View tracker

Som många kanske vet så har jag bytt skola till Almaskolan vid stadion på Östermalm. Jag går ju nu i samma skola och klass som Jennifer vilket är superkul.

Allt började med att jag efter en Sundbyholms tävling i maj eller juni bestämde mig för att leta efter en idrottskola i Stockholm eftersom att jag tävlar mycket och det var jättemycket i gamla skolan, endast högpresterande elever så tillslut var pressen i skolan så hög att jag började tröttna helt. När jag hittade denna skolan berättade jag för Ellinor som i sin tur berättade för Jennifer som också var skoltrött. Jennifer var först att skicka in ansökan, mamma trodde att hon hade skickat in den ungefär samtidigt fast den gick aldrig iväg så hon skickade i en ny och jag kom in, lite senare än dem andra fast vad spelar det för roll? Jag är jättenöjd med skolbytet och ångrar inget. Jag har haft stora matte problem men förstår nu matten galant eftersom att Anna (typ världens snällaste lärare) alltid kör en genomgång innan vi ska jobba i boken så vi förstår allt innan vi börjar. Jag var väldigt skoltrött innan då det endast gick högpresterande elever på stims vad jag tycker så tillslut blev det för mycket press helt enkelt, jag ville verkligen inte gå till skolan. 

Varje dag jag vaknar i dagensläge så vill jag till skolan, det är faktiskt kul att gå dit. Vi får ju också god mat och har typ fyra sushi & thai resaturanger, två pizzerior och ca 10 min gång till fältöverta (galleria). Lever livet u denna skolan. Vårat schema är lite annorlunda, vi har nämligen profiltid på tisdagar och torsdagar som betyder att vi rider på morgonen eller för de som spelar fotboll/handboll så tränar de på morgonen och detta kallas profiltid.

Vårat schema har jag skrivit under, ni får en bild av hur skolan ser ut och fungerar.

Måndag: 

8.45-9.00 Mentorstid

9.10-10.10 NO

10.20-11.20 IDH

11.20-12.30 Lunch

12.30-13.30 ENG

13.40-14.40 SPA/FRA/TYS

14.50-15.40 SO

Måndagar är längsta dagen fast ändå rolig!

Tisdag:

Profiltid på morgonen

10.20-11.30 SPA/FRA/TYS

11.30-12.30 Lunch

12.30-13.30 MA

13.40-14.40 SO

Onsdag:

8.15-9.15 SO

9.25-10.25 SV

10.35-11.20 MA

11.20-12.30 Lunch

12.30-13.30 NO

13.40-14.50 Slöjd

Torsdag: (Bästa dagen)

Profiltid på morgonen

10.10-11.20 ENG

11.20-12.30 Lunch

12.30-13.15 Mentorstid

13.25-14.25 SV

Fredag:

8.15-9.15 IDH

9.40-10.30 MA

10.40-11.40 Bild

11.40-12.30 Lunch

12.30-13.30 NO

13.40-14.20 SV

Har ni fler frågor så ställ dem gärna, hörs snart igen!Likes

Comments

Denna drycken gör jag själv ofta, så simpel att göra med 4 enkla ingredienser.
Ingredienser:
3-4 dl vatten, kolsyrat eller stilla
1/2-1 msk lime eller citronjuice
Isbitar ca 5-6 st
4 mynta blad (två små & två stora)

När man blandat detta får man en fräsch och riktigt bra dryck då citron och lime renar kroppen. Mynta ger det där lilla extra, isen gör att den blir kall och extra god.

Prova gärna, det är lika gott som läsk och till och med godare vad jag tycker. Dessutom är det bättre för hälsan.

Hörs snart igen😋

  • Recept
  • 466 readers

Likes

Comments

Oisin Nos Na Gaothie aka Oisin som vi brukar kalla honom eller Osten som Tilda tycker är ett bra smeknamn (@tilda_ekengren). Han är 7 år gammal men endast gått några jakter så är efter i utbildningen så mer som en väldigt trevlig 5 åring. Oisin köpte vi från borås men han kommer egentligen från Irland och har varit i Sverige i ca två månader. Vi hittade honom hos mammas kusin Kicki som tagit hem honom. Oisin har en fin stam när vi kollade upp honom, hans generation började redan på 1910-talet någon gång vilket är rätt coolt. Oisin ser kanske ut som en liten nordsvensk än så länge men när han börjat muskla på sig kommer han att bli super fin. Många undrar säkert vad jag såg i honom och jag kan svara utan att ens behöva tänka på den frågan. Han är så otroligt rolig att rida och särskilt i hoppningen, det finns bara en väg för honom och det är över hindret. När jag styr emot ett hinder vet jag att han kommer att hoppa oavsett, han tycker att det är så kul att hoppa och att lära sig nya saker som galoppombyten och olika markarbetsövningar. Det som han måste träna på är mycket hinder på volt för att stärka balansen. Denna ponnyn kommer att gå långt tack vare sin riktigt grymma inriktning när det kommer till hoppningen, backa? Nenene det gör han inte.

Mer om mina mål mm kommer jag skriva om på lördag. Hörs snart igen.

Likes

Comments

Nu hade jag tänkt att berätta om Tamaguchie eller Tage som vi kallar honom för. Tage är en maxad c-ponny, irländsk 12 årig valack. Denna fantastiska ponnyn blev min födelsedagspresent för tre år sedan (2013) det var nog den bästa dagen i mitt liv vilket jag inte riktigt tyckte då eftersom att vi inte passade så bra innan och därför var jag väl inte helt "förälskad" i honom. Idag ångrar jag mig om den åsikten, allt arbete jag lagt ned med honom efter en operation av en lös benbit i hans vänster framben ca en månad efter vi köpt honom. Vi visste om benbiten och att den satt bra till men vi valde att operera ända, idag är han en helt annan ponny. Så sjukt hoppglad och världens trevligaste ponny som verkligen är en trogen vän, han ställer upp oavsett vad!! Just nu är han "skadad" pga muskelsträckningen sedan kraschen i hammarö men är på bättringsvägen. Vår fantastiska veterinär Emma på brunmåla berättade att hans rygg är ett perfekt exempel på hur en perfekt rygg ska se ut. Är så tacksam för hennes hjälp för snart kommer vi att komma ut på tävlingsbanorna igen och det sköna är att detta inte kommer komma tillbaka sen utan efter rehabiliteringen så kommer han att vara helt frisk. Älskade Tage och jag tagger ett fantastiskt 2017 som ska bli vårat år.

Har ni mer frågor så är det bara att ställa dem, på min nya youtube kanal Jasmine Lindblom Lindé har jag lagt upp en video från vår alldeles första träning tillsammans och ni kommer se vilken utveckling vi har gjort. Där hade vi inte opererat honom än. Tack för att du läste, hörs snart igen.

Likes

Comments

Hej alla! Jag har skapat denna nya bloggen då jag inte kunde logga in på den gamla... Men men här kommer jag att vara mer aktiv, jag kommer att skriva om hur jag förbereder mig inför tävlingar, hur mina tävlingsdagar ser ut. Ni kommer att få läsa mycket om min och ponnyernas vardag och hur jag tränar dem, hur jag arbetar dem för att stärka dem. Om ni har frågor så får ni jättegärna ställa frågor till mig på instagram, antingen på DM eller i kommentarerna. Du kan även kommentera här och ni får jättegärna berätta vad ni vill läsa om samt önskemål om vad ni vill att jag ska skriva eller berätta mer om. Jag ska försöka att skriva varje dag. Hoppas ni gillar bloggen. Hörs snart igen.

Likes

Comments