Ponnysarna

Hoppas på det bästa, lyckan när jag kunde hämta Skrållan i hagen, ställa henne i stallgången och göra henne iordning för ett tömkörnigspass. Eller pass är kanske att överdriva. Hon var väldigt pigg, började med att leda henne 10 min för att hon skulle sansa sig och komma igång lite i kroppen. Märktes väl att hon inte fått göra någon på länge men tror hon var nöjd med att få lite uppmärksamhet! Sen tömkörde jag 10 min, väldigt basic i skritt. Enda kravet är att hon ska gå på framåt och använda bakbenen, nu i början blir det bara rakt spår och de enda vi egentligen kan träna på är halter. Hon såg iaf fräsch ut i skritt, var längesen jag såg henne ta för sig i skritten. Nu trampade hon över ordentligt och såg avslappnad ut. Blir samma jobb idag, hoppas att hon ser fin ut idag med!

Likes

Comments

Husdrömmar, Småbarnslivet

Efterbilder på hallen och vardagsrummet, hallen är ju dock inte riktigt klar då det fattas foder och lister men dörren och tapeterna är iaf på plats. Igår var jag och hämtade ut en ny mobil, äntligen! Nu kommer det nog bli mer bilder igen, kameran på min gamla var så dålig så gick nästan inte att ta bra bilder med den på slutet. Misstänker att den åkt i golvet någon gång för mycket...

Om en stund kommer w's gammelfarmor, hennes man och gammelmorfar för att fira hans födelsedag. Blir mycket firande denna veckan!

Likes

Comments

Husdrömmar, Småbarnslivet

De finns så mycket grejer som man vill ha men egentligen inte behöver. Nu börjar vårnyheterna komma i butikerna både till hästarna, barnet och mig själv. En del av mig vill frossa i alla nya fina grejer, den andra delen tycker att jag har alldeles för mycke grejer som jag har. Hästarna har hur mycke grejer som helst, de behöver absolut inte en pryl till. Rensade ut ganska mycket i höstas när Dente blev såld men finns fortfarande en hel del grejer som jag misstänker aldrig kommer att användas. W behöver ingenting just nu och eftersom vi ska fira hans födelsedag både på lördag och söndag så misstänker jag att han kommer att få ännu mer både grejer och kläder då. Bäst att spara pengarna och lägga dem på huset istället.

D håller på med nya ritningen på tillbygget sen är det en handläggningstid på ca. 10 veckor innan vi får besked men det ska förhoppningsvis inte vara några problem eftersom vi inte ska ändra speciellt mycket på utsidan. Är sjukt taggad på att börja riva men det får vänta några veckor till. Tanken är att vi ska börja riva om ca. en månad, även om papperna inte är klara då så kan vi ju börja riva gips, isolering osv. eftersom det är på insidan. Skönt att kunna göra lite i taget för när väl papperna är klara vill vi ha ner allting så fort som möjligt så vi kan börja bygga upp det igen. Kommer att bli många vändor till tippen, blev många vändor när vi rev inne i huset och det var ju egentligen bara skivor, golv och säckar med tapeter och annat skräp. Nu kommer det bli MYCKET mer!

Sen vi köpte huset har jag tänkt lite annorlunda när det gäller grejer, innan köpte jag grejer jag ville ha både till mig själv och hästarna utan att tänka speciellt mycket på det. Nu handlar det mesta om att köpa grejer till huset och med grejer menar jag byggmaterial. I stort sätt alla pengar som inte går till räkningar går till huset, sen får ju givetvis w vad han behöver men lägger inte alls lika mycket pengar på mig själv och hästarna får ingenting om de inte är något som de verkligen behöver.

Likes

Comments

Småbarnslivet

Städat och beställt tårta för idag är det W´s 1-årsdag. Visst går tiden fort men jag kan inte riktigt komma ihåg hur livet var innan han kom in i bilden. Denna söta lilla unge, vårt allt <3

Dess värre spenderar jag större delen av dagen på jobbet men ikväll ska det firas desto mer!

Likes

Comments

Husdrömmar

Lyckan när någonting faktiskt börjar bli klart. Igår kom tapeterna upp på väggen i hallen, vilken skillnad det blev. Innan var hallen mörk, murrig och tråkig med de där hemska gula fönstret. Nu är den istället ljus och fräsch, kan inte tro att det är samma rum! Nu saknas bara lite lister och så garderobsdörrarna men dörrarna får vänta. Så skönt när det händer något hela tiden. Nu ska vi beställa fönster till köket så matplatsen kan bli klar även om vi inte ska renovera själva köket. Fönstren måste ändå bytas så det inte inte blåser rakt in! Sakta men säkert utrotar vi de gamla och ersätter med nytt och fräscht!

Annars då? Förutom detta var vi på dop i lördags, några timmar hemifrån så det tog hela dagen, väl hemma landade vi i soffan och gjorde inte så mycket mer den dagen och igår blev det renovering för D´s del. Jag och w var hos hästarna och tog en promenad.

Likes

Comments

Husdrömmar

Idag har jag varit och köpt tapeter, klädhängare och matta till  hallen. D har dragit elen, satt osb, gips och spacklat. Nu väntar vi på att spacklet ska torka så han kan slipa och spackla en gång till om det behövs så vi kan tapetsera på söndag. Ska bli så kul när hallen är klar och vi kan inreda och börja använda den ingången istället för att gå igenom tvättstugan. Sen väntar en hel del jobb på utsidan...

Likes

Comments

Husdrömmar

Sjukt fint väder idag! Har varit på utbildningen med jobbet, när den nästan var slut fick jag denna bilden av D, äntligen är dörren på plats, blev sjukt bra! Nu återstår bara lite ny papp och panel. Om något år ska den gamla panelen bort, huset tilläggsisoleras och sen blir det ny och fräsch panel och dessutom en helt annan färg.

Väl hemma tog jag en långpromenad med w i vagnen och passade på att handla på vägen tillbaka. Stannade även vid lekparken så w fick gunga lite, han älskar att gunga! När vi kom hem igen var vi kvar ute en stund till. Imorgon är jag ledig men då skulle det givetvis inte vara lika bra väder, hoppas att det blir varmt och soligt ändå.

Likes

Comments

Husdrömmar

Vår plan har sedan vi köpte huset varit att vi skulle renoverat köket i år. Tanken var att D med hjälp av släkt och vänner skulle gjort det på semestern medan jag jobbar och w skulle varit hos mormor/farmor för att han skulle få vara hemma så länge som möjligt. Det blir säkert något liknande för w men vi kommer nog inte kunna ta köket i år.

Efter fuktskadan i garaget så har vi kommit fram till att vi ska riva hela tillbygget. Ett lite lagom projekt på 60 kvadrat... Visst vi kunde fixat fuktskadan nu och väntat med resten till senare men känns lika bra att göra allting rätt från början. Det finns egentligen ingenting vi vill spara där som det ser ut nu. Väggarna behöver göras om då syllen är upprutten, taket behöver göras om då de dels läcker in och dels för att det är platt tak och vi vill ha sadeltak för att minimera risken för nya vattenskador... Dessutom hade vi planerat att höja taket när vi ändå skulle gjort om taket då det bara är 2 meter i takhöjd nu. Dessutom hade det varit så mycket bättre med golvvärme när vi ändå håller på så vi kom fram till att vi river alltihop och bygger upp det igen! Detta är alltså vad vi ska göra på semestern istället för köket, blev ett lite större projekt än vad vi tänkt oss men det kommer att göra stor skillnad i framtiden. När de väl är klart är allting nytt och fräscht och vi kommer inte behöva göra någonting där ute på många år!

Köket får helt enkelt vänta, hellre ett tätt tak än ett fint kök. Fast det hade varit mycket roligare med ett nytt kök, nu blir det ju dock ny tvättstuga istället så de är ju alltid något. Dessutom blir det betydligt bättre planlösning där ute och de är ju helt klart ett +

Nu väntar i på besked från försäkringsbolaget, trodde inte det skulle ta så lång tid.. Sen krävs rivningstillstånd och nytt bygglov samt en snickare som gör "skalet" alltså platta, tak och ytterväggar sen gör vi resten själva. Det får helt enkelt ta den tid det tar. De viktigaste är att tvättstugan blir klar, vill inte vara utan tvättmaskin längre än nödvändigt!

Likes

Comments

Husdrömmar

Snart är denna dörren ett minne blott! Helgen började med att D bilade upp trappan, de där med betongtrappa är inte direkt det bästa någon har kommit på. Iaf inte när det inte finns någon fuktspärr innanför. Allting som fanns innanför trappan dvs. under dörren var fuktskadat. Allting var precis ruttet, har tyvärr ingen bild på det... Kan vara värt att tänka på om man har en liknande trappa... Nu kommer vi inte bara byta dörren utan även allt som finns i anslutning till dörren, de bärande reglarna och syllen. Vi måste även plocka upp delar av de nylagda hall-golvet, inte direkt vad vi hade tänkt... I går kom min morbror med traktor och tippvagn så vi blev av med alla rester efter trappen. Såg inte så mycket ut men var en hel del, gick dock ganska smidigt eftersom vi var 4 som hjälptes åt med att fylla vagnen. Snart är dörren på plats och vi kan äntligen börja använda denna ingången istället för att alltid behöva gå igenom tvättstugan!

Likes

Comments

Ponnysarna

Trots snö och halka åkte jag till veterinären med Skrållan igår. Som tur var gick det bra att köra, även om det är långt till Jonas (3timmar) så är det bra väg nästan hela vägen. Väl nere fick vi komma in direkt. Han tyckte att hon svarat bra på behandlingen men var inte helt bra så hon behandlades igen och denna gången även i musklerna i ryggen och rumpan. Nu blir det vila två veckor till sen ska jag börja sätta igång henne igen. Känns helt otroligt, hoppas bara att det faktiskt går vägen denna gången!

Så nöjd med ponnyn! Första gången jag åkte med henne helt själv. Hon har alltid varit snäll att köra men nu skulle jag ju lasta själv. Hon gick upp själv i släpen utan problem både hemma och hos veterinären. Dessutom stod hon snällt lös i gången hos veterinären när jag skulle ta av och på transportskydd, svansskydd osv. Skönt med en snäll ponny!

Likes

Comments