Jeg vil dele mine tanker Og synspunkter da jeg den siste uken har tenkt mye, etter min bror klarte gjennomføre et selvmord, kommer det mange mange tanker...

Jeg tenker hvor mislykket han følte seg, hvor verdiløs han tenkte han var, hvor langt nede og fæle tanker han faktisk hadde om seg selv, livet hadde på mange måter ingen betydning og han følte seg som til last for andre..

For mange med en dårlig fortid, med blank CV eller mange hull i CVen er det vanvittig vanskelig og få seg jobb, jeg har full forståelse for at en arbeidsgiver har vanskeligheter med å ansette en uten at personen har noe spesielt på CV og kanskje ikke en hang har gått på videregående, men hvis enn skal snu litt på det, hva får folk til å se ned på seg selv? Hva ligger i grunn for at enn har et dårlig selvbilde, og ser seg selv som mislykket..

Når en person har historie med rus og kriminalitet, så er det som regel alltid en for historie som ligger bak, men de fant løsningen med å flykte med rusen..

Mange har hatt det tøft og vanskelig..

Men en dag våkner de opp og forestill deg at det er deg selv du er 25 år og tenker nå må jeg virkelig skjerpe meg, jeg må komme meg på beina, det er kun jeg selv som kan forandre meg...

Du velger legge deg inn til behandling for dine problemer med rusmiddler som du har drevet med siden du var 12-15 år..

Endelig følte du at du var på riktig vei....

Du ser endelig lyset i tunnelen og kjenner stoltheten sniker seg inn på deg, og du får så mange positive tilbake meldinger hvor flink du er, hvor godt du ser ut, og bekreftelse på at du kan virkelig være stolt av deg selv

Rusbehandlingen er over, du har pådratt deg en del gjeld igjennom årene, men tenker at alt kan ordnes om enn virkelig vil!

Du setter deg ned søker på jobb etter jobb, du begynner på kurs hos nav og du får hjelp til å søke jobber, skrive CV og du er kjempe fornøyd med din egeninnsats..

Men du får aldri en tlf, aldri et svar på jobbene du søker, ingen vil ansette deg..

Nav hjelper deg med å få en jobb igjennom dem, men du tjener minimalt det er ikke nok til å rydde opp i vaset fra tidligere fortid..

Du kjenner følelsen av at du har ødelagt livet ditt med tidligere handlinger..

Du blir ferdig på arbeids tiltaket på nav.
Og nå skal du ut i den voksene verden og klare deg selv, du får midlertidlig sosial hjelp som dekker ditt livsnødvendig livsopphold.

Du søker, søker og søker
Leverer CV direkte hos arbeidsgiver med et skriv om din bakgrunn for å forklare hvorfor CVen er som den er, i håp om forståelse!

Men du hører aldri noe fra noen, aldri et intervju blir du kalt inn til!

Etter mange mnd og år ned prøving i ser du at dette går jo ikke, du er jo mislykket, du tenker du selv er en taper i ditt eget liv..
Og du føler deg som et null

Du ser alle rundt deg jobber og har et normalt og fyldig liv!
Og du kjenner du får angst for hva folk tenker om deg...

Plutselig sitter du med den samme følelsen som før du la deg inn..

Men denne gangen tenker du at, du er ubetydelig for samfunnet, du føler deg som en byrde!

Lyset ble nå mye lenger unna....Det jeg prøver formidle i dette innlegget er at om vi forhånd dømmer personen for tidligere fortid, og aldri vil gi dem en sjanse, vil dem falle tilbake!

Vi må være medmenneskelige, ta vare på våre på hverandre, og prøve sette seg inn i historien til mennesker vi møter.

De bærer nok av belastninger, de er redde for hva du tenker om dem.
Møt alle med respekt og gi folk rundt forståelse

For veldig ofte så er det bare en sjanse de trenger, en forståelse på hvorfor det er blitt som det er blitt.

Jeg selv ville ihvertfall følt meg bedre om jeg hadde kunnet hjelpe et annet menneske til å få et meningsfylt liv, og med tanke på at det bare er forståelse som skal til.

Empati er viktig, det å kunne sette seg inn i et annet menneskes situasjon

Tenk på hvordan du selv møter andre, trå litt forsiktig og vis forståelse for med en historie så faller du fort

Hjelp dem til p få bygget seg opp, ofte er det bare en liten fast stilling som må til, at de føler gleden over at noen hadde troa på at de ville lykkes og klare holde på jobben

For første gang for mange vil det være første gang noen ga de en sjans


Du taper ikke noe på å hjelpe et annet menneske, du vinner på det det gjør deg til et godt medmenneske

Det kan hjelpe mange mennesker om enn ikke forhåndsdømmer, det kan faktisk redde mange liv det ogsåHusk at historien til mange er svært vanskelig ikke alle kapitler er så koselige

❤️Ønsker alle en fin dag ❤️

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments