Studentlivet

Igår hade vi Ettan Tacksittning för LÄRsex på Trappan, ett tack för att dom tog hand om oss under Nolle-p (första två veckorna i skolan). En stor applåd till ett gäng i Ettan som gjorde ett jättebra jobb med att anordna och hålla i sittningen, det var verkligen jättekul! Dresscoden var VITT, alltså man fick bara ha vitt på sig. Detta var dock en liten lögn, för alla vi i Ettan kom i helsvart så det var bara LÄRsex som var helvita. Hehe, så kul!

God mat, god öl, massa skratt, gyckel och snapsvisor. Hade en jättekul kväll!!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Studentlivet

Hela onsdagen, hela torsdagen och idag på förmiddagen har jag bara pluggat pluggat pluggat. Läst i boken, svarat på "instuderingsfrågor", pluggat på övningsfrågorna, tittat på anteckningar från föreläsningar och hela köret. Vi har vår första tenta om exakt en vecka och jag är sååå nervös!!!

​​Ska bli så skönt med helg nu, en hel del festligheter är inplanerade och jag är mer än redo för lite pluggpaus.

 

Likes

Comments

Träning, Ätstörning

Jag har ganska länge velat börja dansa Pole Dance (Pole Fitness), min syster har gjort det ett tag och tycker att det är jättekul! Så nu har jag äntligen bestämt mig för att börja jag med, här i stan i Norrköping. Redan nästa måndag är första klassen och jag är sååå taggad! Jag har dansat ganska mycket i mina dar (balett, disco, show dance, gymnastik) och längtar verkligen tillbaka efter flera års uppbehåll.

Jag har inte tränat något alls dom senaste 6 månaderna pga min ätstörning, när jag gick i behandling så fungerade det helt enkelt inte. Jag kunde inte träna hälosamt eller utan tvång så därför bestämde jag mig för att lägga av helt under min behandling. Idag är jag frisk från min ätstörning, men har inte känt något direkt behov av att börja träna igen. Jag tror det har varit väldigt bra för mig både psykist och fysiskt med ett längre uppbehåll i träningen, men nu känner jag mig verkligen redo att börja träna! Denna gången är det dock enbart för att det är kul, och för att jag vill bli vig och smidig igen, jag vill få starkare muskler och en stark kropp.

Likes

Comments

Studentlivet

Idag tvingade jag med mig Linnea till campus, vi satt och pluggade från 10.30 - 14.30. Skrev ganska mycket på min VFU-uppgift och känner mig snart klar, skönt att få det gjort! Efter vårat lilla mellis så blev koncentrationen väldigt låg. Vi satt helt plötsligt och planerade helgens Disneyfest istället för att plugga, hehe. Till slut gav vi iallafall upp på plugget och gick till stan för att titta efter kläder som vi behöver till festen, jag ska vara Peter Pan och Linnea ska vara Tingeling. Jag hittade ett par gröna strumpbyxor och en grön hatt som jag ska ha.

Likes

Comments

Studentlivet

Något jag gör varje söndag är att planera den kommande veckan när det gäller plugg och mat. Två väldigt viktiga saker. Det är så skönt att ha ett papper framför sig där det står exakt vad som ska göras och vad som ska ätas varje dag, mindre stress och mindre förvirring/kaos.

Idag är det måndag och jag har haft en föreläsning om motviation i skolan från 10.15 till 12.00. Sedan gick jag hem för att börja skriva på min VFU-uppgift som ska in på torsdag, samt läste några sidor i boken. Jag har också hunnit med ett storkok, alltså lagat en massa mat till veckan. Gjorde fem matlådor - klyckling med ris och currysås blev det. Jag gör minst fem matlådor varje vecka, bra för en lite lat och fattig student som mig, hehe. Blir kanske lite enformigt att äta samma mat nästan varje dag på en vecka, men det gör mig ingenting.

Mysig & god söndagsfrukost hos Frida igår! 

Likes

Comments

Studentlivet

Igår kväll tog jag pendeln till Linköping. Där mötte jag upp mina kusiner, vi gick till KK och åt middag med några från Fridas klass. Sedan drog vi hem till Frida och förfestade någon timme innan vi drog vidare till en korridorsfest. Vi hade jättekul och gick inte ut förens 01.30, vi drack vin och dansade i en timme på klubben. Klockan tre på natten somnade jag och Maja gott i Fridas stora sköna säng!

Hade en jättekul kväll & natt i Linköping med kusinerna ❤

Likes

Comments

Studentlivet

Då var VFU-veckan avklarad, och den har varit väldigt rolig och lärorik. Nu gäller det bara att få klart dom två VFU-uppgifterna som måste bli klara dom två kommande veckorna. En skriftlig som ska lämnas in och sedan en muntlig som ska redovisas i seminariegrupperna.

Kom hem runt 16.30 igår, tog en varm och skön dusch innan Linnea kom hit. Vi myste ner oss i min säng, åt pizza, drack vin och tittade på film. Massa skratt och prat som vanligt, och runt tolv på natten åkte Linnea hem. Var så sjukt trött efter den här veckan så somnade jättesnabbt.

Likes

Comments

Studentlivet

VFU 08.15 - 17.00.

Dagen idag har gått jättebra, jag fick bland annat vara med min handledare på en bildlektion med fyrorna. Jag har ju valt bild som mitt ämne, så det var kul att få vara med och se hur det går till. Efter att vi slutat klockan 16.30 så satte vi oss ner och hade ett bedömningssamtal för att se hur veckan har gått och om jag har "nått upp till målen". Vi pratade en halvtimme, jag fick en massa komplimanger och fina positiva meningar på mitt papper vilket var så skönt, och jag blev "godkänd" på min första VFU.

Nu är jag jätteglad och lättad, ikväll unnar jag mig lite choklad och ett glas vin. Imorgon kör vi sista dagen!

Likes

Comments

Studentlivet

Jaha, då var onsdagen snart över och jag har bara två dagar kvar av min första VFU. Idag utförde jag en av mina VFU-uppgifter, att leda ett pedagogiskt moment. Jag planerade och höll i en lek på fritids, och det gick faktiskt bra! Jag var, som alltid, väldigt nervös och ångestfylld inför detta. Jag trodde typ att det skulle gå åt skogen, att jag inte skulle klara det osv osv, alla dessa tankar som kommer varenda gång jag ska göra någonting sånt här. Hjärnspöken. För det gick jättebra, och min handledare tyckte också det vilket gjorde mig så glad. Måste verkligen börja tro mer på mig själv, och verkligen jobba på min självkänsla och mitt självförtroende. Men det är svårt.

Nu ska jag sätta mig i sängen och mumsa i mig mitt goda kvällsmål: oboy, tunnbrödsrulle & propud!

Likes

Comments

Studentlivet

Snacka om att jag var nervös och spänd inför första dagen på min första VFU. Kom dit imorse runt 8.20, fick då veta att min handledare var sjuk men fick vara med en annan lärare i en 2:a hela dagen. Det var kul och lärorikt, lite ovanligt och nytt så här i början men det känns bra! Skolan verkar jättebra och alla dom jag träffade på skolan idag var jättetrevliga och snälla. När skolan slutade så var jag ute med barnen en snabbis på fritids, men sedan hade jag ett telefonsamtal med min handledare där vi planerade och pratade om hur veckan kommer att se ut. Det känns bra nu när jag vet lite mer hur dagarna kommer att bli.

När jag kom hem var jag ganska trött efter alla nya intryck, och har sedan dess mest suttit och planerat dom två VFU-uppgifterna som jag ska göra denna veckan och läst lite i boken.

Likes

Comments