Vilken vecka vi haft!
Har verkligen hunnit få så otroligt mycket fin tid med mina "nyfunna" vänner. Att få ha vänner som kollegor är för mig så lyxigt! Jag värderar det högt på min lista när det kommer till trivselfaktor, man är ju liksom på jobbet 3/4 av sin vecka.
En dag off har vi tagit tillfälle i akt att åka runt på ön för att se lite härliga stränder och byar. Det var inte sista gången vi gjorde det. Vi besökte östsidan, nästa gång blir det nog västsidan, det är dit grekerna själva åker på semester.

Igår vart en dag för att uppleva Rhodos uteliv, och ja vad ska man säga.. de är inte min grej att hänga på bargatan. Som apor i en bur och lockar med shots för att få in en, tror inte riktgt de fattat grejen med att jag inte går igång på sprit, kanske ska tipsa dem om att locka in mig med mat istället!
Skämt å sido, nu har man sett det. Jag ska nästa gång ta mig till gamla stan och hitta någon trevlig salsa klubb istället. Det är där det sägs hänga "folk i min ålder" och lokalbor.

Idag blir det att ta vara på timmarna i solen på stranden för att ikväll binda samman min sleeve. Så spännande att få en helhet på den nu, längtar!

I veckan som kommer är "Kroatien" gänget äntligen här i hela två veckor. Och oj som jag längtar! Ska bli så härligt att få kvalitetstid med de som är mitt liv hemma i Sverige!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För varje dag som går här på ön inser jag hur sjukt mycket jag älskar den och är så tacksam för att jag får göra det här.
För varje dag som går undrar jag hur mitt liv kommer att se ut om några år.. eller snarare närmsta halvåret.
Jag vet att jag har mycket framför mig och jag kommer ta varje chans ja får för att utveckla mig! Det enda jag är helt säker på är att jag alltid kommer göra något jag brinner för. Min filosofi är att har man passion för något så gör man det 100% med hjärtat och du mår bra per automatik.
Att göra något man älskar och får energi av!

Jag har alltid sagt att Sverige är de land ja kommer hitta min framtid, och så kanske de blir i slutändan men nu vet jag också att världen är så mycket större och bjuder på så mycket mer. Tänker inte låsa mig för saker jag vill göra längre. Rhodos var mitt första steg. Mitt andra steg får vi se.
Kanske dyker möjligheternas möjlighet upp hemma, då blir det såklart Sverige!
Hemmakär och hemlängtan efter familjen är jobbig, men tror också att den tid man får är kvalitet.

Ville egentligen bara lyfta min tacksamhet för livet och möjligheterna som det ger. Gör det ni älskar !


Är halvvägs på min sleeve, är så spänd på att få se helheten... 

Likes

Comments

Sjukt vad en vecka kan gå snabbt. Och oj vad jag uppskattar mina dagar här i Grekland. Är så galet bortskämd med fint besök med riktigt jämna mellanrum. Idag var det otroligt jobbigt att behöva inse och förstå att Carro redan skulle tillbaka hem till Sverige. Känns som hon varit här hela min vistelse här.
Men vi har under denna veckan hunnit med så vansinnigt mycket!

Samuel tog också en spontan trip till Rhodos så har verkligen haft en del av mitt liv hemma i Grekland.
Vi har hunnit med att besöka olika stränder, träna crossfit, äta mat och verkligen vridit ut alla möjliga minuter på ett dygn.

Vi avslutade deras resa med en lång start på min med att boka tatueringstider. Så nu skildes vi alla åt med olika tatueringar som alla länge funderat på. Ikväll sitter jag min andra sittning av fyra eller fem, så spänd på
Slutresultatet!
Släpper bildregn nedanför..

Idag ska jag göra fortsättningen på min sleeve, kommer bli så jäkla bra!

Likes

Comments

När man har sånt här fint sällskap och samtidigt jobbar är det svårt att få tiden att räcka till för mycket annat. Men med ledig dag idag och en hel dag på stranden i Lindos så försöker jag mig på en kortare uppdatering Med lite mer bilder.

Carro kom i söndags och allt känns som vanligt igen här nere, lite semesterkänsla. Samtidigt lockades Samuel och systrarna Zimmerman till ön från Sverige samtidigt, så har haft riktigt fina dagar här, och har en del dagar kvar. Försöker njuta av dessa dagarna, blir ju en del mat och aningen mindre träning om man säger så. Minisemester för min del. Blir lätt att man glider med i samma mood.

Carro bokade om sin hemresa, hur bra? Hon stannar två dagar extra! Sedan blir hon hemma 1,5 vecka innan hon är tillbaka i två veckor med syrran och Järlstam. Så lyckost!

Man hinner med lite av allt såhär under dagarna när man vill hinna umgås med alla vänner, de negativa är att man får lite dåligt med sömn. Men den får jag ta igen om några dagar.

Kommer också att överraska med en liten detalj längre fram. Men de får ni se när de väl är dags..

Vi njuter av värmen i alla fall som äntligen verkar hålla i sig. Maj i Grekland har varit den sämsta på 10 år nämligen

Likes

Comments

Ja hur lever livet egentligen här borta på Rhodos..?
Just nu är jag så förbaskat glad över allt! Först och främst för att jag följer mitt hjärta i jobbväg, att jag dagligen får inspirera andra människor till ett hälsosammare liv. Att jag får dela med mig av det jag brinner för till 100%.
Inte nog med att jag på jobbet får inspirera, nu har jag även fått möjligheten att instruera på en crossfit-Box på Rhodos. Hur ballt?
Menar för lite mindre än två veckor sedan satte jag min fot på boxen för att se om det var intressant att kicka igång!
Idag har jag fått förfrågan att hålla klasser i cykel, där jag floorcoachar en mindre grupp för olika terrängen, annorlunda och kul!
Ska prata mer med ägaren på måndag, så mer info kommer garanterat längre fram!
Min största utmaning just nu är att kunna instruera grekerna (som inte direkt är super duktiga på engelska) men nog ska man klara av det med !

Den andra bra saken är att äntligen kommer hon - världens bästa Carro, från att i två år ses i snitt fem dagar i veckan (dygnet runt) till att inte ha sets på över 2 månader! Hur har jag liksom klarat det?
Mycket har hänt sen jag åkte i våra liv, men en sak är jag helt säker på- vi har inte gjort vårt sista jobb tillsammans!
Driven och så omtänksam människa, dem ska man hålla hårt i. Och om jag kan så ska jag hålla kvar henne här fram tills mitt äventyr här är över!

Likes

Comments

Ni som känner mig väl vet att jag är otroligt driven och målfokuserad i det mesta. Det gäller inte bara i jobbet utan en stor del som motiverar mig och får mig att utvecklas som person är att utmana mig själv och ha mål i mitt privatliv. Ofta är det ett mål förankrat till min träning.

För dryga ett år sedan efter en kass rygg med handbollen i fokus behövde jag ett nytt mål som drev mig i träningen. Jag fastande för bodyfitness och gjorde min första och andra tävling i april förra året inom loppet av tre veckor.
En riktigt stor utmaning både fysiskt men till största delen mentalt påfrestande.
Efter tävlingen var jag trött på alla upplägg och "måsten", den där känslan att vara låst. Dock är dem där måstena otroligt viktiga för din utveckling i ett förankrat mål.
Jag lärde mig i alla fall troligt mycket och jag har sagt det innan men säger det igen- jag kommer Definitivt stå på scenen igen. Den stora frågan är bara när!?

Jag har nu i över ett år "bara" tränat för att hålla igång, för att må bra och hålla ryggen i fas som bråkar emellanåt. Tidigare funderade jag länge på att köpa crossfitkort när jag bodde hemma i Sverige men tvekat och dragit mig ur då min rygg får för hög belastning och blir ohållbar i vardagen.

Flera hundra mil från Sverige och ett samtal bort krävdes det för att jag skulle sätta mitt nya mål! Jag ska passa på när jag är här i Grekland och börja med crossfit, i alla fall ge det en chans.. en vecka har jag kört på med träningar i boxen nu.

I förrra veckan var jag i kontakt med en svensk kille, bosatt i Grekland som undrade om jag ville vara med och tävla i crossfit!
Kruxet var att jag deltagit på alldeles för få crossfitklasser för att ge mig in i en tävling. Jag har aldrig gjort Wall-walk, butterfly pullups, bar to chest eller overheadsquat! Men som om det skrämde mig. Snarare går jag igång på sånt.

Så anmälde mig till tävlingen.
Absolut skulle jag ljuga om jag sa att jag kände mig säker på tävlingen. Kvällen innan ångrade jag mig djupt när jag fick se tävlingsmomenten. Likaså kom jag på mig själv när jag tog mig en plats till finalen (hur sjukt? Kom till final på min första tävling) att jag ville ge VO.
Nu i efterhand är jag så nöjd att jag gjorde det, tävlingen, alla moment! Och så fint stöd av 4 andra svenskar som var med i tävlingen med aningen mer erfarenhet!

Nu går jag från denna helg massa energi rikare, nu vet jag exakt var min Akilles ligger och de momenten Ska jag öva upp och vid nästa tävling med stolthet visa upp dem.


Så 5 mån crossfit på Rhodos framför mig och jag ska slipa till tekniken ordentligt, men först ska mina händer läka!

Nedan ser ni de tre WODsen som vi genomförde och finalen!

Jag tävlade i women scale och fick placering 8 av 14. Tog mig alltså till final!
Nu ska denna trötta kropp få sova några timmar innan det blir upp för jobb imorn bitti som startar med en Bootylicious, 21 min body och vattengympa :)

Wood 1

20 clean squat (frivändning med squat)
20 shoulder press
30 Box over
20 clean squat
20 shoulder press

På tid!

Vikter - 30 kg
12 minuter


Wood 2

40 singel hopp (hopprep)
15 Deadlift
10 toes to bar
9 min armrap
2 min vila
3 min thrusters
25 kg


Wood 3

3 power snatch 25 kg
Walking lunge to the pull up- 10 kg dumbell
Butterfly pullups 12 st
Walking lunge back- 10 kg 
Sprints 4 st

6 power snatch 25 kg
Walking lunge to the pull up- 10 kg dumbell
Pullups 16st
Walking lunge back- 10 kg 5 
Sprints 8 st

9 power snatch 25 kg
Walking lunge to the pull up- 10 kg 
Pullups 20 st
Walking lunge back- 10 kg 
Sprints 12 st

15 min

Finalens WOD

Likes

Comments

Vilken vecka!
Livet börjar bli lite mer intressant här nere. Kommer ni ihåg att jag pratade om en crossfit Box i mitt förra inlägg ? Nu är det inte längre "bara" jobb och sola/bada som står i fokus.
Nej nu är det lite andra planer på ingång..
Jag fick av en kollega frågan om jag var intresserad av att tävla i en amatör tävling i crossfit på Rhodos den 27-28 maj.
Så fort jag hör ordet tävling så går jag igång, så utan att egentligen tänka - "hmm kanske inget för mig just nu då jag bara tränat crossfit typ 3 gånger innan". Nej istället tänker jag- "tävling! Spännande ! Hur svårt kan det egentligen vara ? Vet ju ändå lite vad det handlar om, har ju ändå testat crossfit 3 GÅNGER. Gillar ju hiit träning"
Tji fick jag för det, det tog knappa två dagar så mötte jag upp en som tränar på boxen och presenterades för ägaren på boxen. Ägaren bad mig komma tillbaka inom en halvtimma ombytt.
- okej tänker jag. Han vill väl se vad jag går för. Så jag inte är vilken stolle som helst.
Med 3 träningspass i ryggsäcken redan samma dag och ingen påfyllning av mat på över 5 timmar förstod jag att han ville att ja skulle delta på en Wood med de andra grekerna. 
My god, tur jag har vinnarskallen för energin var på noll och kroppen sjukt seg. Men oj så kul, men så jobbigt det var!

Lite frustrerande att Tränaren var stoneface hela passet, han var rätt högljudd, skällde om man slöa men berömde lite snabbt om det var bra teknik. En otroligt respektingivande man, vilket jag gillar!
Han visade inget på om han var nöjd av det han såg eller om det var katastrof efter wooden. Utan jag fick fyra ord till mig innan jag gick - see you tomorrow, 20 ó Clock!
YES tänkte jag, han vill att jag kommer tillbaka, de måste ju i alla fall vara positivt!


Nu är jag precis hemkommen från mitt andra CF pass här på ön, där övade jag på 45 min pullups med swing, blödande händer och svidande sår ligger jag i sängen sjukt stolt över att jag tog tag i något som jag velat länge!
Största utmaningen var att förstå alla övningar och prata med de andra då deras engelska inte var super bra! Men tror stenhårt på massa nya grekiska träningskompisar!

Sjukt nöjd kan jag säga dessa ord till er - Om allt går enligt plan tävlar jag min första CF tävling någonsin på en strand på Rhodos, där specialsyr de tävlingen så jag kan delta på all Woods innan och efter jobbet på lördag och sedan söndag. Så har tre dagar på mig att lösa pullup med sving nu #panik . Men jag ska fanimej klara det!


Är glad att jag inte helt förstått vad jag gett mig in på, kommer säkerligen vara helt förstörd på söndag efter tävlingen! Men en sak är jag helt säker på, jag drivs av utmaningar och dem är jag villig att ta livet ut, detta är en del av allt i livet, jag blir arg mig själv och min tävlingsinstinkt emellanåt. Men börjar acceptera att det är sån jag är, därför tar jag chansen! Vad har jag liksom att förlora?

Och vet ni vad, innan jag gick från boxen idag så frågade ägaren mig om jag kunde tänka mig att instruera i boxen någon dag i veckan! Hur grymt ? Nya utmaningar får mig att bli mer driven och jag är sjukt sugen på att se fram i tiden och se hur allt ovan slutar!

Likes

Comments

Låter kanske klyschigt, men tiden här går så vansinnigt fort.. att vi ska vara här i knappa 5 månader till känns lite kort!
Men det är verkligen en härlig känsla att känna att jag verkligen trivs och får utväxling av mitt jobb.
Saknar en stor del människor hemma i Sverige, men tack vare sociala medier och allt där till så är man ändå med på något sätt.

Jag har precis tillsammans med kollegor/vänner (man blir liksom en liten Rhodos familj här) rivit av ett TABATA pass. Härlig start med buffé frukost som snabb belöning. Jag har som jag tidigare nämnt inte direkt varierat min frukost. Så frukosten på bilden är nästan identisk med vad jag äter varje dag, Älskart!

Söndag är lika med ledig dag. Så trotsar molnen och lägger mig raklång på en solstol fram tills i eftermiddag när det är dags för beachvolley mini turnering! Tävlingsmänniskan i mig är tokladdad! Får se om jag efter behöver en filmkväll eller om ja ska ta mig i kragen och bege mig mot en sportbar för att se Sverige - Canada i finalen!

Imorn ska jag faktiskt möta upp en kontakt för att se över en crossfit tävling nästa helg, verkar inte kunna få ihop att kunna delta då den är lördag och söndag och jag jobbar lördagen.. men har insett att jag har en cf- Box ett stenkast från lägenheten . Så är de bra pris och härligt folk ska jag köpa mig ett träningskort där. Behöver variation och byta miljö lite i min träning. Så kommer med uppdatering i veckan kring hur jag ser på att köpa kort där och hur helgens tävling blir av eller inte. Kul med något annat in i allt jobb.

Likes

Comments

Att få starta sin lediga dag mitt i veckan med lite längre sovmorgon (08.00) för att åka in mot hotellet och äta av frukostbuffén som är utan att krydda- H E L T gudomlig!
De har allt man kan tänka sig (förutom havregrynsgröt)! Min mage är nöjd och det finns så många alternativ. Däremot är jag som många andra en vanemänniska, så oavsett hur mycket jag kan variera min mat så ser min bricka exakt likadan ut varje dag! Intressant ändå...

Oavsett.. frukosten togs in i lugn och ro, därefter vart det avfärd i ett regnigt Grekland mot immigration för mera fix kring arbetsvisum .. gick ändå relativt smidigt!
Tog mig hem på balkongen lagom till att solen tittade fram, där hann jag med några samtal via face time och lite tid för mig själv.. skönt att emellanåt få någon stund för sig själv, för det har inte varit många timmar ensam under denna månaden sen jag kom ner.
Tog en promenad bort mot mammas hotell för att äta lunch och krama henne hejdå! JISES vad en vecka gått fort, saknar henne redan!

Tog mig i kragen och tog vägen om gymmet på hotellet och fick till ett helt okej axel och biceps pass för att sedan med strålande sol i ryggen promenad hemåt igen. Såhär efter lite handling och stekning av bananpannkakor till middag är jag nu redo för bio på ön!
Tackar denna välbehövliga lediga dag och ser fram emot en ny härlig jobbvecka!

Måste liksom få skryta lite.. jag är så förbannat stolt över vår insats än så länge i fitness på Hotellet. Det har under första veckorna som vi haft öppet hotellet rullat in förvånansvärt många positiva kommentarer och vi har dessutom fått utdelat veckans ros från Stockholm, dvs. jag och min fitness kollega Matilda!
Det är massa andra hotell på olika destinationer som är med i detta och så blir just vi, (första veckan?! ) utsedda till detta!

Att just Vi får så fint omdöme! Är inte förvånad över vår insats för tror stenhårt på oss, mer förvånad över responsen och att gästerna faktiskt uttrycker sin nöjdhet. Blir liksom glad i hela själen!

Tänk att vi lyckas inspirera och nå ut med vår passion för träning till andra människor så de får en underbar (och ibland mindre underbar) känsla efter deltagande på våra pass!
Men tror just det är nyckeln, den eldade passionen och drivet för träning, människor och dess hälsa! Engagemang och genuint intresserad är nyckeln. Tycker de är så viktigt att jobba med något man brinner för, därför är jag också så glad för härlig respons.. jag har verkligen hamnat rätt!

Likes

Comments

Precis så känns det.. att jag har semester men ändå jobbar!

Njuter verkligen av varje dag, oavsett om det är ledig dag eller jobb. Varje kväll senaste veckan sedan mamma och Jessica kom och hälsat på mig har jag fått massa härlig kvällstid med god mat, mys och strosat runt på Rhodos gator.
Hittat två helt underbara hak där de gör suverän sushi bland annat. Men också hunnit äta härlig grekisk Gyros, greksallad och glutenfri pizza. Är så förbaskat glad över att jag älskar mat då det för mig är socialt.. och jag kommer alltid stå för att mat är en av de viktigaste delarna i livet.
För mig är det så otroligt viktigt att man ska njuta av mat och människor som ger en bra energi. Att bara ha folk omkring sig "för att" eller att bara umgås med människor som ger sig av dålig energi är något som jag undviker,  likaså ser jag på mat, att äta mat för att man måste och inte bryr sig om vad det egentligen är eller hur det smakar.. det är något jag till 100% undviker i mitt liv.. mat ska smaka gott och människor kring mig ska vara de som får mig att må bra.. Så, härliga människor och välgjord och näringsrik mat är precis där mitt fokus under de närmsta 5 månaderna kommer vara... Och träning såklart!

Sanns och balans mina vänner är kanske uttjatat, men hallå, det är verkligen så.


Ibland är det svårt att hinna med allt man vill, som idag. Idag missar jag en liten kick off med kollegorna då mamma är på besök. Men ibland får man göra sina val, ända lediga dagen som jag har medan de är här, då vägde de över med kvalitetstid med mammsen! Men kommer såklart fler tillfällen att rocka loss med kollegorna under denna säsongen!

Nu ska jag njuta av några timmar i solstolen på Kallithea Spring!

Likes

Comments