DESIGN

Salon projektet var et gruppe projekt, hvor vi skulle være krative og finde på en masse idder.  
Vores salon kom til at hedde hårstået, hvilket vi arbejdede lang tid på at komme frem til.
Vi havde en masse navne oppe at vende, men dem droppede vi igen, da vi ikke gad at hedde noget, som andre saloner hedder i Danmark. 
Her er der et moodboard over salonen.

Vi valgte noget stilren og moderne. 
Vores skitser over vores design af salonen. 
Vores endelige resultalt! 

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

DESIGN

Anvendelse: Hvad er det for en ting og hvad skal den bruges til? Afprøv produktet - er funktionen tydelig og fungerer produktet godt?
Det er et skagen ur. Man bruger dette til at have på som et armbåndsur (Et smykke), men man bruger det også til at se hvad klokken er. Produktet fungerer godt, da man altid kan se hvad klokken er, uanset hvor man er henne.


Form: Hvordan er formen, linier, størrelse og tyngde. Læg mærke til om formen følger funktionen. Formen er rund på selve uret, urremmen er nemt at bøje, når man har den på håndleddet er den rund, den er tynd. Uret er heller ikke særlig stort, fordi den skal passe til en dames håndled.


Ergonomi: Er der taget hensyn til ergonomi i produktets form. Er det udformet ergonomisk korrekt? Er der grupper, som vil have problemer med at bruge produktet?
Der er ikke blevet lagt vægt på ergonomien ved uret.


MAterialer: Hvad er produktet lavet af? Hvordan virker materialerne? Tung/let, blød/hård, gennemsigtig/mættet, koldt/varmt, naturligt/kunstigt.
Uret er lavet af  rustfri stål (metal). Det er let, selve uret er hårdt, men remmen er blød, den måde den er konstrueret på, virker som om den er blevet vævet, som gør at den virker blød, at den ligger mere behageligt på håndleddet. Uret er produceret med meget tynd urkasse, hvilket giver den et flot eksklusivt look. Den lave profil gør den også velegnet til fx skjorter og andet tætsiddende tøj.


Farver: Hvilke farver har produktet? Hvad fortæller farven om produktet? Har farven en signalværdi?
Uret er sølv. Selve uret er blankt sølv, og det er låsen på remmen også. Men remmen er mat sølv.


Kvalitet og forarbejdning: Hvordan er produktet fremstillet, hånd/maskine. Hvordan er kvaliteten. Hvordan er elementer i produktet sammenføjet, hvordan er samlinger? Hvordan er overflader og dekorationer? Den er maskine fremstillet, men lidt håndlavet. Kvaliteten er god den er slidstærk, fordi det er mineralglas beskytter mod ridser og stød. Elementerne i produktet er gode, da låsen er god pga den er designs dygtig, de har lavet diamanter i stedet for tal. Men hvis der en person som har et svagt syn er det ikke et ur for denne person.


Teknologi: Er der anvendt teknologi i produktet. Er det simpelt eller avanceret teknologi? Er det mekanisk eller elektronisk teknologi? Produktet er simpelt da man skal bruge et batteri.


Miljø og etik: Er der taget hensyn til miljø? Er materialerne f.eks. til at genanvende eller nedbryde? Er det fremstillet etisk korrekt? Har der måske været brugt børnearbejde eller er der forurenet meget under produktionen? Der er ikke taget hensyn til miljø. Der har ikke blevet brugt børnearbejde, fordi uret er produceret i Danmark, må man ikke have børnearbejde.


Tid: Kan du sige noget om hvilken tid produktet er fra og hvordan kan du se det? Er der nogen der har lagt navn til produktet? Det er produceret af det danske firma Skagen of Denmark. Firmaet Skagen of Denmark opfundet i 1989.  


Vigtigste funktion: Hvilken funktion - praktisk, æstetisk eller symbolsk - opfylder produktet? Uret er praktisk og funktionel.


Målgruppe: Ud fra din analyse kan du så sige noget om målgruppen. Hvilken type forbruger er produktet tiltænkt? Jeg mener uret er tilegnet til kvinder og piger. Målgruppen er fra 13-55 år. Jeg mener ikke, at ældre kvinder på 60 og efter ville gå rundt med dette ur.
Likes

Comments

DESIGN

Farveharmonier: Vi fik til opgave at sætte farver sammen, så vi fik et specielt udtryk, og jeg har været rigtig kreativ her... not. 

Men jeg fik lavet græs, hvilket man kan se, ved at det er grønt (siger sig selv) 
Og det samme ved havet, siger selv selv, ved at det er blåt. 

Hvis jeg nu kunne lave det her om, havde jeg nok valgt at være mere kreativ. 

Likes

Comments

DESIGN

Opgaven med yndlingsfarverne og hadefarverne. 

I denne opgave skulle vi lave en kombi af vores yndlingsfarver og hadefarver. 

Yndlingsfarverne: Er en kombi af neutrale farver, i de blå og lidt mørke, jeg kan godt lide farver, men så skal det være de neutrale og ikke de skrigene farver, såsom pink, neon gul. Elsker også de mørke, i sær sort, da det kan bruges til alt :-P 

Hadefarverne: De farver jeg har taget ind som hadefarver, beskriver jeg som lorte grøn, en klam orange farve og en ulækker gul. Jeg kan bare ikke lide disse farver. 

Likes

Comments

DESIGN

På GF2 skulle vi også have faget design, i starten brugte vi alle i klassen meget tid på, hvorfor vi egentlig skulle have dette fag, og hvad vi skulle bruge det til indenfor frisør. Men tilsidst fandt jeg ud af, at jeg i virkeligheden har lært en del indenfor faget omkring frisør!

I design har vi lavet mange mærkelige ting, men også udfordrende ting. Som i kommer til at se her på siden.

Likes

Comments

VO

Så blev det tid til at lave pincurls (Snegle). Man kan lave snegle både i volume, flade og i dybe.
Volume snegle giver volume og fylde i bunden, dybe snegle giver fylde i spidser og flade snegle får håret til at ligge pænt ind til hovedbunden.  

Likes

Comments

VO

Så blev det tid til at lave aflang i volume (Oblongs).
I oblong skitsere man en passé i en c-form, passén skal passe med dine curler i bredden. 
Curlerne skal ligge en en vinkel på 45 grader, og underdirigere halvt af base. 

Vi skulle lave to rækker med oblongs, så i række to er det vigtigt at din c-form vender modsat din første, hvilket gør at curlerne skal ligge 45 grader modsat vej af de første curler.

Likes

Comments

VO

Så blev der lavet en 4/8 dels cirkel. Den røde prik, som er lavet i panden, er punktet hvor der skal være et hår med i alle curler (et hårstrå er nok)

Likes

Comments

VO

VO (vandondulation) Hvilket kort fortalt handler om at omforme håret i våd tilstand!

Det handler om at huske at overdirigere de rigtige steder, ligge curlen på basen og underdirigere.

Det var utrolig svært at få håret til at ligge pænt på curlen, men som Helle siger, så kan vi ikke lave det perfekt endnu.

I VO er det vigtigste at skitsere håret korrekt, en skitsering er den form, som man gerne vil have håret, så man frisere det i den retning. 

Likes

Comments

Den God Arbejdsplads

Praktisk fik vi også uddelt en hårtrens hver, hvor vi skulle afprøve en masse forskelligt bla. en kemisk klipning, fiskekroge, forskelligheden fra spole til spole osv.

Nogle fik mørke hår trenser og andre fik lyse hår trenser. Man skulle gå sammen med en, som havde den modsatte hårtrens end en selv. Mine klassekammerater og jeg aftalte højt for klassen, hvem der skulle gøre hvad, hvor den person man var sammen med, skulle lave det samme som en selv. 

Jeg og en anden afprøvede forskellige spole størrelser og brugte en permanentvæske Dulcia 1. Vi fandt ud af, at der ikke var den store forskel, og at de lyse hårtrenser ikke krøllede så meget, som de mørke hårtrenser, fordi de lyse har været så meget kemisk igennem.

Likes

Comments