Har ni någon gång funderat varför vissa saker i livet ständigt hoppar på er eller att något ni tänkt mycket på plötslig händer?

I min syn på livet tror jag att det vi ständigt tänker på, bra som dåligt är också det vi får.

Till exempel

När jag springer på något jag vill ha, oavsett om det är en produkt jag vill köpa eller en kunskap jag vill besitta tänker jag; Det ska jag ha eller kunna innan sommar, höst, vintern våren. Jag sätter mitt fokus på att få det jag vill ha så mina tankar och handlingar naturligt ser efter möjligheter till att nå det.

Som ni ser sätter jag även en tidpunkt som detta ska vara hos mig, detta för att jag ska hålla mitt fokus på rätt spår.

Något jag reagerat på är hur många som önskar att de kunde köpa en produkt eller tänk om jag kunde göra det här och när jag frågar varför de väntar med att köpa just den där jackan eller på att skriva den där boken får jag som oftast svaret; Jag kommer aldrig ha råd med det eller nej jag skriver så dåligt och ingen vill läsa vad lilla jag skriver.

Nej helt rätt säger jag då, Så länge man är i en "inte/aldrig eller kanske någon gång" modus kommer dina drömmar aldrig att komma till dig.

För någon vecka sedan berättade jag för er att jag var lite vilsen, ska jag fortsätta som planerat eller gå rätt på största målet och min slutdestination.

Jag gjorde valet att fortsätta som planerat som ni vet och anledningen var de upplevelser och möten som skulle göra livet på Hawaii värt varje steg på vägen.

Idag är jag otroligt tacksam över att jag gjorde det valet då nya upplevelser och kunskaper står runt hörnet, planeringen har börjat och innan sommaren når jag ytterligare en målstolpe.


Som den vise Henry Ford sa

Whether you think you can or can´t, Your right!


Till er alla som har en dröm vad den än kan vara, se möjligheten att nå den. Du har råd att köpa en dyr jacka, bil eller ett hus om du planlägger för ditt inköp och prioriterar rätt. Du kan skriva böcker, du kan bli avdelnings chef, du kan bli elit-idrottare om du tränar på att skriva, tränar på dina ledaregenskaper och tränar på just den idrott du vill vara absolut bäst på.

Byt ditt mindset från " inte/aldrig och din önska att någon gång kanske om jag har tur kan det ske "

Till ett datum/månad/år du ska ha det där du drömmer om och tänk på just det du vill ha varje dag för att se när dörren till din dröm öppnas. Inget kommer gratis man måste anstränga och engagera sig för allt man vill göra eller ha. Det är du som väljer vad du är värd.


Du kommer ihåg vem du tackar denna härliga söndag?


Dig själv för att du är just du!Likes

Comments

Within you....

Nu har vi haft några härliga dagar med Sam fyllda av lek och bus. Som jag skrev sist väljer vi att att anpassa våra aktiviteter för Sam. Därför har jag två veckor fyllda av vuxna måsten och två veckor där barnet inom mig får leva ut igen.

Jag är väldigt aktiv och engagerad för att jag valt att jag vill leva så. Alla möjligheter jag får att utvecklas både inom karriär och min personliga utveckling griper jag tag i. Nu har nya möjligheter visats och som alltid hoppar jag på tåget. Nu mera kommer min fritid bli fylld med stall, vilket är väldigt positivt för både mig själv som min familj. Stallet är en plats där jag får hämta energi hos min Prinsessa, Sam får lära sig ansvar samtidigt som han skapar nya vänskapskontakter och har otroligt kul. Peter är också med och får använda sin fysiska styrka för att hjälpa oss med allt från mockning till snickerier.

Meritlistan av min karriär kommer också blir längre, jag har fått möjligheten att coacha fler medarbetare än mina egna, får användning för min utbildning inom ekonomi där jag går in som ekonomi & redovisnings-ansvarig för Peters företag.

Som jag sagt så många gånger förr är det viktigt att planlägga för att faktiskt se möjligheterna när de kommer men också för att klara att utföra dessa utan att andra viktiga ting i livet blir bortprioriterat för att tid inte tinns.


" The good news is that the moment you decide

that what you know is more important

than what you have been taught to believe,

you will have shifted gears in your quest for abundance.

Success comes from within, not from without."

-Ralph Waldo Emerson

Redan som barn har jag fått information om antingen väljer man karriär eller familj först, du kan inte göra bägge samtidigt. Väljer man att göra bägge samtidigt har många förutfattade meningar och ojjar sig över att man inte har tid att uppleva barnens barndom, att det är tragiskt osv.

Sanningen är om jag hade levt som jag lärt genom så kallade förebilder i livet som lärare, tränare och till och med vissa vänner hade jag inte levt som jag vill idag. Jag hade haft mycket ånger för de ting jag velat göra men på grund av mitt barn inte kunnat.

Att välja det ena eller det andra för att det är det man måste göra är en av de största ursäkterna här i livet.

Jag har lärt mig prioritera tack vare mina föräldrar, att ta för mig tack vare min man, att njuta av små stunder tack vare min son. Och tack vare att jag valde att gå min väg och få två krävande bitar i livet att fungera ihop fick jag mod.


Jag tar inget för givet och tar vara på det som är viktigt för mig i livet, jag tror faktiskt att jag tillbringar mer kvalitetstid med min familj än många andra just för att planering och prioritering är min grund.


Med detta sagt vill jag understryka vikten av att göra det DU vill i livet och prioritera vart du lägger din tid.

Är det med din dröm eller någon annans?Likes

Comments

Uppföljning på min vandring mot det stora målet....

I torsdags berättade jag för er att jag var lite fast i mitt nu, lite vilsen om jag ska fortsätta med mina uppsatta delmål för att nå min slutdestination. Jag tog gårdagen med storm och läste lite historia och min absolut bästa väns bok Sälj!

Ja min bästa vän är Fredrik Eklund, Men om jag är hans är frågan...

Mr Fredrik Eklund vet nog inte ens att jag finns men han har genom sina framträdanden i Tv, sina inlägg på sociala medier & sin livsberättelse i sin bok stöttat mig många gånger. Jag har tack vare honom vågat vara Jasmine med alla mina små "egenheter". Och jag vet att en sådan person är den man kallar bästa vän, en som alltid finns där med smarta råd när man behöver det som bäst, en som får mig att skratta när jag bara vill gråta och en som får mig att uppskatta mig själv för att jag är just jag.


Igår satte jag mig som så många gånger förr i soffan med Mr Fredrik som sällskap, när jag läst mina absoluta favorit sidor tog jag en stund att fundera. Till en början satt jag kvar i soffan med boken i knät men kände impulsivt att jag måste gå, jag ställde mig upp och tittade ut genom fönstret. Jag mentalt förflyttade mig till NYC och hörde Mr Fredriks röst i bakgrunden. Där och då bestämde jag mig, visst jag har fått ny kunskap och vet att mitt slutmål är möjligt redan nu om jag vill men jag har faktiskt gjort en plan av en anledning. De människorna jag kommer att lära känna tack vare att jag kommer fortsätta som planerat är en stor del av min slutdestination. Detta kan jag inte utesluta, jag vet inte vem jag kommer möta längs vägen men jag vet att de mötena kommer vara den härliga historia jag blickar tillbaka till när jag sitter med min underbara man Peter på Hawaii om x antal år fram.


​Jag vill med detta sagt bara tacka Fredrik Eklund för att han är just han. Mr Fredrik gör som så många historiska människor gjort och delar sin visdom, kunskap och erfarenhet med en skillnad. Han lever idag och i en tid där hela världen kan ta del av hans ord på minuter, han delar med sig även om det kan bidra till att hans konkurrenter får ett övertag. 

Han gör det för att ge!

Tack Fredrik för att just du fick mig att göra valet lättare.


Nu blir det några timmar i butiken och du kommer ihåg vem du tackar idag?


Dig själv för att du är

just du!

Likes

Comments

Ni kanske trodde att föregående inlägg var det som blev idag. Nope så är det inte...

Som sagt kommer jag vara lite överaktiv fram tills på måndag och går först då ner på mitt normala tempo. Just nu befinner jag mig i Limbo, jag ÄR faaast ändå inte. Förstår ni hur jag menar?

För att förklara lite kort.. ( Blev dock lite längre än vad jag tänkte )

Jag är en person med stora förväntningar på livet, det är juh trotts allt mitt liv och jag som väljer vad mitt liv ska innehålla. Jag har noga planlagt mitt nu, mitt snart och min framtid. När jag tittar på min historia är jag väldigt stolt, jag har ingen ånger för något val jag gjort eller inte gjort ( För då hade jag gjort det ) Jag vet fortfarande vart jag ska kanske inte riktigt hur jag tar mig dit men vet att sålänge jag går mot mitt mål så kommer jag finna vägen. JA det kommer med stor sannolikhet vara många små stigar och vissa av dem kommer jag säkert famla i mörkret och gripa tag i kvistar här och där. Antagligen kommer jag göra i byxan över min egen skugga ( Då jag är extremt mörkrädd ) men detta kommer inte hindra mig.

Varför är jag då i limbo undrar ni?

Jo det är mitt nu som jag inte riktigt vet om jag ska följa eller om jag väljer en annan väg. Förstå mig rätt när jag säger att jag älskar verkligen mitt nu, jag lever den dröm jag satt upp för mig själv i den här perioden i mitt liv. Men....

Jag har gått lite utanför min comfortzone och läst historia!

Detta skulle jag kanske inte normalt göra men som ni vet är jag en person som griper varje möjlighet som finns att utveckla mig själv. En nära vän presenterade våra goa gamla greker för mig, Gahhh var det första jag tänkte. Jag läste historia i skolan, inget jag direkt utvecklades av mer än att vara tacksam för att jag är född 1987 och fått uppleva allt som funnits och uppfunnits sedan dess. Men jag fick en AHA-upplevelse genom att lyssna på P. Jag började söka lite på nätet och tro mig det tog tid innan jag kom förbi det här tråkiga historia snacket som mina öron redan fått lida för. Men så fann jag en sida där man beskriver dessa historiska människor på ett språk jag förstår. De lyfter deras tankar och värderingar, deras syn på livet och dess mening och helt plötsligt fick jag en käftsmäll av mig själv. Tanke- Gahh jag önskar jag var vän med Socrates!! Hmm det här med att jag var såå glad över att jag inte levde under Antikens Grekland är inte total lycka längre. Där av min fundering över nuets val.

Ni ska få tänka lite själva innan jag förtsätter med min roman..


Det här är bara en liten del av Socrates MegaMind.

Mitt nu är en del av det jag vill göra i mitt liv, men jag vill nå min dröm mer! Är ni med mig?

Ska jag fortsätta som planlagt eller ta en upplyst väg till min dröm istället för dessa små stigar med kvistar i mörker?

Vissa säger att resan är målet och ja för en vecka sedan hade jag 100%-igt hållit med men nu är vi en vecka senare och jag är om möjligt ännu något visare...


Ha nu en skön kväll och tacka dig själv för att

Du är just

DU!


Likes

Comments

Helgen närmar sig med stormsteg och jag längtar redan till måndag..


Eftersom Sam bor växelvis 50% hos mig och Peter och 50% hos sin biologiska pappa har jag och Peter två veckor i månaden som är väldigt tysta och tomma. Under de två veckorna lägger jag all energi på jobb, träning, Cornelia och Peter. Vi ser till att göra saker som vi inte gör när Sam är hos oss ex, går på bio som inte är en barnfilm, sena kvällspromenader och vi bägge lägger möten och andra krävande uppgifter under dessa två veckor.


På måndag är det äntligen våra veckor med Sam igen och det är väldigt viktigt för oss som familj att Sam är våran #1, vi anpassar då våra arbetstider och aktiviteter efter hans förmåga att delta och ha kul.


För er som har era barn varannan vecka el liknande vet hur tung perioden är när barnet är hos den andre föräldern. Ni förstår varför man omsvärmar sig med uppgifter eller aktiviteter för att tiden ska gå så att man får ha sitt Hjärta vid sig igen. Många tror att jag gör allt för att Sam är hos sin pappa och då hinner jag med allt. Så är inte fallet, anlednignen till min överkreativa och energiska "Jag" under dessa två veckor är ett ord...


SAKNAD


Jag gör så mycket jag kan för den stunden jag stannar finns det utrymme för saknad och detta är en känsla jag inte lärt mig hantera och en känsla jag inte vill lära mig hantera. Jag vill inte sitta och njuta av min tid när min familj är en person för lite. Detta gör jag när Sam är hos oss, då njuter vi, vi leker, vi berättar historier och bara ÄR.


Likes

Comments

När är man på Rock Bottom????


Kan man vara där om allt utåt sätt är perfekt? Du har ett bra jobb, du gör allt du vill på fritiden, du har vänner & familj runt dig, du reser om du vill resa and so on....

Ja det är mest troligt då man når sin rock bottom, du har allt det du drömt om och mer där till men av någon anledning vill du mer men vet inte vad detta kan vara. Det är då som tankar, frågor, tvivel & skuld börjar ta sig upp och när man minst anar det kommer känslan av tomhet.

Har du varit där, är du kanske där eller kanske du börjar närma dig Rock Bottom?

För er som varit där, precis som jag varit vill jag att ni ser er själva i spegeln och säger tack för att du stod ut och jag är väldigt glad för allt du gjort för mig, tillsammans ska vi göra en fantastisk resa.

Till er som kanske är där eller är på väg ni gör samma sak med samma ord med skillnaden att ni verkligen ser er själva i spegeln. Var stolt för den du är, vad du än gjort innan idag är historia, du har dagen i dag och hela din framtid att göra annorlunda.


Hur kan man må dåligt när allt är bra?

Jag vet inte hur det är för andra men jag själv har upptäckt att när jag har nått många av mina mål eller nått min största dröm är det också då jag hamnar längst ner. Det är som om marken under plötsligt försvinner och jag står i en grop av alla mina accomplishment, stora ögonblick, mina drömmar men kan inte njuta av dem.

Med andra ord Rock Bottom!

En stor skillnad nu för detta händer fortfarande kan jag lugnt meddela er. Är att jag vet varför jag hamnar där, varför alla tankar, tvivel mm kommer. Jag använder inga ursäkter och när jag är i mål måste jag sätta ribban lite högre så jag kan fortsätta min resa genom livet.

Det är en stor skillnad att använda ursäkter och att inte göra det vill jag informera er om. Genom att använda ursäkter till varför jag inte fortsatte med mina drömmar jag har eller hade som barn gör det mycket lättare att acceptera att jag aldrig kommer nå dit och behöver heller inte anstränga mig i onödan. För det är mycket behagligare att göra det jag alltid gjort.

Gör man däremot som jag och många andra, och utesluter ursäkter finns heller ingen anledning att stå still. Det är i den stunden när man letar efter nästa utmaning, nästa wow-känsla eller nästa häftiga upplevelse som man lätt droppar ner till Rock Bottom. Det viktiga är som jag sagt så många gånger planlägga sin framtid. Därför vet jag vart jag vänder mig när slutdestinationen på en målstolpe närmar sig.

Excuses

sound best

to the person making them

up.

-Tyrese

Nu ska jag mot en av mina utmaningar här i livet dvs stallet. Eftersom jag nu befinner mig i en situation där många målstolpar är passerade har jag min fina Prinsessa som håller fantasin levande. För när man väl kommit till mål är det viktigt att njuta av just den där känslan av Success innan man tar sig an nästa utmaning.


​En långt från perfekt bild men så där ser jag ut när jag lyckats nå en målstolpe, har ni några glädjeskutt?

Om ni har så gör ett nu bara för att:

Du

är just

DU

Likes

Comments

Idag är det fredag och NEJ det blir ingen T.G.I.F för mig, jag är otroligt tacksam för T.G.I.A!

Vilken vecka och jaa jag är heeelt slut, det händer inte ofta att jag känner mig helt mörbultad men idag gör jag det..

Jag har nog aldrig varit mer produktiv i hela mitt liv kan jag ärligt säga och stolt för Wonder Woman- That´s ME!

Under veckan har jag haft några möten, packat ca 1000 varor som ska till två andra butiker, beställningar lagerkorrigering på varje vara som jag packat, alla hushållssysslor, ett antal timmar hos Cornelia, skrivit säkerhetsregler, protokoll för mötena och jag har till och med hunnit både vår-styla och vårstäda butiken med alla ursnygga nya väskor.

Woow säger jag bara, den här våren kommer jag ha de absolut snyggaste urvalet av väskor och accessoarer! Just saying..

Fredagen ägnades åt jobb på 10 timmar, en tur till Cornelia för att sedan hämta Peter på gymmet och åka till matbutiken för att handla.

Nu blir det faktiskt soffläge, en påse Polly och en Pepsi Max till det. Jag ska äntligen ta mig tid att läsa de sista sidorna i en av Henrik Fexeus böcker.

Ha nu en härlig kväll och du kommer ihåg att

tacka dig själv för att du är just du!

Likes

Comments

Det finns stunder då allt verkar gå mot mig...

Har den senaste tiden verkligen blivit testad av livets hårdare törnar, allt från småsaker till sjuk och skadad häst. Mitt i allt åker jag på en förkylning och min energi har gått från 390 km/h till 30 km/h.

De få gånger jag blir sjuk är de dagarna jag måste jobba extra mycket med mig själv, att inte kunna hålla mitt vanliga tempo gör mig fort omotiverad. Därför är jag extra tacksam under de dagarna jag är sjuk. Jag gör det som får mig motiverad och tacksam för att just min familj är min, jag har mitt jobb, att jag har hämtat min Prinsessa och även om hon är lite medtagen nu så är jag extra tacksam för att just jag får pyssla om henne.

Som jag nämnt innan är det viktigt för mig att prioritera, så ni förstår varför det inte har varit några inlägg den senaste veckan. Nu är allt med hög prioritet klart och jag kan ta mig tid att samla mina dagar på bloggen igen.

Absolut har jag haft flera härliga stunder med min familjDet är viktigt för mig att få saker med hög prioritet klart...

Och jag som älskar att jobba måste ibland sätta alarm på när det är family-time. Anledningen till det är att jag blir så fokuserad att tid och rum står still helt enkelt.

Något som kanske skiljer mig lite från många andra är min totala fokus på allt jag gör. Jag lägger 100% fokus på allt och alla som har en plats i mitt hjärta, Sam & Peter, Jobb, Cornelia. Detta gäller även med vänner, träning & min dagliga sysslor.

Är du 100% fokuserad på ditt liv och dina runt dig?


Ha en fantastik dag

&

var tacksam för att du är just du!

Likes

Comments

Idag blev jag erbjuden ytterligare en magisk soluppgång,

Det är inte ofta jag blir påverkad av väder men en soluppgång som den här väcker bara glada & positiva känslor.


De senaste 48:a timmarna har jag gjort väldigt mycket, möte, förberedelser, omstyling i butik några timmar i stallet, bus & lek med Sam.


Jag har tidigare skrivit om prioritering och den här veckan har verkligen varit allt annat än optimal.

Detta har varit en sådan vecka jag har fullbokad från morgon till kväll och ytterst få tider till oplanerade incidenter. Men när incidenter uppstår som jag inte kan styra över så är det bara att prioritera. Är återigen otroligt tacksam för att jag slaviskt följer min agenda och alla listor för det är tack vare dessa som ting kan ske utan att jag får panik och blir stressad över att dygnet endast har 24:a timmar.


Våren börjar närma sig och jag tar alla chanser som finns att använda min underbara poncho som var en julklapp från min syster. Den kommer även att klä mig idag i detta strålande vackra men något kalla vårväder.


Som ni vet lyssnar och läser jag väldigt mycket på människor som ger mig personlig utveckling och som får mig att tänka lite extra.

För ca en månadsedan blev jag rekommenderad att lyssna på Kjell Enhagers Pod - Vinter prat.

Jag har många gånger lyssnat på Kjell och han lär mig något nytt för varje gång, men just den här Poden var något extra. Han lärde mig att det är lätt att vattna på blommor och blad runt om men det är inte alltid man vattnar roten. Det jag vill säga med bilden ovan som faktiskt är ett mirakel BTW är; Det är tredje gången sedan Jul den här blommar ut med tre klockor runt om, det jag gjort är att vattna roten på den  ( De gånger jag kommer ihåg) Den här blomman är ett levande bevis på hur viktigt det är att vattna sig själv.


Efter Kjelles Vinter prat tog jag ett viktigt och livsavgörande beslut.

Jag startade planeringen av att flytta hit min sista pusselbit för att känna mig hel dvs Cornelia. Hon är vattnet på min rot, hon gör det möjligt att ha 100 bollar i luften utan minsta känsla av stress, hon ger lycka till mitt barn och när min son är glad är jag glad.

Det är väldigt lätt att glömma sig själv när man mer än gärna ställer upp och stöttar sin omgivning, men om jag håller på att torka pga vätskebrist kan jag inte heller hjälpa eller stötta någon runt om mig.


Var den bästa versionen av dig själv, och kom ihåg; Var tacksam för att du är just du!

Likes

Comments

Klockan är 18.20, det är 40 minuter kvar till stängning när en av tjejerna från stallet ringer...

Efter en fantastik dag med härliga kundmöten, jag är mer motiverad än någonsin att lägga in en sista push för att göra dagen ännu bättre och helt plötsligt ringer min mobil. En av tjejerna i stallet har uppmärksammat att Cornelia inte riktig är sig själv. Hon ligger i boxen och andas väldigt tungt. Jag går från Superglad till total panik på en halv sekund. Min Sessa som alltid är pigg och allert har varken ork till att stå eller ens äta sin mat.

C som egentligen ska hem då hon har planer för kvällen tar ut Cornelia ur boxen och går runt med henne en stund. Under tiden de går börjar Cornelia piggna till så C kan åka. Jag åker dirr till stallet när jag dragit ner jalusierna och möts av en häst jag inte känner igen.

Cornelia står upp som tur är men hennes ögon är knappt öppna och hon är helt ihopsjunken. På med reflexer på både mig och henne och ut i mörkret. Vi går ca 20 minuter och hon börjar länga lite på stegen, då går vi tillbaka så att jag kan borsta henne och gosa lite. Efter 50 minuter är hon fortfarande medtagen så vi går ut igen.

Då efter 20-25 minuter till av promenad släpper proppen, hon börjar gå upp bredvid mig istället för bakom mig som hon gjort tidigare, börjar busa lite och puffa på mig. Där slappnar även jag av, det här är Cornelia!

Vi tar oss in efter en stud av bus och väl inne ser jag att hennes ögon är stora och pigga, hon har lyft sig själv och bär sin kropp ståtligt igen ( hon är en väldigt fin liten dam som alltid sträcker på sig )

Jag plockar noga ut höt, tar det bästa för min Sessa och ger henne ljummet vatten och några morötter, hon äter och njuter. Ahhh vilken lättnad!

Efter en sen kväll i stallet och den orolighet jag hade i kroppen blev det även sent i säng. Nu är jag uppe och ska till Sessan innan jobb.


Jag är otroligt tacksam för att C uppmärksammade att Cornelia inte var sig lik och offrade sin tid när jag inte hade möjlighet till att komma ut fort nog.

Idag ligger mitt fokus på att vara extra tacksam för allt och alla jag i mitt liv. Vad är ditt fokus?


You gotta look for the good in the bad,

The happy in the sad,

The pain in your gain

and

What makes you

Grateful not hateful

Likes

Comments