Nya inlägg

  1. Jag jobbar i en livsmedelsfabrik.
  2. Jag får typ panik när saker och ting inte görs på mitt sätt, te.x hänga upp tvätten. Då går jag alltid och hänger om det, hehe
  3. Jag är väldigt introvert. Och jag hatar det.
  4. Jag är väldigt nöjd över min lilla kryddhylla på balkongen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Finns nog inget bättre bröd.
Kanske toastbröd, eller scones.
Denna gång blev det en med tomat/fetaost och en "vanlig", alltså bara med flingsalt och lite lite torkad rosmarin.
Men det är egentligen inte så bara bara.
A sa att han skulle göra en äggamacka med det, men njaae. Tror inte det blir så gott faktiskt.
Och just det, vill ni veta hur man gör dethär fantastiskt goda och enkla brödet, kika här !

Likes

Comments

Liten sneak på vår lilla DK resa.
Spenderade vår tid i Skagen.
Lite sitesing. Grenen och den tilsandede kirke.
Men nu är det skönt att få vara hemma och dra igång nya projekt i lägenheten.

Likes

Comments

Då bär det av till DK.
Bryr mig inte riktigt hur vädret blir. Ser endast fram emot god mat, bra sällskap och mycket fotografering.
Lämnar katterna i lillebrors händer. Men hallå, kolla min lilla räv!
8 månader och redan lika stor som min äldsta som är 3år.

Och ja, jag har börjat spela Hay Day igen. Lite skämmigt ändå?
Har ni något spel som ni tänker "shit, kan inte fatta att jag fortfarande spelar detta"?

Likes

Comments

En vecka kvar av min semester. Skönt men ändå inte. Man har liksom vant sig vid att vara hemma nu.
Men, börjar jobbveckan med nattpass. Så då slipper man iaf gå upp super tidigt nästa måndag.
Imorgon bär det av till Skagen. En övernattning med min kärlek.
Även om det bara är en natt, så ska det bli skönt att komma bort lite.

Började denna dagen med en lite toast.
Surdegsbröd med spenat och tomat, stekt i lite olja. Mums!

Likes

Comments

Bra andra dag på semestern. En cykeltur till Slöinge. Och sedan en biltur till Göteborg och hämta ny dator. 2,5 veckor till.

Likes

Comments

God morgon!
Känns som jag äter jordgubbar till varje måltid just nu.
Men det är ju så förbaskat gott, och då gillade jag inte jordgubbar först än för kanske ett år sedan.
Men när man blir "vuxen" lär man sig gilla saker man inte gillade innan.

Enligt traditions är det Falkenbergs Motorbana som gäller denna helgen. Västkustloppet.
Igår var det kval, idag final.
Och till kvällen har A styrt upp något hemligt.
Födelsedag på Tisdag, och denna veckan kommer vi knappt träffas.
Han jobbar förmiddag, jag eftermiddag.
Så spänd.

Likes

Comments

På icke matrelaterade noter.
Rummet som jag är mest nöjd med väggfärgen.
Inte helt färdigt ännu. Mer hyllor och tavlor ska upp.
En liten härlig fåtölj ska även klämmas in.

Likes

Comments

Igår begav jag och mor oss och plockade en hink jordgubbar var.
10 minuter från stan och man kommer till jordgubbshimlen med alla möjliga olika sorter.
Denna gången blev det Sonata. Fast fruktkött och lagom söt. Väldigt bra hållbarhet jämfört med de sorter som är lite mjukare, te.x Polka.
Blev även en påse med skorpor och en flaska rårörd jordgubbssaft från Munkagårdsbär.

Likes

Comments

2 nätter kvar att arbeta.
Idag började de arbeta tidigt utanför lägenheten, men några timmar hann jag sova.
Till kvällen blir det lax med kokt potatis och sås på gräslök, så ett gott bröd till känns ändå rätt.

Enkel Focaccia

Grundrecept focaccia

25 g färsk jäst, 1/2 pkt
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

  1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
  5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

    Finns hur många varianter med toppning som man kan göra. Tomat, Oliver, Rosmarinskvistar m.m
    Idag blev det enkelt.

Likes

Comments

Denna vecka är det åter nattjobb som gäller.
A åkte till jobbet vid 05.30, och därefter kunde jag bara inte somna om. Så irriterande.
Så i väntan på att affären ska öppna, satt jag och funderade på vad jag skulle göra till frukost.
Men det skulle absolut inte få ta för lång tid, need I say more?

Tekakor

5dl mjölk
4dl
havregryn
½msk
salt
1msk
ljus sirap
150 gram
smör
25 gram
jäst
8dl
vetemjöl special

1. Värm mjölken till 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i ungefär 20 minuter.
2.
Smält smöret och rör sedan ner det i blandningen.
3.
Smula ner jästen och blanda ordentligt.
4.
Tillsätt vetemjölet lite i taget.
5.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storkek i 30 minuter.
6.
Sätt ugnen på 225 grader.
7.
Knåda ut degen på ett mjölat bakbord, dela upp den i tolv bitar och forma till runda kakor.
8.
Nagga med en gaffel och låt jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i 30 minuter.
9.
Grädda tekakorna i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Likes

Comments

God förmiddag från mig och en av mina nya koppar.
Hur fina?! Rörstrand ostindiska Floris.
Fick en tidningsprenumeration på Elle Decoration av A, dessa va då en premie.
Får ta och köpa till assietter tror jag.

Igår var en sen kväll. Men det var den värd.
Att träffa vänner man inte träffat på evigheter är så kul.
Så dagen idag blir lugn. Om vädret väljer att lite uppehåll, kanske det blir att åka och plocka jordgubbar. Mums!

Likes

Comments

Idag var dags att göra klart min flädersaft.
Och doften som blev när man kokade upp den. Himmelsk!
Här är receptet jag använde mig utav.



Flädersaft


45 Klasar fläderblommor
Skal och saft av 3 citroner
1 ½ liter vatten
2 liter socker
4 tsk citronsyra

1. Lägg blomklasarna i en bunke och tillsätt rivet citronskal och citronsaft.
2. Koka upp vattnet och rör ner strösocker och citronsyra. Häll vätskan över blommorna.
3. Täck bunken med en tallrik och låt stå svalt i tre dygn. Rör om några gånger per dag.
4. Koka upp och sila saften.
5. Häll upp saften i rena flaskor, fyll väl.
Förvaras kallt och spädes efter smak.


Skulle tippa på att den klara sig ungefär en vecka i kylskåpet.
Så ett tips är att frysa i några flaskor och ta fram efter behov.

Likes

Comments

DONUTS

Donutsen var mycket lättare är göra än vad jag först trodde. Även om mitt första degförsök gick helt fel. Note to self; blanda inte två olika mjölsorter.

Ingredienser

15 st

100 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
7-8 dl vetemjöl

Fritering
1 L rapsolja

1. Smält smöret och värm det tillsammans med mjölken till 37 grader. Smula ner jästen och lös den i blandningen. Rör ner socker, salt, ägg och vetemjöl och arbeta ihop till en jämn, kladdig deg.

2. Låt jäsa i cirka 30 minuter.

3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en cirka 1 centimeter tjock platta. Ta med hjälp av utstickare eller ett glas ut rundlar och tag ur ett mindre hål i mitten på varje rundel. Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.

1. Värm upp frityroljan till 170 grader. Lägg ner några färdigjästa munkar i taget och fritera dem gyllenbruna i cirka 1 minut per sida.
2. Ta upp munkarna, gärna med hålslev, och låt dem rinna av och svalna på hushållspapper.

Sedan hade jag bara socker och smälte även lite choklad och strösslade över.
Men det finns hur många varianter på glasyr och strössel man kan använda dig utav.
Lycka till! 😊

Likes

Comments

Ses om 2 dagar. Då ser jag fram emot ett svalkande glas.

Likes

Comments

Gårdagens bakning.
Doftade marknad i hela lägenheten.
Önskas recept?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dagens sena lunch.
Enkel macka med gravad lax, skärgårdssill, dillkokt färsk potatis och lite gräddfil.
En liten midsommarmacka går aldrig fel. Dessutom dillkokt potatis med min egen odlade Dill. Så nöjd.
Dagens middag avnjuts hos svärmor.

Likes

Comments

Klockan tio gick det inte att sova längre. Två katter som hoppar upp och gnäller om vart annat "Dags att gå upp".
Lite extra jobbigt när gårdagen känns lite såhär dagen efter. Inte för att det var en tuff natt. Men en sen.
Men ni hittar mig med vattenmelon, några tidningar och Alex & Sigge i lurarna.

Likes

Comments

Vattenmelon. Var i affären tidigt i morse och såg vattenmelon.
Mitt största cravings under sommaren. Kan inte va utan det.
Avsnittet med Ernst som jag missade igår, en bra start på denna dagen.

Likes

Comments

Idag blev det frukostbullar. Och ingen Jäst behövs för den delen heller.

5dl vetemjöl
2,5dl vatten
3msk sirap
1msk bakpulver
0,5tsk salt

1. Sätt ungen på 200 grader
Bland mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
tillsätt vatten och sirap.
2. Rör ihop till en deg, forma sedan med till bollar med möjliga händer.
3. Gräddas i ungen i ca 15 minuter. Klart!

Gott och enkelt. Till och med Franke ville ha. Kanske mest utav osten som låg på, hehe.

Likes

Comments

Allt gick bra, fram tills marängen.
Där gick något snett. Vet inte vad. Har inte vispat maräng på flera år.
Så i min irritation över att marängen blev ALLDELES för lös, blev den också lite bränd...
Men A ska äta denna. Behöver lite feedback på hur curden blev bl.a.
Sen är det bara att göra om och göra rätt.


Likes

Comments

Dagens lunch innan jobb.
Kyckling stekta i olja tillsammans med timjan och rosmarin, ris och gräddsås med en hint av vitvinsvinäger och några droppar teriyakisås.
Mums!

Likes

Comments

Då var denna helgen över.
A som annars studerar börjar jobba imorgon, så jag får förmiddagen för mig själv.
Kanske ska jag ta och baka något litet.
I vilket fall är det en slappdag idag.
Lyxar med Linschips och, så klart, rabarbersaft.

Likes

Comments