Husdrömmar, Småbarnslivet

Måndag morgon igen, vart tog denna helgen vägen? Känns som sagt som att vi inte fått någonting gjort denna helgen vilket gör mig lite stressad, de känns mycket bättre när man fått någonting gjort, om än bara lite. Igår när vi kom hem blev det mys med familjen, lite kvalitetstid en söndagskväll är aldrig fel! Ibland känns det som att det går lång tid mellan de där stunderna, alltid är det något som måste göras... Vi satt och pratade i solen, tog en promenad och gick förbi lekparken så w fick gunga. Han tyckte de var jättekul och vädret var helt underbart, behöver mer kvalitetstid!

Vi planerade lite inför rivning och återuppbyggnad, de är mycket som ska göras och att rivningslovet inte är klart gör det hela lite mer komplicerat. Ena väggen, den mot grannen ska muras upp då hennes tomt ligger högre än vår, detta ska vi göra innan vi river byggnaden för att ligga i fas när vi väl får riva för att få upp allt igen så fort som möjligt. Den murade väggen ska härda osv. Nästa helg ska vi alltså riva all panel på den väggen sen stötta upp takstolarna så vi kan riva de bärande reglarna så de blir helt öppet och vi kan börja gräva ur och dränera för att sedan mura upp väggen. Fortsättning följer!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Husdrömmar, Ponnysarna , Småbarnslivet

Inte ett enda tag med renoveringen denna helgen, känns tråkigt att de inte händer någonting men skönt att få göra lite annat. Om en stund ska en tjej testa hoppsadeln, om den inte passar ska jag skicka den till en annan som vill köpa så den är såld i vilket fall, skönt! Efter detta ska vi till D's moster som fyller år.

De små grå sover nu mera ute, har varit så sjukt fint väder så såg egentligen ingen anledning till varför de skulle sova inne längre. De får komma in om det blir tråkväder igen annars får de vara ute. De är glada så länge de får mat!

Likes

Comments

Småbarnslivet

Äntligen visar sig solen igen! Idag jobbar jag bara till lunch eftersom jag varit iväg måndag-onsdag och då passat på att jobba på kvällarna så jag kunde sluta lite tidigare idag. Skönt att kunna hämta w lite tidigare på dagis, framförallt att få lite extra tid med honom när jag varit borta några dagar. Sen är det ju inte helt fel att påbörja helgen några timmar tidigare! Imorgon ska jag spendera några timmar i stallet och på lördag ska vi på dop. Även denna helgen kommer att gå fort men det är klart mycket bättre när solen visar sig istället för de där tråkiga regnet som var förra helgen...

Likes

Comments

Småbarnslivet

För några månader sedan köpte jag två nappflaskor från Twistshake, hade hört endel gott om dessa flaskor. Innan hade vi Mam´s anti colic och de fungerade kanonbra men tyckte att de var lite omständliga att diska. Testade iaf Twistshake men har varit långt ifrån nöjd. För det första så får de inte plats i mikron, hur tänkte dom där? På bara några månader blev de repiga inuti och då använder vi dem max två gånger om dagen och har haft två så de är egentligen bara använda en gång om dagen. Dessutom luktar dom ofräscht trots att vi diskar dem så fort de är använda. W har dessutom aldrig riktigt gillat nappen men har ätit ändå eftersom de är just mat.

Igår tröttnade jag på repiga, ofräscha flaskor och köpte en ny, en från Mam men denna gången en Easy Active eftersom han inte behöver anti colic funktionen längre. Igår kväll fick w sin välling i nya flaskan och han var mer än nöjd. De mam-flaskorna vi har haft tidigare använde vi i ca. ett halvår 6-7gånger/dygn och de är fortfarande fräsch + att dom inte är de minsta repiga inuti. Twistshake i all ära men vi föredrar Mam. Bättre kvalité till ett bättre pris och betydligt smidigare när man kan ställa in flaskan som den är i mikron.

Nu när w är så stor som han är spelar de nog ingen större roll men ska man vänja barnet vid att äta ur nappflaska tror jag dessutom de underlättar att flaskans napp är utformad på samma sätt som en vanlig napp. Inte för alla men för vissa barn tror jag helt klart de har betydelse.

Likes

Comments

Husdrömmar, Småbarnslivet

Landar i ett hotellrum någon stans i Sverige, utbildning med jobbet i 3 dagar. Första dagen avklarad och de är inte jättespännande direkt. Men men, två dagar kvar, ikväll blir det middag med kollegorna som är med, kunde varit värre. Är dock sjukt trött, w blev förkyld i lördagskväll så sen dess har de varit ganska gnälligt, i lördags natt sov jag knappt någonting, inatt sov han i sin säng till 2-tiden sen vaknade han och var ledsen/snorig så då fick han sova hos oss igen. Aja lite fick jag sova inatt iaf. Nu sover jag ju helt själv 2 nätter och brukar sova riktigt bra på hotell så hoppas de blir så även denna gången. Nu ska jag bara ta det lugnt en stund, försöka hitta någon bra film att titta på innan middagen.

Helgen har rullat på, i lördag rev vi mer i garaget, först packade vi släpen full med allt som D rev förra helgen + lite annat som inte kommit med när vi slängt grejer tidigare. Åkte till tippen med det, hem igen och slängde in alla gamla element i släpen så blev vi äntligen av med dem sen rev vi den gipsen som var kvar att riva i garaget sen rök all isolering i väggarna som vi sparat för att de inte skulle bli så kallt i tvättstugan. Nu är den borta och kvar är egentligen bara tvättstugan och så yttertak och panelen på ytterväggarna. Tvättstugan vill vi ju vänta med så länge som möjligt men snart ryker den med. Måste bara tömma den på alla grejer först.

Likes

Comments

Småbarnslivet

Riktigt tråkigt väder, de regnar och blåser. W sover och jag kollar på Wallander, har egentligen inte gjort så mycket idag, städat, diskat och vikt tvätt men framförallt myst och lekt med w. Har varit fullt ös, han har lekt runt på golvet med alla sina leksaker varvat med bus i soffan. Märks att han tycker de var skönt att vara hemma idag!

Likes

Comments

Småbarnslivet

De där med att få ihop vardagen, vi försöker så gott vi kan och vi lyckas. Ibland tack vare vänner och familj, ibland tack vare oss själva. Det är inte helt lätt att få ihop allt med hämtning och lämning på dagis, de största problemet är bilstolar, jag tycket att jag var förutseende när jag köpte en till. Vi har alltså två men helt plötsligt känns det som att vi hade behövt typ 10. De är ett himla flyttande fram och tillbaka mellan bilarna. Idag ska mamma hämta w igen så hon måste ha en bil men bilstol i, hon får alltså hämta vår bil hos oss och sen hämta w. Sen får jag åka hem, byta till hennes bil och sen åka och hämta w. Blir en del fram och tillbaka men de löser sig nog tillslut. Är otroligt glad för att vi bor där vi bor, hade varit jobbigt om man skulle behöva köra omvägar hela tiden!

Igår försökte jag städa och få undan disken, jag plockade leksaker och w kastade ut dem lika fort så dammsugaren kom aldrig längre än till tvättstugan. Där är golvet iaf. dammsuget men vad hjälper det när allt annat ser ut som kaos. W hade knappt några rena kläder kvar, de kom jag på lite väl sent igår kväll så startade tvättmaskinen innan jag somnade och hängde upp tvätten när jag vaknade. Vad ska man annars göra innan jobbet? Dessutom lyckades jag få med mig W´s vagn till jobbet så fick vända när jag var nästan framme och åka hem med den. Skam den som ger sig, något sen till jobbet men de tar jag igen i em. Nu är det snart frukost, äntligen(!) minns knappt när jag åt sist.

Idag är flera iväg på möte på jobbet vilket gör att jag får betydligt mer gjort, skönt med tanke på att jag ska på kurs halva nästa vecka så då blir det inte mycke gjort...

Likes

Comments

Småbarnslivet

Första veckan på dagis på riktigt för w, de har helt klart inte varit helt smärtfritt varken för han eller oss men tycker ändå att pedagogerna gör de bästa av situationen. Alla barn är inte lätta att lämna men någon gång måste man ju börja. Trotts att w är van vid att vara hos andra, utan oss så är det ändå stor skillnad att vara på dagis. Han är inte van vid andra barn på de sättet. Han är van vid att träffa 1 eller 2, inte 10 samtidigt. Sen tycker han inte om när det blir för stökigt, han är ganska lugn av sig och trivs bäst på dagis när 15-timmarsbarnen inte är där. Idag och imorgon blir han hämtad efter lunch så då blir dagarna inte lika långa, skönt! Sen är jag ledig på fredag och då ska vi bara mysa och ta det lugnt, kanske baka något men inte träffa en massa folk!

Om jag hade kunnat så hade jag gärna varit hemma tills han börjar skolan men de fungerar inte riktigt så, inte för oss iaf. En del har kanske möjligheten att vara hemma länge med sina barn men de allra flesta är ju faktiskt helt beroende av sina jobb...

Likes

Comments

Utrustning

Gör ett nytt försök att sälja några sadlar, har 4 stycken kvar och finns ingen anledning att de ska hänga i sadelkammaren och samla damm. Eller egentligen har jag 6 sadlar men de två sista är barnsadlar så de får faktiskt hänga kvar, dels kan dem komma till användning om nu w eller något annat barn vill åka ett varv på någon passande häst sen är de sadlarna inte värda några pengar så då kan jag lika gärna ha kvar dem... I morgon är det en tjej som ska prova dressyrsadlarna, kan ju hoppas att någon av dem passar. Putsade alla sadlarna igår och fick nästan lite ångest. Alla de sadlarna som jag har kvar är sadlar som jag verkligen gillar och som passar mig som handen i handsken. Dessutom är de i väldigt fint skick, känns så tråkigt att sälja dem men samtidigt så vet jag att de inte kommer att komma till användning inom de närmsta åren så känns ingen mening att spara dem heller.

De tar verkligen emot att göra sig av med hästarnas grejer, på något sätt blir det mer på riktigt när grejerna börjar försvinna. Finns en del grejer jag kommer att spara, tex. micklemtränsen, medilamb-padden och utetäcken som Skrållan och Sally kan ha användning av. Tanken är att föröka sälja de andra, hoppas på någon bra hästloppis i sommar på någon tävling eller så. Är ju en hel del grejer som är nya och andra som knappt är använda, de mesta av dyrare märken.

Likes

Comments

Husdrömmar

Igår fortsatte D att riva i garaget, fanns en platsbuggd bänk längs ena väggen som nu är borta och de mesta gipset åkte ner. Stora delar av taket är med nerrivet, i taket fanns stora mängder råttskit. Usch va äckligt de var där uppe!! När innertaket var nerrivet hittade vi ännu mer fukt, en av takstolarna var helt upprutten och två andra var skadade även om de inte var genomruttna. För varje grej man hittar blir man mer besviken, trotts att vi redan bestämt oss för att riva alltihop så blir man mer besviken för varje grej man hittar. Är ju helt klart rätt beslut att riva men man tänker på hur fel de kunde blivit om man inte tagit tag i problemet från början och insett hur stort problemet faktiskt var. Man känner sig grundlurad på något sätt, i besiktningen finns det ingenting som tyder på att det skulle kunna vara skadat på något sätt. Visst förstår man när man köper ett hus med platt tak att de kommer att behöva bytas inom snar framtid men man tror ju inte att alla väggar ska vara fuktskadade och att takstolarna ska vara ruttna. Undersökningsplikt i all ära men man kan ju inte riva huset innan man köper det!

Nu tog vi ju beslutet att riva tillbygget innan vi visste hur illa de egentligen var så de känns ju ändå skönt. Nu ser vi fram emot ett nytt tillbygge med ny tvättstuga, toalett, förråd, sovrum och framförallt en bättre groventré. Ska bli så skönt att slippa trängas när man kommer in! Vi försöker se möjligheterna istället för problemen men de är klart att man ibland känner sig besviken och lurad.

Denna veckan blir det flera varv till tippen, på lördag har tippen lördagsöppet första gången denna säsongen. Vi kommer att hänga på låset vid 10, planen är att vi ska dit minst två gånger i helgen och helst både tisdag och torsdag i veckan... De blir mycket skräp och då har vi ändå en ganska stor släp som vi fyller varje gång...

Likes

Comments