View tracker

Det har snöat hela dagen men bestämde mig för att snöra på skorna och köra ett kort pass i löparspåret. Körde på i 30 minuter med jogging och där efter en kilometer promenad. Joggingturen blev bara 3,44 km lång men det är bättre än gårdagens. Jag är glad att jag tog på mig både långkalsonger och reflexväst nu när det är både kallt och mörkt!

Det positiva är att kroppen kändes okej, även om det var lite styvt i höften till en början. Trots min dåliga kondition så orkade jag jogga hela tiden vilket är bättre än senaste gången jag skulle komma igång med träningen. Lade även på lite enkla mag- och ryggövningar väl hemma i vardagsrummet och nu blir det dags för sängen och någon bra bok. Imorgon är en ny dag! / J

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! Ni vet de där cream cheese bagels som Espresso House säljer? Jag är löjligt förtjust i sådana för stunden men: a)Det blir dyrt att gå dit, och b) det finns inget Espresso House i närheten. Så jag bestämde mig för att göra min egen version. Allt som behövs är en smörgåsgrill, våffeljärn eller annan manick med liknande funktion så man kan grilla bröden en liten stund. Ingredienserna jag använde var philadelphiaost, tomat, ruccola, rödlök och honung. Bara att kladda på allting mellan två skivor av valfritt bröd och slänga in dem i grillen en liten stund. Helt underbart gott! Har även invigt en av våra nya muggar som vi fick i julklapp av syster.

Iittala Origo - orange, heter serien och jag är så glad att ha några nya färgklickar i köksskåpet. Jag kan även rekommendera Clippers örtte med smak av apelsin och citron under kalla vinterkvällar. Ljuvlig citrussmak och fin förpackning.

​Körde även ett lättare träningspass innan jag vände upp och ner på köket. Jag har inte tränat sedan i höstas och då rörde det sig om några enstaka tillfällen så min kondition är verkligen i botten. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att köra igång med träningen och lyckades jogga i 30 minuter utan att stanna eller gå något. Det är inte mycket men det är en början och snart kanske jag klarar av milen igen. // J

Likes

Comments

View tracker

Lingonmarnelad kokad med kanel, vanilj och stjärnanis är något så ljuvligt och passar till både ostbrickan som morgongröten. Här kommer receptet, bättre sent än aldrig!

Recept:

  • 600g lingon
  • Vaniljstång
  • Kanelstång x3
  • Stjärnanis
  • Vatten
  • Syltsocker

Häll lingonen i en kastrull och häll över lite vatten så att de inte bränner fast medan du kokar upp dem. Dela och gröp ur vaniljstången och tillsätt den tillsammans med kanel och stjärnanis i kastrullen. Låt koka upp. Skumma av och tillsätt sedan syltsockret. Jag använde ungefär 2,5 dl men det varierar. Läs på förpackningen till sockret hur mycket som rekommenderas till mängden bär. Låt sjuda/koka enligt anvisningar på sockerpaketet (ca.10 min) och häll sedan upp den varma marmeladen på heta rengjorda glasburkar. Ställ burkarna uppochner för att minimera eventuella bakteriers överlevnad. Låt svalna och njut av marmeladen till ostbrickan, morgongröten eller köttbullarna!

/J


Likes

Comments

Efter några veckor på resande fot är jag äntligen hemma i lägenheten igen. Känslan av att vakna upp i sin egen säng och inte leva i en kappsäck är så skön. Många tycker julen är en mysig högtid men just nu skulle jag vilja påstå att dagarna efter nyårsafton är de skönaste. Tystnad, ingen stress och slöa morgnar och dagar i sängen med tv-serier.Kan det bli bättre avkoppling? Åtminstone för mig ger några slöa dagar lite ny motivation till att göra något annat som städa och examensarbete.

//J

Likes

Comments

Recept

  • 200g mjölkchoklad
  • 200g mjölkchoklad
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1-2 dl nötter
  • 2,5 dl marshmallows

Smält chokladen över vattenbad och rör ner den kondenserade mjölken. Ta smeten av spisen och blanda tills dem är len och klumpfri. Rör därefter ner nötterna. Tillsätt tillslut marshmallows, antingen mini eller klippta i mindre bitar. Vänd försiktigt ner dem, rör du för mycket så smälter de. Häll smeten i en form ca. 20x30 cm, gärna klädd med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp i några timmar.

Likes

Comments

Efter några veckor med mycket att göra så börjar det äntligen lugna ner sig. Studierna är på slutrakan, sambon har rest iväg och blir borta på jobb 3 månader i Västindien, och julen och nyåret närmar sig. Veckoslutet har gett utrymme för lite julpyssel: I fredags fixade vi Rocky Roads med L och gårdagen var det filmmys i morgonrocken halva dagen innan det bar av till Grötsitzen som studerandekåren ordnat. Idag hann jag med kok av både lemon curd och lingonmarmelad. Resultatet lär märkas imorgon, men det ser lovande ut! Recept kommer inom kort. / J

Likes

Comments

De två senaste dagarna har experiment: Macarons pågått. Bilden talar för sig själv om hur resultatet blev utseendemässigt men smakerna blev bra. Bakade en variant med smak av polkagris och en med smak av kanel. Dessutom gjorde jag en plåt med mjölkproteinfri fyllning. Men det var verkligen extremt kladdigt och tidskrävande att baka dem när målet var att de skulle räcka till 30 personer. Nu säger jag godnatt, imorgon är en ny dag!

Likes

Comments

Drömmer mig tillbaka till sol och värme. Härliga barfotadagar då jag hade ledigt någon gång ibland. Saknar solen nu när allt är så mörkt och grått och snön igen håller på att regna bort. Så försöker motivera mig själv med lite somriga bilder så jag orkar skriva lite till på slutarbetet. Hoppas på en vit jul i år och kanske en resa till värmen i vår..?

Likes

Comments

Hemgjord pasta med tomatsås är något av de enklaste och godaste maträtterna jag vet för tillfället. Dessutom är den vegetarisk så det sparar lite mera på miljön.

Ingredienser:

  • Ca. 500-700 gram tomater, gärna körsbärstomater för en sötare smak
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • Olivolja
  • Honung
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

  1. Börja med att skära tomaterna i mindre bitar och lägg dem sedan åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs dem i en panna tills de börjar bli mjuka och få färg.
  3. Tillsätt tomaterna i pannan och om det blir för torrt, lite vatten.
  4. Salta och peppra efter behag och låt sedan allt puttra på en stund tills tomaterna avgett vätska och blivit mjuka.
  5. Tillsätt honung efter behag om du känner att såsen är för syrlig som sådan.
  6. När såsen kokat ihop sig tillsätts en klick smör (1-2 msk, beroende på mängd tomater). Smöret balanserar upp syran i såsen.
  7. Strö gärna över lite parmesan och färsk basilika innan servering. Ät och njut tillsammans med lite nykokt pasta!


Berätta gärna vad ni tycker om receptet i fall ni prövar er på det!​

Likes

Comments

Blogga

Jag har provat på det förut men ofta tröttnat efter ett tag. Jag menar, vem vill läsa om mig och min vardag? Det finns inget glamoröst i det hela, jag studerar på högskola och har snart en kandidatexamen i min hand - bara jag får ändan ur vagnen och skriver färdigt mitt examensarbete. Jag har jobbat mer eller mindre dygnet runt i sommar - är jag inte fysiskt på jobb så är jag kvar mentalt eller på telefonen.. alltså varning för en workaholic utan socialt liv sommartid. I övrigt finns det inte så mycket mer att nämna nu utöver att det lär följa med en nypa sarkasm och ironi blandat med självförtroende och positivt tänkande.

Positivt tänkande - Jag ska skriva en blogg för att motivera mig själv! Min tanke är att om jag skriver blogg och berättar om mina mål här i världen så kanske jag även hittar inspirationen och motivationen att nå dem! Med eller utan läsare så strävar jag efter att motivera mig själv till att komma igång med träning, bli en bättre ledare och chef och leva livet till max. Välkommen att ta del av den lilla utmaningen!

Likes

Comments