Hej alla, länge sen nu (😅). Idag bestämde jag mig för att bli mer aktiv här, så här kommer ett riktigt gott recept från ikväll.

Det var väldigt varmt idag så jag och mamma ville ha något kallt mär vi kom hem nu på kvällen. Jag kollade i kylskåpet där det fanns jordgubbar och vattenmelon, jag fick idén att göra en typ av slush fast lite mindre is. Jag använde alltså tre ingredienser:
Jordgubbar
Vattenmelon
Isbitar

Jag hade typ tre glas med isbitar, två glas jordgubbar och en halv fjärdedel melon. Måtten räckte till 3-4 glas beroende på storlek.

Blev jättenöjd då den blev fräsch, kall och riktigt god. Men om man tänker efter är den ju också nyttig, helt utan både socker och massa mjölkprodukter. 

Jag tipsar verkligen under en varm sommardag.

Ha det bäst!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej allihopa!!
Som många antagligen vet så fick jag en hjärnröntgen som gick bra. Svaren har inte kommit än men vi och läkarna tror inte att det är något på det sättet utan det var mest för säkerhetens skulle uti fall om det skulle vara något.

Men igår var vi på ögonundersökning för att kolla så jag inte har något tryck i mina eller något av mina ögon som ger huvudvärken. Anledningen till ett tryck i ögat/ögonen kan vara att en nerv (de röda sträcken i ögonen) kan vara svullen. Om en nerv är svullen så brukar det kunna påverka synen. Enligt läkaren hade jag "överkurs syn" som innebär att jag ser oerhört bra då jag såg av sex (?) rader med bokstäver den näst längst ned vilket brukar likna prickar för många vid syn-test. Jag har med andra ord "supersyn" tycker i alla fall mamma, hehe.

Vi kommer att få veta mer om hur mina ögon är i övermorgon då jag ska till smärtklinik. Där ska de kolla igenom mig, trycka osv och se om de hittar något. Imorgon ska jag som vanligt till min sjukgymnast, hennes övningar har gjort mig lite bättre men inte tillräckligt än. Då hennes övningar ger lite resultat än så länge vill jag inte sluta gå till henne utan jag känner att 'det är värt ett försök'. Allt som kan hjälpa är värt en chans och ett försök.

Jag förklarade tidigare hur min huvudvärk är, som den värsta huvudvärken man kan ha fast istället för att vara i några timmar och sedan bli bättre så varar min i 24 timmar, 7 dagar i veckan. Jobbigt som tusan men efter två månader har jag blivit lite van. Själva värken är likt ett hårt tryck runt om huvudet, typ som att man håller sin ena hand mot bakhuvudet och den andra mot framhuvudet, sedan trycker du. Trycket ligger på drygt 20-50% av kraften du orkar hålla upp armarna och trycka så hårt du kan samtidigt.

Läkarna tror att en del av huvudvärken är spänningshuvudvärk som kommer från stress. Jag stressar nästan varje dag för att ta mig ut till stallet då det tar drygt 1 h och 30-45 min för mig att åka ut (åker kommunalt). Bussarna går en gång i timmen och missar man tunnelbanan och kommer två min senare så missar man pendeln och då är det kört. Det tar drygt 1 h och 20 min hem till mig oavsett till mamma eller till pappa (mina föräldrar är skilda). Ni förstår tiderna, jag vill få min kvalitetstid med mina ponnysar men det är svårt och då förstår ni att man blir stressad. Jag kommer oftast hem sent på kvällen vid 21.00-22.00 och det är sent. Man hinner inte varva ner och somna fören klockan är 02.00, sömn är viktigt men det är svårt att sova om man inte hunnit varva ner. Ni förstår nog. Nästa inlägg kommer imorgon eller på fredag vid kl 20 så checka då.

Ha det bäst!!🌟

Likes

Comments

Hej alla!! Har inte haft tiden att skriva här fören nu och äntligen har jag fått en påbörjad utredning av min rygg, nacke och speciellt huvudet. Min huvudvärk har och blir inge bättre vilket gjort att jag fick prata med en läkare och berättade hur det låg till, hon ville tänka och överväga en hjärnröntgen och en ögongenomgång. Vi fick hem ett brev igår eller i förrgår där jag fått tid till hjärnröntgen och ögongenomgång. ÄNTLIGEN kommer vi kanske få reda på vad som är fel med mitt huvud, min nacke och rygg. Varför jag har huvudvärk alla dagar i månaden dygnet runt.

Imorgon taggar jag faktiskt till röntgen då jag kanske slipper min huvudvärk om ett tag tack vare den.

Ögongenomgången ska göras utifall jag har ett tryck på ögonenlinsen eller så.

Vi får se hur det går. Hoppas, hoppas, hoppas att jag snarast slipper huvudvärken så jag är väldigt trött på den som jag antar att alla kan förstå.

Vi hörs, byyyyee!<3

Likes

Comments

Hej igen, igår berättade jag om att jag skulle lägga upp ett inlägg som är lite mer om mig om man säger så. Jag har under en längre tid haft stora problem med min nacke som gått vidare till ryggen och huvudet. Under året 2012 fick jag min underbara gamla B-ponny Shanaia som var den starkaste ponnyn vi kunde ha köpt. Jag kunde stanna henne men hon var inte i närheten så lydig som hon blev året 2015 och som hon varit sedan dess. Under drygt två års tid hade jag svårt att rida henne i form då hon var så stark vilket idag lett till att mina axlar är framdragna, vet att det låter konstigt men det är sant. Dock var det endast under de två åren, resterande år med henne var hon helt fantastiskt. Men under denna tiden har mina skulderblad blivit försvagade och det har gjort att jag är svag i mina armar. Mina ryggmuskler är strama och ihoptryckta vilket är en stor anledning till den hemska huvudverken jag får och har haft i två veckor nu, därför sitter jag nu på akuten för att bli undersökt och kanske röntgad. Jag har alltså stora problem med mina rygg och nackmuskler, detta gör även att jag fått en dålig stående och sittande position som leder till att mina nackmuskler aldrig riktigt kan vara avslappnade.

För att lättare kunna förklara min huvudverk så kan man jämföra det med att någon sätter sina händer på fram- och baksidan av ditt huvud och trycker tills det känns som att huvudet ska explodera. Typ så har jag haft det ny de närmsta två veckorna. Idag hoppas vi få remiss till Spine Center vilket är ett nack- och ryggspecialist center.
Alla har sagt till mig att ta värktabletter - alvedon och Ipren. Det är dock svårt när dessa tabletter inte funkar då det sitter muskelärt. Jag kommer att skriva mer efter undersökningen.

Undrar ni något så fråga i kommentarsfältet nedan ;-)

"Wish me luck"

Kramis <3

Saknar min lilla vita fara, bästa Shanaia<3

Likes

Comments

Hej allihopa!

Då jag tyvärr inte kommer in på min gamla blogg så skapade jag denna. Jag kommer att vara mycket mer aktiv och skriva ett inlägg varannan dag till varje dag. Här kommer jag att skriva om tävlingarna, träningarna och mycket mycket mer som ni ser i arkiven. Om ni har frågor att ställa så kan ni kommentera här eller på instagram. Jag kommer inte bara att blogga utan även börja med youtube så skriv gärna vad ni vill se för videos. Jag kommer att försöka mig på ett nyttigare liv med mycket fysisk träning och jag kommer att lägga ut mycket recept. Jag tycket att det är jättekul att blogga och ni verkade gilla min förra blogg så varför inte fortsätta?

Första inlägget kommer redan imorgon och handlar lite mer om mig.

Ha det bra, så hör vi.

Kramis Jasmine

Likes

Comments