Husdrömmar, Ponnysarna

Största delen av jobbveckan (mån-ons) har jag spenderat i bilen på småvägar och hösten har visat sig från sin bästa sida! Igår packade jag i stort sett hela dagen, sjukt vad mycket grejer vi har. D var tvungen att  jobba över så jag åkte till stallet, mockade och lämnade w hon hans mormor eftersom jag skulle på möte på jobbet. Denna dagen blir något liknande, först packa så mycket jag hinner, imorgon kommer Jessie hem och hjälper mig så vi ska flytta så mycket som möjligt och då gäller det att de redan är packat. Sen ska jag åka till stallet, fixa de, flytta Sallys sjukhage så hon får mer gräs och håller sig lugn. Ta in Skrållan och kolla status på henne. När mamma kommer hem tar hon w så jag kan åka till huset och måla tak så de hinner torka tills imorgon... Väntar ännu en intensiv helg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mina tankar och funderingar, Ponnysarna

Eftersom min motivation för hästarna inte varit på topp den sista tiden hade jag först en tjej som skulle hjälpa till att rida, främst Sorken. Hon red honom bra och allting fungerade egentligen men jag kände ändå att jag fick lägga mycket energi på något jag inte alls hade någon motivation för. Bestämde mig för att jag skulle sälja honom för 2 veckor sedan, för en vecka sedan var det en tjej och hämtade honom som skulle ha honom på prov i 2 veckor. På lite drygt en vecka bestämde hon sig för att köpa honom så nu är han såld. En stor befrielse då jag inte har någon motivation att rida över huvud taget. Tror att han kommer att få det bra där, var och hälsade på honom igår och han såg ut att trivas!

Nu blir det en vinter utan ridning, dock inte helt utan hästar men iaf. inga krav och måsten. Hugo flyttar upp till Jessie om en månad sen är det bara de tre små grå hemma. Jag och mamma hjälps åt med skötsel osv. så blir inte direkt betungande. Istället kan jag fokusera på w, renoveringen och jobbet, känns otroligt skönt! Har funderat lite fram och tillbaka på att sälja Ville med men nej, så blir det inte. Han får vara kvar! Skrållan är tyvärr halt igen, vet inte riktigt vad jag ska göra med henne nu. Är ganska övertygad att det inte sitter i benen som veterinären tror. Jag tror det sitter i ryggen eftersom det kommer tillbaka så fort trots upprepade behandlingar. Dags att byta veterinär och få en ny syn på det hela. Frågan är bara vilken?

Likes

Comments

Husdrömmar, Småbarnslivet

Nu är det mörkt på riktigt när jag åker till jobbet på morgonen, extra mörkt blir det när det regnar och är allmänt tråkigt väder! Var lite små segt att komma upp på morgonen efter en ganska fullspäckad helg, småseg i både kropp och huvud idag. Men som de flesta i samma situation så blir dagarna på jobbet de lugnaste dagarna i veckan. Igår hände det mycket, jag var dock inte med hela dagen. Började dagen hos hästarna, fixade det sista på vinterhagarna och släppte över hästarna. De avmaskades i torsdags så igår var de tvungna att flytta till nya hagar. Hästarna blev nöjda och skönare att ha de uppe vid stallet istället för att behöva gå en bra bit med dem när de ska in och ut från stallet. Tanken var egentligen att de skulle sovit ute betydligt längre men eftersom Sally måste vara inne och det har varit ganska tråkigt väder så har även de andra fått komma in.

När jag var klar med hästarna åkte jag till huset, då hade D och en kompis redan varit på soptippen med ett stort lass byggavfall, rivit den sista garderoben och börjat sätta upp gips i w´s rum. Jag rev gamla spånskivor i vårt sovrum och tapeter i hallen. Sen han jag inte mycket mer för barnvakten skulle iväg så jag fick åka och hämta w. När jag kommit hem med w fortsatte jag packa, tömde ett skåp i hallen och plockade ner en del tavlor. När man kommer så långt att man börjar plocka ner grejer på väggarna börjar det kännas tomt på riktigt, dessutom känns det mer verkligt att man faktiskt ska flytta. Jag har nog inte riktigt fattat det än...

Likes

Comments

Husdrömmar

En spännande dag, äntligen är vårt alldeles egna projekt påbörjat, en speciell känsla! Har varit många nyfikna blickar från gatan. Man kan nästan höra vad de pratar om, jag inbillar mig att ingen, än så länge vet vilka vi är men antagligen har jag helt fel. Betydligt fler vet nog vilka vi är och vart vi kommer ifrån. Men de får gärna prata och spekulera, om de bara vågar får de gärna knacka på och komma in och titta med!

Vi har hittat en hel del gamla tapeter!

och en å annan spännande lösning...

Likes

Comments

Husdrömmar, Småbarnslivet

Kaffe och daim som fredagsfika, solen lyser in igenom vardagsrumsfönstret och W leker på golvet. På morgonen var vi och hämtade nycklarna till huset (!!!!) och dagen har spenderats i stallet. Just nu känns allting otroligt bra! Har blivit några jobbsamtal och planering för måndag, precis så som jag vill ha det. Fastän jag är ledig så vill jag att de ska kunna ringa mig om det är något!

Likes

Comments

Husdrömmar, Mina tankar och funderingar

Efter att ha kört väginspektion två dagar på rad är jag ganska slut i huvudet! Kul att komma ut och se sig omkring lite men efter några timmar så smälter det mesta ihop i huvudet och de enda man ser är vägen... Sista timmarna idag blir det kontorsarbete, helt slut i huvudet! Bara en stund kvar sen ska jag åka till stallet, mocka osv. samt gå en stund med Sally så hon får röra lite på sig. Denna veckan 10min/dag sen ska vi utöka tiden med 10min varje vecka. Hon ser fortfarande halt ut i skritt så vet inte riktigt vad jag ska tro... 

Igår efter jobbet åkte vi först och köpte lite nya kläder till w, vad han växer fort! Han avverkar klädstorlekarna i en rasande fart. Igår köpte vi storlek 92, får se hur lång tid det tar innan han växer ur de med... Efter det var vi och kollade på ännu mer golv utan att bli speciellt mycket klokare, hur svårt ska det vara att hitta ett golv som man tycker om? Fortsätter jakten på rätt golv nästa vecka...

Likes

Comments

Mina tankar och funderingar, Ponnysarna

Ponny - För skojs skull.

Ja det är det som är tanken, att det ska vara kul. Att hästarna ska vara en höjdpunkt på dagen och något man längtar till. Men vad händer när det inte längre är så, när längtan inte finns? När det inte längre är höjdpunkten på dagen utan snarare ett nödvändigt ont. När det blir något som hänger efter en och aldrig riktigt vill ta slut.

Dags att tänka om och försöka göra det bästa av situationen!


"Med drömmen i behåll och med lust att ta vid
Där elden falnar men fortfarande glöder"

Likes

Comments

Mina tankar och funderingar, Småbarnslivet

Skulle verkligen behöva ett besök hos frisören och en ansiktsbehandling, det senare har jag tom. presentkort på men vet inte riktigt när jag ska hinna med det... Dessutom brukar det vara sjukt svårt att få en tid på kvällstid där. Är nästan ett år sedan jag var hos frisören, mitt hår klarar det ganska bra, inte så att det blir trassligt eller så men nu börjar det bli alldeles för långt och blir ju inte direkt någon frisyr utav det hela. De mest hänger rakt ner och är lågt.

Igår blev det en lång dag på jobbet men tog en paus efter 16 (mötet började 18, sen fanns det lite som skulle förberedas med) åkte upp till ett stort shoppingcenter som finns ganska nära jobbet och köpte lite grejer till w på H&M. Han växer ur sina kläder snabbt och nu hade han knappt några byxor som han kunde ha så köpte några par. Blev både mjukisbyxor och jeans. Kollade även på lite byxor till mig själv men de får vänta. Finns alldeles förmycke annat att lägga pengarna på.

Nu ska jag avklara sista dagen på jobbet för den här veckan, förutom ett möte imorgon kväll. Roligt att vara tillbaka och nu börjar jag även få lite att göra med. Har en hel del som ska hinnas med innan jag är klar för dagen!

Likes

Comments

Mina tankar och funderingar

Lite lagom förvånad när man behöver skrapa rutorna på bilen på morgonen! Hösten har varit här ett tag nu men snart är det vinter... Igår avklarades första dagen på jobbet efter föräldraledigheten, kändes skönt att vara tillbaka och bara få vara sig själv. Hemma ses jag alltid som mamma men på jobbet har man sin roll oavsett om man varit borta eller inte! Fick mig att känna mig lite som mig själv igen även om jag självklart även trivs i rollen som mamma. Blev en lugn dag igår, första projektet blev att ta sig in i datorn och alla system eftersom jag vart utkastad från allt när man inte varit inloggad på länge. Nästa steg var att gå igenom alla mejl sen förberedde jag lite inför ett möte idag. Ja det var nog egentligen allt...

Idag börjar mitt första projekt, ska bli spännande! Ska byta lite arbetsuppgifter nu när jag är tillbaka. Innan har jag jobbat med driften men nu ska jag gå över och jobba mer med projekt. Kommer bli mycket mer varierade arbetsuppgifter vilket jag ser fram emot!

Tillbaka på jobbet och trivs som fisken i vattnet!

Likes

Comments