Header

Modena G, My life
Idag blev de ingen mindre än brorsan som hoppade upp och red Modena och ja denna gången var inget undantag med att mina läder var för korta till honom haha😝. Han fick rida på en volt runt mig på linan för att ha kunna lägga mig om Modena inte lyssnade. Så denna gången så var de bara 100% fokus på stopp och gasen + han fick pröva på att trava för första gången.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

My life

Då var de snart slut på denna veckan, vilket betyder att de bara är 10 veckor kvar på detta året, de ända svaret man fick av morsan när man sa detta var "nej säg inte så" haha. Så de märks att 2017 börjar dra ihop sig mer och mer vilket inte känns dåligt eller bra. Då de inte har varit mitt bästa eller sämsta år.

Men ja de är som sagt några veckor kvar så de återstår att se hur detta året blir i det stora hela. Så de är bara att ta en vecka i taget och nästa vecka är de inget mindre än detta som är framför sig;

Måndag: Brorsan rider/Lösgörande

Tisdag: Skrittas för hand

Onsdag: Tömkörning

Torsdag: Joggning

Fredag: Hoppning

Lördag: Lösgörande

Söndag: Pay & Ride (Som även blir våran + Modenas dressyr debut)

Likes

Comments

Oavsett om man tävlar i dressyr eller hoppning så spelas de oftast musik under ritten och i pauser....ja helt enkelt de spelas musik så länge inte speakern pratar. Men när de kommer till att rida med musik under vardagsträningen så vänder man oftast inte andra kinden till, speciellt inte när ryttaren lyssnar på ett speciellt sätt, genom att ha hörlurar på sig. De spelar ingen roll om de är en hobbyryttare, känd ryttare, bloggerska eller någon annan känd profil inom hästvärlden.

På typ 100% av Sveriges alla ridklubbar så har dom oftast något att säga till om när de gäller att ha hörlurar på sig vid hanteringen av hästar. Vilket jag förstår till 100%, speciellt med tanke på att de flesta klubbarna har en ridskola verksamhet som grund, så får man ha i baktanke att dom yngre ryttarna oftast ser upp till andra och ser vad dom gör när dom hanterar hästarna på marken samt vad dom gör när dom sitter på hästen.

Jag älskar verkligen att rida med musik, så ofta försöker jag ha en tröja med någon form av ficka så som jag kan ha den i eller så som jag gjorde under sommaren när jag red i pike när jag stod i de förra stallet Så kunde jag lägga mobilen på ett av hinderstöden som var mitt i paddocken, för att kunna rida till musik. Så har aldrig varit den som har kopplat in hörlurana i mobilen och stoppat dom i örat när jag har suttit på hästens rygg. Måste dock erkänna att man har gjort en klassiker när man rider med musik i lurarna, man har bara i en av lurarna i örat. Så att man har ett ledigt öra för att kunna lyssna på hästen samt ljud i omgivningen. Men detta har bara skett när man är på ridbanan samt när man inte har så många runt sig.

Är dock små sugen att köpa ett par liknande hörlurar som dessa, nämligen sladdlösa.

Vad tycker ni om att rida med musik i hörlurarna?

Likes

Comments

My life

Då börjar denna dagen leda mot sitt slut. Efter att ha gjort dagens pass på förskolan så fick de bli att dra till stallet och gå ut med Modena en tur i skogen i sällskap av brorsan. Sen var de att äta middag hos brorsan och pappa & vara lite social med dom innan man skulle dra sig hemmåt.
Där de var badkaret som gällde för att avsluta med att bara ta hand om sig själv från top till tå. Men nu är de sängen som gäller och imorgon är att jobba en kort dag för att sedan dra till arbetsförmedlingen som gäller.

Likes

Comments

Alla har sina typer av hästar dom vill ha som sin framtida häst och ska jag vara ärlig så trodde inte jag att man skulle ha sin första egna häst just nu. Hade aldrig ens fått tanken på att man skulle få ta över min syrras stora ögonsten på fyra ben, utan trodde att man skulle få vänta med att köpa en egen till häst till att man "kunde" ta ett lån och ha råd med en häst. Men är så himla glad över att man fick ta över Modena och att de även klickade mellan oss då detta var en väldigt små orolig grej som man hade i bakhuvudet, då man aldrig visste hur de skulle gå när jag började rida Modena på ett helt annat sätt än vad man hade kunnat göra tidigare.

Och man kan nästan säga att Modena är min läromästare på sina 16 år på jorden, då hon kan allt redan och har sina år på nacken, men hon är inte heller en sån som låter en bara sitta där och får allt grattis. Nehe du här är de jobba och slita för "födan" som gäller med henne, vilket jag älskar då jag aldrig har velat haft en häst där man bara kan åka med och inte få ut något själv av ridningen.

Men nu till den stora frågan. Vad för typ av häst kommer jag leta efter när min och Modenas tid är slut, då de blir att leta efter sina nästa häst.

¤ Mankhöjd: runt 165-170 cm, beror helt och hållet hur hästen är att rida.

¤Ålder ca 5-9 år.

¤Utbildning: Grundriden till utbildad till LA dressyr och 120 hoppning.

¤Behöver inte vara tävlingsvan, men ska vara lätt att ha med till nya ställen.

¤Färgen spelar ingen roll.

¤Valack eller sto, men kommer vara mer petig om de är sto då jag har träffat såpass många härliga ston + raka motsatsen.

¤ Den ska vara positiv för att arbeta i både hoppning och dressyr, trevlig i all hantering, pigg utan att vara het, bra temperatur & är trevligt temperament.

Inget är inristad i sten, utan kommer gå mycket på hästen och vart jag är då när de väl är dags för detta.

Likes

Comments

My life

Då mitt och Modenas tränings schema för vecka inte kom upp igår så kommer de upp nu i stället😊.

Måndag: Tömkörning

Tisdag: Lösgörande

Onsdag: Skrittas för hand

Torsdag: Dressyr

Fredag: Joggning

Lördag: Hoppning

Söndag: Dressyr

Förutom detta så är banken, möte med min handledare på arbetsförmedlingen, hjälpa till på föräldrar/barn på ridskolan & stallmöte, som är inplanerad under veckan.

Likes

Comments

Instagram@jasminehessler