Ponnysarna

Tiden bara springer iväg och jag har redan hunnit jobba en vecka efter semestern. Sally har varit hos hingsten och vi har även hunnit kolla henne på 20 dygn och hon är dräktig. På tisdag ska vi kolla henne igen på 40 dygn. Hingsten vi har valt är Bingo Bell, jag önskar mig ett gult sto med Sallys temperament... Denna hingst har lämnat avkommor med mycket bra/lugnt  temperament så är mycket därför vi valde honom. Tanken är att avkomman ska bli en perfekt barnponny, gärna C-ponnystorlek men kan även tänka mig en större till mig själv.

Sally har dessutom fått en kompis, Lotta som är ett pensionerat avelssto på 23 år som ska få gå hos oss som sällskap till Sally och så småningom om ska hon få vara sällskap till kommande unghästar. Planen är att det ska bli några föl de kommande åren och jag har gärna ett tryggt och lugnt sällskap till unghästarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ponnysarna

Aldrig blir det riktigt bra. Tanken var att vi bara skulle haft 2 hästar över vintern, Sally och Hugo. Men de två trivs inte alls ihop, testade att släppa ihop dem med Hugo var väldigt elak mot Sally så vi fick dela på dem igen. Hugo är en riktig ensamvarg, under tiden vi hat haft honom har vi testat att släppa ihop honom med en annan häst med de fungerade inte de heller. Han tycker nog helt enkelt inte om andra hästar, han vill vara själv i sin hage så han inte riskerar att någon annan äter upp maten....

Sally däremot är väldigt sällskapssjuk och vill helst inte vara själv. Inte så att hon springer och skriker, hon går lugnt och snällt i hagen även om hon är själv men vi märker att hon hellre hade velat ha en kompis. Har kollat lite på olika alternativ men ännu är ingenting bestämt. Vi hade dessutom behövt en eller två hästar till för matens skull, vi har bete till 5-6 hästar och har alltid haft minst de antalet varje sommar. Nu har vi 2 ponnyer varav den ena knappt behöver någon mat alls och den andra behöver inte direkt något bete hon heller så finns alldeles förmycke mat!

Likes

Comments

Småbarnslivet

Kvalitetstid och mycket shopping! I lördags packade jag in barnet, mamma och syster i bilen och åkte till Ullared. Träffar ju inte min syster så ofta då hon bor 3 timmar bort för tillfället så några timmar i bilen är ett bra sätt att hinna prata igenom vad som hänt den sista tiden. Egentligen är jag emot att ta med små barn till sånna ställen men hade ingen barnvakt så hade inte direkt något val om vi nu skulle åka. Måste säga att det gick superbra! W tyckte de var lika roligt som vi, han fick sitta i vagnen när det var mycket folk runt omkring och på de avdelningarna där de inte var så mycket folk fick han gå själv, han tycker verkligen om att titta på folk. Blev en riktigt mysig dag och som vanligt blev det nästan bara grejer till w. Jag köpte ett par byxor, en tröja och ett linne till mig själv och lite smågrejer till hemmet sen var resten till w. Han fick en helt ny "garderob" i storlek 98 ink. skalkläder och vinterjacka + thermobyxor. Nu klarar han sig ett tag 😂 Är riktigt nöjd med skalkläderna!

Nytt för denna gången är att vi inte ens var på hästavdelningen, brukar annars spendera en hel del pengar där men behövde faktiskt ingenting, absolut ingenting! Hästarna har allt man kan tänka sig och lite till!

Hade nya vagnen och den fick helt klart godkänt! Den tar inte alls lika stor plats i bilen som den andra vagnen och är mycket smidigare att köra i butiker!

Likes

Comments

Husdrömmar, Ponnysarna

Äntligen! Fönsterna i köket är på plats, som jag längtat! Blev en otrolig skillnad. För varje fönster vi har bytt har huset känts annorlunda på något sätt. Efter detta bytet blev det betydligt lugnare och tystare i huset, man hör inte längre trafiken utanför på samma sätt som man gjorde tidigare. Nu saknas bara lite tapeter och de nya bordet sen borde allting vara perfekt!


Hela helgen har varit riktigt bra! Har umgåtts med familjen, shoppat lite, vädret har varit på topp och vi har fått en hel del gjort hemma. I lördags var vi iväg med släkt/vänner och red islandshästar. Riktigt mysigt med fin natur, bra väder och till sist god mat. Islandshästar (ponnyer) är egentligen ingen favorit hos mig. Kunde varit vilket turridning som helst men för de ovana som var med så är de ganska bra storlek på häst... Iaf mycket uppskattad aktivitet för alla som var med tror jag! Kul att hitta på någonting ihop, sånt där som man kanske inte hade gjort annars.


Likes

Comments

Småbarnslivet

Var ett tag sedan det blev några bilder på projektet men så här ser det ut för tillfället! I tisdags åkte vi två varv till tippen. Ett med reglar, plankor osv. och ett med gips och isolering. Skönt att bli av med massa skräp!


Materiell lycka 😍

I måndags köpte vi en vagn till. Jag som alltid sagt, "de räcker med en", "varför ska man ha flera" eller "jag förstår inte folk som köper och säljer vagnar hela tiden" Erkänner att jag skrattar lite åt mig själv!

Står fast vid att man behöver inte mer än en men om man har möjlighet att ha två så kan det faktiskt underlätta i vardagen! Nu har vi köpt en EM viking, vi har även en EM City cross som vi har haft sen dag 1 med W. Nu har vi testat viking i drygt en vecka och är helnöjd. Vagnarna kompletterar varandra väldigt bra men skulle vi bara ha en vagn så hade jag valt City cross alla dagar i veckan. Den är oslagbar på promenader och i stallet.

Likes

Comments

Ponnysarna

Med skräckblandad förtjusning! Allting är upp och ner på jobbet just nu men samtidigt påväg åt rätt håll och på något sätt känns allting mycket bättre. Äntligen börjar saker och ting falla på plats och vi förbereder för framtiden! Jag har fått en hel del nya uppgifter och framförallt mycket uppskattning för det jag har gjort tidigare vilket alltid är kul!


På hästfronten har det men hänt en del, Skrållan har flyttat till sin uppfödare där hon ska bo i några år och gå som avelssto. Uppfödaren är jätteglad att de får låna henne och jag ser det som något positivt att hon får några föl som i sin tur kan (förhoppningsvis) visa framfötterna på tävlingsbanorna. Vi har fått hem en häst för sommarbete och det kommer ytterligare två till om någon vecka. I mitten av juni kommer Hugo hem, han kommer att vara hemma över sommaren då Jessie inte hinner med honom sen får vi se vad som händer till hösten. Vi behöver ju ha två hästar hemma i vilket fall, frågan är bara vem. Det hinner troligen hända mycket tills dess.

I helgen händer det mycket kul så det är väl bara att glida med och försöka njuta av livet!

Likes

Comments

Husdrömmar

För några veckor sedan beställde vi nytt bord till köket, när jag fyllde år fick jag skänken ni ser till höger. Den är från samma serie som bordet. Kommer att passa så bra ihop istället för de fula vita skåpet som vi har idag! Nu längtar jag bara efter att vi ska få hämta det med, preliminär leverans är nästa vecka så hoppar verkligen att de kommer då. Nästa vecka kommer dessutom våra fönster så snart blir det nya fönster i köket, äntligen! Att man kan längta så mycket efter något som bara ska ersätta något annat som ändå är fullt fungerande?

Likes

Comments

Ponnysarna

I fredags blev det åter igen ett veterinärbesök för Skrållan, mest för att checka av att hon inte blivit sämre och få ett utlåtande om vad han trodde angående avel. Veterinären sa att det inte är någon fara att betäcka, vi vet vad hältan beror på så skadan är inte ärftlig. Hon är 0,5 grad halt och de finns många tävlingshästar som har en halv grads hälta menade han, sen kan man ju vända de där hur man vill... Hur som helst så vet vi att hon blir sämre om man försöker rida henne och de beror ju på belastningen på ryggen osv. men att bära ett föl tyckte inte veterinären skulle vara några problem för henne!

Vi kommer dock inte betäcka henne i år utan hennes uppfödare vill så gärna ha ett föl efter henne, de har frågat tidigare men då har det inte riktigt varit läge men nu ser det ut som att de får bli så i år. Jag funderar däremot på att betäcka Sally istället. Lite för att "se vad det blir" när hon ändå ska gå i hagen och inte har något bättre för sig så kan hon lika gärna gå med föl. Har dessutom kollat lite på en hingst ganska länge nu som jag tror skulle passa henne väldigt bra!

Likes

Comments

Husdrömmar

Dags att riva tvättstugan? Det tar verkligen emot, att veta att vi blir helt utan tvättstuga och framförallt tvättmaskin hela sommaren och kanske även en bit in på hösten är helt klart ingen jätterolig tanken, de förstår vem som helst som har småbarn. Det blir otroligt mycket tvätt! I veckan ska vi försöka tömma det sista i tvättstugan och till helgen ska den rivas. I slutet av maj kommer han som ska såga upp plattan och då måste allt annat vara rivit. Lite småjobbigt när rivningstillståndet dröjer men vi är lovade att de ska komma vilken dag som helst och innan dess kan vi ju riva allt annat förutom stommen. Först måste vi bara åka till tippen för släpet är redan fullt, får inte plats en pryl till.


Likes

Comments

Husdrömmar

I går rev vi äntligen det extremt fula, hemska skjulet som fanns bakom garaget. Äntligen är det borta, flera grannar kom och pratade med oss och tyckte att de var bra att vi rev det. Så fult! De gick ganska smidigt, D gjorde småbitar av skjulet med hjälp av tigersågen sen kom pappa och hämtade all plåt och lite andra grejer som går att lämna som järnskrot bla. de gamla soptunneskåpet som fanns i garaget. sen slängde vi in allt trä och annat skräp i släpen. Blir en ny tur till tippen på tisdag. Fick tyvärr ingen bild på när allting var klart, nu är allt skräp borta och kvar är en yta av krattad jord, lite gräsfrö på det sen kommer de inte synas att de varit något fult skjul där!

Likes

Comments