Igår var vi kallade till första föräldrarmötet i vårt liv för vårat barn. De sjuka är att man känner att de var inte längesen man var barnet i den situationen. Roligt!

Det var först dags för lite genomgång av verksamheten, viktiga dagar för hösten bland annat lucia och lite sånt, såå himla roligt!

Sedan var de daga för en föreläsning som jag tyckte faktiskt var väldigt intressant.
Den handlade om vikten av att läsa för sina barn redan i tidig ålder. Jag som många andra tänker att "nu är barnet för litet för att förstå, jag läser sen" är en helt fel uppfattning.
Man ska redan när barnet är som liten bebis börja och läsa. Den kanske inte kommer att förstå just där och då men de är viktigt.

Mycket av de hon sa känner jag igen mig själv i att vi gör ett bra Jobb. Ända sedan Wilma var lite har jag pratat som vanligt md henne och inte bebisspråk. Jag har berättat för henne om jag tagit på henne ett klädesplagg och vad det är för klädesplagg.
Till exempel "nu tar jag på dig dina byxor och nu tar jag på dig sina strumpor"
Det var bland annat en grej hon tog upp igår. Skönt att man tänkt rätt hittills!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är fredag och fredagskänslan borde smyga sig på. Men inte idag. Är inne i en dum period där jag inte vet var jag har mig själv. Jag orkar ingenting, känner ingen glädje, har ingen lust till något egentligen.

I onsdagskväll fick jag en panikångest attack.
Hade sån hjärtklappning att vi vägde fram och tillbaka om vi skulle åka in eller inte. Men efter en timme började de lugna ner sig.
Åkte till jobbet tidigt torsdagsmorgon och jobbade på som ingenting först, tills klockan blev runt 9 och bröstsmärtorna börjar smyga sig på igen.
Pratar med Helena som märker att de är något och jag brister ut i gråt.

Går iväg och ringer mamma som ringer om en tid till vårdcentralen. Fick en tid halv 2 men fick inga direkta svar utan får vänta på provsvar och lite sånt.

I över ett halvår har jag haft ont i nacken och känt mig väldigt stel. Men inte gjort något åt de dum som man är. Men hade hoppats på att de skulle bli bättre när jag var ledig 5 veckor i somras men de hjälpte inte uppenbarligen.
Jag tror att de har ett samband med måendet som jag beskrivit där över blandat med lite andra faktorer.

Jag fick en remiss till sjukgymnast och hoppas de kommer hjälpa sen men de fanns inga tider på några veckor. Känns hopplöst att vänta så länge när de är NU jag mår dåligt...

Jag har tagit ledigt i helgen för att bara vara, känns värt att unna sig de. Försöker lyssna på kroppen för att den ska må bra..

Tänk att vi är så lyckligt lottade som får ha Sabina som vän som bara så där skickar ett blombud till oss. Fantastisk människa!

Likes

Comments

Idag var en dag som jag kände att jag ville hitta på något med Wilma. Vi båda ät ju lediga så kände att de vore så tråkigt att bara sitta i lägenheten.
Det var alldeles för tråkigt väder för att hänga i lekparken, dessutom är hennes regnkläder kvar på förskolan.

Så fick jag idén om att gå till öppna förskolan, där har vi tyvärr inte hängt så mycket på grund av min osäkerhet. Jag blir så irriterad på mig själv att jag ska vara så osäker hela tiden. Vad kan hända? Att vi träffar lite nya folk. Ibland tror jag att jag ät folkskygg. Vill så gärna träffa nya människor men backar och blir så feg. Vad pratar man om? Hur gör man?
Det är något jag får jobba på.

Hur som helt så tittade jag på hemsidan och där stod de att de var 0-2 år idag, perfekt tänkte jag. Wilma är lite stor för dem men ändå inom ramen.

Kommer dit och Åsa undrar om vi ska på koll (Bvc ligger i samma hus) nej säger jag o säger glatt att vi tänkt leka. Då säger hon att de är upp till 1 år idag men att vi gärna fick stanna om vi Ville.
Hur typiskt var inte detta när jag väl gett mig iväg dit.

Wilma var ganska så lugn där och störde inte bebisarna så mycket som tur va, då hade vi nog gått ifrån tidigare.

Men de var ju Trotts allt inte mitt fel utan de stod fel på hemsidan så de blev Åsa medveten om.

Bild från förra veckan.

Likes

Comments

Idag har jag och Wilma varit lediga. Är jag ledig så är Wilma ledig. Så mysigt att ha en hel dag tillsammans känns som när man var mammaledig. Det bästa av allt är att vi är lediga imorgon också.

Vad har vi gjort idag då?
Vi hade bestämt en träff med Maja, axel och jenny på thimons. Himla trevligt, roligt att komma ut och träffa lite folk.
Sen gick vi hem så att Wilma fick sova middag, hon slocknade direkt lilla prinsessan.
Därefter for vi ut till lommaryd till min mamma där var även jasmine min syster och henne stund dixie. Dem två är högt uppe på wilmas favorit lista.

Vagnen skulle såklart med, med Greta i!

Likes

Comments

Det har nu gått ett sedan jag uppdaterade här sist. Sista var wilmas första riktiga förskoledag. Nu har vi kommit en bit på vägen och hon känner sig allt mer tryggare på förskolan. Till och med så trygg att hon inte ens vill hem när jag ska hämta henne.
Men lämningen har varit ganska jobbig ända tills nu egentligen. Hon har gråtit och inte velat lämna ens famn. Men de går snabbt över har vi märkt. Hon tycker de är så roligt där.
När jag hämtat henne så har jag smygit in för att hinna se henne i leken eller vad dem nu gör. Härom dagen kom jag när dem satt och ritade. Så roligt att se henne sitta där och ha sin kommunikation med förskoleläraren eller en kompis. Sen får hon syn på mig och skriker av lycka. Men sedan springer hon iväg och jag går kämpa i 10 min att få med henne. De är ett gott tecken gissar jag. Haha.

Nu har de börjat skriva på tavlan om att de går vattkoppor och idag läste jag även löss.. En helt ny värld för oss att börja ta itu med sådant..

Likes

Comments

Igår var första riktiga förskole-dagen för wilma. Jag önskar så att kunna säga att de kändes bra. Men de kändes fruktansvärt att lämna henne.
Vet inre hur jag i ord ska kunna skriva hur hon är.

Vi rullade in vagnen innanför grindarna och jag ser redan då på Wilma att hon vänder sig om i vagnen och får panik, hon börjar gråta och vill absolut inte gå ur vagnen. Vi tar oss in men ser att alla barnen är ute så vi går ut. Där mötte vi upp wilmas huvudfröken. Wilma gråter fortfarande och vill inte, vi sätter oss i gungan för de lockade henne, för sitter hon lite och släpper de jobbiga. Tills jag måste gå. Jag säger hejdå och berättar att jag ska jobba ( som hon tar hur bra som helst när vi säger hejdå hemma) och kramar om henne. Då får hon panik igen, gallskriker på ett sätt som jag aldrig hört innan. I hennes skrik så skriker hon mamma, det låter som att hon tror att vi aldrig mer kommer träffas.

Jag vet att de bästa ät att bara gå, så jag gjorde de. Känslan att jag sviker henne får mig att börja storböla.. Det värsta jag varit med om, vända ryggen mot min dotter! Helst hade jag bara velat ta upp henne i famnen och gå hem med henne. Men de stjälper mer.
Vi måste ju jobba,tyvärr!

Jag går in till avdelningen och hänger hennes väska på plats och träffar en annan fröken som kramar om mig o pratar med mig. Hon visade mig fönstret och där igenom såg jag att Wilma redan var glad igen, vilken lättnad! De var så skönt att se. Men känslan att jag svikit henne har borrats fast i mitt hjärta... Skriket,paniken, orden mamma!


Hoppas hoppas att detta vänder snart! Att de går lätt att lämna henne för jag vet ju att hon har de så bra där. Hon äter, leker och sover bra där.
Älskade du!

Likes

Comments

Idag åkte vi en sväng till Borås. Vi hade hittat en bil på blocket hos en firma. Vi har aldrig riktigt varit nöjda med den förra bilen pga bagagen och massa annat. Ingen familjebil direkt.

Men denna känns hur bra som helst och den ska vi nog kunna komma överens med länge hopps jag!

Äntligen fick jag vara med och bestämma haha. *glimten i ögat*

Likes

Comments

Att inskolningen skulle kännas så här jobbigt i mitt hjärta skulle jag aldrig kunna tro. Jag vet egentligen inte vad jag hade förväntat mig om hur de skulle gå? Jag tänkte inte på hur de skulle bli om Wilma skulle panikgråta när vi gick därifrån.

I torsdags kom de omtalade bakslaget som alla har pratat om att de kan komma. Det gjorde de minsann. Jag var inte med utan de var bara Eric som lämnade. Jag fick ett sms där han skrev att han var påväg hem och storgrät! Jag som befann mig på jobbet började genast gråta och få ont i magen alla känslorna om att mitt barn kände sig otryggt.

Han berättade att när dem hade kommit in och han skulle gå så hade hon klängt sig fast på honom och börjat gråta och skrika. Hon hade hållit fast sig så hårt att hon klöste honom. Han fick absolut inte gå. Sen hade en av pedagogerna (wilmas huvudpedagog) frågat Eric om de var okej att hon bara tog Wilma och testade. De gick Eric med på fast de var så jobbigt för även honom. Då så hade dem sagt att han skulle gå iväg och om de skulle bli för jobbigt för Wilma så skulle dem ringa.

Han hade hört henne skrika efter pappa hela vägen ut. De värsta han varit med om.
När han säger så så förstår man att de varit jobbigt. Jag hade aldrig klarat de.
Tycker de är så fruktansvärt jobbigt även att jag inte var med och såg de.

Man känner att man sviker sitt barn. Att hon känner sig otrygg när man lämnar henne så. Från att bara varit med mamma och pappa till att vara utan dem två som är hennes trygg punkter.

Jag pendlar så i mina tankar om att jag tycker det är bra för henne att börja på förskola och att det är så jobbigt att jag hellre velat vara hemma med henne.

Det här med inskolning är verkligen de värsta jg varit med om nu när hon visat sån förtvivlan.

Det gör så ont i mammahjärtat!

Älskade barn, du betyder så galet mycket för mig att de gör ont..

Likes

Comments

Idag var de dags för den fjärde inskolningsdagen. Vi gick till förskolan kl 9, lite förväntansfulla över vad som skulle ske idag. Wilma vet exakt vart man går in någonstans redan nu och letar genast upp lite Leksaker.

Vi satt som vanligt och tittade på från håll när hon lekte. Runt halv 10 var de dags för fruktstund och Wilma fick återigen följa med ut till köket och hämta lite frukt.
Då sa ena förskoleläraren till oss att vi kunde lämna under frukten och se hur de går. Visst sa vi och tänkte att vi skulle sätta oss i personalrummet igen och vara tillbaka om en kvart.
Men då sa hon att hon tänkte att vi skulle komma vid 11 och hämta henne och både jag och Eric tappade hakan och blev lite paffa, de var vi inte beredd på men de skulle noga jättebra.
Wilma var så inne i att de var fruktstund så hon tyckte inte de var så jobbigt när vi sa hejdå.

Vi gick därifrån pirriga och de kändes väldigt lustigt men ändå så roligt. Vi gick hem och passade på att plocka lite i nya lägenheten. (Mer om de i ett annat inlägg)

När klockan blev strax innan 11 så gick vi iväg och hämtade henne då var dem ute och lekte. Wilma hade så roligt att de var ingen stor grej att vi kom dit. Ingen bamsekram eller något. Bara sa hej och babblade på sitt sätt vad hon gjorde för något. Gott tecken skulle jag säga.
Det var knappt så vi fick henne därifrån.

Hon slocknade ganska fort när vi kom hem våran lilla men så stora tjej.

Likes

Comments

Idag blev jag så glad när jag dubbeltittade på schemat. Jag började kl 12 istället för vid 7 på morgonen som jag trott från början.
Vilket betydde att jag faktiskt kunde följa med på den tredje inskolningsdagen. Så himla roligt.

Idag kom vi dit vid 9 igen, de var väldigt få med barn så det var alldeles tyst där. Vi trodde nästan att dem gått iväg någon annanstans. Men så fel vi hade för där inne satt två fröknar och några barn.
Wilma gick in till ritrummet och satte igång att rita ihop med några andra barn. Då var hon lite tillbakadragen och ville helst sitta i mitt knä. De gjorde absolut ingenting.
Efter en teckning och lite pillande bland kritorna så fick hon nog och hoppade ner och hittade andra grejer att leka med. Dockvrån var minst lika rolig idag som dem andra dagarna.

Efter en hel del lek så var de dags för fruktstund igen, Wilma valde äpple ännu en gång och pt med god aptit.

Sen gick hon iväg med en av fröknarna och tvättade händerna, kvar satt vi och bara tittade på. Hon är så duktig vår lilla tjej. Hon känns väldigt trygg där.

Klockan började närma sig halv 11 och en av fröknarna började duka fram för mat. Kul tyckte Wilma och hjälpte henne att duka fram. Hon fick massa beröm för att hon var så duktig. Hon fick sedan följa med fröken och lämna matvagnen i köket som låg lite längre bort.

Klockan 11 var de dags att åka hem igen efter ännu en lyckad inskolningsdag.

Likes

Comments