Min vardag

Vi är nu inne i mitten på september, jag åkte tillbaka till ön för sista 5 veckors jobb, två dagar efter kom Carro (det blev hennes tredje besök), på obestämd tid kom hon ner och gjorde mig sådär super härligt sällskap!

Santa Marina var och är en av mina favorit stränder/beach club, där hängde vi nästan varje ledig dag. God mat, lugn miljö med bra lounge musik och en del lokal bor som vistades runt där.

Jobbet rullade på, middagarna i Rhodos stad bytte av varandra med favoritmiddagen som ofta tillagades hemma - Proteinpannkakor eller bananpannkaka.
Lyxigt, enkelt och gott!

Carro åkte hem och knappa veckan efter kom Gretty för en vecka med kvalitetstid i min lya. Där vart det som med alla andra sällskap prio för god mat, mycket träning och solning!

Enjoy!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min vardag

Nu är vi inne i augusti - Fler besök stod på agendan och i augusti hade jag hela fyra olika omgångar med besök.

Näst på tur var mamma Och pappa samt en spontan bokning av kusinen Alva ! Fyra person i min grekiska lilla enkla boning. Två underbara veckor och kvalitetstid blev det.

Begav oss upp i bergen - Filerimos, där fick vi verkligen se den otroligt vackra vyn över ön i den vackra solnedgången..

Sushin var en av alla favoriter, förutom gyroshaket såklart. Har en rejäl bunt med bilder från dem middagarna men spar er från dem!

Jag fick en vecka hemma i Sverige i början på september för att med största möjliga förtroende vara med på Minous dop och bli gudmor. Ovissheten för hur länge jag skulle stanna fick jag leva med, men en hel vecka fick jag tillslut lagom till passet trillade hem.

Enjoy!

Likes

Comments

Min vardag

Jag fortsätter med ett bildregn och mitt äventyr jag hunnit med under halvåret.
Jag har bland annat hunnit få ett konstverk på min arm. Vänsterarmen blev en sleeve, tillbringade många sena kvällar i tatueringsstudion. Känns som det suttit på min arm så mycket längre än 4 månader. Men klokt med dokumentation, då får man lite mer tidsuppfattning om saker och ting.

Igår räknade vi ihop att jag haft hela 13 besök (olika tillfällen) här på Rhodos. Himla trevligt tycker jag, så otroligt tacksam över alla otroligt fina vänner och familj som tagit sig tid till mig här!

Jag hann bli moster igen och gudmor till lilla Minou. Längtade ihjäl mig till vårt första möte, under den här
perioden i Juli fick jag nöja med med massa bebisbilder innan jag fick kommit hem och gosat.
Jag har varit ute någon kväll och testat utelivet (ligger hästlängder i lä mot de andra på den fronten), ätit MASSA god mat, tränat och solat så fort tillfälle getts.

Poolhäng blev det mellan varven med doppen i havet. Strosat i gamla stan och ätit frozen yoghurt.

Nu är vi ungefär halvvägs in i mitt äventyr i bilder! 

Håll till godo,  uppdatering kring andra halvan av mitt äventyr i paradiset uppdateras inom kort.

Behöver jag säga att tiden bara sprungit iväg ?

Enjoy!

Likes

Comments

Jag kom precis på mig själv hur jag ifrågasatte hur denna denna säsongen redan kan vara över.. jag var ju nyss på fitness skolan och ledarskapsskolan...Jag sa ju precis upp mig från mitt gamla jobb?! Jag undrar verkligen, vart har dessa 6 månader tagit vägen? Det känns som om jag knappt varit här alls, samtidig som det känns som en evighet... jag började skrolla ner i mina bilder och inser hur galet mycket jag hunnit med ändå och det är egentligen inte speciellt konstigt, för det har när jag väl summerar allt varit en händelserik tid i mitt liv.
Så därför tänkte jag bjuda på ett litet bildregn från dag 1 till idag!

Men jag kommer släppa tiden på ön i lite olika omgångar, så startar med ankomsten och de första två månaderna.

Kommer ta med mig så många fina minnen härifrån, på söndag sitter jag på planet hem ill Sverige igen och inser att detta halvår snart är ett minne blott.

Här är mina första två veckor på ön. Många förväntningar, nyfiken på ön och redo att skapa en vardag. Första veckan hade jag även lyxen att ha med syrran. Sjukt bra start på en lång och nervös resa.
Vi upptäckte nya stränder, gamla stan, testade grekiska restauranger och jag lärde känna mina då nya kollegor. Så taggade för en säsong i värmen med MASSA träning!

Lite fler härliga lediga dagar på stranden, bio, besök i gymmet och egenträning!

Jag kom mig för en crossfit box och gjorde debut i en tävling! Tyvärr vart tiden för knapp och mina besök som gick om varandra fick prioriteras denna sommar, tråkigt på ett sätt men de kommer fler tåg. Är så glad att jag gjorde allt för att försöka få ihop tiden till cf träning. Men mitt mål under resan har varit att inte va för intensiv, ta de lite mer lugnt och inte ha massa olika aktiviteter utan mer njuta av sällskapet runt om.

​Vi har hajkat runt på ön med fyrhjulingar, sett ”det man bara måste se”, åkt rally om varandra, badat i fantastiskt vatten, fått motorstopp och lagt av ett och annat garv! 


Här är ett axplock av första två månaderna på ön, behöver jag säga att första månaden vart vi super nyfikna på allt, livet var riktigt intensivt, Precis som jag vill ha det.. och självklart har vi arbetat. Men har inte direkt legat på latsidan lediga kvällar pch dagar!

Enjoy!

Likes

Comments

Då kramar jag ur de sista soltimmarna på min sista lediga dag här på Rhodos. Är det inte lite galet ändå att jag om 4 dagar checkar ut från ön, åker hem till Sverige och har två veckor semester. Jag menar de brukar ju vara tvärtom.. alltså att när jag annars har semester så flyr jag fortast möjligast till värmen för att koppla av, men nu blir det att komma till kylan, grått väder och vinterjacka... vilka lyxproblem ändå.

Ja det är verkligen saker som tåls att fundera på och tänkas igenom ibland. Viktigt att stanna upp och se vad man faktiskt egentligen har! Det får mig att uppskatta perioden i mitt liv som helt rätt val.
Jag hamnade i ett intressant samtal härom dagen med en gammal sunwing kollega kring framtiden och mina visioner. Han satt i chock med alla ideer jag hade, allt jag gjort innan och vad jag brinner för.
Här borta lever jag så långt ifrån min ”riktiga vardag hemma”. Vilket är så lärorikt och stort för mig.
Att alltid veta vad som ska ske, kontrollera och planera i minsta detalj. Inte leva i närheten av ovisshet, det var min vardag för 6 månader sedan.
IDAG är min vardag mer spontan, vet inte vad som blir mitt nästa steg och uppdrag, utan tar en dag i taget ett halvår i taget.. det är väl så andra dörrar öppnar sig?

Men ska jag vara helt ärlig så mår jag som bäst när jag har struktur, planer, ambitioner och mina 25 bollar i luften. Att få arbeta med min passion, instruera klasser och inspirera andra människor till hälsosammare liv, hjälpa mina vänner när de behöver extra bra eller dåliga råd, träna upp innebandykillarna så de har rätt förutsättningar både psykiskt och fysiskt till att lyckas nu upp till elitnivån. Att studera och forsla djupare in i ämnen för att bli än mer kunnig. Allt det där gör jag med glädje dag ut och dag in, vecka efter vecka. MEN jag tror också att detta året för min del i mer ovisshet och utmaningar gör mig till än bättre människa i allt ovan.

Så ska verkligen suga in de kommande 6 månaderna i Thailand med inspiration, glädje och andra målsättningar för att till våren komma tillbaka och till 100 procent exakt veta vad jag ska göra med min framtid. Det ligger på tungspetsen, men behöver hålla de för mig själv ett tag till, göra lite undersökningar, spåna vidare och finslipa på de som behöver finslipas.
Som komplement till det ska jag också i vår läsa lite kurser jag sökt in till!

Vintern och våren - jag längtar efter dig!

Enjoy!

Likes

Comments

COUNT DOWN!

Då är tiden alltså kommen, tiden då jag är inne på sista veckan som Greklandsbo.
Jag kommer att ha med mig så otroligt mycket minnen från detta halvåret. Men starkast av allt kommer jag minnas Grekland där jag mött en så otroligt fin människa, en vän för livet, Elin. Hon kom som gubben i lådan i mitten på Juni och det var inte förrän i mitten på augusti vi förstod att vi var otroligt lika och trivdes sjukt bra i varandras sällskap. Sen dess har vi hängt varje kväll, varit tanter tillsammans. Gått vår egen väg tillsammans och njutit av varandras sällskap, egenheter, starka åsikter och humor.

Jag är inte den mest sårbara utåt sett, MEN är det något jag verkligen ogillar så är det separationer, separationer från människor som kommit att få en viktig plats i mitt liv. Jag har vunnit en ny vän, nya erfarenheter och vuxit lite mer i den "privata Jannike" under mitt halvår här nere.

Nu är det snart dags att packa ihop väskorna, landa hemma i Sverige, krama om alla fantastiska personer i kyliga Sverige. Ska ladda om batterierna och förbereda mig för kommande äventyr.

I slutet på oktober åker jag till Thailand för ett halvår och jobbar. Och det kommer bli så galet roligt då jag kommer omringas av Olivia som jag störtgillar. Vi har samma värderingar och syn på saker i livet. Vår vardag där nere kommer att rocka.
Olivia har redan sökt upp var vi ska träna, jag har börjat planera och sätta nya mål för vår tid där nere. Jag tror detta halvåret kommer bli så grymt, i paradiset!


Börjar friskna till mig lite efter en halvseg kropp som vart påväg in i ett mood utan ork, känns som kroppen åkt på någon liten släng av virus. Så försökt träna på men lyssnat på kroppen och trappat ner, njutit av den mat jag känt för och jobbar mig starkt tillbaka. Så hoppas kunna få några svettiga pass (förutom mina schemalagda på jobbet) innan jag vänder hem till Sverige.
Men har lovat mig själv att ta mig tid att umgås med Elin, njuta av god middag och sedan i nästa äventyr sätta fart på mitt långsiktiga mål igen - B A L A N S !

Enjoy!

Likes

Comments

Ibland krävs inte så många ord.
Idag är en sån dag. En dag där jag bara njuter av att inte ha en enda plan.
Gick på känslan när jag vaknade klockan 08.00 imorse, hade ca 1,5 h till frukost, solen stod högt och inte ett moln på himlen. Så snörade på mig skorna och sprang 25 minuter på ren och skär känsla.
Kroppen är med mig och jag känner mig förvånansvärt stark och motiverad i min träning trots att jag inte har ett mål uttalat, vilket jag nästintill nästan annars alltid har. Det är vanligtvis så jag går igång och kan motivera mig, alltså med ett uttalat mål.
Så nu njuter jag lite extra över känslan just nu att gå på dagsform och lust, man vet aldrig när den försvinner igen.
Det är fortfarande 22-25 grader här på ön och jag njuter verkligen av att kunna springa/träna ute i shorts och linne såhär i oktober månad.

Solstolen är min och Grettys bästa vän nu och någon timma framöver, så skönt att landa i lugnet, lyssna på havets svall, prata lite skit och dricka en kall cola zero! Vårt största bekymmer just nu är vad och när vi ska äta vår lunch.

SVERIGE om en vecka och 4 dagar ses vi!

Enjoy!

Likes

Comments

Idag hände de, exakt det som jag lyfte i förra inlägget.

Tanken var att jag skulle jobba min dag, ta mig hemåt och äta en proteinpannkaka och sen lägga mig och sova.
Men gick på de spontana, känslan.
Det slutade med att efter jobbet sprang jag (!) 5,5 km utan kramper och härlig känsla.
Hög på endorfiner tog jag och Gretty vår tredje kaffe för dagen och åkte hemåt. Sminkade oss, tog oss till gamla stan och beställde in hummus och bröd (som jag äter väldigt sällan) till förrätt och sedan tog vi in grekisk tallrik för två. Härliga meze blandningar med allt från spenatpaj, gyros, souvlaki, moussaka, dolmades med mera.
Kan säga att magen var mer än mätt efteråt, men så nöjd med mitt val! En härlig date såhär en tisdag kväll.
Fick både spontanitet (bröt min ”faktiska” planering), tagit vara på en vardag mitt i veckan till något annat och njutit av mitt besök, sprungit på känsla och summerar min dag som riktigt högklassig!

Nu blir det lite film, somna i sådär lagom tid. Vakna av morgonsolen och då bestämma mig för om de blir lustfylld träning eller vilodag.

Ser redan fram emot frukosten, vakna av värmen och njuta i solstolen med fint sällskap!

Tack livet för att du behandlar mig väl <3

Enjoy!

Likes

Comments

Äntligen en ledig dag!
Solen är med oss trots att veckan utlovat regn. Om två veckor är jag i Sverige igen och lämnar skeppet på ön efter 6 månader, lite rikare på nya erfarenheter i jobb men framförallt i mig själv.

Jag har under tiden här nere varit otroligt bortskämd med så mycket fint besök av mina vänner hemifrån. Jag ler inombords när jag faktiskt tänker tillbaka.
Jag tror näst intill jag haft besök mer än hälften av tiden här, och ni som känner mig vet hur viktig min familj och mina vänner är.
Med distans till allt och varandra inser jag vilka människor jag har i mitt liv, och jag har helt klart fått bekräftelse på att jag har ett riktigt järngäng hemma som alltid (oavsett plats) kommer finnas
med mig.

Det gör det hela lite svårare att bara vara hemma i två veckor innan ett nytt jobbhalvår sätter fart i Thailand med liiite längre distans och 6 timmar före i tidsskillnad.

MEN idag njuter jag av solen på en ledig dag tillsammans med Gretty som är nere i en vecka.
Vi äter gott mellan varven, jag håller mig till min kostplan under jobbdagarna och försöker hitta ett balanserat och välmående schema i att må bra för både kropp och själ under mitt besök och lägger därför lite extra lyx denna veckan.

Livet är kort, och om du som jag har mål uppsatta är de ibland klurigt hur man "ska lägga upp allt". Men de man inte heller får glömma i mitt fall är att jag har ingen tidspress, utan jag försöker landa i en livsstil och just detta ingår i min livsstil: kvalitetstid med mat, träning och mys.
Därför är det egentligen ingen stress, jag kan göra vissa sunda val för kroppen och andra härliga val för själen, inte varje dag men under en kortare period.
Det är i alla fall min livsfilosofi, att unna sig ibland och hitta perioder som JAG kan njuta av lite extra.
Men som jag sagt innan, det är skillnad på perioder och alltid, att unna sig och hela tiden göra,

Livskvalitet för mig är att få variera mig, lata mig, men också aktivera mig och äta gott men också äta clean för magens skull. Sova på dagen men också ha djupa och/eller skrattfulla samtal.
Spontant men också lite planerat och strukturerat.

Kan låta förvirrat men beslut och val och livet i stora hela är inte lätt, att bara börja fundera över vad som är viktigt i livet är ett bra steg på vägen. Och hur du ser på livet kan helt ta vändning och kanske ser du om ett år eller fler år på livet på ett helt annat sätt. Jag tror bara det är viktigt att göra det du tror på för att du ska må bra och kunna ge ut de till din omgivning <3

Lite härliga bilder från morgonens tabata träning i en park i Rhodos stad. Bara låta sig inspireras av vad som finns runt om och kriga på med bra sällskap!

Enjoy!

Likes

Comments

Nu har det gått några dagar sedan den här tjejen åkt tillbaka hem till Sverige.. är så himla underbart att hon varit nere hos mig hela tre gånger under mina 6 månader här. Carro är verkligen en av de finaste och mest okomplicerade människor jag känner, älskar henne för det!
Det ekar tomt men samtidigt är det "bara" 2,5 vecka kvar tills jag landar på svensk mark igen och får krama om alla underbara människor.

Jag tragglar på här borta med mitt jobb, i värmen som jag samtidigt försöker förstå och påminna mig själv om vad jag faktiskt gör. Hur lyckligt lottad jag egentligen är som i 6 månader fått jobba med något jag brinner för i en helt annan miljö än vad jag och många andra är vana vid.

Just nu är en nedräkningsfas, men samtidig svider de extra i hjärtat när jag börjar förstå att detta faktiskt har ett slut. Att jag snart kommer befinna mig alldeles för många mil ifrån Elin som verkligen kommit och blivit en trygg och underbar vän här nere. När ses vi igen? Jag kommer befinna mig i Thailand i 6 månader, alldeles otajmat med Elin som i samma veva flyttar tillbaka till USA...

Som sagt, finns fler sidor på myntet och jag bearbetar dem dag för dag så jag kan känna mig helt redo att säga hejdå.

Jag har även lovat lite uppdatering kring kostupplägget, i exakt två veckor idag har jag lagt mer tid på matlagning, kostupplägg och balans för att prestera bra på träningen, klara vardagen och jobbet. Och ovan har ni resultatet efter dessa veckor.
Unnat mig när Carro varit här med lite restaurang besök och lagt "lite för många fusk dagar" under tiden. Men är glad att få dessa besök och utmanas i vardagen, det är ju så verkligheten ser ut. Och för att få balans och en hållbar livsstil så är det just såhär jag behöver hitta balans utan förbud men med smarta lösningar.
Man kan inte alltid få ösa på med det goda men man ska inte heller alltid stå över och ge sig förbud, för förbud är något jag inte vill jobba med..


Så summan av de hela är att jag är nöjd, jag tar mig i rätt riktning, har energi och känner mig pigg. Tack kroppen för att du är med mig, nu fortsätter vi i samma spår såhär samma dag som det fyllts på rejält med energi - club sandwich, hamburgare och naturgodiset. Magen är inte så nöjd Just nu, men desto nöjdare är själen!

Enjoy!

Likes

Comments