång igen. Tanken är väl att rida ut en sväng först och sedan rida dressyr i paddocken. Träna mycket på övergångar då hon gärna springer lite mycket.

Tanken är väl att jag ska vara med på KM med Goldie i år. Så jag ska väl försöka att få med henne till ridskolan och rida där ca två gånger innan KM. Detta är något jag verkligen ser fram emot. Planerat övningar och sånt vi behöver trana på innan har jag också gjort.


Uppdatering på hur det gick får ni i eftermiddag/kväll. Ha det bra så hörs vi! :)

Lilla busfröet! <3

Likes

Comments

Hejsan!

Idag tänkte jag ta upp ett ämne som ligger mig nära hjärtat och som är min dröm. Jag tror bara att jag har berättat detta för min mamma och några kompisar. Det handlar (som ni set på titeln) om vad jag ska/vill göra efter gymnasiet.

Okej! Min dröm är att bli skådespelare. Så efter gymnasiet vill jag läsa på en teaterskola i Stockholm. Det är en 2-årig utbildning och 1:a året läser du det mer grundläggande, medans 2:a året så är det mer fördjupning. Du läser allt från; rörelse och röstteknik till yrkesteori.

Om jag kommer in där så vill jag efter de 2 åren läsa 1 år i England på Regent's University. Där får man då läsa ex. Acting, Screen-writing och Producing. Utbildningen heter alltså, Film, Media and Preformance. Det kommer att bli tufft tror jag och jag har hört många som sagt typ "aa lycka till" som om jag inte skulle nå dit. Men jag tror att om du är tillräckligt passionerad för vad du gör, verkligen vill och kämpar så kan du nå dina mål. För att kunna läsa i England så behöver jag ha C i Engelska 6 och 7. Så för mig betydde det att mitt individuella val i 3:an är Engelska 7.

Detta var ett litet inlägg om vad jag vill göra efter gymnasiet. Men nu ska jag fixa lite på mitt rum. Ha det så bra så hörs vi sen! :)

Regent's University i London! <3 Verkligen vackert!

Likes

Comments

Hejsan!

Just nu tar jag det lite lugnt innan jag ska göra mig i ordning för skolan. Jag tänkte skriva om några saker jag vill göra i mitt liv. Dessa är det jag vill göra mest! :D

See the Northern Lights

Go on a Road Trip

Go Sky Diving (Vet inte om jag skulle våga dock, fast jag vill verkligen!)

Go to France

London Eye, Big Ben and London Bridge

Detta är några av de saker jag vill göra i mitt liv. Nu ska jag göra mig i ordning för skolan. Men håll gärna utkik här för snart kommer det upp ett inlägg om vad jag vill göra efter gymnasiet!

Ha det bra så hörs vi ;)

London Eye at night! <3

Likes

Comments

Hejsan!

Just nu sitter jag hos morfar och vi ska snart äta. Den här helgen blir det hästar för fullt!

Eftersom att vi har haft musikal och massa i skolan så har jag faktiskt inte hunnit med att blogga eller vlogga. Men nu kör jag igång igen och min första vlogg kommer just nu som planerat upp på söndag. Vlogga gör jag imorgon och blogga gör jag så ofta jag hinner.

Igår var jag ute i stallet och då var Emmie med och fotade mig och Goldie! <3 Vi tränade mycket på galoppen, andningen och konditionen. Imorgon tänker jag mig liknande övningar och på lördag en tur i skogen med mycket klättring. Här kommer några bilder från igår. <3

Men nu ska jag snart äta. Håll gärna utkik på YT och här ifall ni är nyfikna på hur det går! Ha det bra så hörs vi. :)

Tack för alla grymma bilder bästa du! <3

Likes

Comments

Hejsan!

Just nu sitter jag i köket och pluggar,  ute är ett superhärlig vårväder. Har dock lite ont i huvudet. Lite tråkigt, men det går nog över snart! Har nyss varit ute och gett hästarna hö och fyllt på vatten. Så nu står de och äter för fullt!

Vid 12 ungefär ska jag gå ut och ta in Elliot och pyssla med honom. Efter det blir det ett dressyr-pass med Goldie, så hon får jobba ordentligt.

Nu längtar jag sååå MYCKET till sommaren. Vädret ute är så himla härligt och skönt. Sol, lite vind och klarblå himmel😍

Nu ska jag plugga vidare. Men uppdatering kommer sen. Ja det bra så länge😊

Igår var lika vackert väder👌❤

Likes

Comments

Hejsan!

Just nu sitter jag i köket och pluggar lite naturkunskap och tänkte även spela lite gitarr. Idag vaknade jag första gången vid 5. Sjukt tidigt då jag inte sovit så mycket (somnade typ 12) på grund av att jag helt enkelt inte kunde sova. Åt frukost när jag ändå var vaken och sedan vid ca halv 8 så gick jag och la mig igen och "sov" till typ kvart över 8. När jag vaknade då så mådde jag ap-illa. Jag HATAR att må illa. Nu är det helt okej ändå.

Om ett tag ska jag gå ut till hästarna och så ska jag rida idag tänkte jag! Det blir att rida ut (då det fixas med huset så det ligger grejer i paddocken) jag tänker att jag ska jobba mycket med att ställa henne åt båda hållen. Även jobba en del med galoppen, speciellt i höger då hon går lite konstigt med höger bak (Konikponnyer är kobenta i bak) Så vi ska stärka den sidan. Annars går hon väldigt bra för det mesta och det går framåt. Så jag kan inte vara annat än nöjd!❤

Men nu ska jag plugga vidare innan jag går ut! Uppdatering kommer senare.
Ha det bra sålänge så hörs vi😉

Nu vill jag ha grönt i skog och mark😍

Likes

Comments

Hejsan!

Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik för att piggna till innan jag ska till skolan. Just nu finns det så mycket jag ska göra och ännu mer som jag VILL hinna göra men kanske för strunta i. Skolan prioriterar jag ju såklart väldigt högt upp. Efter det kommer hästarna. Skulle nog inte klara skolan om jag inte hade hästarna i mitt liv!

Igår så var jag ute i stallet. Det var sååå underbart vårväder, soligt, blå himmel och ca 10 grader. PERFEKT! <3 Jag red då alltså Goldie och det blev en uteritts tur. Vi tränade lite intervaller och mycket galopp-arbete då det är något hon behöver stärka sig i. När vi jobbade med galoppen så gjorde jag mycket ökningar och samlingar då hon brukar vara väldigt motig att samla ihop. Men det gick faktiskt väldigt bra. Vi slutade med att dra en bus-galopp och hjälp vad glad hon blev! Bästa Ponnyn är hon <3 Nu längtar jag SÅ MYCKET till sommaren! Håll förresten koll på min YT om ni är nyfikna på en ny video, kommer ut runt 18. ;)

Nu ska jag göra mig i ordning för att snart åka till skolan. Ha det bra så hörs vi!


<3 <3

Likes

Comments