Header

Hey! Grattis girly! Idag är det din dag. Hade riktigt kul med snapchat som ni ser. Idag är det iallafall den internationella kvinnodagen (bästa dagen på året efter julafton). Detta är en helgdag som instiftades 1910 för att uppmärksamma kvinnors ojämställdhet i samhället, alltså en feminists favorit dag! Dagen till ära tänkte jag faktiskt prata om just feminism (precis som förra året) och hur jag tror att den är så, om jag får säga, missförstod. Det är många som är tillexempel emot feminism vilket jag faktiskt tror beror på att man är outbildad/okunnig om ämnet. Kollar man upp definitionen av feminism får man fram;

Feminism; teorin om den politiska, ekonomiska och sociala jämställdheten mellan könen.

Alltså har feminism inget med att man tycker att män ska vara mindre värda och ha andra rättigheter. Det ingår inte i definitionen av feminism. Självklart finns det säkert folk som tycker det, precis som det finns folk som tycker kvinnor, mörkhyade, judar, muslimer mm, ska behandlas annorlunda än resten av befolkningen.

Tycker du att en man ska få mer lön än en kvinna även fast dem utövar precis samma arbete? Tycker du det är rätt att man använder ordet tjej som en kränkning? Hur många gånger har du hört någon säga "Du kastar som en tjej", "Spelar som en tjej", "Skriker som en tjej", "Slår som en tjej"? Hur många gånger har du hört en kille som ligger med massor av tjejer och betraktas som cool och häftig medan en tjej som har sex betraktas som slampa? Till och med i filmer är detta otroligt vanligt! Har du tänkt på att allt som tjejer gör/gillar görs ofta till åtlöje? Några exempel är tex Uggs, Starbucks, Orrebyxor (kanske inte jätte relevant längre), One Direction, Justin Bieber. Nu har vissa sociala medier som tumblr fått skulden för att "feminismen har spridit sig". Vadå skuld? Är det något dåligt att man vill dela med sig om vad man tycker? Att man vill att alla ska känna sig trygga oavsett kön? Och feminismen har alltid funnits bara att man nu märker av den mer, en av anledningarna till det är sociala medier men jag ser fortfarande inte hur det är något negativt.

Visste ni att en våldtäkt är det ända brottet som man kan ge skulden till offret i en rättegång? Har ni någonsin hört om någon som blivit tex rånad och sedan fått skulden för att man "inte skulle haft på sig något om man ej ville ha det stulet" eller "han/hon bad om det" eller kanske "han/hon sa inte ifrån tillräckligt tydligt". Vart hittar man logiken i att skylla ett tydligt våldsbrott på offret? Och detta tar jag upp på grund av att 98% av sexbrott är mot kvinnor.

Tjejjoren.se skriver att "Män begår nästan alla brott. I till exempel 94 procent av alla rån, 81 procent av alla bedrägerier, 88 procent av alla knarkbrott och 93 procent av alla mord är den misstänkte man"

"85 procent av alla som anmäls för våld mot kvinnor är män. 85 procent av alla som misstänks för vålsbrott är män. I genomsnitt 16 kvinnor misshandlas till döds i Sverige varje år. I nio av tio misshandelsfall är den misstänkte en man över 18 år. Dubbelt så många kvinnor som män har utsatts för stalkning. Alltså upprepade trakasserier, hot och förföljelse. Var tredje vecka dödas en kvinna av sin partner I Sverige. Våld mot kvinnor kostar samhället mellan 2,7 och 3,3 miljarder kronor varje år. 38 miljoner av dem var sjukhuskostnader. Det mesta av misshandeln mot kvinnor sker inomhus och gärningsmannen någon de känner."

"Var tredje tjej som besöker en ungdomsmottagning har utsatts för upprepade kränkningar och hot. 14 procent har under det senaste året varit utsatta för någon typ av sexuellt övergrepp. Tjejerna utsätts också för mycket mer psykiskt och sexuellt våld än de jämnåriga killarna"

(Läs gärna mer av texten här.)

Jag har absolut inget emot män i allmänhet. Bara dem som utsätter någon för detta. Precis som jag inte har något alls emot kvinnor förutom dem som utsätter någon annan för något liknande.

Det jag vill få ut av denna text är främst vad feminism är. En feminist är inte en manshatare! En feminist är en kvinna eller man som vill att alla ska vara lika värda och behandlas på samma sätt. Att vara feminist är något bra! Alla borde väll vilja ha rätt till samma grejer? Precis som gaypride osv är feminism något som ska få folk att känna sig trygga i att va den man är.

Att vara tjej är grymt! Jag älskar det! Att vara feminist är grymt! Jag älskar det!

Du är du och du är asbra, glöm inte det!

All the love, as always, Linn xx.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Hallå där! Som jag skrev i mitt förra inlägg var jag i stan i Lördags så jag tänkte göra ett sånt där basic inlägg för att visa vad jag köpte. Jag är super nöjd för ögonbrynspennan som jag köpte, passar jätte bra till min hudton och hårfärg tycker jag. Den är ljust brun men har typ lite gula/blonda toner som gör att den ser lite ljusare ut. Super lätt att applicera på ögonbrynen och är också väldigt lätt att forma om sitt ögonbryn ifall man vill det. Jag är super nöjd! 

All the love, Linn x.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Igår var dagen fullproppad med aktivitet vilket är anledningen till varför jag inte bloggade. Dagen startade med att jag och familjen åkte in till stan för att shoppa, vi åt sedan lunch och efter att vi åkt hem var det dags att åka iväg till en kompis för att kolla mello. 

Tänkte idag dela med mig av en av mina favorit parfymer. Jag är verkligen en sån som samlar på parfymer. Har runt 10 stycken som jag använder just nu men denna är helt klart med på topp 3 listan. Den har en väldigt söt men ändå dam-ig doft skulle jag säga. En blandning mellan vuxet och ungdomligt. Den luktar ganska likt resten av Juicy Couture parfymerna men har ändå något nytt och speciellt till sig. Enligt mig luktar dock alla Juicy Couture parfymerna väldigt lika. Du kan hitta parfymen bland annat här, här och här

All the love, Linn xx. 

Likes

Comments

Heeej! Det känns så konstigt att blogga nu igen. Konstigt men roligt! Igår var det exakt ett år sedan jag skapade den här bloggen och nu när det nya året har börjat har jag bara känt för att börja blogga igen. Känns lite sådär att jag förra året inte klara av att blogga alls länge men jag ska se hur det går denna gången. Det har sedan jag sluta blogga såklart hänt massor nytt men det kommer jag inte gå in på nu utan nu tar vi nytt år, nytt försök på att blogga och nya saker att prata om!


Idag har jag vart i skolan som vanligt, går sista året på högstadiet som ni kanske vet. Ska bli jätte skönt att få sluta 9:an och börja på en ny skola osv men kommer definitivt sakna vissa i min klass (inte hela). Vi är faktiskt den stökigaste klassen på skolan skulle jag nog säga, haha. Vi har typ andra regler än dem andra klasserna som tillexempel andra mobil regler och att läraren låser dörren efter vi har börjat på morgonen och massor sådant konstigt. Men det finns också riktigt schyssta personer i klassen som jag verkligen kommer sakna när vi är tvungna att skiljas åt. Vi har börjat prata om vart vi ska åka på klassresa och ett av alternativen är att åka på kryssning. Är det någon som vart på klassresa på en Finlandsbåt ens? Men som sagt är våran klass lite udda så även fast vi blir den första klassen som åker båt i 9:an så gör det inget, haha. 

All the love, Linn xx. 

Likes

Comments

Vi alla måste ju någon gång i livet känt på ett speciellt sätt, men inte vågat berätta det för någon i rädsla över att personen ska tycka man är jobbig eller bli irriterad/arg av andra anledningar. Jag vet iallafall att jag känner så relativt ofta, senaste gången igår. Problemet är irrelevant så det räcker med att jag säger såhär: Min pappa och jag var inte alls överens över något och därför att jag var rädd för hur han skulle reagera frågade jag min mamma att istället skriva till honom hur jag kände. Efter att ha läst en mycket inspirerande text kom jag fram till att jag ska försöka sluta stänga in mig själv och mina känslor. Egentligen är jag inte alls konflikträdd, skulle jag säga, och jag vågar faktiskt stå upp för mig själv i dem flesta fall. Men i vissa situationer vill jag helst bara gömma mig, sjunka ner i marken eller låsa in mig i mitt rum, och aldrig visa mig igen. Ni vet dem där stunderna då man vet att man blir felbehandlad men ändå vågar man inte stå upp för sig själv. Våga! Det kommer kanske kännas läskigt i stunden, men jag lovar att du kommer känna dig så mycket bättre och starkare när det är sagt. Om du inte står upp för hur du känner och för vad du tycker kommer folk tyvärr utnyttja det. Även om det är oavsiktligt eller inte känns det precis lika dåligt. Jag tycker att du alltid ska stå upp för dig själv för enligt mig skulle folk repetera dig mer när du talar ut. Därför ska jag, nästa gång jag känner mig orättvist behandlad, försöka stå upp för mig själv, för i slutändan kommer det inte finnas någon annan som kan göra det åt mig.¨


All the love, Linn x. 

Likes

Comments

​lägger ut mycket outfits och we♥️it bilder just nu men jag har inget annat att blogga om så...

Älskar iallafall rött nu till hösten så här är 4 stycken röda outfits :)))

All the love, Linn xx.

Likes

Comments

​idag är det onsdag, jag är sjuk. gick hem ifrån skolan precis innan lunch för jag mådde illa osv men nu mår jag bättre vilket förhoppningsvis betyder att jag kommer kunna gå till skolan imorgon. Jag har spenderat min dag med att kolla PLL och pluggat, ena roligt, andra inte så värst kul men de var välbehövt. Nu är jag iallafall klar för denna gången så får vi väll se när nästa grej vill titta fram och förstöra mitt liv. Nu ska jag faktiskt snart gå och lägga mig, är oerhört trött vilket är konstigt för mig då jag nästan aldrig är trött på kvällen nu mera. Idag har jag ätit godaste maten till både lunch & middag. Lunchen bestod av sallad som min morfar lämna av efter han skjutsat hem mig från skolan och till middag blev det kebabtallrik. Ska försöka blogga om något lite mer intressant imorgon. 

All the love, Linn xxx.

Likes

Comments