Den God Arbejdsplads

Praktisk fik vi også uddelt en hårtrens hver, hvor vi skulle afprøve en masse forskelligt bla. en kemisk klipning, fiskekroge, forskelligheden fra spole til spole osv.


Nogle fik mørke hår trenser og andre fik lyse hår trenser. Man skulle gå sammen med en, som havde den modsatte hårtrens end en selv. Mine klassekammerater og jeg aftalte højt for klassen, hvem der skulle gøre hvad, hvor den person man var sammen med, skulle lave det samme som en selv.
Jeg og en anden afprøvede forskellige spole størrelser og brugte en permanentvæske Dulcia 1. Vi fandt ud af, at der ikke var den store forskel, og at de lyse hårtrenser ikke krøllede så meget, som de mørke hårtrenser, fordi de lyse har været så meget kemisk igennem.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

Den God Arbejdsplads

Den gode arbejdsplads


Modulet den gode arbejdsplads lærte vi om:

- Permanent teori+praktisk


  • Teori lærte vi om hårets biologi, hvor vi skulle ud i 4 grupper, hver person fik et emne som man selv skulle læse om, efter vi havde læst skulle vi ind og fremlægge for klassen. Efter fremlæggelsen skulle vi ud og lave en stafet, hvor vi blev delt ind i 3 grupper.
  • Stafetten gik ud på at vores lærere stillede et spørgsmål omkring hårets biologi, og så galt det om at komme først om til læreren og sige svaret. Vi lærte også om kemien bag en permanent behandling.


  • Praktisk lærte vi hvordan man skulle rulle en permanent op, vi lærte forskellige oprulninger som: Standard oprulning, c-form, murstens oprulning osv. Vi lærte hele processen ved en permanent, hvornår man skulle bruge permanentvæsken, neutraliseringen, hvor lang tid man skulle skylle for at permanentvæsken var ude, hvornår man skulle tage spolerne ud osv.

Likes

Comments

Coloration

Vi havde en model dag. hvor vi skulle lave en helfarvning. 

Min kundes ønske var at få en toningsfarve i, og at hendes hår ikke blev mørkere, men bare blev frisket op.

Kundens narturtone var en tonehøjde 6, og hun havde 30% hvidt hår. Jeg blandede en toningsfarve Diarichesse 5, og påførte først en bundfarve, som sad i 15 min.

Efter de 15 min brugte jeg en kam til at frisere håret igennem, så farven blev trukket ud i længder og spidser, og jeg brugte også mine fingre til at fordele alt farven rundt.

Det færdige resultat er stylet i olie og volume mousse.

Likes

Comments

Coloration

Mudulet coloration havde vi også om:

​​Hygiejne
​- Lærte vi om at det er vigtig at have en god personlig hygiejne, men også en god hygiejne i salonen, da man er i fysisk kontakt med kunderne. 


Designanalyse (klædelighed/udtryk)
​- Lærte vi om at en frisør kun får succes med sit arbejde, hvis det han/hun laver er klædeligt til kunden, så vi skulle lære om, hvordan man vurderer klædelighed fra kunden til kunden.

Permanent praktisk.
- ​Vi havde også lidt om permanent i dette modul, hvor vi lærte hvordan man lavede en standard oprulning, og en c-form oprulning.

​​Praktikpladssøgning
- Der​ fik vi bla. redskaber til hvad vi gerne vil og hvilke saloner man passede ind i. Vi lavede også ansøgninger.

​​Åben salontræning/eksamenstræning
- Der måtte vi selv bestemme hvad vi blive bedre til og øve på det..

Likes

Comments

Coloration

Modulet coloration lærte vi om:

Farve teori+praktisk

- Teori lærte vi bla. om farvestjernen, tonehøjderne, reflekser, hvad der forgår rent kemisk, hvordan farverne reagerer i forhold til hinanden, afrensning og forpigmentering.

- Praktisk lærte vi at lave en flagindeling, hvordan man påførte en bundfarve og en helfarve, så det gjorde vi på øvelseshoveder med balsam, da det har en konsistent af en farve.

Vi lavede også striber med staniol, hætte, kampfstiefel, tube påføring, color board. Vi fik også 2 hårtrenser, hvor vi afrensede og formigmenterede.

Likes

Comments

HB-Klar

HB-Klar betyder Hansenberg klar. Det vil sige at min klasse og jeg skulle lære hinanden at kende, blive rystet sammen og kunne samarbejde.

Det vi lærte om i HB-Klar var:

- Hårvask og hovedbundsmassage

- Formtørring (Damebrush/Bombage)

- Bryn og vipper

-Ergonomi

Vi startede også op med design, og hørte om at vi skulle lave en portfolio, som jeg valgte at lave på en hjemmeside.

Likes

Comments