Header

Nya inlägg

I Fredags så började jag mitt andra år på gymnasiet och satt verkligen och önskade att det var mitt sista men tyvärr så är det inte det... Men för er som ännu inte vet detta så går jag Teknik Samhällsbyggnad och Miljö vilket är ett program riktat lite mer åt arkitekt hållet. Det finns två olika inriktningar man kan välja : Design och Vetenskap , jag har valt att gå Vetenskap då jag helst vill få fler möjligheter i framtiden. Sen ska man väl också ta vara på alla kunskap man kan få(?) . Kan tycka att kurserna vi läser är lite svåra ibland men annars trivs jag och är super nöjd med mitt val av gymnasieprogram. Det är ju trots alls ett steg närmre till mina dröm jobb, jag har enda sen jag var liten velat bli Arkitekt och har alltid varit så fascinerad av stora byggnader , hus , design och inredning och sen så älskar jag det faktum att jag delar denna dröm och dessa intressen med 30 andra teknik nördar. Intresset för arkitektur växte ju i tidig ålder så redan vid 10års ålder hade jag stenkoll på nästan alla bra Arkitekt och Design skolor världen runt, alltså verkligen i alla möjliga länder och städer. Efter alla tre åren som teknikare på gymnasiet så kommer jag självklart vilja plugga vidare, men i ett annat land. Vill uppleva nya kulturer och träffa nya människor som jag både kan inspireras och lära mig av. Tycker det är så nyttigt och lärorikt och kunna få ta del av andra kulturer, så får man chansen till det så ska man verkligen ta den tycker jag.

Jag skulle kunna tänka mig vilket varmt land som helst, men har så fastnat för Italien. Vet ju att Florens har en grym skola vid namn FIDI ( Florence Institute of Design International ) som erbjuder mängder av kurser inom inredning. Men det är endas om jag vill bli inrednings arkitekt, finns ju två andra jobb jag lätt skulle kunna tänka mig också : Arkitekt och Mäklare. Tror dock jag skulle tröttna på att vara Arkitekt efter ett tag då jag lätt tappar koncentrationen och är väldigt sprallig av mig i kroppen, ibland. Men skulle älska att få rita upp folks drömhus , vill rita upp stora familjevillor med många rum och sånt typ. Eller bara någon cool stor byggnad. Sen det här med Mäklare har jag fastnat för efter att ha kollat på serien Million Dollar Listing New York , verkar as kul att försöka sälja hus och lägenheter i New York men alltså det verkar verkligen inte lätt alls.

Men anyways hörrni , har några år kvar på mig att bestämma mig för vad jag vill bli i framtiden. Vet att jag är i den åldern där jag vet varken in eller ut just nu och jag kommer säkert ha andra intressen när jag blir äldre. Men om jag fortfarande har kvar dessa intressen så vet jag ju på ett ungefär vart jag ska börja efter gymnasiet.

I skrivande stund sitter jag i soffan , sjuk som bara den. Alltså jag spenderade mina sista sommarlovsdagar säng liggandes . Blir verkligen alltid sjuk vid fel tidpunkt, mådde dock bra i fredags när jag begav mig mot skolan. Men våra lärare fick för sig att alla teknikare skulle på någon jäkla skattjakt , utomhus. I regnet , så efter att ha sprungit runt i regnet i nästan 2h mådde jag verkligen inte bra alls. Igår kunde jag knappt prata och var så jäkla hängig och frös hela tiden , idag mår jag lite bättre men det är fortfarande inte bra. Har iallafall hunnit kolla igenom mitt Schema för den här terminen, än så länge är jag nöjd med det. Det är ganska luftigt , slutar runt 12 tiden två gånger i veckan, har 2-3h håltimme två gånger i veckan och börjar tidigast 8:30 varje dag. Så skönt. Nu ska jag försöka vila lite oh bli frisk , Angelica kommer hem från sina två veckor i Rhodos ikväll så måste verkligen bli frisk så snabbt som möjligt.

Har så snöat in mig på te och Million Dollar Listning New York serien också under mina dagar som säng liggandes i feber och halsont

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er! det var ett bra tag sen jag kikade in här , sist började jag om bloggen (?) och radera alla inläggen och gjorde en ny design. Det är inga stora förändringar jag gjort , bara några små så det ser lite snyggare ut. Och sen dess har jag faktiskt inte ens öppnat datorn, men vad har jag gjort dem senaste dagarna då?

I Söndags vaknade jag tidigt på morgonen för att äta frukost med mamma sen pussade jag henne hejdå innan hon begav sig mot Arlanda. Den lilla lyckoosten ska ner till Thailand ännu än gång den här sommaren , följer inte med då jag börjar skolan den här veckan. Hon har nu varit borta i tre dagar and I miss her like crazy ,är ju världens mamma gris så vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan henne i två veckor nu. Får hålla tummarna och hoppas att det går bra bara. Under söndags kvällen firade jag en av mina barndomskompisar som fyllde 18år , vilket var super mysigt. Var dock inte alls på nåt fest humör så det vart en tidig "hemgång".

Igår hände det inte alls mycket , sov borta dagen innan så kom hem och var typ helt utmattad. Tog det bara lugnt och handlade lite innan jag bjöd över några tjejkompisar för middag och sleepover. Avskyr verkligen att sova ensam hemma , tycker nästan det är lite läskigt så dem har fått "tillåtelse" att flytta in hos mig tills Angelica kommer hem från Rhodos igen.Det vart lite för sent för min del igår och eftersom att jag redan dagen innan inte mådde så bra så vaknade jag upp imorse ännu sämre med halsont och huvudvärk. Så idag ska vi bara ta det lugnt och vila.

Onsdag : Ska förmodligen jobba, om jag mår bättre. Vill inte riskera att bli sjuk inför skolstarten, skulle ju var lite små surt det. Om det inte blir nått jobb så ska jag fixa mina naglar, för min utväxt är hemsk.

Torsdag : Jobba från 08-16 , men det får vi också se om det blir av.

Fredag : Skolstart 10-14. Inte alls taggad på det här.


Likes

Comments

För några dagar sedan bestämde jag mig för att helt och hållet börja om bloggen dvs radera alla inlägg , designa om bloggen och liksom börja om på nytt. Kände att det inte fanns någon som helst röd tråd här och allt vart bara väldigt stökigt , så för det lilla kontrollfreaket jag är så tyckte jag att det nästan vart både tråkigt och jobbigt att skriva samt skrolla igenom min egna blogg. Så ska det ju inte vara.

Så nu börjar jag om , med ny design och nya inlägg.


Likes

Comments