Ponnysarna

En mörk och regnig lördag i november. De mesta känns tungt just nu men försöker se framåt! Funderar lite på hingst till Sally kommande år. Hoppas att jag ska vara så nöjd med fölet som hon ska få till våren att de blir samma hingst en gång till. Samtidigt är jag väldigt sugen på Vox Pop, hingsten som Skrållans uppfödare har. De har gått otroligt bra för honom i år så är lite rädd att han kommer att säljas ganska snart och då blir de säkert inte i Sverige... Frågan är hur länge man vågar vänta? Planen har varit att betäcka både Sally och Skrållan med Vox Pop 2019 och att Skrållan ska komma hem i samband med det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hall, kök och vardagsrum. De går framåt men ser kanske inte riktigt ut så på bilderna... Nu är vi nere på själva plattan, nu ska bara de tryckta reglarna som ligger nergjutna i plattan bort sen är det bara att börja lägga in nivell-golvet. Ska bli spännande att ser hur det blir när de blir klart men de ska ju bli betydligt bättre inomhusklimat med nivell-golv och de tvivlar jag inte på, de kan ju inte direkt bli värre.

Förutom detta så går de även framåt med tillbygget, allt är spacklat en gång så nu ikväll ska de slipas och spacklas igen men är de förhoppningsvis klart att tapetsera!

Likes

Comments

Ponnysarna

Som om inte allt annat var fullt tillräckligt. Igår kväll gick syrran ut i stallet för att ta in hästarna, efter en stund kom hon in igen och ropade på mig. "Lotti kan inte gå" Jag följde med ut i stallet, hon hade fått in Lotti i stallet men hon stod i stallgången och hade hittat en höpåse som skulle vara till morgonen efter. Hon kunde verkligen knappt gå, hon släpade vänster fram när hon försökte flytta på sig. Min första tanke var att ett muskelfäste måste vara av... Efter samråd med veterinär fick hon metacam och avvakta tills idag. I dag var hon som tur är betydligt bättre. Hon släpar fortfarande benet men går betydligt bättre. Återkopplade till veterinären och han tyckte boxvila och metacam över helgen så får vi se hur hon mår på måndag. Troligen har hon sträckt sig ordentligt, hoppas att hon överlever detta med, är ju alltid lite värre när de gäller gamla hästar. Längre läkningstid och eftersom hon är lite stel i övrigt så behöver hon få röra på sig, inte stå på box...

Man säger att en olycka kommer sällan ensam men hur mycket oflyt kan man ha?

Likes

Comments

Husdrömmar

Med lite fantasi kan man nästan föreställa sig tvättstuga, sovrum och badrum. Tror de kommer att bli riktigt bra när de väl är klart!

Likes

Comments

Husdrömmar
Så river vi igen, vid denna tiden förra året rev vi ut den andra delen av köket och öppnade upp mellan kök och vardagsrum. Nu river vi själva köksinredningen, golv och tak. Tanken är att även väggarna ska bytas ut ink. dörr och fönster...

Likes

Comments

Husdrömmar
När man fastnat i någon form av hopplöshet och känner att tiden inte räcker till.. I detta fallet är det inte min tid som inte räcker till utan jag börjar inse att våra projekt inte blir klara som vi tänkt och det är ingenting som jag kan påverka. Planen med tillbygget har varit att det ska vara klart innan jul och den möjligheten finns fortfarande men det känns betydligt viktigare att få klart köket. I februari måste köket vara klart, ju tidigare desto bättre givetvis men februari är ett måste. De andra får helt enkelt vänta. Dock är det inte bara att köra på med köket utan först ska plattan torka och efter de ska golvet byggas upp igen innan vi kan sätta in köket. Golvet påbörjas troligtvis inte fören efter jul och nyår och de är då det börjar bli bråttom...

Likes

Comments

Husdrömmar

Ett helt år sedan allting började, eller rättare sagt ett år sedan vi fick tillträde till huset. Husdrömmar i all ära men ibland har det faktiskt varit en ren mardröm! Att de kan vara så mycket fel på ett hus som är besiktigat utan anmärkning är ganska skrämmande. Att bolaget som besiktigat huset sen inte vill ta något ansvar har jag knappt reflekterat över utan snarare förväntat mig. Allting handlar nog egentligen om falsk marknadsföring och en falsk trygghet för kunden. En del tror att försäkringen täcker allt som har med dolda fel att göra men riktigt så enkelt är det inte. Är det någonting jag har lärt mig av detta så är det att man ska anlita en egen besiktningsman om man ska köpa hus. De kanske kostar några tusen där och då men de är betydligt billigare än att senare stå med en skada...

Vi kämpar vidare och gör det bästa av situationen, vi klarar det men vet att de finns många som helt enkelt bara gett upp i vår situation. Vi ser fortfarande vår dröm, vissa dagar mer avlägset än andra men vi gör vårt bästa för att de ska bli klart!

Men de är väl så med drömmar, de ska vara lite längre bort än att man faktiskt kan ta på dem. Man ska helt enkelt inte riktigt nå dem...

Imorgon ska vi kolla på kök, på torsdag kommer snickarna och börjar riva ut köket. Idag har vi fått taket på tillbygget isolerat, på fredag ska D´s föräldrar sätta gips i tillbygget. Sakta men säkert går det framåt, snart, snart är det kanske klart trotts allt?

Likes

Comments

Husdrömmar

Ägnade söndagen åt att plocka ur köket, tömma skåp, kyl, frys osv. I veckan kommer förhoppningsvis snickarna och börjar. Känns lite konstigt att bara överlåta jobbet åt någon annan. Innan har vi gjort i stort sätt allting själva med hjälp av släkt och vänner, nu ska någon annan göra allt förutom att sätta in de nya köket, de är planen att vi ska göra själva.

I söndags blev de även lite gjort i tillbyggnaden, nästan all OSB är på plats, rören till elen är klara så nästa steg är egentligen att börja sätta gips. Någonting går framåt vilket känns bra!

Likes

Comments

Husdrömmar

Att ingenting blir som man tänkt sig när man har hus borde vi ha lärt oss nu... Renovering hit och renovering dit, vi håller egentligen tidsplanen ganska bra. Tanken var att vi skulle vara klara med renoveringen av tillbygget till jul. Nu väntar vi på de som ska sätta kakel och klinker så känns absolut som att vi håller planen, men så kom nästa överraskning... Vattenläcka i köket, vi måste riva ut hela köket samt delar av ytterväggen. Hur glad blir man av de beskedet när man börjar tro att allting snart är klart? Först ska allt rivas, sen ska allting torka innan vi kan bygga upp allt igen. Bara att bita ihop och gilla läget, planen på att allt slå vara klart till jul känns ganska långt borta....

Likes

Comments

Ponnysarna

Tiden bara springer iväg och jag har redan hunnit jobba en vecka efter semestern. Sally har varit hos hingsten och vi har även hunnit kolla henne på 20 dygn och hon är dräktig. På tisdag ska vi kolla henne igen på 40 dygn. Hingsten vi har valt är Bingo Bell, jag önskar mig ett gult sto med Sallys temperament... Denna hingst har lämnat avkommor med mycket bra/lugnt  temperament så är mycket därför vi valde honom. Tanken är att avkomman ska bli en perfekt barnponny, gärna C-ponnystorlek men kan även tänka mig en större till mig själv.

Sally har dessutom fått en kompis, Lotta som är ett pensionerat avelssto på 23 år som ska få gå hos oss som sällskap till Sally och så småningom om ska hon få vara sällskap till kommande unghästar. Planen är att det ska bli några föl de kommande åren och jag har gärna ett tryggt och lugnt sällskap till unghästarna.

Likes

Comments