Familjeliv Föräldraskap, småbarnsår, Jannika tycker

​Jag ammar och ammar, Asker älskar mat :) Jag ammar i kön på ICA, gåendes när vi är på promenad, i tunnelbanan, ja ni fattar. Jag har alltid gjort så, behöver min bebis mat så får den det helt enkelt och jag har aldrig upplevt nått problem med det, men för ett par dagar sen så fick jag riktigt elaka blickar och kommentarer av  en snubbe om att jag visade upp hela bröstet och det var visst äckligt.. Det lustiga var att denna snubbe hade upp pumpade anabola muskler och hade tryckt in sej själv i minimala tighta kläder och gjorde allt för att hans bröst "muskler" skulle synas...

Blir sjukt förbannad över sånt där, vill han visa upp sina svällda kroppsdelar så var så god, gillar jag det inte så tittar jag någon annan stans men låt för fasiken mej amma ifred!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Familjeliv Föräldraskap

​Det här är Gabriel min äldsta son. Han är helt fantastisk! Älskar honom till månen och tillbaka.

För ett par dagar sen så flyttade han hemifrån. Det var planerat sen ganska länge och nått vi alla har glatt oss åt. När dagen väl kom så vart det ändå ganska känslosamt för mej. Jag älskar att se mina barn bli äldre, följa deras resa och utveckling. Att bo själv är superbra och jag vill verkligen inte hålla tillbaka dem på något sätt, men nu bor han liksom inte här längre...fattar ni? Måste medge att jag fick en liten tår i ögat när han åkte, en tår av både stolthet glädje och saknad.

Hela den dagen var väldigt känslosam för mej, jag fick besked om att en mycket god vän och kollega (precis lika gammal som Gabriel) samma dag förlorade sin långa kamp mot cancer. Kändes så konstigt att hans liv slutade samtidigt som Gabriel flyttade hemifrån och på riktigt började leva sittliv på helt egna ben...

På kvällen fick jag ett riktigt känsloutbrott, va så trött hade ammat konstant och städat efter flyttlasset mm så allt blev bara för mycket. Jag grät och kastade till och med sönder en tallrik. 

Gillar inte att tappa kontrollen över mitt humör så där men jag förlåter mej själv för det var verkligen för mycket den där dagen.

Jag vill säga till Gabriel att jag är stolt över dej och att vi alltid finns härom det är nått. 

Och till Viktor så vill jag säga tack för att jag fick lära känna dej, vi ses i Nangijala.


Likes

Comments

Familjeliv Föräldraskap, Yoga, Kampsport, Träning

Promenader har jag tagit sen dag ett, visserligen i ett lugnt tempo och med många amningspauser men jag har ändå varit ute, rört på mej och njutit av vädret och skogen.

Nu känner jag att jag kan börja träna lite försiktigt och väldigt kravlöst. I går var vi på utegymmet Jag Mannen och Asker. Jag hade Asker i sjal och körde det jag kunde.

Det kändes bra bara att vara ombytt i träningskläder :) Det är ungefär där jag lägger ribban just nu. Jag ska vara ombytt och jag ska göra det jag kan. Det är lite som att värma upp inför att kunna börja träna ordentligt igen.

Jag tycker att det är skönast att inte lägga någon press på mej själv utan ta det som det kommer, om Asker skriker och vill bli ammad så är det så och då är jag nöjd med promenaden ner till gymmet liksom.

Älskar att träna men gillar inte press och stress. Yogan känns bra att ta upp ordentligt igen också :)

Älskar att ha med barnen på utomhus/tränings aktiviteter. På kvällen igår gick vi till stranden sen Botilda badade (fett kallt) och sen gjorde tjejerna yoga ihop. Såå fint.

Likes

Comments

Graviditet, Familjeliv Föräldraskap

Jag hade varit ganska nervös inför förlossningen trots att det var den femte eller kanske just därför...

En dag efter bf så hade jag lite småkänningar på natten och delar av slemproppen gick men när jag vaknade på morgonen så var allt lugnt och kände inte av nått mer på hela dagen.

Nästa natt vaknade jag av lätta värkar och de kom regelbundet hela natten men gjorde inte särskilt ont. När jag vaknade på morgonen så hade jag en liten blödning och eftersom värkarna fortfarande var regelbundna så ringde vi in till förlossningen bara för att meddela att vi antagligen skulle dyka upp nått under dagen.

Jag tyckte att värkarna var alldeles för mesiga så vi tog en promenad då blev dom lite bättre... Eftersom mina tidigare förlossningar har gått väldigt snabbt så ville mannen att vi skulle ringa hit mina föräldrar, pappa skulle köra oss och mamma skulle stanna här med Botilda, de andra stora syskonen var iväg på sitt.

Jag tyckte fortfarande att värkarna var för mesiga så vi promenerade lite till, jag dubbelkollade bb väskan och så gick vi och handlade lite snacks och dricka för att ta med.

Efter ett tag så övertalade mannen mej att det var lika bra att åka in med tanke på hur fort det kan gå när det väl slår till. Jag kände mej nästan larvig och ursäktade mej lite när vi kom in fast nu fick jag ändå stanna upp och andas igenom värkarna. Jag fick en jätte härlig barnmorska som helt förstod mina önskemål om en naturlig förlossning utan medicinska ingrepp, sen avnavling mm. De satte mej på en CTG kurva i 20 min och vi pratade och skrattade mellan värkarna. i värkarna så blundade jag slappnade av och andades lugnt och tungt och det kändes jätte bra.

Efter 20 min skulle hon undersöka mej och jag tänkte att jag kanske var öppen 3-4 cm men då var jag redan öppen tio! Jag blev så glad och lättad, jag kunde ju liksom fortfarande prata och skratta haha. Barnmorskan hann precis få på sej sitt förkläde och kalla till sej en kollega innan krystvärkarna började.

jag tryckte på bra med några urvrål och andades sen lugnt igenom smärtan när det var dags för huvudet så jag slapp bristningar. Allt som allt tog det fyra krystningar sen var min bebis ute. Hela tiden var mannen min ett underbart stöd. Hans hand var min trygghet och yttre kraftkälla.

Den där underbara känslan att lägga upp en nyfödd på bröstet är nått av det mest magiska jag upplevt.

Vi valde sen avnavling, fick helt bestämma själva när det var dags att klippa och första timmen låg vi bara hud mot hud och mös. Allt annat som vägning och mätning fick vänta.

Vi tog in på bb hotellet och spenderade natten där, även fast jag längtade hem till resten av familjen så var det skönt att få vara bara jag mannen och den nya lilla bebisen i några timmar.

Jag fick verkligen en dröm förlossning där allt blev som vi ville och jag riktigt kunde njuta av att föda barn.


Likes

Comments

Familjeliv Föräldraskap

​Idag är detta lilla liv 8 dagar gammal. Jag har helt varit i bebisbubblan och bara gosat luktat myst ammat och lärt känna denna nya lilla familjemedlem.

Helt underbart är det och jag är så glad att jag gett mej själv och oss den här tiden av lugn.

Lite senare idag ska jag försöka skriva min födelseberättelse. 

Nu ropar den lilla på mej...

Kärlek åt alla

Likes

Comments

Familjeliv Föräldraskap, Jannika tycker

Jag är 41 år och väntar mitt femte barn jag loovar att jag kan bestämma självhur länge jag ska gå hemma eller hur fort jag går tillbaka till jobbet utan att alla andra har en åsikt om det!

Jag har varit hemma mamma åt tre barn i fleera år. Under den tiden bidrog jag inte med en enda krona till familjens ekonomi utan var "bara hemma" och gjorde allt hushållsarbete och och tog hand om barnen. Under den tiden fick jag höra att jag snyltade på min man, kvinnofälla, hur kan du gå och bara göra ingen ting mm.

Jag är en stark och intelligent kvinna som kan ta helt egna beslut baserat på vad jag vill och vad jag tycker är bäst för mej och min familj. Att vara hemma med barnen var bland det bästa jag gjort. Jag jobbade dygnet runt med det viktigaste som finns och hade absolut inga problem med att leva av min mans pengar varför skulle jag det?

Fick ofta frågan "men tänk om det tar slut vad gör du då utan inkomst? Jaa, vad sägs om att jag då fixar en? Det var ju inte så att jag inte kunde jobba utan jag valde att inte göra det och val kan man ta igen och igen beroende på hur saker ändras eller hur?...

Med Fjärde barnet så var det i stället dagis som gällde och för mej först studier sen mycket jobb . Jag jobbar som ordningsvakt, ofta 12 timmars pass fem dagar i veckan och då kom kommentarer som, men stackars dina barn, hur tar din man att du jobbar så mycket, och borde inte du vara med familjen? Sjukt tröttsamt!! Aldrig är tyckarna nöjda och det är därför jag inte bryr mej om dem.

När jag är hemma är det synd om mej som är svag, utsatt och fast i kvinnofällan när jag jobbar är jag en dålig fru och hemsk mamma som lämnar mina stackars barn. HAHA

jag kan välja att vara hemmafru, jag kan välja att jobba massvis jag kan välja nått mitt i mellan och det är ingens val utom mitt och min familjs. jag är inte en bättre eller sämre förälder/feminist/människa pga det ena eller andra valet och jag skiter i vad alla andra har för tankar kring det. Det viktiga är att jag gör det som funkar för mej/oss.


Likes

Comments

Familjeliv Föräldraskap, Kreativitet, Pyssel, Recycling

De stora barnen har haft en massa för sej senaste tiden, allt från student kryssningar till sleep overs vilket har gett mej och mannen en massa egentid.

Hur har vi då använt denna ovärdeliga tid? Jo genom att vila och i mellan åt chillat i solen. Jag är stor som ett hus och har foglossning from hell så hur mycket jag än vill vara aktiv så kommer jag mej inte för särskilt mycket. Men det är skönt att bara vara, att hinna tänka sina egna tankar från början till slut och bara vara i varandras sällskap och njuta. Att i vardagen ta små pauser med sin käresta och känna att vi har valt varandra då och nu och bara för att vi själva vill är underbart. När vardagsproblemen runt omkring är stora så är det extra viktigt att njuta av det fina vi har i våra liv.

Jag har rensat ut en massa saker här hemma i alla fall, saker som jag ska sälja på en lokal loppis i morgon. Även Botilda har rensat och gått igenom sitt rum på grejer. Jätte skönt, älskar att bli av med saker och skapa plats för ny energi :) Kan jag dessutom få några extra kronor för det så är det ju ännu bättre :)


Likes

Comments

Graviditet, Familjeliv Föräldraskap

Med 15 dagar kvar till bf så har jag äntligen börjat packa bb väskan. Ska jag vara helt ärlig så är det första gången jag gör det så här i förväg och lite ordentligt. De andra fyra gångerna har jag bara packa ner bebisfilt, första kläderna, komposterbara påsar (ska förklara varför längre ner) och en olja precis innan vi har åkt in :)

Här är vad jag har packat ner denna gång och varför jag vill ha med det.

Till bebis:

Kläder ekologiska och tvättade, 2 bodys, två mjuka byxor, två mössor en inne mössa och en ute mössa, två strumpor och sen en lite tjockare tröja. Jag kör mycket hud mot hud första tiden så det behövs inte så mycket kläder.

Filt Som jag skrev i tidigare inlägg så har vi sovit med och kramat en ekologisk filt som bebisen kommer få vara mycket i och samtidigt känna hela familjens lukt och kärlek runt sej <3

Blöjor Det är ju lite olika om man får blöjor eller inte så jag har packat ner de prover jag fått från Naty och Libero.

Olja Ekologisk kokosolja har jag med främst till mej men bebis också om det skulle behövas. Den är perfekt att tävtta och återfukta med.

Napp/Amningsnapp Det här är på sätt och vis till både mej och bebis och är med för säkerhets skull, jag har helammat alla mina barn men har alltid haft problem med blödande sår på bröstvårtorna och alla mina har varit väldigt snutt så en napp kan vara bra att ha med för snutteriet så bröstvårtan spars till ammandet. Amningsnapp har räddat mej alla gånger som jag just har fått onda sår och har gjort så jag orkade fortsätta att amma.

Till mej:

​Förlossningsbrev, De viktigaste punkterna har jag gått igenom med barnmorska men jag skriver ett själv också mer i detalj.

Olja kokosolja som ska smörjas in på underlivet innan huvudet kommer ut, detta för att minska bristningar och göra underlivet smidigare och mer töjbart.

Läppbalsam Man blir lätt torr om läpparna under förlossningen, jag har med ett balsam från lush.

Dricka Jag tar med vattenflaska och en färsk jos

Komposterbara påsar Vi tar alltid med oss moderkakan hem och gräver ner den i skogen. Vi ber barnmorskan lägga den i påsen :)

Tidsfördriv Mobil för blogg, film och musik sen någon tidning att bläddra i.

Hygien Tandborst, tandkräm, deo dusch kräm och schampo. Jag brukar lukta ganska illa av svett, bajs spyor och blod efter förlossningen så en dusch med god luktande saker är guld värt.

Bindor Jag brukar blöda massor och använder bbs stora jätte bindor men har även packat ner lite binder som jag också fått som varuprover.

Amningsskydd Även här har jag packat varuprover, mina bröst brukar börja spruta ungefär dag tre och oftast så åker jag hem tidigare än så men för säkerhets skull så är några med i alla fall.

Kläder Jag tar med ett ombyte med kläder, skönt, lätt att amma i och luftiga. Stor tröja och gravidtights, trosor och amnings BH.

Filt En tunn sjal/filt att svepa om sej är skönt att ha tycker jag så det ska jag också stoppa ner

Snack Eftersom jag är vegan så vill jag även packa ner lite kraft givande snacks som jag vet att jag kan äta och eventuellt några sugtabletter.

Övrigt Kamera (fotar med mobil jag) laddare, pengar.

Jag tror detta är allt, om någon har nått mer som bara mååste vara med så tipsa gärna :) 


Likes

Comments

Graviditet, Familjeliv Föräldraskap

Något som vi alltid gör är att sova med den lilla filten som det är tänkt att bebisen ska ha så den får våran lukt och kärlek på sej.

Den här gången så har jag köpt en ekologisk tunt stickad bommulsfilt och den sover vi med varje kväll,jag har även bett Botilda att krama filten och tänka in fina tankar till bebisen i den på så sätt känner hon sej delaktig och som om han får vara med helt från början på BB

Jag går in i vecka 38 i morgon, 20 dagar kvar till bf...det närmar sej med storm steg och jag tänker nog fortsätta att förbereda mej genom att packa BB väskan idag. Gör ett eget inlägg om det senare.

Likes

Comments