28:e Februari började som en helt vanlig dag, var upp tidigt för skulle på möte uppe på sjukhuset för att få läkarintyg till Försäkringskassan. Mötet gick bra och jag åkte hem för att få sova en stund till då det inte hade blivit så många timmar sömn den natten, Jakke åkte iväg för att köra Anton och hans katt till vetrinären.. Han kom hem efter en stund och la sig igen, jag lyckades aldrig somna in. Så plocka lite i lägenheten, runt 15:0 drog vi till Charlottenberg för Jakke skulle hjälpa sin mamma med ett par grejer. När vi var färdiga där åkte vi till köptcentret för Maxi mat hade haft erbjudande på pepsi max. Men iallafall, efter en stund på centret drog vi hem till Jenny och Jhonna för vi hade bestämt att komma dit innan vi skulle till Edsvalla. Vi åkte till Edsvalla, vädret var väldigt knepigt på vägen dit. Ena stunden regna det, sen var det stjärnklart och mitt i allt hamna vi i en snöstorm. Men vi kom fram till Edsvalla och satt där en stund innan vi skulle till Karlstad för att möta upp ett par kompisar. Timmarna gick och vi hade jätte kul, nya bekantskaper skapades. Vi körde hem Tommy till Edsvalla och satt där en stund innan vi begav oss mot Kil. Klockan hann och slå över och nytt datum blev, även en hel ny månad.

1:a Mars, Vi är påväg till Kil för att jämnt kontrollera däcken på vår bil. I vår bil var det jag,Jennifer,Robin och Anna. Jakke åkte med brallan för att hålla han lite sällskap och först körde Jenny och Jhonna i deras bil. Vi kör in på gamla Edsvallavägen och jag märker att antisladd/antispinn reagerar. Kommer ihåg att jag tänker "Ajdå, var lite halt här. Får nog ta det lite försiktigt!" Jag och Jennifer satt och prata om mat, hon nämnde att hon funderade på att skaffa sig en slow coocker och vi prata om det. Bak satt Anna och Robin prata, hör dock inte om vad. Jenny och Jhonna ligger rätt långt framför mig. Ser att vi närmar oss en kurva så börjar bromsa in (är väl ändå en självklarhet i ett mörkt skogsparti och en kurva?) Det är nu jag börjar få dåligt minne av hela händelsen, jag har för mig att jag ser billyktor genom skogspartiet. Men hinner inte reflektera på det att det kunde varit Jenny och Jhonna som fick sladd utan märker hur hela bilen tappar fäste på vägbanan. Bilen börjar sladda och får världens panik och hinner tänka tusen saker, jag ska ha stopp på bilen!!! Jag börjar panikbromsa, enligt Jenny och Jhonna kom vi ner väldigt mycket i hastighet under den stunden. Vi snurrar runt på vägbanan, får fortfarande inte stopp på bilen, jag drar i handbromsen. Det sista jag ser innan det blir svart i mitt minne är lyktorna från 940..
Sen står vi stila, allt är tyst. Känner att jag har slagit i huvudet, försöker kontrollera så jag inte blöder. Hör hur Jakke kommer springades och halvt skriker "Gick det bra med er?" Jag frågar dom andra i bilen hur det gick med dom, alla lever! Skriker åt Jakke att det går bra men att få ut Anna och Robin, då Anna började få panik och Robin klagar på fruktansvärd smärta. Skriker även åt honom att be Brallan ringa 112, för vi behöver hjälp! Jennifer tar sig ut ur bilen så jag är kvar, fick för mig att jag skulle öpppna bildörren och gå ur. Men märker att det inte funkar, för lite panik då Jakke säger åt mig att klättra ur.
När vi väl alla var ut bilarna och väntade på första ambulansen var det väldigt mörkt och tyst, det enda man hörde var vindrutetorkarna från 940. Då dom inte hade stängt av bilen. När vi ser att första ambulansen kommer så flyttar vi oss ur vägen, det är nätt och jämnt att dom får stopp på bilen! Dom bara glider på vägbanan. Sen går allt väldigt fort, 9 ambulansbilar, brandbil och polis. Jag blir körd till sjukhuset i Arvika då det kom en ambulans där ifrån.

Det som hade kunnat blivit en väldigt bra natt, slutade i tragedi. Jag ska vara glad att det gick bra, MEN! Tankarna på hur det kunde hade gått hemsöker mig varje vaken minut.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments