Lifestyle, Thoughts

Unforgettable - French Montana, Swae Lee

Slow Hands - Niall Horan

Lust For Life - Lana Del Rey, The Weeknd

Back to You - Louis Tomlinson, Bebe Rexha

13 Beaches - Lana Del Rey

Mä En Haluu Tietää - Gabriel Lion

The Way - Ariana Grande, Mac Miller

Waves - Kanye West

Everyday - Ariana Grande, Future

Swish Swish - Katy Perry, Nicki Minaj

Löytyykö teidän listalta samoja biisejä? Onko teillä vinkata mulle jotain teidän lempibiisejänne? - J

Do you have any song suggestions for my playlist? - J

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

Fashion, Lifestyle, Tutorial

Hei! Ajattelin tulla tänään kertomaan teille miten muokkaan mun Instagramiin mun asukuvat. Käytän tätä ''tekniikkaa'' myös aika monessa muussa kuvassa.

Hi! I decided to share my best tips and tricks on how to edit your Instagram outfit pictures. I use this ''technique'' in all of my pictures.

Mun paras vinkki asukuvaamiseen on melko simppeli tausta jos asussa sattuu olemaan edes hieman väriä, kuten mulla tänään tämä oranssi paita. Näin sävyt eivät riitele keskenään. Jos mulla olisi taas simppelimpi asu (mustaa, valkoista...) niin asun voisi kuvata esimerkiksi puistossa.

My best tip for taking outfit pictures is to use a simple background. If your outfit has a little color in it, it looks better against a simple background. And if your outfit is a little bit more on the neutral side, you can use a more colorful background.

Ihan ensimmäisenä rajaan kuvan. Ei siis ole niin kamalaa jos taustalla on jotain minkä haluaa pois - muokkausvaiheessa sen voi rajata pois. Mua häiritsee tässä alkuperäisessä kuvassa takana oleva MAXIM-kyltti vasemmalla ja oikealla yläkulmassa oleva valaisin. Kuvasta tulee heti paljon siistimpi kun rajaa taustalla olevat sekamelskat pois. Ja jos kuva on hieman vinossa (esimerkiksi jos taustalla on meri) niin myös suoristan kuvan ettei horisontti ole vinossa).

First I crop the picture. It's not the end of the world if there is something in the background - you can just crop it. I found the MAXIM-sign and the lamp a bit disturbing to my eye so I cropped them out. It looks much better without them. If the photo is a little bit oblique you can fix that too.

Sitten mun lempiappiin! Faded on mun käytetyin kuvanmuokkausohjelma. Täällä on niin paljon erilaisia filttereitä ja niitä voi ostaa lisää. Suosin eniten Film1-filttereitä ja sinne olenkin ostanut näitä filttereitä lisää. Suosikkini on mm. tämä Carmel-filter, joka on hieman vaaleanpunainen/kylmänsävyinen. Kuinka voimakkaana haluat filtterin kuvaan, riippuu ihan itsestäsi - mulla on yleensä 80/100.

Then to my favorite part! Faded is my most used photo editing app. It has a lot of different filters and you can buy them too. I prefer the Film1-filters. My favorite is this one called Carmel - it's a little bit pinkish and more cooler toned. You can decide if you want a lot of this filter or not. I used 80/100.

Sitten Instagramin muokkausohjelmaan, se on mun mielestä niin helppokäyttöinen ja kätevä niin miksi sitä muualla muokkaisi? Perussäätöni ovat kirkkaus, kontrasti, lämpö ja korostus. Kirkkaus on 8, kontrasti 26, lämpö -13 ja korostus 45.

Then to Instagram. I find it so easy so why not use it? I always use the brightness, contrast, warmth and highlights. Brightness was 8, contrast 26, warmth -13 and highlights 45.

Tykkään siis laittaa kaikki kuvani aina ''lämpöasteissa'' miinukselle, sävyt ovat mielestäni nätimpiä ja kirkkaampia. Myös korostus on mun kuvissani aina melko korkealla, jotta kuvat ovat raikkaan näköisiä.

I like my photos a bit more on the cooler side so I edit that. I think it makes the photos look much prettier and brighter. I also use a lot of the highlights-tool so my photos look nice and fresh.

Ja tässä on alkuperäisen ja valmiin kuvan ero.

And here is the before and after.

Halusin näyttää teille, että kuvien muokkaaminen ei ole niin hankalaa mitä monet luulevat. Eikä niihin tarvita mitään hienoja kuvanmuokkausohjelmia jne. Toivottavasti tästä oli apua mahdollisimman monelle! - J

I wanted to show you that editing your photos isn't that hard. And you don't need a lot of fancy editing programs. I hope this post helps you! - J

Likes

Comments

Beauty, Video

Oon niin innoissani, että sain tänään kuvattua teille tän videon mun meikkikokoelmasta! Menkää katsomaan ja muistakaa tilata mun kanava. Ihanaa viikkoa teille! - J

I'm so excited that I filmed this makeup collection video for you guys! Take a look and remember to subscribe my channel. Have a lovely week! - J

Likes

Comments

Barcelona, Food, Traveling

Ihastuin tähän paikkaan jo edellisellä reissulla, ihan vaan sen ulkonäön takia. Tällä kertaa pääsin syömään sinne ja voi että... Ensinnäkin sijainti on ihan täydellinen - kattoterassi keskellä ostoskatua, sisustus on vähän vanhakaupunkimainen, mutta silti moderni.

I actually saw this place a year ago and I thought it was so romantic. This time I had the pleasure of going there not only once but twice! First of all the location is perfect - it's a roof top terace in the middle of a shopping street. It has a romantic/vintage vibe but it's still modern.

Täällä käytiin kahdesti. Maistettiin niin beef tartaria, pasta bolognesea, sushia, patatas bravas, pihviä... ja kaikki oli hyviä. Ei mitään pahaa sanottavaa! Erityismaininta heidän susheilleen, jotka oli varmaan herkullisimpia susheja mitä oon ikinä syönyt.

We had beef tartar, pasta bolognese, sushi, patatas bravas, steak... and they we're all great! Shoutout to their sushi which was the best sushi I've ever had.

+ Cera 23
Tänne kannattaa tehdä pöytävaraus, ovelta nimittäin käännytettiin pois monet asiakkaat joilla ei ollut varausta. Ravintola sijaitsee vähän sivussa ja ulkonäkö saattaa pettää, se on sisältä todella söpö ja tunnelmallinen. Ihan täydellinen ainakin meille, kun juhlistettiin mun synttäreitä siinä samalla ja saatiin rauhassa nauttia toistemme seurasta.

I recommend you make a table reservation here - it's really popular. The restaurant might look weird on the outside but it's really cute and romantic on the inside. I think it was the perfect place for us to celebrate my birthday.

Täällä otettiin alkuun carpaccio ja mozzarellasalaatti. Pääruoaksi mä otin tryffelirisottoa ja Benkku pihvin - aivan superhyviä molemmat. Jälkiruoaksi otettiin vielä crema catalan ja death by chocolate, joiden molempien lautaset nuoltiin kyllä tyhjäksi. Tänne suosittelen kyllä menemään pitkän kaavan mukaisesti illalliselle!

For starters we had carpaccio and a mozzarella salad. For the main course I had truffle risotto and Benkku had steak - both amazing. And last but not least for dessert we had crema catalan and death by chocolate. I highly recommend this place if you want something special!

Ps. Pahoittelut, en pääse tekemään vielä Jaclyn Hillin paletista arvostelua. Mun jalan kunto on pahentunut tässä ja sillä seisominen on mahdotonta - toivottavasti se paranisi pian niin pääsisin tekemään teille postauksia!

Ps. I'm so sorry I can't post the review about the Jaclyn Hill palette. My leg has gotten worse and I can't even stand with it - hopefully it would heal soon.

Likes

Comments

Lifestyle, Thoughts

Hei! Multa toivottiin jo tovi sitten postausta mun oudoista google-hakusanoista. Tämä idea tuli tänään mieleeni, kun näin Jo's Secret-blogissa saman postauksen, joten tässä ne nyt tulee!

Googlaan siis tosi useasti kaikkea. Mun tuttuni voivat varmaan myöntää, että mun suustani kuulee useimmiten "oota mä googlaan" - oli tilanne sitten mikä tahansa.

koiran napa

Oon varmaan aiemminkin maininnut, että mua ja äitiä mietitytti ihan hirveesti, että missä koiran napa sijaitsee. Se löytyi sitten loppujen lopuksi, kai...?

osso bucco

Oltiin toissapäivänä italialaisessa syömässä ja risotto kuulosti todella hyvältä, mutta meillä kummallakaan ei ollut mitään hajua mitä on osso bucco. Jäi risotto sitten ottamatta.

isovarvas jumissa

Valittelin edellisessä postauksessa mun varvastani ja se on nyt kipeytynyt niin pahaksi, että en pysty kävelemään kunnolla enkä myöskään ajamaan autoa eli seuraavat pari päivää menee ihan maaten ja lääkkeitä syöden.

kim kardashian & reggie bush split

Hups... myönnän, oon aloittanut Kardashianit taas jälleen alusta. Halusin tietää miksi nämä erosivat, kun se jätettiin mainitsematta sarjassa.

beach quotes

Halusin Instagramiin jonkun hauskan quoten kuvaan, heh...

ankronikka

Laulettiin/hyräiltiin yhden fb-memevideon musiikkia Barcelonassa ja mua alkoi mietityttämään, että mistä se musiikki on alunperin - muistatteko ankronikan? Siitähän se sitten oli.

cubata drink

Taas oltiin vähän blondeina ravintolassa eikä tiedetty mikä on cubata drink.

janina koskenniska työ

Tätä oli haettu niin monta kertaa Googlesta, että mun oli itsekin pakko googlata, että löytyykö tällä hakusanalla oikeasti tietoa mun työpaikasta. Ei onneksi. On kyllä hauskaa välillä seurata millä hakusanoilla munkin blogiini löydetään.

uneton uni

Ilmeisesti takana on ollut huonosti nukuttu yö.

miten avata pullo ilman korkinavaajaa

Meillä oli hieman ongelmia Oonan kanssa hotellihuoneessa... saatiin pullot auki sitten hanaa käyttäen. Käytiin kyllä jokainen nurkka hotellihuoneessamme läpi.

itseruskettava haitat

Koska joku joskus sanoi, että itseruskettavasta olisi haittaa.

isac elliot äiti

Ja ihan vaan siksi, koska olen utelias :D myönnetään.

Toivottavasti piditte postauksesta! Ajattelin tulla huomenna jakamaan tänne arvosteluni Jaclyn Hillin ja Morphen paletista. Nähdään siis huomenna! - J

Sorry guys - no english translation this time but tomorrow I'll post a review about the new Jaclyn Hill x Morphe palette and that will be translated! xx J

Likes

Comments

Fashion, Lifestyle

Helou! Kattokaa miten hyvälaatuisia kuvia saatiin mun iPhonella tänään otettua. En ollut tiennytkään tämmösestä muotokuva-ominaisuudesta, jolla mun ystävä räpsäisi nämä kuvat.

Hello! How amazing these pictures are? We took them with my iPhone. I didn't even know about this setting until my friend took these pictures.

Oltiin tänään syömässä Birgitassa ja sen jälkeen kaakaolla Löylyssä. Oon onnistunut viime yönä telomaan isovarpaani niin, että sille painon laitto on ihan yhtä tuskaa, toivottavasti se paranisi pian! Huomenna jäljellä viimeinen lomapäivä, saa nähdä mitä kivaa keksitään.

Today I had dinner at Birgitta and after that some hot chocolate at Löyly. I managed to hurt my toe last night and it's so painful to step on it - I hope it'll be better tomorrow! Tomorrow is my last day off work so we'll see what we're going to do.

Fiksasin muuten myös tuon Bloglovinin osoitteen nyt, niin sieltä pitäisi päästä suoraan tänne uuteen blogiin!

I fixed the website problem and now you can find my blog from Bloglovin'.

Mitäs teillä on suunnitelmia tälle viikolle? - J

Do you have any plans for this week? - J

Likes

Comments

Barcelona, Food

Meillä oli reissussa tosi hyvä tuuri ravintoloiden kanssa. Lukuunottamatta Taller de Tapas-ravintolaa, joka oli viime reissulla mun suosikki, mutta tällä kertaa tuotti karvaan pettymyksen.

We had a really good luck with our restaurants during our trip in Barcelona. Well... if you exclude Taller de Tapas which was my favourite from our last trip but this time it let us down.

Saatiin tutuilta muutama ravintolasuositus ja ne meni niin nappiin, että joka ilta oltiin kyllä jossain ruokataivaissa. En usko, että oon millään reissulla syönyt näin hyviä ruokia.

We got a lot of tips from our friends and they were so on point! Every night was a night in a food heaven, haha.

Ehkä ykkössuosikiksi nousi Rossini-ravintola, joka sijaitsee Placa Reial-aukiolla. Benkku oli käynyt siellä edellisellä reissullaan ja yhtenä päivänä mun teki mieli kunnon pastaa niin suunnattiin sinne.

Our number one favorite was definetely restaurant Rossini which is in Placa Reial. Benkku had been there on his previous trip.


Käytiin loppujen lopuksi ravintolassa kolmesti - kaksi kertaa lounaalla ja kerran illallisella. Mä otin kaikilla kerroilla heidän pestopastansa, joka oli aivan täydellistä. Alkupalaksi otettiin carpacciota sekä bruchettaa, jotka oli myöskin todella herkullisia.

We ended up going there three times - twice for lunch and once for dinner. I took the pesto pasta everytime which was absolutely perfect. For starters we took carpaccio and bruchetta - both delicious too.

Henkilökunta tunnisti meidät jo tokalla kerralla ja saatiin sen kunniaksi kuoharilasit alkuun. Muutenkin raflassa oli todella ystävällinen asiakaspalvelu, joka on mun mielestä aika harvassa Espanjassa.

The staff recognized us when we went there for our second time and they gave us complimentary cavas for starters. They had a really good customer service which I don't think is very common in Barcelona.

Teen teille vielä yhden ravintolasuosituksen Barcelonaan toisessa postauksessa! - J

I'll share the rest of our restaurant tips in another post! - J


Likes

Comments

Barcelona, Lifestyle, Traveling

Takaisin Suomessa! Lähdettiin kyllä molemmat melko haikein mielin kotiinpäin, meillä oli niin kiva ja onnistunut reissu. Tekee mieli lähteä saman tien takaisin ulkomaille... Onneksi mulla on vielä viikko lomaa jäljellä.

Back in Finland! We were really sad to leave... we had such a good trip. Luckily I have one holiday week left.

Mentiin viimeisenä iltana aivan ihanalle dinnerille Cera 23-ravintolaan, josta jatkettiin vielä matkaa W-hotellin terassille nauttimaan drinkit. Maisemat oli kyllä aivan upeat. Onnistunut viimeinen ilta siis!

For our last night we had an amazing dinner at restaurant Cera 23. We also went to W-hotel and enjoyed some drinks as well. The view was definitely on point!

En vaan saa tarpeekseni palmuista ja muutenkin taivas oli ihanan värinen.

There's something about palm trees. I just can't get enough. The sky was really pretty too.

Tästä ravintolasta oon tekemässä teille postausta erikseen, siitä tuli meidän lempparimme! Söin jokaisella kerralla ton saman annoksen... nam!

I'm going to make a post about this restaurant for you guys - it was our favorite! I had the same pasta every time.

Puin yhtenä iltana päälleni Ivyreveliltä saadun mekon. Se oli juuri sopiva treffi-iltaan! Koodilla JANINAK20 saatte heidän verkkokaupastaan alennusta kaikista tuotteista. Tähän yhdistin uudet korkokengät ja samaan sävyyn laukun.

I got this beautiful dress from Ivyrevel and I wore it for our date night. With the code JANINAK20 you get a discount from their webshop. I paired this dress with some new high heels and a cute bag.

Meidän hotellin uima-allasalue oli todella kiva. Valittiinkin meidän hotelli juurikin tuon kattoterassin takia. Sieltä näki Barcelonan yläilmoista ja pystyi hommaamaan itselleen kivan rusketuksen samalla.

Our pool area was really nice. We actually chose our hotel because its pool and its roof top terrace. You could see the whole Barcelona and get a really good tan.

Rantapäivän jälkeen mojitoja ja hampurilaisia!

Some mojitos and burgers after beach day.

Oltiin välillä myös ihan turisteja, ainakin minä mun kamerani kanssa. Käytiin myös bussiajelulla ja pysähdyttiin Camp Noulla.

I blended in with the tourists with my camera. We also took the hop on hop off bus and went to Camp Nou.

Biitsipäivä! Vitsi miten kuuma tuolla oli... Mä en itseasiassa hirveesti tykkää rannoista vaan tykkään mielummin löhöillä altaalla. Vihaan sitä, kun hiekka pöllyää ja vesi on niin suolaista.

Beach day! Damn it was hot... I'm actually not a huge fan of beaches. I don't like the sand nor salty water.

Paras matkaseura. <3

The best company <3

Taas vähän palmuja. Benkku sanoikin, että oon kuvannut varmaan jokaisen Barcelonan palmun meidän matkalla.

Aaaand more palm trees. Benkku said I've probably taken pictures from every palm tree in Barcelona.

Platja de Barceloneta oli kyllä aivan täynnä.

Platja de Barceloneta was so crowded.

Hotellin altaalla hengailua.

Hanging by the pool.

Likes

Comments

Lifestyle

Tai oikeastaan mun syntymäpäiväni oli eilen, mutta synttärihulinoissa unohdin postata tänne. Mulla oli todella onnistuneet juhlat - ympärillä ihania ihmisiä ja kaikilla oli hauskaa!

Well actually my birthday was yesterday but I totally forgot to post about it. I had a very successful birthday party - surrounded by my friends.

Nyt on hyvästelty teinivuodet ja jatketaan eteenpäin "aikuisena". Nyt suuntaan Tampereelle juhlistamaan synttäreitäni perheeni kanssa. - J

Now I'm no longer a teenager and I guess I'm supposed to be an adult now, haha... Today I'm heading to Tampere to celebrate my birthday with my family. - J

Likes

Comments