Gissa vad impulsiva jag har gjort. Bokat en enkelresa till Asien!!! U read right, I februari flyger jag tillbaka för att luffa runt lite (igen) och även luffa i Australien denna gång. När jag bokade biljetten så tänkte jag att en spontant kunde svänga förbi Australien när en ändå är där nere, men jag visste inte att Australien låg ca 8h med flyg från Thailand. Det är ju samma sträcka som Sverige till Thailand. Varför är jag blåst? Nu är det alltså fyra löner kvar tills jag drar och jag har redan ångest (bokade flygbiljetten för mindre än en vecka sen). Hahaha förstår att många himlar med ögonen när de läser detta men jag har inte mycket framförhållning och är som sagt väldigt impulsiv. Det är väl detta som är charmigt med mig, eller? :Pp Måste spara pengar på en annan nivå dessa månader framöver om jag ska lyckas ha råd med detta. Snabbnudlar varje dag LEGGOOO! xx

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vad man saknar att leva på olika hostel, ur en ryggsäck och i ett exotiskt land. Jag saknar att vara ute på äventyr!! Träffa människor från hela världen och se nya landskap varje dag. Att backpacka eller allmänt vara ute på luffen är inte något för alla, vilket jag kan förstår. Jag däremot har verkligen fastnat för detta. Charmen med att leva tillsammans med främlingar, att sitta på ett flygplan i flip-flop och öppenheten till nya människor och platser.

Det tråkiga med det här är att jag är den enda i mitt umgänge som tänker såhär. Jag söker någon som har pengar, är villig att säga upp sig från sitt jobb och bara dra någonstans. Jag är öppen för det mesta och är verkligen inte svår att leva med.

Likes

Comments

Shalom! Nu är jag hemma från England. Jag kom hem för lite mer än en vecka sen. Hade time of my life där borta, älskar landet och dess människor. Trots att jag aldrig fick bevittna Big ben, Tower bridge och London eye (såg endast från långt avstånd) så är jag nöjd.

Världens finaste hund, Ivy!!! Saknar så mycket :((

Resan började i Brighton. En storstad vid kusten som ligger ungefär 50 minuter från London med tåg. Här bor Caitlin, i ett vitt, viktorianskt radhus som ni ser på bilden ovan. Det var heltäckningsmatta i hela huset förutom i badrummet. Detta och att man tar i stort sett aldrig av sig sina skor förutom när man ska sova, uuuuusch. Bortsett från det så var staden jättemysigt! Vi besökte Brighton pier vilket är en nöjespark på en pir. Piren öppnade på slutet av 1800-talet och lyckligt nog har staden valt att inte modernisera den. Detta ger piren en charm som hade varit svår att uppnå annars. Vi gick även längs de kända gatorna i centrala Brighton som kallas the lanes. Där finns det mysiga kaféer och secondhand butiker.

Jag fick träffa Caitlins vänner. Hänga i deras lokala park och dricka direkt ur vinflaskor. Gå på en brittisk pub och beställa min första pint. Följa med på hemmafester där de festa i over-size kläder (skulle aldrig ske på en hemmafest i Örebro).

What's good Londoooooon? Som jag skrev tidigare så besökte jag inte de populära sevärdheterna. Det gör mig inte så mycket då jag istället fick se de områden och ställen som Caitlin och hennes vänner gillar.

Visste ni att det tar två timmar att åka igenom hela London? Den sträckan vi örebroare åker när vi ska till Stockholm, det är hela London. Helt sjukt. Jag visste att London var stort men jag förstod aldrig hur stort det verkligen var. Att ta sig till ett ställe i London tar minst 40 minuter. Gångavstånd är väldigt ovanligt. Man behöver i stort sett alltid ta tuben för att komma någonstans.

Att London är så stort gör att det finns något för alla där. Det spelar ingen roll hur gammal du är eller vad du gillar och har för intressen. Du kommer att hitta något som är i din smak där.

Detta var helt oplanerat men jag lyckades boka min vistelse samtidigt som Notting hill karnevalen var. Detta är den andra största karnevalen i hela världen (karnevalen i rio är den största). Karnevalen håller på i två dagar i området Notting hill. Under dessa dager stänger de av alla vägar i området så folk får strosa och dansa fritt längs gatorna. Det finns flera scener och food trucks i hela området. Karnevalen har en karibisk vibe över sig, och ändå möts alla nationaliteter här. Det är underbart!

Det var en som berättade för mig att varför de startade karnevalen var för att främst hylla svart brittisk kultur. Idag är Notting hill ett dyrt och omtyckt område, förr var det ett område för arbetarklassen. Efter att det utbröt ett upplopp emellan vita och svarta i området så kom karnevalen till liv.

Min tid i England har varit fantastisk och jag är så tacksam till Caitlin och hennes familj som visade mig runt och lät mig bo hos dem. På återseende England!

Likes

Comments

Goooooood morgon god morgoooooon! Sitter just nu på Arlanda och väntar på att få boarda. Jag tror inte att jag behöver informera er om vart det är jag ska. Denna weekend har varit det enda mina senaste inlägg har handlat om.

Som sagt så sitter jag och väntar på att få boarda, sitter alltså i gaten och det är ca 40 minuter kvar. Jag har haft bra flyt men samtidigt riktigt dåligt flyt sen jag kom till flygplatsen, kl 04.20.

Bussresan hit gick bra. Jag lyssnade på poddar och fick lite sömn. När jag kom fram så hade incheckningen inte öppnat än. Bra tänkte jag, för då hinner jag måla mitt trötta ansikte lite. Det tog mig ynka 10 minuter(!!!!!) för mig att sminka mig. Och då körde jag min vanliga vardagssminkning som vanligtvis tar mig 30 minuter och göra. Fan vad jag är stolt.

När jag var klar så ställde jag mig i kön för incheckningen. Då kommer en av personalen fram och frågar något på engelska var på jag svarar "ursäkta kan du ta det där igen?" Hon ber mig att visa mitt pass och förklarar snabbt att jag ställt mig i kön för amerikanska resenärer. Vad i helvete tänkte jag och såg då skylten som förklarade just detta och några meter bort incheckningen jag skulle till.

Därefter ska en gå igen säkerhetskontrollen. Börjar med att jag går till fel säkerhetskontroll för jag bara antog att jag skulle resa från samma gate som jag alltid gör (ni får kalla mig dum). Väl på rätt säkerhetskontroll så inser jag, just precis när jag lagt mitt handbagage på bandet och ska gå igenom kontrollen, att jag har vätska i väskan. Sitter och skrattar åt mig själv nu när jag skriver detta. Jag blir självklart stoppad och de fick gå igenom hela min väska inklusive mig.

Nuuuu när jag äntligen är bakom säkerhetskontrollen så tänkte jag att jag ska köpa något gott och bara ta det lugnt innan planet går. Allt på flygplatsen är snordyrt så det var svårt att njuta när man åt torrt bröd som kosta en 80kr. När jag sitter och försöker njuta så ser jag att det står att mitt plan ska gå från gate 26??? Jag sitter alltså bland gate 1-24. Jag får då stress, trycker i mig mackan och springer bort till gate 20, går fram till passkontrollanten och säger "hej... eh.. går ett plan till London från den här gaten.... om typ.. eh... en timma?" Tror ni kan lista ut själva hur passkontrollanten reagera.

Nu är det snart dags att boarda. Nyss var det 40 minuter kvar. Puss och hej!

Likes

Comments