View tracker

Bilder, Unicef

Sverige ses ofta som ett föregångsland när det gäller barns rättig­heter, men det är dags att vakna. Trots att vi var bland de första att skriva under barn­konven­tionen har barn i Sverige inte full­ständiga rättig­­heter. De har idag ingen möjlighet att få upprättelse om deras rättig­heter kränks – ett viktigt tillägg till barn­konven­tionen som Sverige inte antagit.

Costa Rica är ett av de länder som har antagit det tredje tilläggs­proto­kollet och sett till att barn kan utkräva sina rättig­heter om de kränks. Därför tar vi nu hjälp av barn i Costa Rica och uppmanar svenska folket. Det är dags att Sverige vaknar upp och inför en fulls­tändig barn­konven­tion.

Skriv under HÄR för en fullständig barnkonvention, precis som barnen i Costa Rica!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bilder, Min dag

Nu är det äntligen höstlov! Fan vad skönt det ska bli med en paus i skolarbetet, det är ganska mycket som händer nu i nian och det är skönt att bara få koppla av och ta det lugnt en vecka. Har inga läxor eller prov (vad jag vet om, hehe) över lovet heller så har en chans att bara vila upp mig!

Har dessutom gått och blivit förkyld, så får inte träna ikväll. Får i vilket fall åka och kolla på när de andra tränar, det fungerar åtminstone litegrann... Bara lite mer än en vecka tills junior EM! Börjar bli riktigt nervös nu, men det ska nog gå bra. Får uppdatera innan jag åker iväg på det.

Åh förresten! Vitamin Well har en instagramtävling där man kan vinna ett startskott till sin dröm värt 10 000 och varje vecka vinner de fem bästa motiveringarna ett dussin vitamin well. Jag var en av de fem! Fick ett SMS imorse och leveransen kommer imorgon. Är jättespänd! Det är ändå min favoritdricka,

Hoppas att ni har en fin dag! Det har jag.

Likes

Comments

View tracker

Min dag

Jag sa ju att det skulle gå bra! Jag tog mig in i damjuniorlandslaget. Så jävla lycklig att jag klarade det! En dag till i skolan, sen vankas det höstlov... Fy fan vad skönt det ska bli med en veckas ledighet. Ska nog mest sova och ta det lugnt, men vi får se hur det blir!Likes

Comments

Min dag, Bilder, Favoriter

Ikväll bär det av. Tredje av tredje landslagslägret. Landslagsuttagningen. Jag är så nervös. Helt ärligt, jag trodde detta skulle göra mig rätt mallig men jag är så himla nervös. Jag hoppas verkligen att det går bra! Jag känner mig på topp just nu, bara nå så djävulskt trött så jag borde klara av detta. Det återstår att se. Vi åker nattåg från Umeå till Skövde och sen byter vi därifrån.


Hoppas att ni har det bra!

Detta är min favoritlåt just nu

Likes

Comments

Min dag

.Vad hände med den här bloggen? Suck. Jag måste bli bättre på det här med att blogga. Jag tänkte åtminstone summera upp lite vad som hänt/kommer hända i framtiden!


- Jag klarade mitt körkortsprov! Jag gick mopedkurs i somras och gjorde provet den 12 september och jag klarade det! Är så glad och stolt över mig själv att jag klarade det och att jag nu har moped (!!). Det är så ofattbart men det är så jävla roligt att köra! Umeås parkeringsmöjligheter suger ju dock så det är ett stort minus på det!

- Jag fick min moped som jag ville ha. Vi beställde hem mopeden samma dag som jag klarade provet och den kom hem till mig fredagen samma vecka. Regplåten kom igårkväll och med hjälp av min morbror så fick vi igång moppen så den går som den ska!

- Jag ska på landslagsläger. Nu framöver ska jag på tre landslagsläger vilket innebär uttagning för damjuniorlandslaget. Det är sinnessjukt egentligen när jag tänker efter. Jaja, det löser sig väl förr eller senare.


Första bilden här nere är tagen av en tjej från sommarlägret, och det är jag mitt i ett byte med min avbytare. Oerhört häftig bild!


Likes

Comments

​Det här med att blogga dagligen var ju inget som jag klarade av särskilt bra, hehe. Så jag tror jag kommer ändra till att blogga lite när jag känner för det samt när jag har något viktigt att säga. Denna vecka kommer jag vara oerhört inaktiv då jag ska iväg på träningsläger i södra Sverige, och jag kanske tidsinställer något inlägg. Jag åker onsdag kväll. 

Hoppas ni har haft en bra vecka och en bra månad! 

Bara 9 dagar kvar till min födelsedag :D

Likes

Comments

Dag 26 - Min favoritparfym
Dag 27 - Detta är jag beroende av

Min favoritparfym jag har nu köpte jag när jag var i stockholm senaste, minns inte vad den kostade men runt 300 kanske? Den heter The Beat och är från burberry. Den luktar verkligen supergott! Den använder jag dagligen.

​Detta är jag beroende av: Just nu är det nog sociala medier tyvärr. Jag har jättesvårt att släppa min mobiltelefon, vilket är jättetråkigt egentligen. Men jag har flera vänner jag bara kan kommunicera med just genom sociala medier! 

Likes

Comments

Min dag, Wanties, Tips!

Idag provade jag en DIY jag hittade på google på hur man kan tvätta sina adidas superstars, och det funkade superbra! Innan var mina skor supergrå och smutsiga och nu ser de verkligen nya ut!

Det jag gjorde var att blanda kallt vatten och några droppar flytande tvättmedel. Sen tog jag en svamp och doppade den i blandningen och kramade ur så den blev typ fuktig. Sen tog jag den sträva sidan och skrubbade mot skon. Det funkade superbra men det tog ungefär en timme för att få till båda skorna för att de var så smutsiga, hahah. Efter det så torkade jag av de med en handduk och ställde ut de i solen nån timme för att de skulle torka!


Här ser ni hur skitiga de var!

Och här var resultatet! De ser verkligen nya ut!

Sen ikväll tänkte jag beställa en hoodie jag velat ha ganska länge då jag behöver en ny hoodie och jag tycker de verkar så enormt bekväma, men jag har fått värsta beslutsångesten! Jag vet inte om jag ska beställa en grå eller en svart aaa. Det är ett så litet problem, men jag får så lätt beslutsångest inför ALLT! Kan få ångest bara av att välja liksom vilken väg jag ska cykla hem hahah. Jag vet inte, det lutar mer mot den grå. Aja, vi får se.

Likes

Comments

Bilder, Listor

Dag 25 - Någonting jag vill göra just i denna sekund

Jag vill se 5 Seconds Of Summer live. Igen och igen och igen.

Saknar så mycket. Jag ska ha samma typ av biljetter nästa år är tanken, så jag får hoppas att konserten inte ligger under NP! 

Likes

Comments