Undra när jag kommer börja förstå att jag kommer att vara på Rhodos i över 6 månader? Jag undrar också när det kommer att gå upp för mig att jag inte är på en semester längre utan att detta faktiskt är mitt jobb. Tänk att jag får möjligheten att uppleva denna underbara ö och utvecklas på både personligt plan men framförallt inom min ledarroll i mitt arbete!

Älskar att ha variation i yrket, att få blanda ledarskap med träning, två saker som ligger mig otroligt varmt om hjärtat tillsammans med den tredje bästa saken - sol och värme!

Idag är vår första riktigt lediga dag, förutom att vi under förmiddagen behövde åka in och röntga lungorna allesammans via jobbet så har vi nu äntligen kommit oss till miramare - villa Di Mar för sol och bad med en del av kollegorna och syrran!

Ska nog vänja mig vid detta livet med. Varje dag blir varmare och varmare, vilket känns super då dagarna innan gästerna anlände vart kyligt.

Nu känner jag mig riktigt sugen på att komma igång med träningen på allvar igen. Min rygg läker sakta men säkert, lite tufft med hopp och för tunga vikterna bara. Men varje litet steg är ett närmre än dagen innan. Ge mig en månad till och sen hoppas jag vara tillbaka i mitt essä där jag trivs som bäst - fitness salen och gymmet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En och en halv vecka har gått, och jag har själv inte förstått vart tiden tagit vägen!
Utan att överdriva har varenda minut sen vi fick arbetstillstånd gått åt att ge jobbet hundra procent fokus, även på min lediga dag.
Är nog tur jag från början inte helt förstod vad jag gett mig in på, är ju tusen saker! Och hatar att vara ny på något och känna mig värdelös, dock får de mig att ge all in och snabbt komma över den kullen!

Igår var första riktiga dagen på jobbet och de är så mkt kvar att göra i spa och fitness delen där jag jobbar, men en klapp på axeln för mig och teamet som verkligen fått gårdagen att bli helt underbar!
Sol och massa glada gäster möter vi mest hela dagarna

! Jag fick en Aha upplevelse under dagen - fatta vilket jobb jag har!
En av grabbarna som var med och spelade beach volley frågade mig om jag fick betalt för att göra det här om dagarna? Kunde med glatt leende säga ja På de!

Däremot är de inte bara träning och sportaktiviter som jag gör hela dagarna. Jag har även budget ansvar där vi behöver nå målen som satts upp av hotellet. Jag har även stort ansvar vad de gäller nummer, statistik, ekonomi och viktiga tal som kommer från gäster efter deras semester.. men säger bara wow, dessa sex månader kommer verkligen bli helt fantastiska och är verkligen stolt över att få vara med i Vings organisation!

Nu är syrran på besök med, skönt att få annat att tänka på om kvällarna och mysa, se de fantastiska showerna och njuta av en otroligt fin ö!

Imorn är min första lediga dag och den ska njutas av till fullo! Upptäcka ön, sola och hänga med kollegorna och syrran!

Och just de, jag har en ny kärlek - vattengympan! Sååå skoj! Ses vid poolen!

Likes

Comments

Recept

Idag har jag redan varit här på Rhodos i två dagar och jag bara älskar ön redan nu!

Det första vi gjorde när vi vaknade igår var att besöka sunwing hotellet vi ska jobba på, och jag säger bara oh My vad stort det är, och vad fint det ligger! Vi fick oss en rundtur bland alla olika "by områden" som är döpta efter de grekiska gudarna och viktigast av allt fick jag se spa och fitness lokalerna som kommer vara min vardag.
Jag har så många ideer som jag hoppas kommer kunna sättas i bruk på träningsschemat för gästerna.

Dock kan v inte starta igång att jobba än på grund av att vi inte fått våra arbetstillstånd då vi kom ner över påsk som är Greklands största helg på hela året. De har firat i över fyra dagar. Det betyder att allt är stängt och vi har ingen möjlighet att fixa arbetstillstånden.
Det öppnar på Tisdag igen och det är inte förrän vi har alla papper i handen som vi får börja arbeta. Därför har vi haft två lediga dagar och massa sol istället och en del promenader för att utforska ön i kombination med träning.

Vi passade på att fixa lite i vårt boende istället så vi har varit på ett grekiskt Ullared - Jumbo och köpt lite bra och ha saker så som kaffekokare, städmaterial samt mys pys för att bebona lägenheten lite hemtrevligare.

Idag har jag dessutom fått några timmar i solen samt övat lite koreografi inför gruppträningsklasserna samt planerat kommande möten med teamet.

Idag under kvällen kom mitt team till Rhodos med, så imorn ska vi tillbaka till hotellet och kika igen så de får en överblick.
Sedan när vi får komma igång och jobba så blir det fullt ös innan hotellet öppnar om exakt en vecka!
Övertygad om att det kommer bli en grym säsong dehär!
Och inte att förglömma, jag har idag redan ätit Gyros pch tsatsiki två gånger.. det kommer bli en stående maträtt i variation med greksallad och halloumi.
Idag åt jag det bästa av tre världar på ett Gyros hak i Rhodos stad - greksallad med Gyros och tsatiki. Mums säger jag bara, älskar grekisk mat!

Likes

Comments

Och där gick resan!
Nu är det dags att bli aktiv på riktigt i bloggen. Jag ska dela med mig av min dröm, min vardag på Rhodos och massa härliga smultronställen som förhoppningsvis kommer ploppa fram efter tid

Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag aldrig att denna dagen skulle komma. Dagen då jag lyssnat på mig själv, följt min vilja och sett efter vad som motiverar och driver mig. Självklart har jag varit inställd på resan och. Ut jobb sedan februari månad, men jag har hela tiden på något vis lyckats skjuta allt framför mig hela tiden.. helt plötsligt sitter jag här på flyger från Athen till Rhodos.

Det är de kommande sex månaderna som ligger i mitt fokus just nu, vad som händer efter det får tiden utvisa. Rädslan att släppa kontrollen kring vad som kommer hända sen och rädslan att mista tryggheten börjar ändå kännas mer okej. Den dagen säsongen närmar sig sitt avslut kommer fokus ligga på nästa utmaning där och då. Nu ska jag ge allt och lite till här och nu!

Igår var min sista dag som platschef på Nordic Wellness vilket känns så otroligt märkligt. Allt har inte landat än och jag har trots världens finaste kollegors farväl, tårar och kramar ändå inte förstått att jag inte kommer komma tillbaka på måndag till jobbet, utan jag kommer istället infinna mig i Grekland och jobba.

Men en sak vet jag, jag är så otroligt stolt över att få ha varit en så stor del av Nordic Wellness under så många år som instruktör, receptionist, platschef, utbildare och i utvecklingsteamet. Min största dröm som ung var att jobba i fitnessindustrin och gissa om jag är nöjd över mina framsteg..
Som en kollega sa under mina tårar på avskedsfikat - "Jannike man ska sluta med flaggan i topp". Dem orden kommer leva med mig, få mig att inse vilka framsteg jag gjort i mitt ledarskap, vilken personlig utveckling jag gjort och vilka underbara vänner jag kommer hålla fast vid.

Ikväll landar ett gäng av oss som ska jobba på sunwing i sommar och på söndag kommer resterande gäng. Första veckan börjar vi förbereda inför säsongsöppningen den 23 april.
Dock har jag ett spöke som är med mig sedan 6 dagar tillbaka. Oron över att mitt ryggskott som kom vid flytten förra veckan inte ska ge med sig. Tiden att öva alla koncepten för fitnessklasserna har inte kunnat nyttjas på grund av halvt invalid, men på väg och rätt håll, dock går det långsammare än jag vill (tålamod är inte min grej) och inte att förglömma - en ögoninfektion på det. Så just nu jobbar jag flitigt med antibiotika för infektionen och stretch för att klara komma igång med träning så fort som möjligt, skynda långsamt eller något. Är otroligt beroende av min kropp till alla klasser vi ska hålla i vecka efter vecka.. behöver lite tur med mig efter all stress och motgång senaste veckan..

Nog om det, nu startar mitt äventyr! Jag har slagit mig loss och ska se till att de 6 närmsta månaderna kommer bli min tid. Jag är så förväntansfull.

Kram på er!

Likes

Comments

Recept

Då är jag inne på sista delen/utbildningen inför kommande jobb och uppdrag. Befinner mig just nu i Stockholm där vi under 6 dagar kommer gotta ner oss i ledarskap och produkter på ving.
En otroligt häftig resa som knappt ens har börjat, jag ser så fram emot den och är helt övertygad om att det kommer bli en rejäl skjuts för min personliga utveckling, men framförallt också för mitt ledarskap.

Jag är så glad över hur allt tagits emot av mina fantastiska kollegor på Nordic Wellness. Deras stöttning och peppning inför min resa stärker mig och mitt beslut än mer i att åka till Kallithea i 6 månader som Lead i fitness och spa.
Jag kan inte förstå att jag har förmånen av att få ha så fina människor runt omkring mig dagligen. Vänner för livet!
Kommer med tårar lämna mitt jobb som platschef om tre veckor, men kommer också att öppna mitt hjärta och min nyfikenhet på nytt spännande uppdrag jag bara inte kunde stå emot!

Så under morgondagen blir det full rulle från morgon till kväll... och så kommer veckan att rulla på! På schemat ligger fokus på "mitt egna ledarskap". Vi får väl se om det stämmer överens med hur jag uppfattar mig själv som ledare. Kan ju säga som så att tydlighet och struktur ligger högt i topp!

Jag är inte van vid att sitta i "skolbänken" så många timmar, så trotsade det trötta huvudet och begav mig till nordic wellness Fridhemsplan för ett effektivt pass innehållande burpee med skivstång och en kortare Wood med avslutande "on the minute"
Nu sova och ladda med energi för att orka fler timmar i bänken imorn!

Kram på er !

Likes

Comments

Recept

Torsdag redan? Veckorna går så galet fort, trots att det är hela 4 veckor kvar tills jag åker till Grekland så kommer det bara säga svisch och så sitter jag på planet.
Jag har tusen saker att fixa med tills innan dess, men först på listan står ett besök hem till Lysekil. Hem till mina föräldrar och vänner för mys på bästkusten. Men där blir det såklart också massa träning då jag behöver öva in de nya koncepten. Mamma får blir testperson nummer ett, utmärkt !

Sedan i veckan som kommer blir det fokus på jobb, mera träning och packa mer flyttlådor. I slutet på veckan åker jag på en 6 dagars ledarskapsutbildning med ving i Stockholm.

Behöver även inom dessa veckor ordna med en del papper, fler tandläkarbesök med mina bråkiga visdomständer och sjukhusbesök ska hinnas med för sista vaccinsprutan.
En del Inköp för nya jobbet såsom skor behöver också fixas. Ja listan är oändlig helt enkelt!
Jag längtar rätt mycket just nu tills jag sitter på planet och alla punkter ovan och i min to do list är gjord!
Ska även bli såååå skönt att komma från lägenheten i Alingsås. Trivs super bra, men har det sista varit lite väl mkt känslor och annat när man väl är där så det ska verkligen bli så skönt att landa tillbaka med hemmet i göteborg igen, tänk att jag ska bli granne med min syster -like back in the days och mina underbara vänner som jag har lyxen bor nära mig.
Jag hinner dock inte bo där något själv innan jag åker, men att bara veta att lägenheten i göteborg står där redo för mig när jag kommer hem till Sverige igen är en så skön känsla!
Tack underbara mamma och pappa för att ni alltid ställer upp, utan er hade jag aldrig kunnat göra det här !

Men oavsett ovan så har jag idag haft en hel dag på jobbet och sedan rivit av första benpasset på alldeles för länge med syrran och Elin. Kommer vara skakiga och tunga ben under kommande dagarna! Hann köra igenom konditionsdelarna i powerstepen med, lite halvkämpig med all koordination men den börjar äntligen sätta sig !

Kram på er !

Likes

Comments

Idag har alla på skolan varit helt färdiga, igår kväll hade vi en avslutningstapas på hotellet där det kom in tapas efter tapas.
Älskar verkligen Spanien, det är så otroligt härlig miljö och mat.
Så otroligt roligt att se hela fitness skolan klä upp sig, vi har i två veckor gått runt i träningskläder och svettats som tokar, mellan varven på luncherna satt vi i solen och sög in lite strålar och sedan svettades vi lite till.

Känns sådär att nu vara på svensk mark med slask och kyla då vi varit så otroligt bortskämda med bra väder nu. Men känns såklart underbart att komma hem till familj och vänner igen!

Jag tror att dagens trötthet sitter i alla spänningar som släppt efter all prestation och utbildningar.. men också den tidiga morgonen då vi var tvungna att hinna med frukost innan vi skulle till flygplatsen.
Jag vaknade med magont då jag igår åt tapas med gluten och laktos. Jag har under senaste året slutat med bröd och dricker endast laktosfri mjölk till kaffet.
Blir tydligt när jag äter gluten eller laktos nu för tiden, är inte diagnostiserad men märker av min mage, illamående och konstig i huvudet.
Äter sällan socker heller, mörk choklad emellanåt, men har blivit för mkt av det goda för att hålla mig pigg emellanåt. Ska bli skönt att komma in i vardagen med rutiner igen.

Blivit en del choklad och annat gott dessa två veckor, ätit mer choklad på dessa veckorna än vad jag gjorde hela 2016.
Har idag vaknat upp bakfull på socker..har ni varit med om det? Otroligt obehagligt och segt. Huvudvärk och konstig i magen!
Bara det är för mig ett kvitto på hur dåligt gift det är med socker och mjöl!


Nu kommer strax syrran och hämtar mig från flygplatsen och sedan blir det hem till Alingsås för att äta glutenfri pizza från I Love Pizza och sedan kickar vi igång

Likes

Comments

Dumt att klaga just nu!
1,5 vecka på fitness skolan har nu gått och på fredag kommer vi hem till svensk mark igen för en månad.

Jag är nu 8 koncept rikare - powerstep, core, 21 minute body, water aerobic, yoga, familjeyoga, miniplay & familjegymnastik. Under dagarna som är kvar har vi endast crosstraining och bootylicious kvar, sedan är det bara att jobba på mina svagheter för att sätta alla koncept och göra dem till mitt!

Ska bli så otroligt spännande att få jobba som Lead i en annan kultur, Grekland. Att få sol i 6 månader och träffa människor jag kanske aldrig annars hade träffat.

Men innan avfärd i april så har jag en del att stå i.
Det blir att packa ner sitt liv igen och flytta från Alingsås tillbaka till mitt gamla kryp In i göteborg.
Börjar sakta men säkert bli bekant med tanken att jag bara har mig själv att tänka på nu, inga barn eller sambo. Ska bli skönt att komma från det gamla och in i det nya, till Mitt eget även fast jag inte hinner bo där innan jag beger mig ut så står allt klart när jag väl väljer att komma hem igen. Det är ett stressmoment just nu att en flytt ska ske innan jag åker.
Förutom flytten har jag en lead-utbildning i Stockholm i slutet på mars med.

Så med andra ord fullt fokus på att flytta, plugga, öva koreografi och ge 120% de sista veckorna jag har kvar som platschef på Nordic Wellness. Det känns så otroligt overkligt, overkligt att jag snart inte jobbar kvar på en av de tryggaste platserna jag vet.
Men det är väl här man växer, utvecklas och vinner något annat.
Som jag sagt innan så har 2017 varit ett skit år fram tills nu. Jag vänder nu istället all skit till att se möjligheter och ta tag i mitt liv, jag är för stark för att låta någon påverka mig så mycket att livet ska kännas meningslöst !

Älskar livet !
Älskar möjligheterna livet ger!

Likes

Comments

Exakt en vecka har gått på fitness skolan här på Mallorca, och lika lång tid har vi kvar! En vecka kvar av svett, prestation men framförallt också för min del en massa härlig tid med likasinnade människor.
Älskar att träffa nya människor, men är också väldigt bekväm och trivs som allra bäst med de hemma som ligger mig varmast om hjärtat.

Saknar dem hemma något kopiöst, men är inte speciellt sugen på att åka hem till ett slaskigt Göteborg. Hade gärna stannat i värmen och flugit ner alla hit istället.

Tänkte droppa ett litet bildregn från de senaste dagarna längre ner.. Det är nämligen fullt ös kring dagarna, så försöker i tiden mellan "blocken" lapa lite sol och uppdatera er.

Under gårdagen vart det meningen att vi skulle haft en heldag med wateraerobic utbildning, men då det fortfarande bara är "vår" på Mallorca är poolerna aningen kalla, och den uppvärmda poolen vi skulle vara vid i Palma hade under natten gått sönder, så istället fick vi en halvdag i Palma. Blev helt kär! Så vansinnigt mysigt och lite större stad gentemot Alcudia där vi bor.
Var nationaldag för dem så vi och alla lediga spanjorer sprang runt på torgen och i stan bland alla marknadsstånd runt om, en riktig fest!
Väl hemma senare på eftermiddagen fick vi en genomgång på wateraerobic passen och säger bara, Ojojoj Rhodos i sommar kommer ni alla vilja vara med mig och köra!
Idag har vi ju faktiskt varit helt lediga. Så startad morgonen med lite lättare gymträning för överkroppen för att sedan njuta av frukostbuffén. Sedan raskt iväg för lite tvättning och sedan häng i solstolen hela dagen!
Tog en pw med Veronica som också ska vara Lead fast på Gran canaria. Kom in på fitness och tävlingen jag gjorde i våras. Mycket tankar och funderingar kring det kom verkligen upp till ytan igen. Har snart gått exakt ett år. Är lite småsugen på en tävling igen!

Jaja, oavsett så har jag äntligen fallit i sängen för lite välbehövlig sömn då magen är fullproppad med tapas!

Kram på er !

Likes

Comments

Frågan är vem som får dra upp mig ur sängen imorn.
I skrivandets stund ligger jag platt på golvet och njuter av att all koreografi-nötning och träning är avklarad efter två intensiva dagar.
Nu kan jag alltså även titulera mig som powerstep instruktör också, tjohoo!


Konceptet jag fruktade mest för har vi nu nött igenom. Trodde aldrig på fullaste allvar att jag skulle tycka att powerstep skulle vara så kul, men har lämnat powerstep utbildningen med en riktigt bra känsla och jag tror att den kommer bli min nya "bebis" som träningskoncept. Mycket tack vara vår fantastiskt inspirerande utbildare Anna.

Två dygn med totalt 10 timmar aktiv nötning har gett resultat. Träningsmagi och träningsglädje har sprutat i överflöd!

Så förutom utbildning i barnkoncepten så har jag nu även avklarat powerstep, känns verkligen som att jag överträffat mig själv när det kommer till koordinationsträning. Nu har vi ca 6 koncept kvar. Näst på tur är morgondagens utbildning i water aerobic, vem vet, kanske tar den över och lägger sig på topp.
Om inte annat ska det bli lite skönt med skonsammare träning imorn då varje liten muskel i kroppen värker mer eller mindre just nu.
Det är så häftigt att se 20 entusiastiska kollegor genomföra låt efter låt med samma glöd trots att alla är helt slut och helst av allt velat lägga sig i sängen och sova några timmar.
Är så otroligt glad över energin som ges och jag lovar er att måltiderna dessa två dagar har varit sååå efterlängtade! Och oj vad jag ätit !

Som sagt, tuffa dagar. Men kommer under torsdagen ha en helt ledig dag, tvätta och ta oss in till Palma är planen.. lovas ju strålande sol!

Likes

Comments