Njuter av några timmar sol och "bara få vara" i solstolen.
Alla lediga dagar för mig är prio att komma iväg relativt tidigt på förmiddagen för att få njuta av solen. Det är de lediga dagarna man har chans och möjlighet för det. Under jobbdagarna är det fullt fokus på att hitta energi och komma undan värmen.
Så idag blev det La scala igen, beachcluben.

Är sällan ute länge på kvällarna vare sig det är i Sverige eller här på Rhodos, men självklart händer det ibland, igår var en sån dag!
Igår tog vi oss (efter många veckors prat) ut till gamla stan efter 01 på kvällen och besökte utelivet där lokalbefolkningen hänger. Det vart en riktigt lyckad kväll.
Jag avrundade vid 03 och lät ungdomarna stänga klubben! Idag är jag glad för det!

Så en ledig dag från träning och "bara vara dag" står på schemat!

Har nu sökt in för höstens säsong. Så om en månad har jag besked om det blir fortsatt säsong i Thailand eller om det blir andra äventyr, spännande!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När jag egentligen är lite "anti-pool" när det finns så många fina stränder och så underbart hav runt om här på Rhodos måste jag ändå i skrivandets stund erkänna att La Scala var ett riktigt bra val denna lediga onsdag. La Scala är en beach club som öppnat om på nytt efter att ha varit nedstängt i några år. Tidigare var det en super trendig och populär club om jag förstod det hela rätt, så i år har det öppnar upp igen! 
Super fräscht, lugnt, ligger lite avsides, härlig musik men framförallt riktigt bra mat och sällskap!
Krävs inte så mycket mer än så. MEN största plusset var att de har ett utegym precis bredvid med riktigt fina redskap och maskinpark.
Så nästa gång blir det att ta med träningskläderna.
Idag blir det en hel dag att bara slappa, återhämta mig och ta en vilodag från träningen!
Så ska fortsätta njuta några timmar till både längs poolkanten men också i poolen, riktigt härlig hetta ute såhär i slutet på Juli.

Tackar mig själv för att jag gett mig den här möjligheten! Tack livet för att det är så förbannat vackert!

Likes

Comments

Just nu rullar dagarna på med rätt bra tempo. Det är lite extra kämpigt dessa dagar då det kommit in en värmebölja över Rhodos. Man lär sig jobba i värmen men den slår en sådär omedvetet under dagen eller kvällen. Men ska inte klaga, har underbart väder här nere!

Jag har äntligen kommit igång med lite gym igen. Dock har jag jordens träningsvärk från benpasset igår. Så behöver promenera ur dem inför veckans pass. Det är tacken för tiden man prioriterat bort på gymmet sen jag kom ner till Grekland.
Crossfiten står på paus just nu då jag valt bort en del i min vardag där jag just nu känner stressmoment. Jag är inte helt överens med mig själv än i det här beslutet med att välja bort den. Men just i denna period känns det helt okej och nödvändigt ont.
När jag ger mig in i något gör jag det 120% och den tiden hanns inte med bland besök från Sverige och sjukdomar som härjat och allt annat runt till närmsta tiden.
Jag ska bli bättre på att göra saker i mer "lagom utsträckning" någon gång. Men det är inte riktigt min grej, så fortsätter med allt eller inget ett tag till.

Hade i alla fall en ledig dag igår, vi har en jobbdag till imorn och sen en ny ledig dag redan på onsdag!
Senaste tiden har vi hunnit ha lite mysiga kvällar och såklart också ätit massa god mat!
Bjuder inte på så mycket mer än detta denna måndagskväll och lite bilder!

Likes

Comments

Tänkte jag skulle dela med mig lite av kvällens funderingar.
Veckorna är intensiva här, inte så att de är intensiva så man inte hinner med andra saker, men snarare att man vill hitta på saker. Känns som varje ledig dag var nyss och på jobbet precis när man fått bra relation med gästerna är deras semester slut och de ska hem igen. Dagarna går som en karusell, runt runt.
Så det jag vill komma fram till är att det är svårt att "stanna tiden" när man är mitt uppe i den. Värmen tar sitt, träningen gör sin del och sedan ett socialt jobb där man hela tiden är på tå. Jag behöver påminna mig själv och att man inte alltid behöver göra något efter jobbet. Jag måste inte promenera hem, gå på crossfit, gå ut och äta osv. Utan det är ju helt okej att åka hemåt och landa i lägenheten !

Jag jobbar med det dagligen, och många tycker säkert jag är både överdriven, galen, vissa kanske tycker jag är duktig, andra ger jag dåligt samvete etc. MEN jag måste också se de från mig själv, vad jag mår bra i och hur jag blir en trevlig och härlig Jannike att ha och göra med om dagarna.
Och det är just de som gör sig påtagligt, är inte van att vara sådär seg som senaste veckorna. Värmen tar mer än jag tror och sömnen är viktig för mig. Så promenad till jobbet ställer jag emellanåt in för att prioritera min sömn.
Jag har börjat lyssna på dagsform och inte pressa lika mycket, och ibland kommer frågan till mig själv - känner jag efter för mycket, är jag bara lite mer lat och bekväm ? Svårt att släppa på den kontrollen!
Men små bebissteg till en förnuftigare och mer balanserad Jannike helt enkelt.
Jag har alltid "hållt koll" på min form genom att ha full koll på min vikt. Här i Grekland har jag inte vägt mig på 3,5 mån. Skrämmande men så befriande på en och samma gång. Sagt det innan men säger det igen- känslan sitter inte i vågen, våga släppa kontroll och lita på din insikt och lev gott med förnuft.
Har börjat sopa vikthetsen, både den och negativa människor tar mig bara massa onödig energi!
Jag känner mig stark och oavsett om det betyder att jag gått upp eller ner 5 kg rör mig inte i ryggen för jag älskar att både se stark ut men också känna mig stark!

Likes

Comments

Mycket händer hela tiden, försöker att hitta ett lugn och njuta av tiden här. Och det gör jag så gott jag kan. Men denna vecka som varit har varit lite extra tung och seg för min del.
Saknar familjen en del hemma, saknar de närmsta vännerna (har inget mer besök inplanerat av mina vänner). Har varit rejält bortskämd med besök och fina vänner sen jag kom ner. Så kanske dags för mig att ha denna vecka med mycket funderingar.

Över halva säsongen har liksom passerat och nu behöver val tas och funderas över inför hösten.
Ansökan till vintersäsong ska in, beslut kring arbete med innebandyn ska tas, kommer ja få den destination jag vill, kommer jag få andra erbjudanden? Vill jag tillbaka till göteborg och vardagen? Ja vad vill jag egentligen?
Jag tar mig igenom dessa tankar pö om pö. Men bollar fram och tillbaka med mig själv och andra.
Tids nog kommer det klarna.
Hatar dock att inte känna mig på top. Men ny vecka imorn innebär att vässa armbågarna, tro på min insats i jobbet och njut av att få fina kommentarer av gäster som återkommer och ger otroligt härlig respons. Flertal gånger senaste veckan har det kommit fram gäster som antytt på att jag inspirerar dem! Dem orden får mig att inse att det jag gör är rätt, jag har valt yrket för att detta är min passion. Så ska fortsätta göra allt med fullt engagemang och tro på min insats!

Helgens funderingar helt enkelt. Det har varit många kvällar ag valt att stanna hemma denna vecka, vilket är olikt mig, vill alltid vara där det händer.
Men lyssnar mer på mig själv och mina behov, känner av mina egna signaler!
Nu har jag haft mina dåliga dagar. Nu är det dags att lyfta sig och leva livet!

Blir förresten en kort sväng hem till Sverige den 2 september. Ska bli gudmor till underbara Minou. Så blir att under två intensiva dagar få andas lite Sverigeluft och krama familjen!

Likes

Comments

Fick en fråga idag av en vän som verkligen satte igång tankeverksamheten ..
Du som alltid vill och behöver ha kontroll och koll på allt, hur är det nu här i Grekland, är det samma som hemma?

Jag är verkligen galet tacksam över mina vänner och att de utmanar mig med skarpa frågor emellanåt. En av dem vännerna som fick mig att tänka på mig själv, sätta mig själv i fokus i förstahand, hon har satt rejält snurr på min tankeverksamhet, det har fått mig att landa i en helt annan situation som jag aldrig trodde skulle ske, tänkte att "the time is by"... men oj vad fel jag hade. 
Hur jag med en "rätt" fråga från en vän (och allt däremellan) hamnade i Grekland kan vi ta en annan dag, men den tanke-processen fick mig att ta steget, att lyssna på mig själv och göra det jag verkligen ville med mitt liv just nu.

Gamla klyschan du måste våga satsa för att vinna är liksom ganska het ändå, menar jag skulle aldrig sitta här i min lägenhet på Rhodos om jag inte vågat ta risker.. och snart kommer jag behöva göra ytterligare nya val.
Just nu är jag är mitt inne i min första säsong, frågan är om det kommer att det bli fler... Eller kommer jag flytta hem till Göteborg redan i höst?

Det är dags att börja ställa de där tuffa frågorna till mig själv igen. Passande nog kom frågan idag från en annan klok vän - vad är tanken sen efter oktober?

JISES tänker jag, ni ska bara veta hur många tankar jag har. Jag har både plan A, B, C och till och med en plan D. Frågan är om det jag vill satsa på kommer att gå i bruk. Eller om de är så att jag behöver modifiera lite och hitta andra lösningar.

Oavsett tror jag på ödet, och framförallt tror jag på mig själv. Jag vet att jag kommer kriga mig ända fram och landa i något galet bra, frågan är bara när!
Jag känner ingen stress, jag tar en dag i taget och jag är så tacksam för att jag som alltid ska veta allt och ha full kontroll hemma i Sverige ändå på något vis hittat en balans till att saker inte alltid blir som jag har tänkt, och det är ingen fara med det, utan jag ställer mig mer fine till det idag.
Här i Grekland behöver jag också ha en del koll och kontroll för mitt lugn men inte alls i samma utsträckning som hemma i Sverige. Så nu ska jag börja Plocka med mig alla godbitar till nästa projekt. Varje tid i livet har sin charm. Ska börja slänga bort de dåliga och ta med alla goda nu!
Så det så!

Likes

Comments

Riktigt bra dag idag!
Har njutit av sol på Santa Marina, en beach club som ligger nära och bra med hotellet tillsammans med härliga kollegor.
Några timmar senare på stranden snörade jag och Edwin på oss löpardojjorna och sprang hemåt, transportträning är en så effektiv träning som sparar bra med tid om man har svårt att få ihop timmarna på dagen. Väl hemma duschade jag på rekordtid och tog oss in till Rhodos stad där jag lyckades fånga massa härliga plagg på sommarrean som startat här på ön i veckan. Riktigt nöjd med mina köp!

Vi tog sedan en hederlig greksallad med chicken Gyros i gamla stan och strosade runt lite extra bland butikerna tillsammans med alla andra turister! 

Vi toppade kvällen med frozen yoghurt, jag fick dessutom köpt vansinnigt god mörk choklad från en butik inne i Rhodos stad..

Nu har vi precis haft ett litet mysigt häng på rummet tillsammans.
Vi har verkligen kramat ur dagen bäst vi kan med allt jag verkligen gillar - vänner, träning, sol, mat och shopping! Behöver jag säga att jag älskar lediga dagar och mina vänner?

Nu blir det att sova och laddar inför morgondagens klasser, jobb och äventyr!
Blir så otroligt glad och framförallt stolt när en del av mina kollegor kickat igång sin träning och är motiverade i den. Ja ska göra allt i min makt för att de ska fortsätta motiverad, inspireras och tycka att det är roligt !

God natt från Rhodos!

Likes

Comments

Full fart de senaste veckorna, både med jobb och med besök.
Har varit otroligt roliga veckor men skulle ljuga om jag säger att jag fått ihop alla mina timmar sömn som jag är beroende av.
Idag åkte Frasse och Mackan hem, mina två otroligt härliga inneboende på 30-35 kvm denna vecka (oklart hur stor lägenhet jag bor i).
Är så förbannat glad över att ha så enkla och bra vänner!

Tre dagar till har jag syrran och Carro*2 kvar på ön. Ska verkligen börja suga in de sista då ja kommer sakna ihjäl mig efter dem sen.
Nästa besök inplanerat blir inte förrän mamma och pappa kommer ner om lite mer än en månad.
Ska se till att Komma in i rutiner under tiden med att laga mat hemma på kvällarna och flitigt gå på crossfiten. Båda delar har fått lida lite, men å andra sidan har jag fyllt själ och kropp med så mycket välbehövlig energi!

Lagom denna helg har Rhodos gått in i en rejäl värmebölja, så vi smälter nästan bort här. Träning utomhus är nästintill omöjligt, de går men krävs mkt energi och VATTEN. Ni som känner mig vet att vatten är svårdrucket för min del. Så jobbar på bäst jag kan.

Ikväll blir det team-middag på fino som bjuds på av hotellet. Kommer sitta fint med lite häng tillsammans med kollegorna utanför jobbet.. även en anledning för att skjuta på städningen hemma en dag till!

Likes

Comments

Vilket sällskap!
Om Rhodos levererade innan så kan jag bara säga att jag nu briljerar det lite extra. Att få ha dessa underbara, enkla, roliga och fantastiska vänner på besök är liksom vardagslyx av dess like.

Idag har jag äntligen en day off, så spenderar varenda minut med dem. Självklart står solning på schemat, god lunch och lite slappa på stranden innan Frasse och Mackan anländer till ön för att joina det trevliga sällskapet en vecka. Oj vad jag mår!

Träningen har denna vecka igen fått lida lite då det är svårt att få ihop tiden. Brukar vanligtvis springa hem från jobbet eller gå till crossfit boxen. Men gäller att prioritera de veckor jag har besök. Så en vecka till med mindre fokus på träning efter jobbet och mer fokus på att njuta av lediga kvällar med vänner...Tror jag får med mig mer Energi till kommande träningsvecka genom att ladda upp mentalt - balans vänner!

I helgen var det midsommar och det firades såklart på jobbet med Lollo och Bernie. En dag med fullt ös och massa härliga special event. Värmen tar rätt hårt på en nu, så det gäller att ladda upp med sömn och vätska för att orka. Man är rätt trött om kvällarna. Värmen är mer påtaglig än man tror, men tror också att för min del är sömnen a och o.

Släpper lite bilder och låter dem få tala denna gång!

Och förresten. För nu har jag gjort klart sista motivet på min sleeve, jeeeey!

Likes

Comments

Vilken vecka vi haft!
Har verkligen hunnit få så otroligt mycket fin tid med mina "nyfunna" vänner. Att få ha vänner som kollegor är för mig så lyxigt! Jag värderar det högt på min lista när det kommer till trivselfaktor, man är ju liksom på jobbet 3/4 av sin vecka.
En dag off har vi tagit tillfälle i akt att åka runt på ön för att se lite härliga stränder och byar. Det var inte sista gången vi gjorde det. Vi besökte östsidan, nästa gång blir det nog västsidan, det är dit grekerna själva åker på semester.

Igår vart en dag för att uppleva Rhodos uteliv, och ja vad ska man säga.. de är inte min grej att hänga på bargatan. Som apor i en bur och lockar med shots för att få in en, tror inte riktgt de fattat grejen med att jag inte går igång på sprit, kanske ska tipsa dem om att locka in mig med mat istället!
Skämt å sido, nu har man sett det. Jag ska nästa gång ta mig till gamla stan och hitta någon trevlig salsa klubb istället. Det är där det sägs hänga "folk i min ålder" och lokalbor.

Idag blir det att ta vara på timmarna i solen på stranden för att ikväll binda samman min sleeve. Så spännande att få en helhet på den nu, längtar!

I veckan som kommer är "Kroatien" gänget äntligen här i hela två veckor. Och oj som jag längtar! Ska bli så härligt att få kvalitetstid med de som är mitt liv hemma i Sverige!

Likes

Comments