I fredags brunchade jag och mina kompisar på Greasy Spoon. Jag tog deras "BLUEBERRY SCOTCH PANCAKES" och en matcha latte. En rejäl portion fick man, men det ska jag inte klaga över för pannkakorna var verkligen goda. Helt ärligt så var det nog dem godaste pannkakorna jag någonsin ätit. Dem var så luftiga och blåbären balanserades verkligen bra med pistage mascarpone.
Deras matcha latte var kanske inte någon höjdare men fin var den :).
Men men rekommenderar iallafall stark att ni kommer hit och provar deras pannkakor, jag kommer iallafall att komma tillbaka.



Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ingredienser

Vetedeg

  • 15 g jäst
  • 125 g mjölk (1,25 dl)
  • 285 g vetemjöl (2,75 dl)
  • 1,5 g salt (0,25 tsk)
  • 2,5 g kardemumma
  • 40 g strösocker (0,5 dl)
  • 1 Ägg
  • 55 g smör, rumstempererat
  • 1 ägg, till pensling
  • pärlsocker, att strö på
Fyllning
  • 100 g smör
  • 100 dl strösocker
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 15 g kanel (0,25 dl)

Sockerlag

  • 150 g vatten (1,5 dl)
  • 95 g strösocker (1 dl)
Gör så här
  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till ljumen, slå över jästen och blanda runt.
  2. Tillsätt resterande ingridienser förutom smöret. Körihop degen långsamt med krock. När degen gått öka temot lite och tillsätt smör pö om pö. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk glansig och fin på ytan.
  3. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 20 minuter.
  4. Gör fyllningen genom att blanda ihop smör, strösocker, vaniljsocker och kanel.
  5. Kavla ut degen 3-4 mm tjock, mer bred än hög. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan och till en rulle. Skiva till lagom stora bullar, lägg i formar. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1,5-2 timmar under en duk i en varmluftsugn med lampan på.
  6. Blanda under tiden samman vatten och socker i en kastrull och koka upp tills alla sockerkristaller har smält. Ställ åt sidan.
  7. Sätt ugnen på 190 grader varmluft. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 9-11 minuter tills de får en fin gyllenbrun färg.
  8. Precis när bullarna kommit ut från ugnen pensla bullarna med sockerlagen. Då får bullarna en fin glans och behåller saftigheten.

Likes

Comments