Kikar hastigt in med lite bilder så länge. Ska försöka uppdatera lite under denna vecka få jag har höstlov från skolan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kastar bara som hastigast in nyaste bilderna jag fick på valparna riktigt nyss 😊 dom blir bara sötare och sötare 😊

Likes

Comments

Var ut till stugan en sväng på lördagen för att äta med Dennis mamma och syster samt övrig släkt. Eftersom dom skulle ha båten så åkte vi ut med skotern, till min lycka.

Aya var förståss med och det var inga problem alls. Hon satte ut nosen i vinddraget och man såg hur hon njöt. Var lite orolig medan vi var på Björkskär då åskan började mullrar in över land men den kom aldrig längre utan drog sig tillbaka mot Sverige. Aya reagerade inte ens så förhoppningsvis har hennes åskrädsla kanske lindrats lite efter sommaren med Nova ifjol. Nova bryr sig nämligen inte alls, så länge hon har ett ben att pyssla med så är det lugnt, eller så sover hon.

Likes

Comments

Så snabbt allt kan förändras. Helt otroligt! Trodde ju som jag skrev att vi skulle få Wilma i helgen, men så blev det inte. Nu kommer hon endast va hos oss ibland...

Sitter just nu på jobbet. Så tänkte bara kika in snabbt och skriva ner den tråkiga nyheten..

Likes

Comments

Hade planer redan i det fredags att åka ut till stugan men de blåste ganska ordentligt så vi lämnade det. For och umgicks med Sarah och Johan istället.

På lördags morgon åkte jag och Sarah in till Mariehamn för att shoppa lite vilket jag absolut inte hade råd med men fina kläder hittade jag. Dennis var och hämtade lite virke till att bygga skydd åt sitt ekvirke. Då jag kom hem körde jag vecka 7 pass 3 av superkroppen. Vi hann även med att simma eller det blev mer att hoppa i vågorna eftersom det fortfarande blåste.

God middag blev de sen i form av grillkött av bästa sorten. En film på de och så trodde vi kvällen skulle sluta, men sen mojna vinden så då blev de stugan istället.

Åkte ut dit. Satt på terrassen och pratade för att sen ta ett nattdopp. En film på de så somnade vi. Aya var också med och hon va i himmelriket att få sitta där och titta på alla fåglar i viken. En toppen helg helt enkelt!

Likes

Comments

Denna helg kommer Wilma hem efter en månad hos sin matte (Dennis har delad vårdnad med sitt ex) och då kommer det att vara konstigt att inte ha Nova hemma precis som vanligt. Wilma åkte några dagar före Nova nämligen.

Det konstiga är att iallafall jag har vant mig att Wilma är borta månad månad medan det är så ovant att inte ha lilltjejen här, hon ska alltid va här ju!

Men det närmar sig. Nu är valparna födda och inatt blir dom en vecka. Nån gång nästa vecka öppnar dom ögonen och påbörjar sitt äventyr i stora vida världen. Så nedräkningen har börjat. Snart plutt e du hemma igen och då släpper jag dig inte igen på länge ❤ Tur att det är långt tills hösten 2017 då de är dags för nästa valpkull, men efter det är du bara VÅR ❤😊

Likes

Comments

Hej igen!
Nu tänkte jag försöka uppta skrivandet igen efter över ett års paus. Mycket har hänt. vi har hunnit vara på flera utställningar och Aya kan numer titulera sig som finsk champion. Återkommer till det om en stund.

Efter att vi var på rasspecialen ifjol i Kuopio så trodde jag inte att jag skulle ställa Aya mer, speciellt inte efter kritiken, trodde kanske lite att tanten tappat det hela. Men jag fick ett infall då senare att anmäla henne till den nationella utställningen i Eckerö. Nova var ju också självklart anmäld. Det hela slutade med att jag, Kirsi och mamma var alla inne i ringen samtidigt. Kirsi med Netta, jag och Nova. Mamma tog Aya för jag trodde helt seriöst att jag hade bättre chanser med Nova med tanke på hur Aya betedde sig under grundomgången, skällde konstant. Samma under bästa tik rundan förståss. Men Netta blev bb1 (bestbitch) och internationell champion. Aya bb2 och sista certet. Nova reservcert och bb3. Tre väldigt förvånade Noblewhite anhängare stod i ringen kan jag lova. Aya blev officiellt pensionär då!

Nån vecka efter utställningen utökades flocken med en golden retriever tik vid namn Wilma då jag hittade Dennis som jag flyttade ihop med och hundarna fick äntligen en egen husse. ❤

I januari var jag med Nova till Åbo på winter dog show. Den gick helt okej fick mitt excellent så jag var nöjd. Dennis var med på sin första utställning.

I april/maj blev Nova parad med Bruno och i början på juni åkte hon iväg till BB (Kirsis) och 22.6.16 föddes 3 små hanar.

Likes

Comments

Stamtavla och utställningsresultat

Ögonlyst u.a

Pat.lux 0/0

Nova är född 11.6.2014. Mamman heter Esther (Baltik Lain Esther) och pappan är Colan (Noidens Right on time). Hon kommer till mig som fodertik. Nova är en sprallig liten tjej med allt för mycket energi för sitt eget bästa mellan varven, men det är väl så när man är ung hund. En söt, härlig liten tjej som älskar människor samtidigt som hon är lite rädd för nya personer men efter ett tag står hon alla mitt i ansiktet vill bli klappad. Leksaker förstör hon på löpande band men är fenomenal på att låta mina saker vara ifred. Vi har gått en valpkurs tillsammans, klickerträning. Arbetsvillig och vill gärna visa sig duktig. Ska bli spännande att se vart vår resa tar vägen. Den har ju just börjat…

Sommaren 2015 just efter att Nova flyttade till mig så började vi på valpkurs och våren 2016 hann vi träna lite agility innan lilltjejen började löpa och blev parad med Bruno. 22.6.2016 föddes tre små hanar som för tillfället är 1 vecka gamla. Agility karriären påbörjas igen till nästa vår och förhoppningsvis träder vi in i utställningsringen vinter/vår 2017 igen då hon återfått sin päls.

Likes

Comments

Stamtavla och utställningsreslutat

Pat.lux 0/0

HD B/A

ED 0/0

Aya är föddes 22.7.2004 i Brasilien. Importerades till Finland då hon va 3 månader gammal, tillsammans med sin syster Arisa. Aya kom då till Kirsi på kennel Noblewhite. Totalt 23 valpar finns efter henne uppdelat på fem valpkullar. Hon bodde även ca 1 år i Ryssland, där hon fick en valpkull och blev rysk champion. Flyttade tillbaka till Finland tillsammans med två valpar Esther och Emelie. Ester finns kvar i Björneborg och Emelie har flyttat till Sverige till Noidens kennel. I maj 2011 fick hon sin sista valpkull på fem valpar och efter att dessa hade flyttat till sina nya ägare kom Aya till mig.

22.7.2011 började vi vår resa tillsammans och efter det har vi hunnit med en del.

Aya är en trevlig gammal dam med ett härligt temperament. Lugn och snäll inne men trots sin ålder kan hon fortfarande hitta på bus. Hon hänger gärna med på långpromenader och löpturer tillsammans med mig. Åka cykelkorg är bland det bästa hon vet. Aya har en grundlydnad men det är ungefär där det tar stopp. Lyder bra i koppel så länge ingen annan hund är i närheten och man kan ha henne lös tills nått mer intressant än matte dyker upp för då struntar hon totalt i mig och springer iväg på jakt. Älskar att mysa med allt och alla.

Likes

Comments