Det er noe helt spesielt å se navnet til min egen bror på en stein!
Det er vondt, sårt og trist.
Det er rart, spesielt og feil.

Men det er godt for endelig var steinen her, det har vært en del jobb rundt steinen vi er to søstere, en mamma og en pappa som skal være helt enige!


Selv føler jeg at jeg fikk det akkurat slik jeg så den for meg, den ble helt perfekt.

Mamma er fornøyd, Kristine min søster og faren vår
❤️Savner min kjære bror noe helt vanvittig, alt er fremdeles helt uvirkelig. Men sjokket har lagt seg.

Jeg klarer virkelig ikke helt akseptere at resten av mitt liv er uten han, at jeg aldri vil se han igjen, at jeg har hørt han snakke for siste gang.. det stemmer ikke, det kan ikke være slik?


Jeg drømmer om han, det er så virkelig og jeg blir skuffet når jeg våkner tilbake til virkeligheten!

For i virkeligheten eksisterer ikke min bror lenger, å det det er sinnsykt vondt!


Jeg må takke mine venner og min familie!

For jeg sitter å tenker på hvor heldig jeg er, alle mine fantastiske gode venner, min fantastiske familie❤️ Noen ganger dukker det opp store livskriser og da er enn virkelig avhengig av at nettverket rundt deg fungerer, for du er ikke helt i stad til å stå på egne bein helt alene, plutselig står du i alt for store sko og du aner ikke hvem du er lenger, hvem vil du bli og hva skjer nå.. Du prøver ta to skritt frem men faller fort ti tilbake.. Jeg har nå mistet et menneske som virkelig betydde mye for meg, jeg mistet min egen bror, han endte sitt liv selv! Jeg gikk i sjokk, fornektelse og klarte/klarer ikke akseptere at han er død! I sjokk og fornektelse sier enn mye rart noen ganger vil det nok ikke alt henge helt på grep, men at dere lytter er det viktigste. Å spørre hvordan det går har sikkert alle mine venner opplevd at var et fjert spørsmål og det blir litt stille, men det går greit etter forholdene.. husker Martine sa du er så sterk Janne, ja jeg har jo ikke annet valg jeg kan jo ikke bare legge meg ned? I ettertid tenker jeg at jeg svarte folk rundt meg litt brått, jeg svarte det jeg tenkte.. Jeg har også svart Ida en del og jeg har virkelig vært en prøvelse for deg 😅❤️ og Susi som fikk tlf dagen etter det skjedde.. og chanita, caroline, Pia, Iselinn❤️❤️❤️ Silje som jeg har sendt melding på natters tider og jeg har kommet opp for å skravle❤️ alle som har sendt meldinger, ringt jeg er utrolig takknemlig❤️🌹det er godt å kunne være i sjokk og i fornektelse uten at dere skal fortelle meg hva som er riktig og feil❤️ Jeg vil takke dere for alt dere har vært der for meg og støttet meg i denne sinnsykt tøffe tiden. Sorgen er langt i fra over, men sjokket har lagt seg litt, jeg klarer tenke klarere! Akseptere dette er jeg fremdeles lagt i fra, da jeg selv ikke vil innse at han har reist, for det skal ikke være sånn sant?.. ❤️❤️❤️takk alle nære og kjære ❤️❤️❤️

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Good morgen alle sammen❤️
I helgen har jeg og jentene hatt kose stund vi har sminket hverandre, ordnet håret og bare koset oss! Vi har hatt film kveld til sent på kvelden med godis og brus.

William legger seg forhåndsvis tidlig, så da rekker vi å få er sikkelig jente kveld med latter, tøys og tull.

Anine og jeg laget hjemme laget pizza, vi valgte å lage en hver for det syntes Anine er litt ekstra stas.

Anine syntes det er veldig gøy å lage mat, derfor pleier vi gjøre litt ekstra ut av matlaging slik at ho får være med på å gjøre det ho syntes er veldig gøy.

Vi koset oss veldig under matlagingen.
Jeg syntes det er viktig med tid sammen med barna, syntes det er koselig og finne på ting sammen med dem, noen ganger kan det også være viktig med aktiviteter med hvert enkelt barn så de får min fulle oppmerksomhet.

Under pizza lagringen var det Anine, William og meg, og William syntes det var gøy å leke med litt mel.

Pizzaen ble helt fantastisk god :D
Idag skal vi ut på tur, å det gleder vi oss til.

Likes

Comments

Siden etter begravelsen din har jeg gått mange lange turer omtrent hver eneste dag. Hvert eneste skritt har du vært med, jeg tenker så mye på deg.. Du var jo så god, du var jo så snill og jeg ante virkelig ikke at dette ville skje!

Jeg klarer ikke helt forstå at jeg har mistet deg min kjære bror, klarer ikke helt fatte at jeg har sett deg for siste gang, jeg venter fortsatt på deg, jeg tar opp tlf for å ringe deg..
Det er helt uforståelig, ufattelig vondt det er ubegripelig at du har reist fra oss!

Jeg tenner noen lys på graven din og pynter med litt roser, men å se navnet ditt der er helt forferdelig, det skal ikke være sånn.. Du skal jo være med meg, rundt meg du skal jo være her med oss..

Det er en forferdelig tanke at du har tatt livet ditt, det er forferdelig vondt å vite at jeg aldri vil se deg igjen.. Selv om jeg vet du er død er det helt uvirkelig at du er det, jeg venter på deg, jeg håper jeg vil se deg igjen. Savnet over deg er ekstremt stort.. Jeg klaret ikke forstå helt at du har reist fra meg💔

Hvis jeg kunne si deg de siste ord ville det vært, Andreas jeg elsker deg, du betyr så uendelig mye for meg, jeg håpet du vet hvor mye du betyr for oss alle❤️ selv om jeg vet du vet dette for det sa jeg ofte til deg min kjære lillebror.

Jeg tenker på deg dag og natt!

Jeg gråter over deg, men føler du er meg nær, føler du er med meg
❤️

Nå er det ikke lenge til gravstøtten din kommer, det skal bli såå pent hos deg❤️
Du skal vite at det alltid er et lys som er tent for deg.Du hadde er hjerte av gull, du var omtenksom, snill og grei.

Du var blid og hadde alltid humoren med deg, vi lo alltid i lag med deg.

Du var rettferdig, modig og lojal.

Du hadde så utrolig mange gode og viktige eigenskapar ved deg.

Du aner ikke hvor mye jeg savner deg min kjære bror
💔

Du er høyt elsket og dypt savnet min vakre kjære bror!

Minnene bevarer jeg i mitt hjerte, du vil aldri bli glemt
❤️

Savnet etter deg er vanvittig stort og sorgen er hard og vond!

Kjære Andreas jeg elsker deg, min lillebror ❤️

Likes

Comments

Jeg vil dele mine tanker Og synspunkter da jeg den siste uken har tenkt mye, etter min bror klarte gjennomføre et selvmord, kommer det mange mange tanker...

Jeg tenker hvor mislykket han følte seg, hvor verdiløs han tenkte han var, hvor langt nede og fæle tanker han faktisk hadde om seg selv, livet hadde på mange måter ingen betydning og han følte seg som til last for andre..

For mange med en dårlig fortid, med blank CV eller mange hull i CVen er det vanvittig vanskelig og få seg jobb, jeg har full forståelse for at en arbeidsgiver har vanskeligheter med å ansette en uten at personen har noe spesielt på CV og kanskje ikke en hang har gått på videregående, men hvis enn skal snu litt på det, hva får folk til å se ned på seg selv? Hva ligger i grunn for at enn har et dårlig selvbilde, og ser seg selv som mislykket..

Når en person har historie med rus og kriminalitet, så er det som regel alltid en for historie som ligger bak, men de fant løsningen med å flykte med rusen..

Mange har hatt det tøft og vanskelig..

Men en dag våkner de opp og forestill deg at det er deg selv du er 25 år og tenker nå må jeg virkelig skjerpe meg, jeg må komme meg på beina, det er kun jeg selv som kan forandre meg...

Du velger legge deg inn til behandling for dine problemer med rusmiddler som du har drevet med siden du var 12-15 år..

Endelig følte du at du var på riktig vei....

Du ser endelig lyset i tunnelen og kjenner stoltheten sniker seg inn på deg, og du får så mange positive tilbake meldinger hvor flink du er, hvor godt du ser ut, og bekreftelse på at du kan virkelig være stolt av deg selv

Rusbehandlingen er over, du har pådratt deg en del gjeld igjennom årene, men tenker at alt kan ordnes om enn virkelig vil!

Du setter deg ned søker på jobb etter jobb, du begynner på kurs hos nav og du får hjelp til å søke jobber, skrive CV og du er kjempe fornøyd med din egeninnsats..

Men du får aldri en tlf, aldri et svar på jobbene du søker, ingen vil ansette deg..

Nav hjelper deg med å få en jobb igjennom dem, men du tjener minimalt det er ikke nok til å rydde opp i vaset fra tidligere fortid..

Du kjenner følelsen av at du har ødelagt livet ditt med tidligere handlinger..

Du blir ferdig på arbeids tiltaket på nav.
Og nå skal du ut i den voksene verden og klare deg selv, du får midlertidlig sosial hjelp som dekker ditt livsnødvendig livsopphold.

Du søker, søker og søker
Leverer CV direkte hos arbeidsgiver med et skriv om din bakgrunn for å forklare hvorfor CVen er som den er, i håp om forståelse!

Men du hører aldri noe fra noen, aldri et intervju blir du kalt inn til!

Etter mange mnd og år ned prøving i ser du at dette går jo ikke, du er jo mislykket, du tenker du selv er en taper i ditt eget liv..
Og du føler deg som et null

Du ser alle rundt deg jobber og har et normalt og fyldig liv!
Og du kjenner du får angst for hva folk tenker om deg...

Plutselig sitter du med den samme følelsen som før du la deg inn..

Men denne gangen tenker du at, du er ubetydelig for samfunnet, du føler deg som en byrde!

Lyset ble nå mye lenger unna....Det jeg prøver formidle i dette innlegget er at om vi forhånd dømmer personen for tidligere fortid, og aldri vil gi dem en sjanse, vil dem falle tilbake!

Vi må være medmenneskelige, ta vare på våre på hverandre, og prøve sette seg inn i historien til mennesker vi møter.

De bærer nok av belastninger, de er redde for hva du tenker om dem.
Møt alle med respekt og gi folk rundt forståelse

For veldig ofte så er det bare en sjanse de trenger, en forståelse på hvorfor det er blitt som det er blitt.

Jeg selv ville ihvertfall følt meg bedre om jeg hadde kunnet hjelpe et annet menneske til å få et meningsfylt liv, og med tanke på at det bare er forståelse som skal til.

Empati er viktig, det å kunne sette seg inn i et annet menneskes situasjon

Tenk på hvordan du selv møter andre, trå litt forsiktig og vis forståelse for med en historie så faller du fort

Hjelp dem til p få bygget seg opp, ofte er det bare en liten fast stilling som må til, at de føler gleden over at noen hadde troa på at de ville lykkes og klare holde på jobben

For første gang for mange vil det være første gang noen ga de en sjans


Du taper ikke noe på å hjelpe et annet menneske, du vinner på det det gjør deg til et godt medmenneske

Det kan hjelpe mange mennesker om enn ikke forhåndsdømmer, det kan faktisk redde mange liv det ogsåHusk at historien til mange er svært vanskelig ikke alle kapitler er så koselige

❤️Ønsker alle en fin dag ❤️

Likes

Comments

Tid til ettertanke!

8/11 ringte min bror meg, altså da jeg la ut mitt forrige innlegg❤️ Han tullet litt og sa det at det var litt dårlig at jeg aldri blogget noe om han og min søster, dermed satt jeg meg ned for å skrive et innlegg om hvor stor pris jeg setter på dem❤️ for familien min betyr alt for meg, de har troa på meg og er med meg i tykt og tynt!

I min bror voksene liv har ham hatt mange utfordringer for og forklare det litt nærmere har han levd et liv i vinterland og aldri helt klart og finne den riktige veien for seg selv! 😢💔

Men han er den mens omsorgsfulle, snille og fantastiske personen jeg noen gang har kjent.
Han stiller bestandig opp om det skulle være noe, tok seg alltid tid til en prat og han kom bestandig om det var noe spesielt❤️

Han er en bror alle kan ønske seg!

Han ringte meg og vi snakket en god stund tullet litt om bloggen min og han var blid og fornøyd❤️

Han er verdens beste onkel, alltid stilt opp og vært en omsorgsfull og god onkel❤️

Etter en fortid med en del rusmidler og krim var det vanskelig for Andreas og komme seg i jobb, han slet en del med sitt selvbilde og følte seg ikke bra med seg selv.. Jobb var vanskelig å få og det å komme seg i gang med voksen livet var generelt vanskelig, han følte seg misslykket💔😢

Torsdags kveld ringer tlf min, det var min søster, ho fortalte at Andreas vår bror hadde hoppet ned fra 3 egt, fordi han ville bli lagt inn..
Han hadde tanker på å ta slutt på livet sitt og ville ha hjelp..
Han nektet skrive under på skjemaet og ble sint, alt tydet på at han var 100% klar over at han var til fare for seg selv..
Han valgte da å hoppe fra 3 egt...

Han måtte da innom akutt legevakt og legen ville legge han inn med 100% tilsyn..

Andreas ringte meg fredagen 12/8 og jeg spurte hva han tenkte da han hoppet " jeg tenkte enten eller, legger de meg ikke inn på tvang er det samme faen. De tok meg jo ikke på alvor, og da tenkte jeg enten går det dårlig eller så er det slutten"

Han ble da lagt inn torsdags kvelden!!

Vi snakket en stund den fredagen og han var fornøyd med å ha blitt innlagt..
😃
Vi kunne nå være helt trygge på at han var i gode hender
❤️☺️


Lørdagen er kommet og Andreas ringer meg på mårran, han fortalte litt om omstendighetene på avdelingen. Han sa at han ikke ville ha besøk i helgen fordi omstendighetene der var ikke så hyggelige, men på mandag skulle han bli flyttet ☺️ da ville han at jeg skulle komme... Han spurte hvordan barna hadde det, og lurte på åssen det gikk med William min minste sønn❤️

Kl 18 fikk jeg melding av han: skjer?
Jeg ringte han vi skravlet i 8 min flr jeg måtte legge på dor det var tid for kveldsmat og stell på barna😪
Han lurte på om han kunne sitte på med mamma på anines første skole dag☺️ det kan du så klart, det er jo kjempe koselig ❤️
Jeg sa ringer deg etter unger er lagt, glad i deg
Glad i deg også sa han...

Men i alt stress glemte jeg ringe....

Kl 00:22 ringer mamma... Jeg skjønner ikke helt hva ho sier.. Men hører intensiven..
Jeg legger på og ringer sykehuset.. De forklarer at Andreas har hengt seg og de vet ikke hvordan det vil gå...

Jeg ringer taxi og kjører rett fra Rjukan til Tønsberg..

Broren min havnet i koma, etter 18 minutters gjenopplivning💔😭

Andreas hadde tatt sitt liv.. Han ble holdt kunstig i live og hadde fått alvorlige hjerneskader...

17/8 måtte han kobles av, min kjære bror døde...

Tanker, spørsmål og skyldfølelse er en av mange følelser...
Hvem har ansvaret, hvem skulle følge han opp?
Hvordan klarte han dette på en lukket avdeling?

Jeg håper alle kan se og lære at likegyldighet kan gjøre folk til mordere...

Min kjære bror døde, grunnet svik på post 3...

Savnet er stort og sorgen er tung, livet nå er som et mareritt du ønsker bare våkne💔

HØYT ELSKET & DYPT SAVNET

Du vil aldri bli glemt

Likes

Comments

Jeg vil dele et innlegg om min nærmeste familie, min mamma, søster og min bror❤️
Jeg vet virkelig ikke hvordan jeg skulle klart meg uten de!
❤️ Vi stiller opp for hverandre, har et nært bånd og hjelper hverandre gjerne om det trengs❤️

Jeg er utrolig glad for at dere stiller opp for mine barn og meg! Jeg er utrolig glad for det båndet våre barn har sammen Kristine
❤️
Jeg er utrolig glad for det bånde dere alle har knyttet til mine barn!
❤️

Tror ikke dere aner hvor stor pris jeg setter på dere når tøffe perioder oppstår, når Linnea blir lagt inn på sykehus, og situasjonen er litt vanskelig!❤️ jeg setter stor pris på timene, dagene dere bruker på å være der for oss❤️

Den støtter dere gir, det samholdet vi har er så godt å ha, den gleden søsknene og søskenbarna har av hverandre gjør meg så utrolig glad ❤️ Den støtten vi har av hverandre gjør meg trygg! Jeg vil takke dere for at dere er de dere er, og jeg er utrolig glad i dere alle❤️😘

Likes

Comments

Nå er det en stund siden jeg har skrevet, sommeren var kort i år syntes jeg:/ føler det har vært mer dårlig vær enn det har vært bra...

Jentene mine har vært litt over to uker hos pappaen sin sammen med sin stemor og dems lillesøster Leona
❤️Jeg har vært på farris bad med Venninnen min Ida, vi koset oss masse
❤️ Gleder med veldig til neste gang, vi dro videre til Sverige også tok jeg turen videre til Horten til min mamma

Lillebror William og jeg var hos mommo i noen dager og koset oss der.
Vi dro på stranda, grillet og hilste på litt familie
❤️

1 august begynte Anine på SFO, noe ho har gledet seg veldig til:) så var veldig stolt denne dagen da ho ble en SFO jente :)
Det var virkelig etterlengtet :)

Ikke så rart da dette må jo være en av de beste skolene jeg har vært på, de er så flinke på denne lille skolen at jeg kan ikke få skrytet nok av denne skolen ❤️ de gjør virkelig en god jobb! ❤️

Nå er det snart skole start og ho gleder seg veldig til å begynne i 1 klasse:)
Linnea begynner i 2 klasse
❤️ nå har jeg to skole jenter og jeg er utrolig stolt av mine jenter, rart hvor fort tiden går ❤️

Likes

CommentsJeg holder på å skrive en dokumentar litteratur om hvor tilpasningsdyktig barn er hvor fort dem faktisk tilpasser seg omgivelsene de lever i, hvor tidlig de starter og unnskylde sine foreldre og deres handlinger. Men når jeg sitter og skriver så dukker det opp en del spørsmål..

Om du som mindre åring har vært utsatt for vold i hjemme eller for omsorgssvikt, da er det en sjanse for at du tillater fysisk og psykisk vold i et partnerskap, du tillater og bli snakket ned på, tillater å bli behandlet dårlig. Men hvorfor? Si enn er 100% klar over at behandlingen er feil, men hvorfor forlater enn ikke personen som behandler deg uten respekt og begår handlinger som overhode ikke er greit?
Alle mennesker vil jo ha det godt, trykt og fint? Vil ikke du det?

Jeg stiller meg en del spørsmål om hvorfor enn ikke forlater personen da det er tegn til et negativt atferdsmønster, enn får jo opp en varsel på at dette er ikke greit!

Du blir jo såret, lei deg og kanskje litt redd?
Er det håpet om at det var et en gangs tilfellet?
Men når da da skjer igjen, hvorfor går enn ikke da?

Vil du hjelpe personen som er slem mot deg? Klarer personen seg kanskje ikke uten deg? Eller er du kanskje redd for hva som vil skje om du forlater personen? Har personen kanskje psyket deg ned over tid så du tror du ikke fortjener bedre?

Hva er årsaken til at folk tillater seg selv og bli behandlet på denne måten?

Hvorfor setter enn ikke ned foten og sier nok er nok?

Det er så mange spørsmål så mange ubesvarte..

Det er jo ingen som vil føle seg bra av å bli behandlet dårlig av en du er glad i.
Men kanskje elsker du personen å håper på en forandring, men hvordan kan enn elske en person som er slem som utsetter deg for handlinger som overhode ikke er greit?

Er det fordi enn er oppvokst med vold og trakassering fra enn var liten?

Men hvorfor tillate det nå da, du blir jo like lei deg, såra og redd! Hvorfor utsetter enn seg selv for følelsen en bar på som liten?

Det er så utrolig vondt å bli behandlet dårlig, det er en stor følelse av skam! En skjuler det for alle fordi en vil ikke at noen skal vite det, for det er jo utrolig vondt, og desto fler som vet det jo vondere blir det, for da blir alt mer virkelig og du blir ennå mer sårbar fordi alle tror de vet, alle tror det er lett å gå, alle tror du klarer å gå fra personen så fort personen behandler deg vondt. - men det de ikke vet, det er at du har lev slik lenge du har bare holdt det skjult, du har ikke fortalt alt fordi du føler så på skammen, du vet du ikke vil gå helt ennå for det kan jo hende det er enn selv det er noe galt med.og hvordan reagerer personen om du går, blir det kanskje værre? Du prøver unnskylde personens handlinger fordi du kanskje sa i mot eller fulgte etter han i en diskusjon. Du har fått beskjed at du skal la han være, men du blir så lei deg så du klarte ikke det, du ville kanskje bare ha en klem?

Men alle dere der ute som har opplevd dette, det er ikke din skyld, det er ikke du som skal skamme deg, du skal ikke være flau. Du er verdifull, du fortjener alt godt! Så lenge du føler skam vil det alltid for bli et tabu evne og da vil ikke så veldig mange tørre stå frem!

Personen som behandlet deg dårlig må ha hjelp, for det er den personen som burde føle skam, den personen som burde være flau, og den personen det er noe alvorlig galt med, og grunnen til at personen skyver disse følelsene på deg, er kun fordi det er vel den måten personen klarer føle makt!

Ta vare på de menneskene som gjør deg godt, og få hjelp til å komme deg bort fra den personen som ikke er gjør deg noe godt
❤️

❤️En ting skal alle vite, det er faktisk ingen som kam behandle deg dårlig om du ikke tillater det❤️


Likes

Comments

Dette er vår historieDeler en link til sosialnytt.com da de nylig har skrevet mitt leser innlegg der og delt min historie om hvordan det var og få beskjed om at min datter ikke var slik som alle andre, det viste seg at ho hadde en hjerneskade da ho var 4 mnd.

Livet ble snudd opp ned og livet jeg hadde sett for meg var plutselig milevis unna.

Hverdagen ble plutselig en helt annen enn hva jeg hadde sett for meg


- det å få en tlf og du forstår at du aldri vil få det livet du hadde sett for deg, plutselig må du lære deg alt nytt , til og med kommunikasjon som du tidligere ikke viste eksisterte

Mine 3 unike barn, både sorg og glede ❤️


​Les mitt leser innlegg 

Her: Mitt leser innlegg hos sosialnytt.com


Likes

Comments