View tracker

Recept

Rutinerna är igång och det känns så konstigt att två veckor redan gått sedan semestern och jag så
snabbt känner mig så inne i rutiner igen.
Jag känner ganska tydligt att jag skruvat upp tempot igen och att jag behöver dra tillbaka mig själv i vissa delar för att orka och hinna med.
Jag försöker bli bättre på att prioritera och får ofta fråga mig själv - "för vems skull gör jag det här?"

Jag hade aldrig klarat mig utan min kalender. Fram till mitten på oktober är varje vardag och helgdag inplanerad med olika saker.

För mig är det viktigt att ha saker inplanerade då jag annars lätt blir en rastlös själ. För mitt välmående är min familj och mina vänner otroligt viktiga. Men eftersom jag tycker de är så ofantligt roligt med alla delar jag tagit mig an så är det emellanåt svårt att urskilja vad som är viktigast där och då!

ALLT jag gör trivs ja så bra med. Jag har massa roliga saker på agendan inplanerade. Men just den där delen med att känna sig otillräcklig är just nu ganska stor. Var finns tiden ?
Det stressar mig också att jag inte har en en enda ledig dag på en 2 månaders period. Den dagen lyser med sin frånvaro och det stressar mig!
Även om ja gillar högt tempo behöver även jag en eftermiddag med andrum i veckan för att ladda på batterierna ! Sedan tror jag att det blir som ett ekorrehjul, man vill så gärna få in tid i all planering att man planerar in saker, tillslut finns inte mer dagar att fylla så helt plötligt är man 3 månader fram i planeringen bara för att få en date med J eller åka hem och mysa med familjen på kusten!

Så vad ska man då välja av alla utmaningar och roligheter man planerat in ? Just nu så vet jag ärligt inte. Jag tänker att känner lite på allt. Ser vart tiden tar mig hän och vad som ger mig energi! Allt är ju så förbaskat kul, och vissa saker ser jag en ljus framtid i och tycker de är värt allt slit.

Men oavsett så kommer alltid min lilla familj att komma först. Dem väljer jag alla dagar i veckan . Men samtidigt så ska den tiden klaffa. På grund av en smärre miss i planeringen så hade jag "kontrollfreaket" löst planeringen inför hösten galant trodde jag. Men så lätt var det inte, alla tåg, cuper, event etc som fint planerats in med väl eftertanke har nu hamnat på fel helger då vi trodde vi skulle ha barnen ojämna helger men fick nu reda på att de är varannan helg !
En period som alltså kommer krocka med ALLT! Det stressar mig än mer, hur ska jag få ihop min dos med J?

Så vad är det då egentligen jag ska göra i höst som tar sån tid?
Jo jag har som de flesta andra mitt jobb på 100 %. Eftersom jag är ansvarig för anläggningen har jag "jour" 24/7 och får vara beredd på samtal och sjukdomar.

I mitt privatliv satsar jag hårt på min träning och mitt välmående (fysiskt) men går även på ett kostprogram. Detta är såklart självvalt och det är en del av min livsstil. Men bara för det så krävs de ändå daglig planering. Jag har mitt träningsschema som jag följer.
Jag instruerar mina klasser på Nordic Wellness varje vecka och sitter med i utvecklingsteamet på Nordic Wellness där försöker att få in några träffar i månaden för att utveckla andra instruktörer.

Jag är fystränare för Pixbo innebandy killar och har i dagsläget ansvaret 2-3 gånger i veckan och från september kommer det även att läggas till matcher 1-2 gånger i veckan.
Jag är ambassadör för Njie och jobbar aktivt med deras produkter på sociala medier samt demar någon gång i månaden. Likaså för skins och Wellness nutrition.
Jag kommer också att jobba närmre med MMsports som är mitt team. Där kommer jag att jobba med Bodyfitness tjejerna i teamet och planera in teamträffar osv.

Mitt samvete att inte kunna vara med på allt annat runt kring mitt liv som man bjuds med på äter upp mig ibland, samvetet att andra tycker jag är tråkig, att jag aldrig är med och sviker.
Jag jobbar aktivt med detta, jag har bara ett liv, ingen är viktigare än mig själv! Men de är svårt att förstå det då jag mår bra när andra mår bra!

Mycket jobb med det mentala i höst helt enkelt! Jag kommer lägga stort fokus på att se till att hålla bra kommunikation i alla led. Men det är viktigt att också veta och påminna sig själv om att det är inget som är hugget i sten, jag måste inte vara med på allt och har jag tagit mig vatten över huvudet så är det okej att backa ett steg..

Vi får se vart hösten tar mig helt enkelt!
Hoppa på många skratt, utmaningar och framförallt mycket tid med familj och vänner! <3

Likes

Comments

Recept

En vecka kvar tills de blir nya rutiner och vardag igen ! Jag värdesätter min semester högt men är varje år lika motiverad och redo för fullspäckat schema igen!
Jag hade gärna Tagit en vecka utomlands till men nu ska jag njuta sista veckan hemma i Sverige oavsett väder. Ladda upp kylskåpet, bygga upp motivationen, öva in mina klasser som jag ska komma igång med under hösten igen, hålla fysträning med Pixbo igen och ha sikte mot jul och nyår då hela familjen åker till Thailand I tre veckor.
Thailand är alltså mitt delmål i satsningen med de nya upplägget!

Jag kommer dela med mig om min vardag, hur veckorna känns och funderingar i vanlig ordning kring livet!
Jag jobbar kvar i Partille under hösten som platschef och kommer lägga mycket tid på Njie som en bisyssla då företaget verkligen har en intressant utveckling och jag får äran att vara en del av deras team.
Hur vore livet utan utmaningar, fart och fläkt? Fruktansvärt tråkigt om Du frågar mig. Det räcker med mina semesterveckor för att ladda upp och lägga tid på det jag älskar!

Så håll er uppdaterade, hösten kommer garanterat att bli fartfylld! Nu ska jag fortsätta att kurera mig frisk, kroppen är tung och orkeslös men ändå springer en rastlöshet i mig, kanske är min dolda ADD?
Blir några fler dagar med lugn och vila från träning så jag kan dra igång på riktigt om en vecka. Viktigt att lyssna på kroppen, den är smart och säger ifrån när den behöver slå off ett tag. Jag accepterar läget, äter gott och ser till att äta (lite mer än ordentligt) så jag får energi igen!

Kram på er!

Likes

Comments

Recept

Att sätta nya mål för sig själv är inte alltid det lättaste, det kan vara olika mål i livet såklart. Men oavsett så krävs motivation och drivkraft!
För mig blir det att om 1,5 vecka träda i kraft med träning och kostprogram för att nå mina mål.
18 veckor och ett upplägg som jag vet att jag klarar av och kan leva utefter utan att de blir för ansträngt och påverkar min vardag.
För mig handlar det om att hitta en livsstil och inte leva på en diet. Skapa något som går att leva efter utan att det vänder upp och ner på min vardag..

Mitt mål är att hitta tillbaka till en bra form, låta magen må bra, prestera bra i min träning och absolut inte förbjuda mig själv. Självklart inom kontrollerade former. Jag kommer göra detta tillsammans med min syster och jag ser det hela som en morot och drivkraft att ha henne bredvid mig, som stöttar mig men även är mitt bollplank.
Vi kommer jobba med fria dagar, välplanerade gymbesök, matlådor men lämna rum till festligheter och andra trevligheter under höstens veckor!

Vi är redo att nå en grym form, kanske inte min livs form för den hade jag i april. Men en form där jag känner mig stark, energifylld och motiverad!

Kroppen har fått vilat, återhämtat sig och ätit gott i några veckor nu. Själen ska självklart också må bra och ja letar efter en balas under dessa veckor och tror på en härlig höst med mycket inspiration och träningsglädje!


Följ med oss! Vi startar om 1,5 vecka <3

Från min tävlingssatsning till mer bekväma former! Följ med på vår resa!

Likes

Comments

Recept

Semester i all ära, men den har inte bara varit slapp och njutningsbar. Konstant möter jag på utmaningar i mitt liv, mitt tålamod testas konstant och frågan dyker ofta upp i mitt huvud - är det värt detta? Är det verkligen värt att lägga så mycket energi på vissa delar i mitt liv?

Svaret är kort och gott ja.... självklart är det många tuffa stunder med att få ihop tid med J, få ordning på hemmet, hinna med att träna, segla mot mitt personliga mål, mat, vänner och varannan vecka ha två barn som jag ger mitt allt till trots att jag inte har en minsta skyldighet till det. Men jag känner att jag behöver ta mitt ansvar, jag behöver vara med i deras vardag för att jag valt att leva med J.

Vissa dagar är lättare än andra, jag har skrivit om det tidigare i bloggen. Förra veckan har verkligen satt mitt tålamod på prov, förra veckan har än mer tydligare fått Mig att förstå hur åsidosatt jag känner mig när det gäller barnen. Vilket egentligen är helt galet eftersom de är lika mycket min vardag, mitt liv som alla andras i familjen.

Jag försöker för fullt att acceptera läget att jag aldrig kommer att ha sista ordet i delen gällande barnen. Jag kommer alltid känna mig lite utanför...
Jag har funderat en del på vad det är som gör det hela så tungt, och bitarna börjar falla på plats. Jag tror att jag känner mig ensam och frustrerad över att själv inte kunna förstå en del saker från ett föräldrar-perspektiv, jag ser på saker och ting från ett helt annat perspektiv. Jag kommer aldrig att ta en mamma-roll, barnen har sin mamma, men min förhoppning är att alltid få vara en trygg vuxen i barnens liv. Men samtidigt att vara den vuxna som ska vara en trygghet för barnen så offrar man mycket av sig själv.

Det är svårt att veta vad barn tänker ibland, visst är dem ärliga men jag ser även att många saker sitter djupt rotat hos dem som inte alltid får komma till ytan, det gör att vissa beteenden lyser igenom och dem söker trygghet genom märkliga ageranden, de vill ha uppmärksamhet och testar med det ena efter andra både verbalt men också fysiskt.
Struktur är A och o för barn, för att det ska fungera så krävs kommunikation mellan alla vuxna parter.
Tyvärr tror jag att man som föräldrar blir lätt egocentrerade när det kommer till sina barn. Ibland glömmer man bort att fråga sig vad som är barnens bästa. Och jag klandrar ingen för det, jag hade förmodligen agerat likadant. Men ibland är inte barnens bästa ens eget bästa!
Där hamnar jag i en knivig situation, självklart bryr jag mig om barnen men jag kan lätt se hur man som mamma och pappa går på sina känslor istället för att backa ett steg och fundera från barnens perspektiv.

Det första deras femåring sa i bilen när vi hämtat barnen efter en vecka hos deras mamma var: ni är så tråkiga! Den kommentaren satte sig hårt i mig,  jag kände mig helt stum, tråkiga..? är vi för hårda? 

Jag tror fortfarande på struktur och tydliga regler för att skapa en trygghet,  jag tror också på att i den mest perfekta värld skulle de som föräldrar trots skilsmässa underlättar för varandra om man satt ner och kommunicerade med varandra och ser till att man drar mot samma håll för att skapa kontinutet för barnen . Men det är bara mina tankar och hade jag vetat att jag kunde ta det med barnens mamma så hade jag gjort det för jag tror verkligen att det är en nyckel till enkelhet och tydlighet gentemot varann och barnen. Men min känsla blir att jag skulle trampa någon part på tårna, de är förvisso deras ensak, men ska jag bara vara ingen i dem sammanhangen ? För mig är det minst lika viktigt att veta om de är sjuka, ska på kalas eller vad det än kan vara. Jag behöver också planera.. 


Nu ska jag kurera mig då jag åkt på jordens förkylning! Senare kommer jag uppdatera hur träningen under semestern gått och mina planer för hösten med kost och träning ! <3

Likes

Comments

Semestern bjuder inte direkt till super härligt väder! Det positiva med det är att jag hinner lägga mer tid på kreativiteten i köket och har lyckats fixa till lite härliga recept!
Dagens frukost bestod av nygräddade bananscones, smeten blandar du ihop på två minuter och vips så har du en fantastisk frukost!

Jag åt sconesen med skinka, ost och paprika. Till det blev det en skål med propud, hallon och granola!
Lyx!

Njut av receptet nedan:

Bananscones
1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk hampaprotein
1 nypa salt
Sesamfrön eller pumpakärnor för garnering

Om du vill kan du smaksätta med vaniljpulver eller vaniljdroppar

Gör såhär:
Mosa bananen och blanda i mandelmjöl, ägg, hampaprotein och salt.
Klicka ut smeten till två bröd på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda bröden i 225 grader i mitten på ugnen i ca 15-20 min

Receptet avser två bananscones!

Likes

Comments

View tracker

Recept

Behöver jag ens nämna att jag älskar mat och har en förkärlek till att testa nya recept?!
Startade dagen med Proteinpannkakor, "äppelpaj" och goda tillbehör till frukost med stockholmsbesök. Energin från morgonens intag utnyttjades till max på bästa sätt genom ett effektivt cirkelträningspass i Crosscagen och avslutades med "on the minute".

Till middag så rev vi av en sjukt god måltid. Tänkte dela med mig av den godaste nyttiga pizzan jag någonsin ätit:


SÖTPOTATIS-PIZZA

3 Sötpotatisar
1 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
4 msk mandelmjöl
2 äggvitor
Valfria kryddor

TOMATSÅS
tomatpuré
Olivolja
Vitlök
Örtsalt
Rosmarin

TOPPING TILL PIZZAN
seranoskinka
Mozzarella
Champinjoner
Paprika
Ananas
Rödlök
Pesto

Gör såhär:

Tärna sötpotatisen och koka sedan upp den så den mjuknar. Häll av vattnet och mosa potatisen, tillsätt sedan fiberhusk, bakpulver, mandelmjöl, äggvita och kryddorna och blanda runt till en slät smet.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj in den med kokosolja. Bred ut smeten på plåten i ett tunt lager.
Lägg in bottnen i mitten på ugnen (200 grader) i 10 min.
Ta sedan ut formen och bred på tomatpurén och lägg på toppingen. In med pizzan i ugnen igen i ca 10-15 minuter.

Enjoy <3

​morgonens härliga långfrukost ! <3

Likes

Comments

Recept

Att starta lördagen och semestern med två grymma personer i hushållet och dessutom få riva av ett riktigt bra benpass med Johanna satte nivån på min ledighet.. Jag Kan absolut lova er två par skakiga ben imorn bitti då dem i dagsläget känns som stockar. Avslutade även passet med lite lek i Crosscage buren där det blev armgång!

Väl hemma sedan skakade vi ihop lite frukost, det fick bli en gröt variant som satt som en smäck!
Recept nedan:

Gröt
1 dl Havregryn
1 skopa Jordgubbs Kasein (mmsports)
Hallon
1/2 Fryst banan
Äggvita

Koka havregrynen med vatten och salt, ta bort kastrullen från plattan. Rör i kasein och äggvitan. Toppa med hallon och fryst skivad banan.

Topping
1/2 banan
1 msk kakao
1 msk jordnötssmör

Mosa bananen och blanda i kakao och jordnötssmör. Toppa på gröten!

Likes

Comments

Vad är inte bättre än att starta sin semester med ett härligt samtal där jag fick besked om att jag är med i team Njie som ambassadör. Utan att vara partisk så är det enligt mig den i särklass bästa produkten på marknaden som jag äter av dagligen. Är så stolt och glad att få vara en del av Njie familjen och kommer ge med mig av massa fina härliga tips på frukost, kvällsmat, desserter eller mellanmåls varianter.

Har ni inte testat deras produkter så råder jag dig att göra det snarast!

Vad passar inte bättre än att jag startar med att dela med mig av mitt absoluta favoritmellis?


Propud Vanilj
rabarber
kanel
jordnötssmör
(granola om du vill ha extra krisp)

Skiva rabarbern och lägg in i micron i ca 2 min så det blir som en kompott,
rör i kanel och toppa propuden med denna kompott. Sedan klicka på jordnötssmör på toppen.

Enjoy! <3
Likes

Comments

Hur kommer det sig att man mentalt alltid stämplar ut för semester och går ned i tempo sådär veckan innan den egentliga semestern? I och för sig är det skönt att landa lite med lägre tempo veckan innan jag går på semester så inte hela första veckan går åt till att dra ned tempot och hitta ett lugn.

För det är precis vad semester är för mig, en period som jag tillåter mig själv att gå ner i tempo och falla ur mina rutiner. Dock är jag en riktig rutin-människa. Det är när vardagen rullar på som jag mår som bäst, men att bryta med semester får mig att uppskatta rutinerna mer. Kanske beror det på att jag har kontrollen under veckodagarna och släpper lite på den under min semester både när det gäller vanor, träning och mat. Jag kan då alltså under kontrollerade former helt släppa fokus och alla tankar kring dem bitarna för då vet jag att om två veckor är jag tillbaka till rutiner igen och mentalt vet jag att med någon veckas slit igen så är jag på banan igen.

Hur som så ska jag njuta av min semester till fullo, och det bästa av allt är faktiskt att den är helt oplanerad. Så blir att vara härligt spontan och bara göra det jag känner för. Träna det jag vill när jag vill, äta vad jag vill när jag vill och framförallt umgås med dem jag vill när jag vill. Inga måsten utan ska bara se till att njuta och bo in mig i vår nya lägenhet.

Två dagar kvar till semester , det betyder att jag jobbar av det viktigaste sakerna under dagen. Sedan fick jag hyfsat spontant hoppat in och köra en Tabata klass med härliga Partille teamet. Älskar högintensiv träning och hoppas få ut mer av den varan i höst. Nu under sommaren är prio ett att komma ordning med min rygg som fortfarande bråkar sedan förra året, sedan satsa hårt på min egen träning och gå på kostprogram så jag kan få bra resultat i gymmet igen.

Glöm inte att lyssna på din kropp, njut av sommaren och gör det som du mår bra av! <3

Klassen kunde inte bli så mycket mer energifylld med dessa två stjärnor på golvet!

Likes

Comments

Livet efter tävlingen...ja vad ska man säga.
I mars i år gjorde jag min debut i body fitness - battle of scandinavia. Jag hade inte satt några överdrivna mål gällande placering inför tävlingen, utan tillsammans med min Coach hade vi bestämt att denna tävling sätter vi som en ingångstävling. Dock överträffade jag mig själv och kom till final. Där slutade jag med en stolt 6e plats.
Tom på energi och liten som en räka fick jag äntligen fira med god mat och många av mina viktigaste vänner kom med och firade detta med mig.
Jag hade verkligen längtat efter denna dag mat tokig som jag är, men besvikelsen som uppstod när jag skulle få äta min flera veckor långa planerade tapas var att det inte fanns någon plats i magen för den alls. Ögat ville ha mer men magen sa stopp. Att då veta att dagen efter ska jag tillbaka till min diet igen för att ladda om för ny tävling om 3 veckor. De stressade mig! Stressade mig som älskar mat och mina tankar hamnade i något slags hetsätningstänk och när magen sa stop fick jag panik. Jag vill ju äta såååå mkt mer men det gick inte. Vetskapen om att jag skulle lägga mig och inte äta det jag planerat gav mig inre panik och jag blev mer och mer deprimerad.
Men målmedveten som jag är så återgick jag som planerat till min diet och nötte på i träningen. Energin var låg och i slutet bara jag genomförde mina pass i gymmet, jag åt mina matlådor efter punkt och pricka och jag sov. Jag ville bara att dessa dagar skulle vara över!
Min största utmaning under min tävlingssatsning var att jag inte Kunde äta all den där goda Maten. Maten som för mig är en del av det social, den som skapar fredagskänsla och som gör livet meningsfullt. Idag ser jag på det hela lite annorlunda, mat är inte allt i världen, men de är en stor del av mitt liv, jag bryr mig och kommer alltid bry mig om vad jag äter. Jag är hela tiden medveten om vad jag stoppar i mig.
Men väljer jag att äta nybakat bröd så är det ett medvetet val jag gör, då kan jag inte gå runt och ha dåligt samvete kring det hela dagen, då kör jag mig själv i botten. Tidigare var jag livrädd för många livsmedel, idag är jag det fortfarande men, jag är också medveten om att jag inte kan ha en deffad kropp året om ifall jag inte vill gå på diet hela livet. Jag mår inte bra av att vara för styrd 365 dagar om året, men jag mår heller inte bra av att tappa kontrollen och äta de som är smidigast eller lätt tillgängligast. 

Jag är och kommer alltid vara besatt av ost, godis är också en stor lass, vilket kanske inte går ihop med att jag avskyr socker. Kakor, bullar, chips, pasta och bröd är saker jag försöker undvika i största mån, delvis för att de förstnämnda inte är speciellt gott men också för att min mage och mitt välmående inte mår speciellt bra av det. Däremot värdesätter jag lite lördagsmys med godis, bra mat och nötter i min vardag. Medvetna val som sagt! Men i mat vill jag hålla mig från socker helt!


Detta visste jag skulle bli min stora utmaning efter tävling, att inte gå bananas, att svälla upp och bli större än någonsin. Och jag skulle ljuga om jag säger att det har varit lätt eller är lätt, jag kämpar varje dag, varje måltid och varje timma med mina tankar. Men jag jobbar aktivt med dem och vet idag hur jag ska hantera dem. 

Tack och lov har jag världens bästa Coach- Mia! Hon är min stöttepelare och ger mig kloka råd både nu och under min satsning, hon har hela tiden varit steget före och förberett mig för motgångar hon vet kommer att uppstå.
Veckorna innan sista tävlingen så var jag besatt av sociala medier och alla recept som postades, nyttiga recept såklart med gröt, Casein, fitnessmellanmål och desserter, jag var manisk!
Första veckorna var jag helt lyrisk och ville göra alla dessa 300 recept jag hunnit print screena. Tack vare att Mia förberett mig och vi diskuterat fram en plan så lyckades jag slå band på mig själv och komma in i hyfsat bra rutiner.
Idag har jag gått upp 11 kg sen tävlingen och ligger på min "normalvikt" igen, jag mår super och är stark i gymmet. Men jag håller fortfarande på att stabilisera mig. Jag skulle ljuga om jag säger att det inte är jobbigt att bli mjukare och se konturerna försvinna, att få lite mer hull på magen och att kläderna sitter tight, de som hängde innan tävling! Därför är det viktigt att då påminna mig själv om att det där 52 kg på scenen var tävlingsform den dagen, den dagens form kan inte vara 365 dagar om året inte heller 180 dagar om året. Jag får hela tiden påminna mig om att ligga på så låg energi och så känna så lite livsglädje som jag gjorde sista veckan så var det inte värt allt slit..Under den tiden hade jag bestämt mig för att aldrig mer göra om detta... 

... Men vet ni vad, med lite distans och tid så vet jag att jag vill ge revansch, jag vill bli ännu bättre. Just nu planerar jag lite lätt för att ge mig ann en ny tävling, för tävling ommer det bli...När det blir får ni se :)

Likes

Comments