Hej!
Nu är vi på väg hemåt efter en bra vecka i Tokyo.

Vi sitter nu på flygplatsen och planet lyfter om 45 minuter.

Här i Tokyo har vi mest gått runt och kollat in staden. Vi var uppe på 450 meter höjd i Tokyo Sky tree och gjort ett snabbt besök till Disney sea.

Det har varit en fantastisk upplevelse och vi är otroligt tacksamma för att vi fått göra denna resa.

Men hej då alla så ses vi snart hemma i Sverige.

//Joel och Daniel

Likes

Comments

Tjena!

Idag vakna vi runt 8.30, åt frulle vid 9 och lämna hotellet vid halv ett för ett nytt äventyr här i Tokyo. Idag åkte vi till Shibuya som är ett stort shopping område, det var verkligen fullt med människor överallt.

Imorgon ska vi upp i Sky Tree som är cirka 634 meter högt.

Titta gärna på vloggen från idag!

Ny dag ny vlogg!

//Daniel! :D


  • Tokyo

Likes

Comments

Tjena, Daniel här!

Nu är jag och Joel i Tokyo, och vi har precis kommit hem ifrån en dag fylld med upplevelser, vi har bland annat besökt olika sorters cafén och sätt massor av nya grejor.

Såklart är det en vlogg också till de hela. Denna vlogg börjar hos min värdfamlij, men sen är det om hur vi har de här i Tokyo. Enjoy! :D

Likes

Comments

Hallo!

Idag har vi varit på besök på ett highschool här i kurihara city, tsukidate.

Vi åkte tillsammans allihopa ifrån sandvik på morgonen till skolan där vi blev bemötta utav ett gäng elever, bland annat en tjej som varit i Sverige i höstas.

Vi har idag haft flera presentationer där vi presenterat oss själva, berättat lite om vår skola och lite om Sverige. Klasserna var lite annorlunda än vad jag tänkt mig, väldigt stökiga utav sig och skämtsamma.

Sedan har vi bakat riskakor? Eller vad de nu heter.. Vi har målat våra namn på japanska och vi har testat kendo vilket inte var min grej riktigt..(joel körde all in)

Är väldigt tacksam att dessa studenter tog emot oss idag, har varit en väldigt rolig dag, o väldigt kul att träffa nya människor!

Vänligen Veronica :))

Likes

Comments

Tjena!

I söndags byte jag familj, och den nya familjen är betydligt mindre och kan knappt engelska. Så det finns inte så mycket att göra när man kommer hem på dagarna. Annars så flyter de på bra, har börjat på min ''Overseas training assignment'' lite på jobbet med att intervjua olika personer, och de är också lite klurigt då ingen kan engelska så bra.

Innan jag bytte familj så åkte jag med min dåvarande familj på en show, där några familjemedlemmar var med och uppträde i en Japansk traditionell dans, vilket jag fann väldigt intressant och roligt.

Iallafall har gjort en till vlogg, i den visas bland annat den traditionella dansen och lite vad vi gör efter jobbet på dagarna då det inte alltid finns så mycket att göra hemma med familjerna. Klicka gärna in och titta! :)

Mvh

Daniel :D

Likes

Comments

Så nu har man kommit tillrätta i sin nya värdfamilj. Känns lite konstigt att det redan har gått två veckor.

Men allt hör rullar på bra. Man känner sig tillrätta på jobbet och man har kommit it i rutinerna. På jobbet så får jag köra en slipmaskin som slipar Capto produkter.

Men min sista helg med min första värdfamilj var väldigt mysig. På lördagen så gjorde vi inte så mycket på förmiddagen utan arbetade lite hemma. Sen på eftermiddagen så åkte vi och kollade på någon presentation och föreläsning.

På kvällen sen så fick jag visa min fantastiska sångröst för familjen då vi åkte iväg och körde karaoke. Att få prova på japansk karaoke var en väldigt rolig upplevelse och det var mysigt att hela familjen var med.

På söndagen sen så gjorde vi japanska riskakor på förmiddagen. Japanska riskakor är typ ihopkrossat ris som man äter med olika tillbehör. Efter det så var det bara att packa och säga hej då till värdfamiljen då det var dags att byta.

Även om det kändes lite tungt att splittras från familjen så tror jag även att jag kommer att ha det bra här i min andra värdfamilj också.

Tack och hej // Joel

Likes

Comments

Godmorgon ifrån Japan!

Ännu en helg har gått, vilket betyder att jag har bara en helg kvar här tills jag åker hem!

Igår (söndag) var vi ute på roligheter. Familjen tog med mig upp mot bergen till någon liten byhåla där jag fick se lite saker. Vi målade även nån docka (som jag ej vet vad den heter) som har en stor betydelse här. Tålamodet till att måla den ordentligt fanns ej...
Efter det åkte vi och åt lunch och badade i varma källor. Vilket var en annan upplevelse, för här i Japan badar man naken ":)".

Jag blev otroligt trött efter badet, men dagen var ännu ej slut, för sedan åkte vi och hälsade på deras mormor och morfar och andra småsaker.

Vi åt middag ute på något riktigt skumt ställe, men det var ätbart, haha!

Hoppas ni har det bra i Sverige, för nu börjar jag längta hem! / veronica

Likes

Comments

Tjena!

Som rubriken lyder flyger veckorna förbi här. Idag var sista kvällen med min första japanska familj. Det känns som att de var igår. Imorgon ska vi på någon dans föreställning som familjerna håller, och efter det kommer jag byta familj.

Klockan är 3, jag har suttit uppe och redigerat denna video. VI åkte på sevärdheter med vår VD från skolan, Anu lindahl, vilket var roligt. Vi besökte bland annat ett museum och ett tempel. Klicka gärna in och kolla på videon för att ta reda på mer och se vad vi gjorde. Ha det fint!! // Daniel :)

Likes

Comments