Nya inlägg

Dagens sena lunch.
Enkel macka med gravad lax, skärgårdssill, dillkokt färsk potatis och lite gräddfil.
En liten midsommarmacka går aldrig fel. Dessutom dillkokt potatis med min egen odlade Dill. Så nöjd.
Dagens middag avnjuts hos svärmor.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Klockan tio gick det inte att sova längre. Två katter som hoppar upp och gnäller om vart annat "Dags att gå upp".
Lite extra jobbigt när gårdagen känns lite såhär dagen efter. Inte för att det var en tuff natt. Men en sen.
Men ni hittar mig med vattenmelon, några tidningar och Alex & Sigge i lurarna.

Likes

Comments

Vattenmelon. Var i affären tidigt i morse och såg vattenmelon.
Mitt största cravings under sommaren. Kan inte va utan det.
Avsnittet med Ernst som jag missade igår, en bra start på denna dagen.

Likes

Comments

Idag blev det frukostbullar. Och ingen Jäst behövs för den delen heller.

5dl vetemjöl
2,5dl vatten
3msk sirap
1msk bakpulver
0,5tsk salt

1. Sätt ungen på 200 grader
Bland mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
tillsätt vatten och sirap.
2. Rör ihop till en deg, forma sedan med till bollar med möjliga händer.
3. Gräddas i ungen i ca 15 minuter. Klart!

Gott och enkelt. Till och med Franke ville ha. Kanske mest utav osten som låg på, hehe.

Likes

Comments

Allt gick bra, fram tills marängen.
Där gick något snett. Vet inte vad. Har inte vispat maräng på flera år.
Så i min irritation över att marängen blev ALLDELES för lös, blev den också lite bränd...
Men A ska äta denna. Behöver lite feedback på hur curden blev bl.a.
Sen är det bara att göra om och göra rätt.


Likes

Comments

Dagens lunch innan jobb.
Kyckling stekta i olja tillsammans med timjan och rosmarin, ris och gräddsås med en hint av vitvinsvinäger och några droppar teriyakisås.
Mums!

Likes

Comments

Då var denna helgen över.
A som annars studerar börjar jobba imorgon, så jag får förmiddagen för mig själv.
Kanske ska jag ta och baka något litet.
I vilket fall är det en slappdag idag.
Lyxar med Linschips och, så klart, rabarbersaft.

Likes

Comments

För ungefär två år sedan bestämde jag mig för att sluta köpa kött i från affären.
Visst finns det bra utbud på svenskt kött, många slaktar och styckar i Sverige. Men sedan transporteras ,en redan färdig produkt, till ett annat EU-land och paketeras. Så himla onödigt, inget jag vill ge pengar till.

Vi har en gårdsbutik, ungefär 10min från stan, som vi beställer köttlådor ifrån.
För riktigt bra priser. Skulle nog våga säga att snittpriset ligger lägre hos dom än i affär på vissa styckdelar.
Föds upp, slaktas, styckas och säljs på gården. Helt fantastiskt.
Så köp mer från gårdsbutiker och hjälp våra svenska bönder!

Likes

Comments

Istället för att gå och lägga mig o sova i, typ, hundra år. Som man gör efter ett nattpass.
Passar jag på att försöka hålla mig vaken, dels för att vända tillbaka dygnet lite snabbare och dels för att kunna suprisea A med nybakta scones till frukost.
Han lär i och för sig inte gå upp på några timmar, så jag njuter själv.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Saker och ting börjar komma i sin rätta form.
Persiljans blad börjas så smått ändras.
Chilin har valt att låta ännu ett skott gro. Det kommer bli så mycket chili.
Gott i och för sig. Man kan ju ha det i de mesta.
Basilikan blir större och större för varje dag som går. Oreganon har nog lite svårt att få höjd. Ser mest ut som krasse just nu.

Ser fram emot mig första skörd.

Likes

Comments

Kylskåpet börjar bli tomt.
Vi brukar alltid försöka tömma det innan vi handlar igen.
Därför blev dagens kvällsmat väldigt enkel. Men man behöver inte göra det svårt för sig ändå.
Nu fyllde jag även kycklingen, så det ser ju lite svullen ut.
In i ungen i cirka 45 min, sen är det bara att äta.

Likes

Comments

Precis hemkommen från nattens pass.
Hade en produktiv dag igår minst sagt.
Det blev även lite Rabarbersaft.
Första gången jag kokar saft, och såhär i efter hand känner jag att jag kunde haft mer rabarber i.
Följde receptet nedan, men jag tog nog inte 1kg rabarber. Men lika god var den för det!

1kg Rabarberstjälkar
1,5L Vatten
5dl Strösocker
Saft av2 citroner
2tsk Citronsyra

1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker, citronsaft och citronsyra, låt svalna.
3. Häll upp i flaskor, ända upp till kanten och tillsluts väl.
Förvara kallt och spädes efter smak, ca 1+4

Likes

Comments

Vaknade vid 9 och tänkte "hur ska jag börja dagen idag?"
Så jag ställde mig och började koka lemon curd.
Men bakandet får vänta tills fredag.
Hade inga sådan fina etikettlappar, så fick improvisera lite och göra egna.
Recept hittar du HÄR

Likes

Comments

Eftersom jag var ensam hemma igår kväll, och inte åt något snacks.
Blev det snacks och filmmys idag.
Började med lite stand up och sen en film, Tarzan.
Känns skönt att inte göra någonting.

Imorgon är det nattjobb som gäller.
Ska även försöka mig på baka Citronpaj med maräng.

Likes

Comments

Något som är nästan lika viktigt som köket i mitt framtida hus är en eldstad.
kalla vinterkvällar sitter man samlade runt om och bara myser.

Jag tänker ofta på hur jag vill att mitt hus ska se ut.
ibland vill jag bygga nytt, och ibland vill jag hitta det perfekta huset och renovera.


Likes

Comments

vaknade vid 9. Men fick jobb direkt.
Min lilla bror tog studenten igår. Så idag skulle det städas.

En liten frukost/lunch blev det.
avokado på toast med tomat.
Med svenska jordgubbar som sides.

Likes

Comments

så va det söndag igen.
bara 4 dagar jobb denna veckan, bror min tar studenten på fredag.
började dagen lagom tidigt. och sedan en lunch på lilla napoli. ett givet ställe att besöka om man är i Falkenberg.

igår testade jag att göra en sorbetdrink. känns som att det varit en sådan hype över det. men det var egentligen inte speciellt med den. lite glass och alkohol.
helt klart god att smaska i sig i sommar efter grillningen, enkel att göra.

Likes

Comments

jag älskar kokböcker. det är något som jag önskar mig om och om igen. gillar också att köpa själv också såklart.
men jag har några favoriter här i hemma i bokhyllan.
några som jag nästan alltid bläddrar i. te.x för att komma ihåg ett recept eller för att hitta något nytt.
och trots att man bläddra i en bok flertalet gånger, kommer det alltid upp något nytt,

Allt i en gryta, Lisa Lemke

lokala tv-kocken. som jag näst intill dyrkar vad det gäller matlagning.
i korta drag är boken om vad man kan göra i en gryta, eller i en stekpanna.
jag har nog inte ens lagat hälften av alla som är i, men jag är på god väg.


TEXMEX från grunden, Jonas Cramby

efter jag köpt denna boken låg den i hyllan i x antal veckor.
tänkte att jag bara iaf kunde testa göra egen guacamole, just för det andra verkar så komplicerat.
slutade med att jag gjorde allt själv. men sådant är nästan ett projekt för hela dagen.
en bra bok för den som vill ta sig tiden, göra allt från scratch och testa riktig texmex.
plus, goda drinkar i slutet.


Morberg lagar husmanskost, Per Morberg

absolut favorit. också min första kokbok.
skulle vilja säga att alla svenska klassiker finns med. men jag är lite osäker på vad som klassas som en svensk klassiker.
återvänder ofta till denna boken. och trots att jag haft den länge, är det många recept kvar att testa.
kanske blir det en pannkakstårta idag?

Likes

Comments

allt växer så det bara så det står härliga till.
chilin har utökat med 3 stänger. kommer ha så mycket chili.
sådde ganska sent, så det mesta har precis börjat sola sig. får hoppas det håller sig.


tror att detta kommer bli sommaren då jag testar på mer maträtter och kanske till och med testar på att baka mer.
det som jag skulle vilja testa först är att göra donuts. inte sådan jättestora som man te.x kan köpa på marknader. utan mini. med olika sorters glaze och topping.
vill också testa att göra minipajer. te.x äpple eller rabarber. med en hemmagjord vaniljsås eller en klick glass.

(inspo: pinterest)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

känns som lördag. så det är skönt att veta att man fortfarande har en hel helg framför sig.
ensam hemma, beställde lite koreanskt. alltid lika gott.
myser med film och planerar inlägg.

Likes

Comments

har alltid velat ha en hibiskus.
vet inte varför. men äntligen har jag fått en

sista jobbkvällen. imorgon blir det en städdag för hela slanten.
blir nog att koka buljong också. ett receptinlägg på det?

Likes

Comments

morgonstund har guld i mun.
började dagen tidigt. med en promenad.

jag är en av dom kaffedrickarna som har mer mjölk än kaffe i sin kopp.
så igår kväll kokade jag ihop, ganska så starkt kaffe, la dom i frysen och voilà.
hade bara i tvp bitar, får nog ta i 3 nästa gång.

Likes

Comments

älskar färgen i vårt kontor.
mörkblå, med inredningsdetaljer i vitt och valnöt.
och såklart, lite gröna växter.

Likes

Comments

lite av en favorit.
väldigt enkel, väldigt god.
typ, 4cl likör 43
is
Sprite/7up
en kvarts limeskiva

pressa ur limen lite i glasen, lägg i skivan
täck med is
i med 43 och sedan sprite.
går inte att göra fel.

Likes

Comments

det gäller att ha tålamod när man ska odla från frö.
blir avundsjuk på de som redan nu kan skörda från sina chiliplantor medans min precis börjat gro.
men jag tar det med ro. låter det ta sin lilla tid.
min lilla garderobsblomma slår också nya skott. hoppas den och min halvt döda fredskalla får vara ifred.
de uppskattas av katterna, som typ, kattgräs.


Likes

Comments

Nattens jobbpass var tufft.
har nog aldrig varit så trött som jag var då.
jobbigt att sen inte kunna sova så länge heller.
men jag kompenserar med vattenmelon och kattmys.

Likes

Comments

börjar få gröna fingrar, och jag gillar det.
fick planterat om mina kryddor och planterade samtidigt dessa skönheter.
inte mycket för rosa annars, men det är något med rosa blommor.

kvällens mat blev broccolisoppa toppat med lite mögelost.
blir inte bättre än så.
gott med lite lättare mat när det börjar bli så varmt.

Likes

Comments

var på höråsens plantskola med mor.
blev helt förälskad i denna magnolian.
längtar mycket till en egen trädgård.

Likes

Comments