Ponnysarna

Med skräckblandad förtjusning! Allting är upp och ner på jobbet just nu men samtidigt påväg åt rätt håll och på något sätt känns allting mycket bättre. Äntligen börjar saker och ting falla på plats och vi förbereder för framtiden! Jag har fått en hel del nya uppgifter och framförallt mycket uppskattning för det jag har gjort tidigare vilket alltid är kul!


På hästfronten har det men hänt en del, Skrållan har flyttat till sin uppfödare där hon ska bo i några år och gå som avelssto. Uppfödaren är jätteglad att de får låna henne och jag ser det som något positivt att hon får några föl som i sin tur kan (förhoppningsvis) visa framfötterna på tävlingsbanorna. Vi har fått hem en häst för sommarbete och det kommer ytterligare två till om någon vecka. I mitten av juni kommer Hugo hem, han kommer att vara hemma över sommaren då Jessie inte hinner med honom sen får vi se vad som händer till hösten. Vi behöver ju ha två hästar hemma i vilket fall, frågan är bara vem. Det hinner troligen hända mycket tills dess.

I helgen händer det mycket kul så det är väl bara att glida med och försöka njuta av livet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Husdrömmar

För några veckor sedan beställde vi nytt bord till köket, när jag fyllde år fick jag skänken ni ser till höger. Den är från samma serie som bordet. Kommer att passa så bra ihop istället för de fula vita skåpet som vi har idag! Nu längtar jag bara efter att vi ska få hämta det med, preliminär leverans är nästa vecka så hoppar verkligen att de kommer då. Nästa vecka kommer dessutom våra fönster så snart blir det nya fönster i köket, äntligen! Att man kan längta så mycket efter något som bara ska ersätta något annat som ändå är fullt fungerande?

Likes

Comments

Ponnysarna

I fredags blev det åter igen ett veterinärbesök för Skrållan, mest för att checka av att hon inte blivit sämre och få ett utlåtande om vad han trodde angående avel. Veterinären sa att det inte är någon fara att betäcka, vi vet vad hältan beror på så skadan är inte ärftlig. Hon är 0,5 grad halt och de finns många tävlingshästar som har en halv grads hälta menade han, sen kan man ju vända de där hur man vill... Hur som helst så vet vi att hon blir sämre om man försöker rida henne och de beror ju på belastningen på ryggen osv. men att bära ett föl tyckte inte veterinären skulle vara några problem för henne!

Vi kommer dock inte betäcka henne i år utan hennes uppfödare vill så gärna ha ett föl efter henne, de har frågat tidigare men då har det inte riktigt varit läge men nu ser det ut som att de får bli så i år. Jag funderar däremot på att betäcka Sally istället. Lite för att "se vad det blir" när hon ändå ska gå i hagen och inte har något bättre för sig så kan hon lika gärna gå med föl. Har dessutom kollat lite på en hingst ganska länge nu som jag tror skulle passa henne väldigt bra!

Likes

Comments

Husdrömmar

Dags att riva tvättstugan? Det tar verkligen emot, att veta att vi blir helt utan tvättstuga och framförallt tvättmaskin hela sommaren och kanske även en bit in på hösten är helt klart ingen jätterolig tanken, de förstår vem som helst som har småbarn. Det blir otroligt mycket tvätt! I veckan ska vi försöka tömma det sista i tvättstugan och till helgen ska den rivas. I slutet av maj kommer han som ska såga upp plattan och då måste allt annat vara rivit. Lite småjobbigt när rivningstillståndet dröjer men vi är lovade att de ska komma vilken dag som helst och innan dess kan vi ju riva allt annat förutom stommen. Först måste vi bara åka till tippen för släpet är redan fullt, får inte plats en pryl till.


Likes

Comments

Husdrömmar

I går rev vi äntligen det extremt fula, hemska skjulet som fanns bakom garaget. Äntligen är det borta, flera grannar kom och pratade med oss och tyckte att de var bra att vi rev det. Så fult! De gick ganska smidigt, D gjorde småbitar av skjulet med hjälp av tigersågen sen kom pappa och hämtade all plåt och lite andra grejer som går att lämna som järnskrot bla. de gamla soptunneskåpet som fanns i garaget. sen slängde vi in allt trä och annat skräp i släpen. Blir en ny tur till tippen på tisdag. Fick tyvärr ingen bild på när allting var klart, nu är allt skräp borta och kvar är en yta av krattad jord, lite gräsfrö på det sen kommer de inte synas att de varit något fult skjul där!

Likes

Comments

Husdrömmar, Ponnysarna

Lite småfix har det blivit nu igen, måste erkänna att jag är sämst på att ta bilder... I helgen har D målat taket i hallen och satt in en friskluftsventil i badrummet. Kan vara bra att ha, blir inte så bra klimat i ett bandrum när man inte har någon till-luft. Jag har gjort om de gamla städskåpet i köket till ett fräscht förvaringsskåp istället. Rivit ut inredningen, skurat ur de ordentligt och sen målat de invändigt så att de blev vitt och fräscht istället för gult och missfärgat. Är riktigt nöjd med resultatet så nu kan jag flytta alla grejer som varit i skafferiet som egentligen inte hörde hemma där. Mer förvaring är aldrig fel! Har även påbörjat ett skåp bredvid spisen som ska fräschas upp och målas. Lite i taget så blir nog allting klart till sist.

Igår ägnade jag dagen åt att sätta staket, samma sak varje år, finns alltid något som behöver fixas till, lagas eller bytas. En bit av hagen är inte använd på flera år så där fick vi sätta helt nya stolpar, fick dock hjälp av D och traktorn så gick smidigt de med. När vi var klara flyttade vi hästarna till den nya hagen och de blev väldigt glada, hagen är dessutom en bra bit större i år så nu har de mycket yta att röra sig på. Skönt för dem!

Katten hjälper till att sätta staket och Sally väntar på ny hage!

Likes

Comments

Husdrömmar

De blev tomt i köket när bordet försvann! I helgen tog jag tag i att sälja vårt köksbord. Trodde inte att det skulle vara så lätt att sälja men be blev sålt direkt och hämtades dagen efter. Nu är det dock väldigt tomt i köket. I går var jag och beställde de nya bordet, tänkte att de tar väl någon veckan innan man får det men nej, de var 5-8 veckors leveranstid... Hoppas att de blir bra när de väl kommer på plats, tur att vi har ett bord till...

I helgen var planen att vi skulle gjort ganska mycket men w har varit sjuk så blev inte alls som vi hade tänkt, istället har vi turats om att sitta i soffan med honom. D har fixat med lister i öppningen mellan köket och vardagsrummet. Nu är det bara en ek-list som fattas. Sen satte vi upp speglarna i hallen, de blev riktigt bra, mycket bättre än vad jag trodde att de skulle bli! Vi satte upp en hylla i köket över mikron, sjukt nöjd även med den!. Jag har även tömt tvättstugan, äntligen! Har tänkt göra det länge men har inte blivit av. Nu är alla skåp och garderober tömda, bara lite grejer kvar på bänken, sånt som används mer eller mindre dagligen. Nu är det bara att börja riva när vi har tid!

Likes

Comments

Husdrömmar

Önskar att någonting faktiskt blir helt klart... Men de är väl så det är när man köper ett hus som behöver totalrenoveras. En del rum är nästan klara andra är inte ens påbörjade. Ibland känns det hopplöst att ingenting är klart även om de faktiskt händer grejer nästan hela tiden. De där som nästan är klart blir kvar eftersom det finns viktigare saker att göra...

Två av sovrummen är nästan helt klara, fattas någon list till garderoberna, sängbord, lampor och finns tavlor som skulle upp på väggarna. Allt är egentligen snabbt gjort men finns andra grejer som prioriteras betydligt högre än en tavla på väggen eller list till garderoben....

Hallen är så gott som klar förutom speglarna som ska upp på väggen och sen ska de upp skjutdörrar och garderobsinredning men den har vi inte ens köpt än...

Vardagsrummet saknar lister i öppningen till köket och hallen, listerna är specialbeställda från ädelträ och vi har inte fått hem dem än...

Köket är fortfarande halvkaos, luckorna är klara, väggarna är målade fram till fönsterna, belysningen är klar. Vi har beställt fönster och väntar på att de ska komma så att vi kan byta dem. I samband med det ska vi sätta gips istället för de gamla skivorna som sitter på väggen idag och då kan vi även tapetsera fram till bänken. Resten får vara vitt tills vi ska byta köket. Några år framåt i tiden... Sen ska vi även byta bänkskivorna och köket kommer att bli som nytt!

Eftersom tanken från början var att byta köket brydde vi oss inte om att köpa nytt matbord när vi flyttade in utan tänkte att vi väntar med det tills köket är klart. Nu blev det ju inte direkt som vi tänkt oss eftersom vi ska göra om hela tillbygget istället och köket får vänta. Köket får iaf. en uppfräschning och i samband med detta blir det ett nytt bord. De som vi har nu är ett litet tvåpersonersbord som inte alls passar in, kommer bli mycket bättre med ett som faktiskt passar. Sen nya fönster och fina tapeter som kommer det bli stor skillnad! Som de är nu är det gammal ful tapet på den ena väggen och på den andra väggen finns ingen tapet alls, tanken var att bara tapetsera om den väggen men sen blev vi tvungna att dra om elen där så nu består en del av väggen av gipsskiva och resten av spacklad gammal skiva. Renoveringskaos på hög nivå men inbillar mig att snart, snart är det färdigt!

Bandrummet och de lilla sovrummet har vi inte ens börjat med...

Detta ekbordet har vi tänkt oss, sen funderar jag även på att köpa nytt porslin. Alltid kul med nytt och hittade riktigt fina tallrikar på IKEA, nu har vi 3 olika sorter och 6 av varje. Betydligt roligare och snyggare om man kan duka med samma tallrikar även om man är många!

Likes

Comments

Småbarnslivet

Jag har egentligen aldrig haft något förtroende för sjukvården, kanske har jag haft otur de gånger jag varit i kontakt med dem. Har inte heller varit speciellt nöjd med BVC. Denna gången var de en kombination av BVC och VC, jag hade en teori om vad felet var redan från början. Först var vi på VC som inte alls höll med mig, vände mig sedan till BVC som istället för att lyssna på mig började föreslå en massa andra grejer som kunde spela roll. Jag gick ändå på min teori och uteslöt all mjölk i w´s kost och tillslut lyckades jag tjata till mig ett födoämnestest med orden "vi testar för att du vill, inte för att jag tror på det" En vecka senare kom provsvaren, underskrivna av läkaren som vi tidigare varit hos, jag hade rätt, w är allergisk mot mjölkprotein. Hade jag inte tjatat hade de inte blivit något test, visst vi hade uteslutit mjölkprodukter ändå eftersom de var de jag trodde på men om det inte hade varit jag, vad hade hänt då? Jag har som sagt inget förtroende för sjukvården, därför undviker jag den in i de sista men när man måste, kan dom inte bara lyssna på vad man har att säga då? Jag förstår om dom tycker att man är en dryg, orolig förälder om man är på VC en gång i månaden för att ungen är förkyld men när man aldrig varit där tidigare, kan dom inte försöka lyssna iaf. första gången? Är tanken att man själv ska behöva tjata sig till de man själv tror är rätt istället för att faktiskt få hjälp?


Likes

Comments

Husdrömmar

Helt plötsligt är det ljust ute när jag kör till jobbet, märks att man varit ledig 4 dagar! Känns faktiskt som att vi verkligen har varit lediga för en gångs skull. I fredags var det fullt upp, D murade upp väggen till garaget mot grannen med hjälp av pappa som skötte cementblandaren och hans pappa som hjälpte till att mura. Nu är muren äntligen klar vilket känns en god bit påväg. Jag ägnade hela fredagen åt städning och matlagning, i fredagskväll hade vi påskmiddag med föräldrar, syskon osv. Mycket trevligt och god mat!

I lördags tog vi det mest lugnt, var och hälsade på en kompis och kollade in hans nya hus, ett hus som ska totalrenoveras, tur att de inte bara är vi som har mycket att göra...

I söndags blev det en tur till IKEA för att kolla inredning till tvättstugan. Vi hittade i stort sätt allting vi behöver. Blir två stora garderober med skjutdörrar och ett städskåp med spegel på dörren. Andra sidan blir det en bänk med infälld diskho, under bänken blir det tvättmaskin, torktumlare och ett skåp + ett skåp för tvättmedel osv. under diskhon. Över bänken blir det vanliga överskåp, tror att detta kan bli riktigt bra! Är sugen på en rund diskho men känns mer praktiskt med en vanlig, har som tur väl är en stund till att fundera innan jag måste bestämma mig...

Likes

Comments