View tracker

Vår adventsfrukost i bilder, det var så mysigt!

Hur har er förmiddag varit?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Andra advent och mysfaktorn är on top för dagen! Jag har nästan precis gått av jour natten på jobb så nu blir det hemåt och fixa med en mysig advents frukost. Tänkte baka ett bröd med smak utav pepparkaka, det är sååå gott och enkelt. Funderar om jag ska dela med mig utav receptet här, så ni kanske kan göra det hemma, var tycker ni?

Melvin ska även få sitt adventspaket och idag blir det inget mindre än två bio biljetter, tror att vi kommer ha en överlycklig pojk här hemma. Tänkte att han ska få kolla ut en film på deras hemsida och sen få lite egentid med Fredrik eller mig.

Vi har tidigare inte kört med paket innan julafton utan enbart haft choklad kalender men detta året kör vi med choklad kalender och ett litet paket var advent. Jag funderade en stund på att ha paket kalender men insåg att det skulle bli onödigt dyrt, hur har ni det?


Likes

Comments

View tracker

Hoppas ni mår bra och har sovit gott inatt?

Jag har sovit helt okej men fick tillbringa natten på soffan, blev illamående relativt sent igår kväll och började kort därefter kräkas.. Har inte en aning om vad det kan varit för hade mått bra under dagen och mår bra nu, får hoppas det var en kort vinterkräksjuka så vi slipper den sen liksom..

Gårdagen spenderades förmiddagen hemma hos morfar där det blev frukost tillsammans med han och mamma, därefter fixade vi lite smått i lägenheten och hjälpte han upp med julgardiner. Jag fick med mig en julduk som hade varit morfars mamma tidigare, visst var den inte min stil men älskar när saker har en bakgrund. Ser fram emot att använda den så fort den är tvättad!

Eftermiddagen spenderades hemma med städ och fix även här, fick satt upp våra julgardiner ljusstakar. Blev inte klar med allt men förhoppningsvis hinner jag med det idag, finns inte mycket som är mysigare än ett hem fullt av julpynt.

Hur var er gårdag och hur ser er dag ut idag? :)


Likes

Comments

December och årets sista månaden är kommen, hur galet snabbt har tiden inte gått?

Jag har en relativt fullspäckad månad framför mig, både i arbetslivet och privat. Men med lite planering så kommer det nog bli bra, eller det ska bli bra.

Mitt mål är att inte behöva ut och fara i affärer dagen innan julafton som jag annars varit sen några år tillbaka.. Får se hur bra det slutar, om jag känner mig själv rätt så blir det väll att jag ska bara i någon affär och sen varit i flera stycken, tror dock inte att jag är ensam!

Annars då, som ni märkt har jag haft en längre paus ifrån bloggen. November var en trött månad och jag har fokuserat en del på mig själv. Dock inte mkt piggare ännu, är en tråkig period. Men nu är jag tillbaka och lovar att inte försvinna sådär igen. Nu har jag skrivit ner lite smått, nu är jag nyfiken på er. Hur mår ni, hur ser er månad ut och framför allt längtar ni till julen?


Likes

Comments

Detta inlägg som ni kanske förstår kommer att handla om rubriken ovan. Vad är skillnaden, hur ser jag på det? Har skrivit ett liknande tidigare men tagit bort och gör därför ett nytt, dessutom med lite mer erfarenhet och ändrat tankesätt.

Bekant; Det kan enligt mig vara när man vet vem en person är lite sådär ytligt men knappt känner varandra, men det kan också vara någon man känt bra tidigare i livet men med åren slutat umgås med. Skulle man träffa en bekant ute så hälsar man, kanske byter några ord men det är också i princip allt.

Kompis: Vi har nästan alla folk vi umgås med ibland, skrattar och har kul tillsammans. Ringer när man har tråkigt eller vill berätta något, tar fikor på stan osv. Man kan göra det mesta tillsammans med sin kompis, däremot så litar man inte fullt ut på sina kompisar och håller dem ändå på ett relativt avstånd när det kommer till privata saker/hemligheter.

Vänner: Det är liksom det finaste av dessa tre ord, vänner är dem man alltid har. Oavsett hur sällan eller ofta man träffas så är dem aldrig längre än ett samtal bort. Tilliten för vänner är den starkaste och man delar en massa hemligheter, värdesätter relationen osv. Man kan tillsammans med sina vänner vara sig själv och bli uppskattad. Vänner är det man ska vårda och ta vara på.

Jag personligen har flest bekanta och kompisar, riktiga vänner är otroligt svåra att hitta. Men när man väl hittar dem, då finns dem där och är bäst! Tänk nu på att detta är mina tankar, varken rätt eller fel. Vad tycker ni & vad har ni flest utav?

Likes

Comments

God morgon kära ni, hoppas att ni mår bra och har sovit gott i natt?

Jag har sovit som en prinsessa hela natten och ville inte alls vakna när klockan ringde i morse, mina ögonlock var så tunga och somnade om i några minuter innan klockan började ringa igen.. Dagen består till stor del utav jobb, tolv timmar.. Jag avskyr dem arbetspassen, helt ärligt, förutom att man får in en del timmar på en och samma gång och slipper delade turer. Lyckligtvis är det torsdag och jag har en del att fixa på jobb under dagen så tiden går relativt snabbt, hoppas jag i alla fall!

Melvinbus är i skolan och därefter på fritids och jag håller tummarna att hans dag blir helt perfekt, hade ett litet samtal med hans två fröknar/lärare när han slutade igår som har satt en del funderingar i mitt huvud.. Samtalet handlande om grupptryck, min son faller för det - han gör vad dem andra barnen ber han göra! Förhoppningsvis lyssnade han och förstod vad dem menade och vi pratade om händelsen/händelserna under kvällen och han förstod, dock kan allt ändras snabbt.. Känner mig lite förtvivlad helt ärligt, om det ens är rätt ord på mina känslor? Min lilla skatt som i princip aldrig någonsin var inblandat i något bråk eller liknade på dagis har helt plötsligt förändrats.. Personalen på skolan gav dock oehört mycket beröm till både mig och lillprinsen, dem sa att dem märker att det inte är Melvins egna vilja utan att han gör de för dem andra ber han, vilket var skönt. Men såklart måste han sluta falla för grupptryck och lära sig säga nej eller stopp det där är fel. Jag har inte hämtning på skolan försen måndag nästa vecka så får se om dem säger något till Fredde annars hör jag med dem på måndag, vill såklart veta hur det går kring detta, för allas skull Har ni barn som kanske varit i samma situation? Dela jätte gärna med er i så fall om de ni vill, antningen i en kommentar eller kasta iväg ett mejl till mig, det kan vara skönt att bolla tankar med personer som varit där och kanske har kanon tips! För övrigt kan även ni andra såklart dela med er tips och förslag hur man kan arbeta bort det, all hjälps uppskatas.

Nu fortsätter min arbetsdag, hur ser er torsdag ut?


Likes

Comments

Hoppas allt är bra med er och att ni sovit gott?

Jag har sovit helt underbart men alldeles för få timmar, var hemma sent igår och klockan ringde tidigt i morse. Men vi kom upp och hann även idag i tid till skolan, trots att varken jag eller lillprinsen är morgon människor.. Vi sparar lite tid på att ingen utav oss är frukost människor och fördelen är att dem får ha med sig frukost och äta i skolan, hur bra? Jag tok älskar det!

Vi eller snarare Melvin invigde termobyxorna idag, herregud vad kallt det blivit. Jag tycker det är super svårt med kläder, skor osv eftersom alla är så olika? Visst kan lillprinsen tala för sig, men sen är han också sex år och väldigt bekväm och gärna väljer det snabbaste. Tror dock att detta var relativt bra kläder just nu, svårare med val av skor eftersom jag tycker de är lite tidigt med vinterkängor. Kläder efter väder, ja om det vore så lätt särskilt här hos oss där det kan slå om på två sekunder.

Tvättstugan väntade på mig när jag kom hem, bokade dock om tiden tills i morgon. Jag är alldeles för trött så det får bli lite små plock/fix här hemma i stället. Jobb ikväll 15-21:30 och vi ska få besök utav en kock som hjälper oss att laga en maträtt vi aldrig provat innan, jag är så förväntansfull men också lite skeptisk eftersom det bland annat innehåller vildsvinsfärs.. Har ni smakat det? Förhoppningsvis är det gott och då kan jag prova göra det hemma till mina kära, recept utlovas om det inte smakar som de låter!

Hur ser er tisdag ut, några planer?


Likes

Comments

Har ni sovit gott i natt?!

Jag har sovit bra men var fruktansvärt trött när klockan ringde imorse. Höstlovet och sovmorgnar har verkligen fått en att tappa morgon rutinerna helt! Men skönt har det varit och jag ser redan fram emot sportlovet, för då är jag ledig igen och får en hel vecka med min skatt 🙏

Höstlovet har inneburit lediga dagar och en del aktiviteter, var bara i helgen det blev två lugna dagar. Men mer om våra aktiviteter i ett annat inlägg. Hur har ni haft det, gjort något speciellt på lov veckan?!

För min del väntar jobb i eftermiddag och fram till dess står jobb och tvätt på schemat! Mindre kul, men ingen annan som gör det.. Hur ser er måndag ut? :)

Likes

Comments


Vilken morgon och förmiddag.

Jag har problem att svälja ibland vilket såklart har inneburit en del sjukhusbesök under åren, detta på grund utav näringsbrist osv - såklart! För vem äter när det känns som du sväljer en stor sten? Antagligen ingen. Dock så har det varit lugnt i cirka två år nu och smärtan har kommit men varit hanterbar, men idag hände något. Jag vaknade med huvudvärk och bestämde mig för att ta en alvedon, tar den och känner att halsen dummar sig och tabletten "fastnar" sen tog det inte många sekunder innan allt blev en stor katastrof. Klarar inte av att andas normalt, försöker kräka upp tabletten men de kommer bara slemmigt blod och samtidigt blir andningen sämre och sämre. Ringer min vän och får fram orden "kom hit, jag dör" för exakt så kändes det och jag var livrädd. Melvin var såklart med och kom hela tiden och sa hur synd det var om mig och det enda som fanns i mina tankar var "detta är de sista han kommer se av mig, jag måste förklara att jag älskar han mest i världen" för att överleva trodde jag inte var möjligt. Min vän kom snabbt och ringde ambulansen och även min mamma, precis när vi hör ambulansen där nere lugnar sig allt fortfarande skakig men andningen kom tillbaka.. Jag återhämtade mig snabbt och får njuta av dagen med min familj, men herregud vilken förmiddag. Har aldrig varit så rädd för döden som idag, jag trodde min tid var över. Har fortfarande ont i halsen och det är svårt att svälja, men jag lever och det gör mig så tacksam idag.

Likes

Comments


Det ekar tomt här inne, pinsamt tomt!

Men det är mkt för tillfället, överallt..

Jag behöver några dagar att landa och komma fram till saker, även gällande bloggen.

Hoppas att ni väntar på mig, så hörs vi i dagarna!

Likes

Comments