View tracker

Ponnysarna

Glögg och lussekatt efter en kall morgon i stallet, w sover och jag passar på att chilla lite. Morgonen började med veterinärbesök för Sally, behandlingen har gett mer resultat än vad vi vågat hoppas på. Hon är fortfarande halt men betydligt mindre än sist. Idag fick hon tuppkam och något kortison som inte är godkännt för tävling då det kan ge utslag på dopingtest 1 år efter behandling men de känns som att det inte spelar någon roll i detta sammanhanget så kändes värt att testa. Hon har ju blivit lite av en försökskanin, när inte de vanliga behandlingarna fungerar får man helt enkelt testa något annat!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Husdrömmar, Småbarnslivet

Okej, tredje advent till helgen, känner att jag ligger lite efter! Har fortfarande inte plockat fram adventsljusstaken och endast två ljusstakar har kommit upp i fönstren. Ligger lite efter i planeringen kan man säga men någon gång ska jag väl förhoppningsvis komma ikapp? Grejerna har inte kommit upp av en ganska enkel anledning, jag har ingen aning om vart de befinner sig! I vårat förråd är det kartonger från golv till tak. Ingen mening att ens försöka hitta någonting.. Tanken är att jag ska ta tag i det där med att packa upp på torsdag, får se hur det går med det men absolut senast fredag! Ska även försöka plocka lite mossa och små grankvistar att ha till adventsljusstaken men de måste vara ljust om jag ska göra det så går inte när jag jobbar... Lika fullt upp som vanligt men kanske, kanske någon gång kommer jag ifatt med allt igen!

Likes

Comments

View tracker

Husdrömmar

Måndagmorgon, vart tog denna helgen/ veckan/ månaden vägen? December, man får väl säga välkommen, känns ganska motiverande för snart går vi mot ljusare tider igen! December brukar ju gå fort och jag längtar så till våren! Fick sovmorgon både i lördags och igår vilket var sjukt skönt, behövde verkligen få sova tills jag vaknade av mig själv för en gångs skull, kan inte minnas när jag gjorde det sist? Igår kväll när vi kommit hem och bara skulle fixa det sista innan vi skulle äta så kom det en bil och körde förbi utanför med två glada, vinkande personer i. Förstod ganska snabbt vilka det var, de var g&g som kom för att hälsa på och hade dessutom med sig en inflyttningspresent till oss. Vi fick ett set med skålar i rostfritt, precis såna jag ville ha och behövde. Alltid bättre att använda rostfritt istället för plast både när man lagar mat och bakar! Blev en glad överraskning och bra avslut på veckan!


Likes

Comments

Ponnysarna

Efter jobbet igår blev det mys i stallet. Tog in Ville, borstade av honom, sadlade och tog med honom ut på ridbanan. Longerar nu mera i repgrimma efter att ha blivit inspirerad av en westerntränare. Alla tidigare hästar jag har ridit in har jag vant vid att longera med bett och inspänningstyglar, något man använt sig av i alla stall jag jobbat i. Har aldrig ifrågasatt detta utan antagit att man gjort detta för att lära hästen att gå i "form"

Efter att ha fått lite ny inspiration har jag faktiskt helt tänkt om, detta nya (för mig) handlar om att hästen ska hitta sin egen balans istället för att ha balansen i bettet och så småning om ha balansen i handen när man sitter upp och börjar rida. Har inte longerat Ville jättemånga gånger i repgrimma men igår såg jag, hur han faktisk sänkte huvudet och bar sig i "form" utan varken inspänning eller bett. Var faktiskt ganska häftigt att se, att hästen kan jobba rätt utan att vi "tvingar" dem. Sjukt taggad på att fortsätta jobba på med honom nu men gäller att skynda långsamt! Tanken är att jobba honom 2 dagar i veckan nu fram till våren så att det inte blir förmycket för honom!

Likes

Comments

Ponnysarna

Då var nya veterinärbesök bokade till båda hästarna, Sally om två veckor och Skrållan i mitten av Januari (fanns ingen tidigare tid för henne) Sally är jag nog ganska säker på utgången, tror inte att det finns någonting som hjälper på hennes skada tyvärr. Har förberett mig på de ett tag nu, på något sätt tror jag att jag redan innan operationen visste att det skulle bli såhär. Hade en lustig känsla i kroppen dagarna innan operationen och trodde ju inte att jag skulle få med mig henne hem därifrån. Den veterinären trodde inte att det skulle vara ett så stort problem men när han hade pratat med min veterinär så ångrade han sig. Kanske var det ett större problem än vad han först trodde... Har egentligen inget hopp alls kvar när det gäller Sally men under kan ske?

Skrållan däremot hoppas jag fortfarande på, inte att hon kommer fungera i ridning men att hon iaf. kan fungera som sällskap och kanske avelssto (om de kan påvisas att problemet inte är ärftligt). Återstår att se vad veterinären hittar och kommer fram till, teori nr. 1 är att problemet sitter i nacken/ryggen, teori nr. 2 är kronisk knäledsinflammation alt. pålagringar. Hon såg fin ut i leden för ett år sedan men med tanke på att hon gått med det så länge kan de helt klart finnas förändringar där nu. Dock borde de ändå bero på något eftersom hältan kommer tillbaka hela tiden. I värsta fall blir Ville själv och då måste jag hitta en ny lösning... Framtiden känns oviss och jag vet egentligen inte vad jag vill, hästar kostar pengar och att ha skadade hästar kostar ännu mer. Frågan är bara om jag skulle vilja vara helt utan dem?

Likes

Comments

Husdrömmar

Igår lämnade vi över nycklarna till lägenheten till de nya hyresgästerna, så skönt! Hyresvärden tittade inte ens på städningen men känns bra att ändå ha städat ordentligt så de nya får en fräsch lägenhet att flytta in i. Jag hade varit tokig om jag skulle flyttat in och lägenheten inte varit ordentligt städad! Som vårat hus typ, usch de var inte jättekul att behöva städa de första man gör innan man ska flytta in...

I måndags fick vi äntligen hem våra nya garderobsdörrar och i går satte D upp de vi ska ha i vårt sovrum, blev riktigt bra! Nu ska det bara in garderobsinredning med. Vi valde att inte köpa färdiga garderober, eller valde och valde, de fanns inga med de måtten vi hade behövt att köpa och vi villa absolut inte ha kvar de gamla så vi valde att "bygga" en egen. Vi klädde väggarna med gipsskivor och beställde skjutdörrar från Elfa. Blev riktigt bra, nu ska bara inredningen in med så vi kan använda garderoben som garderob istället för de rummet som agerar garderob nu... Sakta men säker går det framåt, vi kommer säkert aldrig kalla huset klart men när garderoberna är på plats kan vi även sätta upp lister och när de är uppe kan vi kanske iaf. kalla sovrummet klart!

Ikväll ska jag till stallet och om vädret tillåter jag ska jobba lite med Ville, hoppas bara inte de fryser ikväll så banan blir stenhård igen. Nackdelen med denna tiden, svårt att planera...

Likes

Comments

Husdrömmar, Ponnysarna

Nu äntligen är lägenheten urstädad och i stort sätt klar, ska bara dit idag efter jobbet och städa av spisen för det hade vi inte grejer till igår sen är den helt klar, skönt! Flyttstädning är bland det tråkigaste och segaste som finns, kändes som att vi aldrig skulle bli klara. Ångrar så att vi inte fixade någon annan som kunde fixat städningen, hade helt klart varit värt det!

Förutom städning så har vi käkat en hel del god mat, i fredags var vi på julbord med jobbet. I lördags kväll var vi ute och käkade med S som fyllde år och i går lagade D god middag medan vi andra städade det sista. Jessie och H har varit hemma i helgen och igår hjälpte de till med städningen så avslutade med middag innan de åkte hem igen.

Känns så skönt att kunna släppa lägenheten, de har varit mycket hela hösten men nu äntligen känns det som att vi kan slappna av lite. Äntligen kan vi få hinna andas och kunna ta tag i sånt där som vi inte hunnit med!

I övrigt så har Ville fått en egen sadel, nu ska han bara bli inriden med! Har fortfarande inte riktigt någon plan för honom men ska försöka hinna göra lite med honom själv sen blir det nog att han får åka iväg på inridning till våren. Tiden finns helt enkelt inte...

Likes

Comments

Ponnysarna

Sådär, nu har Hugo flyttat. I lördags morgon åkte jag och mamma upp med honom till Jessie. Kul för henne att få något att göra på kvällarna efter jobbet och skönt för Hugo att få börja röra på sig igen. Han har ju inte direkt gjort någonting sen Jessie flyttade. De var ett väldigt fint stall men framförallt praktiskt. Ridhuset är hopbyggt med stallet, skönt om det regnar eller är snöstorm! Dessutom hade de vindväv på sidorna så var väldigt ljust och fint. Han hittade dessutom en ny kompis nästan direkt, en Quarterhingst som han har som både box och haggranne. Hugo som alltid har avskytt andra valacker hittar en hingst att bli kompis med, de trodde jag aldrig! Han var nog nöjd med att slippa de äckliga små grå ponnyerna som gaddar ihop sig och skrattar åt honom, haha.

Likes

Comments