Header

Beskrivningar
Kaktus av papper. Kaktus. DIY. Cactus. Paper cactus. DIY cactus.

Gör kaktusar av papper!! Dom klarar sig mycket bra oberoende av huruvida du har gröna fingrar eller ej 😉

Papper är ett fantastiskt material som jag har älskat att skapa med sen jag var liten. Även kaktusar är ju en favvo hos mig så nu var det dags att kombinera dessa 🌵👌


Du behöver:

♦ Färgat papper (jag ha använt 3 olika gröna, brunt och vitt)

♦ Dubbelhäftande tejp

♦ Sax

♦ Penna

♦ Passare eller något runt

♦ Kruka

Gör såhär: 
Beskrivning kaktus:

1. Klipp ut runda ringar i färgat papper. 3 st av 2 olika färger = 6 st totalt. Tänk på att vara noga med cirklarna, använd t.ex. ett glas eller en passare för annars ser det lätt slarvigt ut.

2. Vik alla ringar på mitten.

3. Klipp ut avlånga trekanter i vitt papper. Dessa blir taggarna.

4. Sätt dubbelhäftande tejp på kanten till ditt halvmåne-papper. Fäst de vita taggarna i tejpen. Lämna lite utrymme nedåt där du inte sätter taggar. Då kan kaktusen stå bättre i jorden.
Tänk på att tejpen ska vara på utsidan av halvmåne-pappret så att den döljs när du fäster en annan cirkel på.
Tänk också på att bara sätta taggar på varannan cirkel - annars blir det dubbelt med taggar. Ett tips är att t.ex. bara sätta taggar på de ljusgröna cirklarna för att inte blanda ihop det.5. Sätt på ytterligare dubbelhäftande tejp på din halvmåne och fäst cirklarna i varandra. En ljusgrön ska fästast mot en mörkgrön. Upprepa detta tills alla cirklar sitter fast i varandra.

6. Dags att göra "jorden". Mät med din kruka och gör cirkeln lagom stor för att kunna sitta inne i krukan men vid toppen. Klipp ut 3 fåror i mitten av denna där din kaktus ska sitta. Gör dessa lagom tjocka för att kaktusen ska få plats.

7. Sätt kaktus-delen på plats i "jord"-pappret och du är klar att "plantera" den i krukan!


Beskrivning suckulent:

1. Klipp ut formen till suckulentens "kronblad" av papper. Jag använde endast en färg på pappret till denna kaktus. Jag gjorde detta på frihand men utgick från en trekant. Gör så många kronblad som du tycker passar men minska hela tiden i storlek.

2. Sätt dubbelhäftande tejp på pappret och fäst de största kronbladen i varandra.3. Vik försiktigt till topparna på kronbladen genom att rulla upp topparna av pappret på en penna.

4. Sätt sedan på ytterligare ett kronblad och rulla detta. Jag böjde kronbladen mer och mer ju högre upp jag kom.

5. Upprepa tills din suckulent är komplett!


Detta var två exempel på hur man kan göra kaktusar av papper men det finns mycket potential att göra ännu fler "arter"! Bara fantasin sätter gränserna! 🌵✨ Och lycka till med att ta kål på denna !! 😝


Pysselnivå: Lätt ​🌵 ​🌵​ ♦  ​♦  ​♦

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Pysseltips
Ta tillvara på satinband från kläder

Satinband kan piffa till det mesta. Genom att ta tillvara på skräp behöver det inte kosta dig ett öre! 😃👍 Jag berättar hur!!


(En liten rosett kan bli en lyxig detalj till ett litet paket eller en söt prydnad till något av dina pyssel! 👇)


Rosett
Spara, spara, spara!! 

Satinband sitter på många klädesplagg som en hjälp för att hålla uppe plagget på galgen i affären. Dessa sticker ofta fram och är fula då man har på sig plagget. Därför klipper jag och många andra av dessa. Men släng dom inte!! Dessa passar nämligen utmärkt att använda till diverse pyssel!! 😃

Längden på banden varierar ofta men ibland är det riktigt långa band som följer med! Men även korta band kan bli små rosetter, till exempel.

Färgen brukar vara anpassat till klädesplagget. Alltså får du en härlig blandning på färger efter att ha sparat på band ett tag!


Här är ett annat exempel där jag har använt satinband som jag har tagit från kläder. Nämligen upphängningen till min drömfångare! Det glansiga bandet som är tjockare än bara ett snöre tyckte jag piffade till helhetsintrycket.

Men bara fantasin sätter gränserna! ✨ Och att ha gratis pyssel-material liggande hemma är ju inte så dumt! 😌

Lämna gärna en kommentar och berätta vad du brukar göra med satinband!


Likes

Comments

DIY inredning, Upcycling

Vaser av glödlampor är ett toppen återbruk! Hur perfekt är det inte att göra något såhär fint av skräp ? 😄

Jag är tokig i små-vaser för de är så fina att använda till alla små sommarblommor 🌸 Och att kunna plocka in något fint från trädgården eller sin promenad är något av det bästa med sommaren tycker jag!


Vad behövs? 

Dessa söta vaser kostar inte mer än ståltråden som går åt - och det blir inte många ören det! Jag har använt najtråd till de vaser som står upp. Najtråd är en ganska tjock storts ståltråd, ofta utan ytbeläggning. Den är lätt att forma men fortfarnde ganska stark. Det går åt att tråden är ganska stark så att den orkar hålla uppe den vattenfyllda glödlampan. Najtråd är dessutom billigt och det hittar man i affärer som exempelvis Claes Olsson.

Till vasen som hänger har jag använt en tunnare ståltråd eftersom jag ville ha den fina silverytan. Såklart går det lika bra med snöre eller najtråd!

Glödlamporna fick jag tag i genom att fråga runt hos släktingar och vänner. Alla hade någon trasig gammal lampa liggande 👍


Detta är alltså en söt vas som är lätt att variera utseende på! Sa jag att det är gratis?? 😉 Dessutom underbart fina om du frågar mig!! ✨


Likes

Comments


Current mood 👆☕

Just nu är det låg aktivitet på pyssel-fronten ... Jag sitter nämligen och tenta-pluggar! Mycket kaffe, ångest och tyvärr alltför mycket pinterest-tid för mitt eget bästa 😂

Snart är också den här terminen slut och jag har gått hela 2 år på min utbildning till ingenjör - det har gått så fort!
Men en paus känns välbehövligt och jag ser fram emot ett kreativ sommarlov! (Sommarlov kan ju vara det finaste ordet i svenska språket ....)

Nu ska jag återgå till datorn och kaffe-koppen! 👋


Likes

Comments

Beskrivningar, Smycken
DIY-armband i läder med en fin knop som du fixar lätt själv!

Gör ett snyggt knop-armband ✨ Det är kul att göra sina egna smycken! Jag tycker mycket om läderarmband och detta stilrena smycke har blivit min nya favorit! Det har en lyxig känsla och ser proffsigt ut ✨ Knopen ser kanske svår ut men det är bara en illusion! Följ bara min smidiga beskrivning för hur du knyter knopen själv. (Det är faktiskt ganska beroendeframkallande att knyta knopar när du väl har börjat.) 

Detta armband går dessutom att variera genom att använda olika tjocklek på läderband, fler antal band eller helt andra material att knyta med!


Du behöver: 


♦ Läderband, jag använde 1 mm tjockt

♦ Läderfästen 4 till 8st (beroende på storlek)

♦ Kabinhake

♦ 5 ringar

♦ Kedja

♦ Smyckestänger

♦ Sax

♦ Måttband


Gör så här: 

1. Klipp till 4 bitar av läderbandet. ca 20 cm långa (eller lite mer om du vill vara på den säkra sidan)

2. Gör en knop enligt anvisningarna nedan:
(Dom röda pilarna är till för att tydligt visa att du ska gå under en annan tråd)

Hur du knyter en knop. Snyggt til ett armband eller smycke!

3. Försök att få knopen på mitten. Dra åt så att knopen sitter på plats och inte flyttar på sig sen.

4. Fäst läderbanden i läderfästena - på varje läderband (då behöver du 8 st fästen totalt) eller om du har lite större läderfästen så kan du få in 2 band i varje fäste (då behöver du 4st - det är så jag har gjort).

5. Koppla ihop läderfästerna på ena sidan med en metall-ring, upprepa på andra sidan.

6. Fäst dessa ringar med ytterligare en ring där du även kopplar in kaninhaken respektive kedjan - och du är klar!


Sådär! Svårare än så är det faktiskt inte att göra sig ett riktigt snyggt smycke! Använd själv eller varför inte ge bort till någon du tycker om?


DIY-armband. Snyggt knoparmband. Gör ditt eget smycke.
Pysselnivå: Mellan 🌵 🌵 🌵 ♦  ♦  

Likes

Comments

Pysseltips
Brads som ögon 


Ett tips till alla pysslare !! När man gör små figurer som exempelvis virkade Amigurumi så funkar jungfruben JÄTTE bra som ögon !! 😄 Jungfruben eller även kallat brads i Hobbybutiker används vanligvis för scrapbooking.

Med dessa slipper man sy och man kan prova sig fram och flytta runt hur mycket man vill innan man bestämmer sig.

Smidigt värre ! 👌


Likes

Comments

Beskrivningar, Smycken

​Detta är en annons för Make & Create och innehåller annonslänkar. 

Fixa till dom skojigaste smyckena med hjälp av ullpärlor! Detta blir minst sagt ett färgklick till din outfit! Ett riktigt glad-smycke 😃

Detta är ett pyssel i samarbete med Make & Create . För att se vilka saker jag har använt behöver du bara klicka på länkarna i "Du behöver"-listan !

Jag har använt ullpärlor i den höst-färgade mixen - jag bara älskar dessa fina färger! Men det finns flera olika färdiga färgkombinationer att välja från! T.ex. blå-mix, grön-mix, rosa-mix, naturfärgad! På så sätt kan du hitta den kombon som passar bäst till dig!


Du behöver:

Ullpärlor - 1 paket för ett halsband

Tunt vaxat bomullsnöje 0,6 mm

♦ Sax

♦ Nål, med spets.

♦ Trädgårdshandske

Örhängeskrokar

♦ Smyckes tänger

Tips från coachen

💡Knepet är handskarna !! Det är trögt att trycka igenom nål och tråd genom pärlan eftersom tråden är ganska tjock. (Det går utan men är lite besvärligt). Men med lite extra friktion från handskarna går det BUS-enkelt! Såklart behöver du inte just trädgårdshankar för att få mer friktion - men om du har liknande handskar så var detta mycket smidigt!

💡Något annat viktigt är att ha en stor nål - ja faktiskt! När jag försökte pressa en mindre nål efter en mindre nål genom den stackars ullkulan - tyckte jag att det var helt ologiskt att lösningen var en större nål! Men jo! Tror att den större nålen "bereder vägen" för tråden att åka igenom! Ha spets på nålen.


Gör så här:
Halsband:

1. Lägg ut pärlorna på bordet i en ordning så att du tycker att färgerna är fina.

2. När du är nöjd med ordningen trär du upp alla pärlor på tråden. (Tips är att använda handsken)

3. Placera ut pärlorna på jämt avstånd på tråden. Lämna ett tomt utrymme - utan pärlor, vid nacken.

4. Mät ut hur långt halsband du vill ha.

När du vet hur långt halsbandet ska vara, hur långt mellanrum du vill ha på pärlorna och hur mycket utrymme som ska vara tomt för halsen. Får du avgöra om du ska ta av pärlor eller använda hela paketet!

5. Klipp av tråden och gör en knut. Placera knuten i mitten av det pärl-fria området så att den göms uppe vid nacken. Ditt halsband är klart!


Jag valde att inte sätta en knut mellan pärlorna eftersom jag tyckte knuten "bröt av" lite. Därför kan ullpärlorna åka runt lite (men är lika lätta att flytta tillbaka igen). Om man inte tycket om det kan man sätta små knutar mellan pärlorna. Tänkt på att knutarna hamnar med lika långt avstås överallt, mät med något. Gör detta mellan steg 4 och steg 5.

Örhängen: 

1. Välj ut 4 färger. Jag valde dessa pärlor från ett nytt paket med ullkulor. Dels för att nästan hela paketet gick åt till halsbandet men också för att jag ville ha dom "bästa"/mest representativa färgerna till örhängena.

2. Gör en vanlig knut på tråden (detta blir bottnen). Trä 2 pärlor på tråden.

3. Gör en ögla i andra ändan. Så nära pärlorna som möjligt.

4. Fäst en örhängeskrok i ögalan mha smyckestänger. KLART!


Pysselnivå: Lätt ​🌵 🌵 ♦​  ♦  ​♦​

Likes

Comments

Vinn ett pysselpaket 

Just nu håller jag tillsammans med Make & Create och de andra inspiratörerna i en tävling!! Man kan vinna ett valfritt pysselpaket till ett värde av minst 1500kr ! 😃 Se på bilderna vad som finns i de olika paketen 😄

Detta är en tävling via instagram så du behöver ett instagramkonto. I detta inlägget berättar jag precis hur du ska göra och vad du kan vinna! Undrar du något så är det bara att fråga mig!

Detta är en annons för Make & Create och innehåller annonslänkar. 

Detta kan du vinna:
Paket 1: Inspiratörernas favoriter
Paket 2: Barnpyssel
Paket 3: Prova på pyssel
​Gör så här för att tävla!!​

1️Följ alla 8 inspiratörer och Make & Create på instagram. Här finns länkar till oss alla. Gå in via länken i namnet och tryck på "Följ".

Jaqulines Plats , Hungryheart , Craft and Creativity , Fixa själv , Pysselkompisarna, Pysselbolaget, Lina by the bay , FrökenTurkos och Make and Create .

2️Välj ut ditt favoritpyssel som någon av inspiratörerna gjort. T.ex. en av mina pyssel-bilder! 😄
Man får ta en bild från inspiratörens blogg, instagram eller Facebook!

3️Dela bilden du valt på ditt konto! Skriv:

  • Att du är med och tävlar tillsammans med Make & Create
  • Tagga inspiratören som gjort pysslet
  • Tagga bilden med #inspiratörtävling (så att vi hittar ditt bidrag)
  • Motivera varför detta är ditt favoritpyssel & varför du vill vinna
  • Skriva vilket pysselpaket du vill vinna


Det är utifrån motiveringen vi utser en vinnare. Alla inspiratörer sitter i juryn tillsammans med Make & create ! Så lägg lite extra energi på motiveringen 🌟


Regler: 

Tävlingen pågår tom 7 maj. Du måste ha en öppen profil på Instagram mellan den 7-9 maj för att vi ska kunna utse en vinnare.

Du kan vara med och tävla så många gånger du vill !! 😃👏 Det är bara att dela flera bilder!

(Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren)


Lycka till !!

Likes

Comments

Jag är så himla glad och stolt över att säga att jag är en av pysselbutiken Make & Creates inspiratörer ! 😃🎉 Det betyder att jag är en del av denna spännande grupp! Alla inspiratörer driver pysselkonton men är väldigt olika. En härlig blandning helt enkelt 😄 Inne på Make & Creates hemsida kan du läsa en intervju med alla inspiratörerna.

Här finns en direktlänk till intervjun med mig 👈 Där kan ni bl.a. läsa om varför jag tycker det är viktigt att få vara kreativ! 


De andra inspiratörerna :

I ordning uppifrån och ner har vi: (Klicka på länkarna i respektive namn för att komma till inspiratörernas bloggar och sidor)

Hungryheart

Ruth har ett otroligt fint och jordnära konto. Hon lyckas alltid att inspirera mig! En stor favorit 🌟

Fixa själv

Vivi är en uppfinningsrik pysslare som gör mycket filmer. Snabba, smarta och smidiga pyssel är hennes melodi! Dessutom finns mängder av härliga recept som får munnen att vattnas! 🍰

Sedan har vi en bild på mig !! Och efter det kommer

Pysselkompisarna

"Två döttrar, en mamma och massor av pyssel..." Linda, Edit och Ingrid pysslar tillsammans och bjuder på en härlig blandning på pyssel. Dessutom tar dom alltid ursnygga bilder ! 👌

Pysselbolaget

Detta kontot drivs av Karin och dottern Freja. Pysselbolaget.se gör enkla pyssel för både barn och föräldrar och är en av Sveriges största pysselbloggar. 🎉

Fröken Turkos

Detta är ett riktigt inspirerande konto! Leonors motto är – "Mer färg åt folket, för färg gör oss glada!". Färgrikt, snyggt och super proffsigt! 🌈

Craft and Creativity

Helena driver Sveriges största pysselblogg med över 200 000 följare! Hon gör egna pyssel-beskrivningar som är lätta att följa. ✨

Lina by the bay

Hos Lina står naturen i fokus. Här får man se återbruk och pyssel gjorda av material direket från skog och mark. 🌻


In och inspireras av denna härliga blandning av konton! Här finns det något för alla kan jag lova!


Hur funkar det?

Tanken är att vi alla ska inspireras av varandra! Jag har inga krav på mig utan tipsar och berättar bara om produkter som jag själv tycker är bra !! Ni känner igen mina pyssel som jag har gjort i samarbete med Make & Create genom att jag berättar om det i texten. I övrigt när jag berättar vart ifrån material kommer gör jag det bara för att jag tycker att det är kul att tipsa om bra produkter!

Likes

Comments

Loppisfynd, Smycken


Efter att ha sett så fina ringar gjorda av silver-bestick på Pinterest har jag varit sugen på att prova själv! Detta blev resultatet av mitt första försök! Långt ifrån perfekta men jag är riktigt nöjd över att det faktiskt blev ett par ringar! Och jag har redan använt dom mycket 🌟Jag köpte ett halvt dussin silverskedar på secondhand för en femtiolapp. De var av modellen Haga och i nysilver. Nysilver är hårt och har en sorts beläggning och är därför inte optimala för att göra smycken av. De går inte att värma för då skadas den yttersta legeringen. Gammalt silver är att rekommendera! Jag ska börja hålla ögonen öppna på loppis framöver 😊

Men trots materialet gick det ändå! Det krävdes nog bara lite mer våld och mindre förfinade metoder (haha) ! Jag bankade helt enkelt på skedarna med hammare mot ett städ. Detta varierade jag med att böja i ett skruvstäd. För att skydda silvret la jag en bit läder emellan.

Andra verktyg som jag använde var bågfil, metallfil och tänger.Jag försökte leka silversmed även ute i vår stuga. Då stod jag här i den gamla verkstaden och pillade. Här brukade min mammas morfar stå och fixa han med en gång i tiden ... ✨

Pysslet gav mig mersmak och jag hoppas förfina mina tekniker (😂) och göra fler smycken av silverbestick! Tycker ringarna blev mycket personliga och det är kul att dom är gjorda av fin kvalitet så man slipper gröna fingrar. Lite övning, bättre material och tillgång till verkstad kanske resulterar i fler varianter snart 🌟

Här ser ni ännu en bild på de färdiga ringarna 👇✨


Likes

Comments