Header

Onsdag, 27 juli 2016

Jag vaknade vid kvart över 6 på morgonen av något som jag var helt säker var mitt vatten som gick. Klev upp och ringde till förlossningen som bad mig avvakta, eftersom det var såpass lite som kom kunde det lika gärna vara flytningar.
Klockan 8 hade jag tid på vårdcentralen för att kolla om jag hade fått urinvägsinfektion igen (jag hade flera i början av graviditeten, bland annat en som gick upp i njurarna, så hade blivit tillsagd av min bm att kolla så fort jag fick känningar). Klockan halv 8 kom första värken. Eftersom en inte kan avboka tid på vct så kort tid innan så fick jag snällt åka iväg. Väl där fick jag sitta länge i väntrummet, på grund av att det var sommar och semestertider kom jag inte in till en sköterska förrän vid 20 över 9. Att sitta i väntrummet fullt med folk på vct med värkar som kom tätare och blev intensivare var inte jättekul, haha. En kvinna i väntrummet tittade på mig och frågade när det var dags, "igår egentligen" svarade jag "Men jag tror att den lilla kommer idag!" Hon svarade att ja, hon känner igen det.

Väl inne hos sköterskan fick jag fortsatta värkar, även han frågade mig när det var dags. "Igår" svarade jag igen "men hon verkar vilja komma ut idag istället. Jag är rätt säker på att det satt igång." Han såg nästan panikslagen ut i en sekund och frågade om han skulle ringa ambulans, haha.
Jag fick i alla fall komma till lab och kissa och det visade inget på proverna, så det var bara att åka hem igen.

När vi kom hem igen började jag tima mina värkar och efter en stund ringde jag till förlossningen igen. Dom sa att värkarna ska vara med jämna mellanrum och minst en minut långa innan det börjar bli dags att åka in. Eftersom det inte var riktigt så ännu så hoppade jag in i duschen och började spola varmt vatten över magen. Jag provade allt från att stå till att sitta och ligga där inne. Handduk under huvudet, handduk under rumpan, handduk på magen, och värkarna blev intensivare och intensivare. Simon gick runt och plockade i lägenheten så länge och jag ropade till honom när en värk kom och när den slutade, så att han kunde tima dom åt mig.

När det var ungefär två minuter mellan värkarna och dom var över en minut långa ringde Simon till förlossningen igen och dom sa till oss att komma in.

När vi kom till sjukhuset fick jag komma in i ett rum direkt och en barnmorska undersökte mig och kollade bebisens hjärtfrekvens och hur intensiva värkarna var. Jag var bara 2cm öppen, så hon sa till oss att ta en promenad och komma tillbaka. Började värkarna kännas outhärdliga skulle vi komma tillbaka på en gång, oavsett om vi precis kommit ut.
Vi hade fått tipset att käka kaloririk mat innan förlossningen, så vi tog bilen till donken, haha. Men jag kände inte att jag skulle klara av att äta alls, så jag beställde inget, men Simon pushade att jag måste äta något! Så han fick springa in på Preem och köpa en banan till mig - jag klarade av att få i mig halva.

När vi kom tillbaka till sjukhuset började vi gå på parkeringen, men efter typ 150 meter kände jag att det gick bara inte längre, så vi fick gå in igen. Vi fick komma in och jag blev undersökt en gång till. Fortfarande bara 2cm öppen och jag tänkte att skickar barnmorskan ut mig på en promenad till så smäller jag till henne, haha.
Men som tur var så var det extremt lugnt på förlossningen just den dagen, så jag fick stanna och hoppa ner i ett bad direkt. Och det var helt underbart! Jag hade så varmt vatten att jag nästan kokades, men det fungerade - värkarna blev bra mycket lättare att hantera. Jag låg där och andades mig igenom värkarna, Simon såg till att vattnet höll sig varmt genom att tappa ut och fylla på med nytt. Han kom med vatten och saft till mig och han baddade mig med kallt vatten på överkroppen, eftersom jag svettades som en gris, haha.

När jag suttit i badet i drygt en timme kom bm och en sköterska in och kollade till oss. Jag sa att nu gjorde det så galet ont så nu gick det nästan inte längre. Bm kontrollerade bebisens hjärtljud och sköterskan kopplade in lustgasen åt mig. Jag blev tillsagd att när värkarna igen blev så smärtsamma att jag kände som att jag inte klarade mer, skulle jag säga till så skulle dom höja gasen ett snäpp åt mig.
Jag kan bara säga att den där gasmasken var min allra bästa vän där inne! Jag svävade på små moln, och även om den inte tog bort smärtan så gjorde den den helt klart lättare att hantera.

Simon skötte sig kanon, fixade med vatten, gav mig att dricka, sköljde av mig med kallvatten och tryckte gasmasken i ansiktet på mig så fort han märkte att en värk var på väg.

Bm och sköterskan kom in flera gånger, kollade till mig, lyssnade på bebisens hjärtljud och höjde gasen åt mig när jag bad om det. Men det finns bara tre steg på den där gasen, så när hon höjt sista gången sa hon att nästa gång värkarna blir så intensiva att jag nästan inte kan hantera dom, då är det dags att kliva upp och kolla hur öppen jag är.

Det tog lite drygt en timme att komma till det stadiet, då hade jag legat i badet i lite drygt 4 timmar. Bm sa att nu är det dags att kliva upp och att jag skulle gå och försöka kissa. Och försökte, det gjorde jag, men inne på toan kom det två värkar i tät följd och det enda som kom var blod, haha. Så jag fick hjälp upp från toaletten och blev ledd till sängen. Bm kontrollerade mig igen och då var jag 9, nästan 10cm, öppen. Då bad jag om att få "all smärtlindring dom har!", haha, men jag fick veta att när jag är så öppen och själva krystandet snart kommer sätta igång är det ingen idé att ge smärtlindring, för den gör inget för krystvärkarna i alla fall, utan är bara till för dom "vanliga" värkarna.

Dom berättade att om en inte har kissat innan själva krystvärkarna kommer kan en full blåsa vara i vägen för bebisen när den ska ut, så dom var tvungna att tömma mig. Jaha, jaja, någon gång ska ju vara den första för en kateter också, haha! Så det gjorde dom och strax därefter satte krystvärkarna igång. Det gick såpass fort att bm och sköterska knappt hann med utan fick springa runt och plocka fram det som behövdes. Under någon av dom första krystvärkarna kräktes jag upp den halva bananen jag ätit tidigare, rätt ut på Simons arm!

Jag krystade i lite drygt 1-1.5 timmar. En stund in fick jag veta att hinnblåsan kom först, och det var tydligen jättebra för att den hjälpte till att töja innan bebisen kom, och minimerade risken för att spricka - något jag var livrädd för. Dom frågade om jag ville känna på den och ja, självklart ville jag det! Så där ligger jag på sidan, med muffen i vädret och känner på en stor blåsa som kommer ut ur mig. Spännande situation...
Dom frågade Simon, som stod uppe vid mitt huvud och skötte gasmasken åt mig, om han ville komma och titta och känna också. "Nej du tack, jag klarar mig. Jag håller mig här uppe." svarade han, haha!

Jag vet att jag flera gånger under krystningen bad om ursäkt, för att jag skulle bajsa på mig, för att jag skrek, för att jag körde med Simon osv. Hela min förlossning var en lång tid av smärta och ursäkter, haha. Och vilka jäkla avgrundsvrål en får ur sig när krystvärkarna kommer! Jag skulle inte ens kunna härma dom om jag försökte! Simon sa att mina ögon rullade runt i skallen på mig och att det var som att se en scen ur excoristen live, haha!

När jag vrålade som värst sa bm till mig att försöka fokusera den styrkan inåt istället. I början tänkte jag att det är ju för fan helt omöjligt, jag måste få vråla! Men när jag närmade mig slutet så kände jag någonstans att detta orkar inte jag mer, jag måste få bli klar! Så jag höll käften så gott jag kunde och pressade på. Helt plötsligt känner jag hur något bara glider ur mig, jag hör Simon hulka till (gråt-hulk, inte kräk-hulk) och sen hör jag barnskrik. Jag vet inte om det var utmattning, smärta, lustgas eller chock som gjorde det, men jag fattade inte riktigt vad det var som hände. Jag fattade inte att jag var klar och att bebisen jag hörde var min dotter. Då var klockan 18:50 och det hade gått lite drygt 11.5 timme från första värken tills att hon var ute. Dom berättade att när det är dags för nästa barn skulle vi komma in så fort jag kände första värken eftersom denna förlossningen gått så fort.

Jag klarnade till ganska snart och så fort sköterskan torkat av henne fick jag lilla Isolde på bröstet. Jag började gråta, Simon grät, Isolde grät, det var en enda stor gråtfest. Under den tiden kände jag hur något mer var på väg ut, den äckliga jäkla moderkakan. Jag gjorde mitt bästa för att slippa se den, men kunde inte undgå det helt och hållet. Mitt i glädjen av att vårt barn kommit kom bm fram och sa "Jag har ju läst ditt förlossningsbrev, och nu ska jag göra något jag vet att du inte gillar. Du ska få en spruta i låret." Glädje utbyttes mot ren och skär panik på en millisekund. "Varför det?!" nästan skrek jag och ögonen var väl hur stora som helst. Hon förklarade att det var för livmoderns skull, att det skulle hjälpa den att dra ihop sig. "Nej, snälla!" Bad jag, och jag tror hon såg dödsångesten i mina ögon, för hon backade och sa bara att "Nej nej, okej. Folk har ju överlevt utan att få den förr."

Men att sy kom jag inte undan i alla fall! Dom sprejade på någon bedövningsspray och sydde 5 stygn. Inte det mest bekväma jag vart med om i mitt liv, men det kunde vart värre.

Jag fick veta att jag hade fotat till bm under någon av de sista krystningarna så att hon for, och fick hoppa upp och ta världens wrestlinggrepp om mitt ben, haha! Jag bad om ursäkt så klart!

En stund efter att dom sytt mig sa dom att det var viktigt att en kissade efter förlossningen var klar också, så jag blev ledd in på toa igen. Dom tipsade mig om att det kunde vara lättare att kissa om jag sprutade varmvatten över hela härligheten, så jag ställde mig i duschen. Kissa kunde jag inte, men däremot stod jag och tittade på mig själv i spegeln, helt förundrad över hur smal jag redan såg ut! Självklart var det fortfarande rätt mycket mage kvar, men den var betydligt mindre!

Eftersom jag inte klarat av att kissa sa dom att dom behövde tömma mig igen. Så det var bara att upp med pufferiet mot dom igen. Denna gången gjorde katetern dock så förbannat ont att sätta, så dom fick ge mig lustgas igen för att det skulle gå.

Efter att allt det var klart kilade sköterskan och bm iväg och lämnade oss själva en stund. Vi passade på att ringa våra föräldrar och jag ringde min bror och svägerska också och sa att nu var bebisen här! Sen fick vi bara sitta där och njuta av varandra en stund innan dom kom tillbaka igen för att väga och mäta den lilla. 49cm lång och 3678g lätt. En liten buddha hade vi fått! Vi fick veta också att hon hade fötts med hinnan kvar över huvudet, det var tydligen väldigt ovanligt och sköterskan sa flera gånger hur glad hon var över att fått vara med på vår förlossning. Vi fick lite mackor och juice och någon timme senare kom dom in och tog på mig en stor kroppsstrumpa, Simon sprang ner till bilen och hämtade våra grejer, och sen kom det en sköterska med en rullstol för att ta med oss till bb.

Vi stannade på bb i två nätter, den sista natten var lilltjejen helt otröstlig och det enda som tröstade henne var att jag körde tutten i munnen på henne. Men jag som bestämt mig för att inte amma, och dessutom fått medicin för att stoppa mjölkproduktionen frågade en sköterska på avdelningen om det gick bra att jag försökte amma i alla fall. Jag fick veta att skulle jag börja amma så skulle jag behöva pumpa ut mjölk och slänga i ett dygn innan jag kunde börja, så att lillan inte fick i sig någon medicin. Jaja, tänkte jag, det var ju inte mycket mer att göra. Så jag började pumpa, var fjärde timme.
Dagen efter när vi fick träffa barnläkaren för kontroll innan vi skulle få åka hem så fick jag veta att dom så gott som aldrig ger medicin för att stoppa produktionen längre, utan det brukar bara få ge sig själv. "Så det var ju väldigt olyckligt att just du som fått den skulle ångra dig!". Han berättade att jag skulle behöva pumpa var fjärde timma och slänga bort i hela två veckor innan jag kunde börja amma, eftersom det var så länge medicinen satt kvar i kroppen.
Jag suckade rätt djupt, men tänkte att det klart att jag gör det för mitt barn! Så vi fick låna med oss en pump hem.
Jag var jätteduktig i typ tre dagar med pumpandet innan jag och Simon pratade om det och helt enkelt kom fram till att det fungerar ju bra med ersättningen och Isolde var inte så där otröstlig igen som hon varit den natten på bb. Så jag gav upp pumpandet och tanken på amning, precis som det vart meningen från början att jag skulle göra, och det har känts rätt hela vägen!

På onsdag blir den lilla tre veckor, och självklart har det vart - och är fortfarande - en enorm omställning, men en bra sådan! Vi är lyckliga och mår bra alla tre (även om vi föräldrar är tröttare än vi någonsin varit) och bara jag kommer över mina paniktankar att hon ska sluta andas helt plötsligt, sätta i halsen när hon äter (*dricker) osv så kommer allt att vara helt perfekt! Vi är så lyckliga och vi har en helt perfekt och frisk liten bebis. 💙

Vänster: mellan värkar och med ctg-puckarna på magen // Höger: Aldrig känt mig så sexig som här, nättrosor och blöja! 😂

​Lyckliga föräldrar! 💙

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår kväll bestämde Simon och jag oss för att ta oss ut på en liten promenad för att jaga Pokémons (Ja, jag är helt såld på spelet, stäm mig, haha!). Vi tänkte väl ta en sväng ner till slussarna, där vi vet att det finns en del stop, och sen inte så mycket längre. Det slutade med att vi var ute och traskade i 3.5h, 11km. Vi gick till stan, där det var nåt jäkla happening Strömkarlsbron, hade lagts ut en massa Lure och det var hur mycket folk som helst där! Så där stannade vi till en stund innan vi tog svängen genom stan och sen traskade genom Karlstorp och hem igen. Det tog som sagt 3.5h totalt - det går inte snabbt när en är gravid och dessutom ska fånga Pokémons på vägen - och dom sista dryga 2km var jag helt säker på att jag hade ett huvud hängandes ut mellan benen, haha!
Idag mår jag som jag förtjänar i både ben, fötter och rygg, men jag är sjukt stolt över mig själv som klarade den promenaden, dessutom med 15kg extravikt och en bebis att bära på, jag som vart sjukligt inaktiv de senaste åren! Dessutom fick jag ju njuta av den enormt vackra stad jag bor i, älskar Trollhättan!

Efter att ha spenderat över tre timmar i strumpor och åtsittande träningsskor hade svullnaden på mina fötter gått ner så att dom återgått till sin normala storlek. Dock var ju fortfarande benen svullna, så det syntes en rätt tydlig övergång där, som jag hade väldigt roligt åt en bra stund igår kväll, haha!

💙

Likes

Comments

Ja, det är vad jag hoppas på i alla fall!
Igår var vi hos bm, det är ett satans springande där så här i slutet! Vi fick veta att bebis är fixerad nu, så nu känns det ju verkligen inte som att det är så långt kvar! Och jag vet att den kan fixera sig flera veckor innan förlossning, men hey, en tjej måste få drömma, visst? 😉
Jag fick ett tips av Simons svägerska häromdagen, att fråga om hinnsvepning, men det visade sig att dom inte gör det längre. Vår (vikarierande) bm och hennes kollegor hade nyligen vart på något seminarium där dom fått veta att det inte finns någon forskning som tyder på att det faktiskt fungerar, vad det däremot visat är att massor av blivande föräldrar fått sk. pinvärkar - alltså något som känns som riktiga värkar, men som inte leder någonstans! Hon tipsade oss om att gå hem och ha sex istället, för det skulle tydligen vara bevisat att det kan ha effekt, haha.

Igår kväll hade jag massor av sammandragningar och förvärkar, så vi får väl se om det lilla livet där inne behagar komma ut snart eller inte. Jag har iofs haft massor av känningar rätt länge utan att något hänt, så jag hoppas inte på för mycket... Hon kommer när hon är redo, helt enkelt!

💙

Likes

Comments

Ja, alltså, den när gravidcravingsen går lite för långt... Jag har vart sugen på KFC i stort sett sedan jag flyttade från Barcelona, haha. Tidigare har det ju bara funnits en nere i Skåne, men så fick jag ju reda på att dom nu i sommar öppnat en i Karlstad! Så, efter att ha tjatat oupphörligt på Simon i över en vecka så gick han till slut med på att åka! Och vi fick med oss Oscar på vår lilla tripp också!
Så det blev totalt ca 34 mil (17 mil dit och 17 hem) för kyckling, haha! Självklart traskade vi runt lite i Karlsttad också, himla mysig stad faktiskt. Jag har tidigare bara vart på Karlstad sjukhus, när en vän försökte ta livet av sig för många år sedan, så detta var ju helt klart ett trevligare besök! Vi kikade lite på stan, där var bland annat en marknad med massa mat från olika delar av världen. Jag blev så sugen att prova på allt, men var alldeles för mätt efter kycklingen, haha. Jag köpte mig en billig klänning från ett marknadsstånd, eftersom den jag hade på mig tydligen var alldeles för kort. Och det hade herrn här i huset väntat med att berätta tills vi var i Karlstad, haha! Men men, lika glad för det är jag, jag fick mig en fin klänning!
Sen gick vi ned och satte oss i någon park precis vid älven, och där var mängder(!) av människor som spelar Pokémon go. Flera personer hade lagt ut "lure" eller vad det heter, så det lockades dit massor av Pokémons, och därmed även spelare. Självklart passade vi på att fånga oss några vi med, haha.
På vägen till bilen gick vi förbi marknaden igen, och jag fick syn på ett stånd som sålde kantareller! Jag har vart så galet sugen på skogens guld hur länge som helst, så jag köpte mig så klart en låda.

På vägen hem var vi alla hur trötta som helst, och Oscar somnade. När han vaknade kollade han GPS:en och sa till Simon som körde: "Inte för att vara sån, men du kör åt helt fel håll!". Vi kollade efter och mycket riktigt - vi var bara några minuter från Norska gränsen, haha! Så vi stannade till vid en camping som låg vid en superfin liten sjö, passade på att gå på toa, köpa lite dricka och så där, innan vi vände och till slut hamnade på rätt väg hemåt.

​Det var nästan så att jag gärna hade stannat vid sjön!
💙

Likes

Comments

Ja, alltså, eftersom sommaren knappt bjudit på några sommardagar, och dom som varit har jag haft diverse gravidsmärtor, så har vi inte kommit iväg till stranden ännu. Förrän idag! Vi tog vårt pick och pack och drog oss ner till Nordkroken i Vargön och stekte där en stund. Eftersom vattnet fortfarande var så kallt (det blir ju förövrigt aldrig varmt i Vänern, haha) så åkte vi vidare upp på Hunneberg och tog ett dopp i Eldmörjan - en liten mysig bergssjö. Vattnet var dock inte jättemysigt - vi var helt lerfläckiga när vi klev upp, haha! Så det blev inte mycket mer än ett dopp, innan vi drog vidare mot utkiksplatsen på andra sidan berget, där en ser över Flo och hela vägen till Kinnekulle. Himla mysigt fikaställe, så där satt vi en stund och tog en kopp kaffe innan vi åkte hemåt igen.

​Underbar dag, med det finaste jag har!
💙

Likes

Comments

Nästan 100 bilder blev det, som min fantastiskt duktiga vän Nathalie tog på oss. Eller det var uppe i 206 tror jag, när vi var klar, men jag antar att det var en heeel del provbilder och annat som försvann i redigering.
Vi är så fantastiskt nöjda med alla fina bilder (och dom lite mindre fina, där jag tardade mig, haha!) och det har vart svårt att välja vilka som skulle upp på typ facebook och så. Och ännu svårare lär det bli när vi ska sätta oss och kolla på vilken/vilka vi vill framkalla för att få upp här hemma!

​Nathalie's blogg hittar ni här // Instagram här // Facebook här // Hemsida här

Likes

Comments

Så, idag var vi ute på en gravidfotgrafering med bästa Nathalie, och den stackarn gjorde ett kanonjobb med vad hon hade att jobba med - nämligen mig, haha. Jag är så galet obekväm framför kameran, så det är helt sjukt! Men jag hoppas att det blev några bra bilder i alla fall! 😄
Jag fick ett litet "smakprov", en helt underbar bild, haha!

Sen, när vi var på väg hem igen fick Nathalie världens bästa idé - måla magen som en Pokéboll! Så när Simon och jag kom hem, så vart det precis vad vi gjorde! Så jäkla kul!

Katterna var - som ni ser - så där roade av att bli använda som rekvisita, haha! Men dom skulle ju vara mina Pokémons!

Likes

Comments

Haha, herregud, det låter inte som att jag gör något annat än att shoppa och spendera pengar! Men saken är att jag beställer hem grejer, sen provar jag dom och mycket av det åker tillbaka eftersom det inte passar eller inte riktigt stämmer överens med mina förväntningar osv.

Idag har jag i alla fall scrollat runt lite på boozt.com (nya favoritsidan typ!) och hittade en toksnugg, olivfärgad trench ifrån Saint Tropez, så när jag såg att det bara fanns en kvar i min storlek vart jag jäkligt snabb att klicka på Beställ! Så den lär väl dyka upp här om ett par dagar.

Sen satt jag (som vanligt) och kikade runt bland handväskorna. Jag hittade en jättefin tote bag från Love Moschino's höstkollektion, och i produktbeskrivningen står att den är gjord i Högkvalitativt läder, men när jag kollar längre ned, på Material, står det att den är gjord i 100% Polyuretan, så jag är rätt osäker på om jag ska klicka hem den eller inte. Den är ju så fin, men den är gjord i ett plastmaterial liksom. Så det lutar väl åt att jag låter bli.
Passade på att kolla efter en plånbok också, har vart på jakt efter en länge. Jag hittade en superfin från Calvin Klein's höstkollektion, så det lutar väl åt den, men jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Mest för att jag då måste köpa ett nytt skal till min telefon, och jag är väldigt bestämd på vad jag vill ha för ett, haha.

Väskan hittar ni här // Plånboken finns här

Likes

Comments

God förmiddag!

Yes, idag är det en vecka kvar tills bebis är beräknad, och jag hoppas varje dag på att det ska sätta igång. Varje kväll säger jag och Simon "Jaha, nej men kanske imorgon då!" Haha.
Jag har börjat dricka hallonbladste, mest för att det ska hjälpa till med avslaget efteråt - jag vet inte om jag tror på att det kan hjälpa till att få igång förlossningen också, men gör det det, är ju det bara en bonus!

Jag var iväg till IKEA själv en sväng igår och köpte en hylla till badrummet, bland annat, och på vägen hem så fick jag såna fruktansvärda förvärkar att jag var helt säker på att nu sätter det igång! Jag bara satt och vrålade "Neeej du får inte komma nu!" och sjöng med högt i musiken, för att kunna försöka fokusera bort smärtan och istället fokusera på motorvägen, där jag susade fram i 140. Ja, jag vet(!) att jag ska köra lagligt, men hade jag blivit stoppad och dom hade tagit mitt kort eller gett mig en fet böter, så hade det i vilket fall vart bättre än att föda ett barn själv i bilen, på motorvägen mellan Uddevalla och Trollhättan, haha!
När jag kom in i Trollhättan så avtog allt dock igen, och när jag var hemma så kände jag inte av någonting.

Väl hemma byggde jag ihop min nya hylla och ställde in i badrummet, fick upp tvätt- och sköljmedel på den, våra små handdukar, mina hårprodukter och krämer osv. Fick in en liten murgröna där inne också, och (tantvarning nu) potpurri, haha! Men det luktar ju så gott!
Jaja, jag är nöjd i alla fall, jag har smugit in på toaletten flera gången bara för att kika på den, haha!

Idag ska Simon och jag iväg med min duktiga vän Nathalie och göra en liten gravidfotografering. Vi har pratat om det ett tag, men fått skjuta på det, eftersom vädret vart så taskigt. Men denna veckan ska de ju vara kanon, så vi bokade in idag, och när jag kikar ut ser ju vädret onekligen ut att vara på vår sida. Vi har pratat om lite olika locations, och jag har 1000 förslag på vad jag ska ha på mig, så jag får väl helt enkelt ta med mig en arsenal av kläder, så får vi prova oss fram, haha. Jag tror det kommer bli kanonbra i alla fall!
Men det är senare i eftermiddag, nu ska jag sätta mig och spela lite xBox innan jag måste börja göra mig iordning. Ha en fin dag!

1 vecka mellan bilderna, den till höger tog jag igår, och visst ser det ut som att magen har sjunkit lite? Det börjar närma sig! 😍

Likes

Comments

Jag är en person som är barnsligt förtjust i, i stort sett allt som går att tillverka av mjölk. Alltså, ost i alla olika former, choklad, yoghurt, Nutella... Så sedan jag blev allergisk mot mjölkprotein har dessa lämnat ett tomrum i mitt liv. Det kanske låter dramatiskt, men precis så känns det, haha. Jag åt till exempel ost varje dag förr! Baby belle var mitt godis och det fanns inget bättre än en salami/brie baguette till lunch!

Vegansk choklad - alltså utan mejerier (och andra animalier, självklart) - finns, ost finns i viss mån, och jag kan ju faktiskt äta riktig Feta och getost och så. Men Nutella. Denna magiska kräm! Den finns inte som ett vegansk alternativ! Det finns några märken på marknaden som gjort några tappra försök, men inte riktigt lyckats, att göra helt egen är jag för lat för, haha. Så kom jag på idag, Nöt-creme är veganskt...
Yes! Sprang till köket, blandade nöt-creme, kakao och rapsolja, kletade det på en macka och njöt. Det kanske inte smakar exakt som riktig Nutella, men det är fasen nära nog alltså! Jag är lycklig!

Likes

Comments