Tyckte lite synd om stackars sambon som inte fick någon mat förrän jättesent igår kväll när jag jobbat färdigt, så bestämde mig för att göra mig till lite i köket idag som kompensation. 😉

Har marinerat en hel kotlettbit i honung och citron i två dagar nu så den åkte in i ugnen på en liten äppelbädd. Till det gratineras halverade nypotatisar med flingsalt och en liten finhackad röra av soltorkade tomater, vitlök, egenodlad färsk basilika från mitt nya "växthus" och fetaost. Tänkte leta upp någon form av grönsaker också till detta. Och gräddsås såklart! Även den med honung och citron.

Jag är hungrig i alla fall så det får jag hoppas att han också är! 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hade verkligen tänkt rida idag, men var tyvärr helt slut och orkade inte köra någonstans... Då blev jag extra lycklig över att få ett meddelande senare på kvällen om att han faktiskt hade fått komma ut ändå! 😃 Och det är inte bara Audur som blir väl omhändertagen. Förra helgen kom det en bild på en väldigt välborstad Alin som fått bli av med en hel massa päls. 🐴 Så tacksamt det är att få lite hjälp! 💕

Likes

Comments

Har sett reklamen för den här ansiktsmasken på Facebook och överallt i flera år så blev till slut tvungen att prova. Kan säga att den satte sig som en klister i ansiktet! Den drog iofs upp fler småhår från ansiktet än pormaskar, men huden kändes väldig ren och len efteråt. ;)

Likes

Comments

För min del är det ett bra tag kvar innan det börjar bli dags, men nu kan ju ändå en del andra nykomlingar snart vara redo att titta ut. Och jag börjar bli väldigt nyfiken på årets skörd av fölisar!

Mest nyfiken är jag såklart på min egen Flosi-bebis som Alin bär på, men hagkompisen ska ha en efter Gaukur en hel månad innan, så den sista tiden blir nog lite extra dryg att vänta.

Jag är också väldigt nyfiken på första årgången efter Skinfaxi eftersom jag ska lämna till honom senare under sommaren. De som väntas i år lär ju ha hunnit komma innan dess eftersom jag inte kan lämna förrän i juli.

Änghagas hingstar är också alltid väldigt roliga att följa. Framförallt Limbós avkommor är väldigt spännande för mig eftersom de ändå blir halvsyskon till min guldklimp. Óskar har lämnat ett par läckra splash-föl bland sina avkommor och i år kommer ju snygge Jókers första årskull med bara skäckar. Kan undra om Ann-Sofies Nattrún blir först ut? Då hinner jag se den under Isi cup.

Om inte annat så hoppas jag på att kunna åka på en fölvisning i september och se några fler sötnosar där. :)

Min guldklimp Ardur med mamma Alin när han var alldeles nykläckt i april 2014.

Likes

Comments

Att skjuta upp saker är väldigt lätt. Och kan kännas som ett bra beslut ibland. Åtminstone tills det är dags att ta tag i problemet igen. Så nu sitter jag här och skriver en rapport så här under påskdagarna... 

Anledningarna till att jag prioriterade bort den här 15-20-sidors-rapporten vid den här tiden förra året är många. Den stora boven i dramat (och den mest onödiga egentligen) var att vi la en väldig massa tid på att planera och genomföra en gaedingakeppni-clinic på Tingsryds travbana. Att rodda ihop en tävling med över 50 starter, massa sponsorer och priser och olika försäljare tar med tid än man kan tro, framförallt när man vill ha med stam, färg, ålder m.m. på varje häst i programmet. För att inte tala om alla frågor folk ställde om allt ifrån upplägg, anmälningar och om man rider flera på banan samtidigt (vilket man alltså inte gör i GK). Dessutom hade jag lovat bort mig tre heldagar som funktionär på Isi Cup.

Parallellt med detta monsterprojekt höll jag också på att byta tjänst inom företaget. Samtidigt som jag skulle gå över mer och mer på min nya tjänst och komma igång med min försäljning där, så hade jag också en hel del inbokade dagar kvar på kontoret under både dagtid och på innesäljarkvällarna där vi hade ett nytt gäng studenter på väg in. Och givetvis var det också under samma period som årsredovisningen för förvaltarskapet skulle göras och skickas in.

I skolan fick jag prioritera att gå på seminarierna (till vilka jag hade 2 timmar körtid fram och tillbaka), vilket såklart gick ut över själva rapportskrivandet. För att ens få lov att skriva kandidatuppsatsen senare under terminen var jag dessutom tvungen att fixa till och lämna in ett par kompletteringar som jag haft släpandes under andra och tredje året. Och så skulle vi såklart hitta grupper och lämna in ett PM med tänkt tema innan kursstart. Nu blev vi tyvärr inte godkända på uppsatsen förra våren i alla fall, men den kommer vi att ta tag i igen under april-maj så att det sista i skolan är undanstökat sedan. (Y)

Men allt var såklart inte bara jobb, jobb, jobb förra våren. ;) Dels så hade jag fortfarande två fina hästar att träna i stort sett varje dag eftersom vi inte hade upptäckt Alins skada och dels så var det såklart en väldigt speciell person som upptog väldigt mycket tid och tankar. <3 Att vara lite nykär är härligt, men inte helt optimalt för koncentrationsförmågan! ;)

Så allt som allt så var det väldigt svårt att få ihop någon rapport under den perioden. Jag kan kanske inte säga att jag är nära att vara nöjd med den ännu heller trots att den ska in på söndag kväll, men jag är i alla fall igång och det går framåt. Har tack och lov sällskap av Natalie som också skriver på sin. Det går inte jättefort för oss när vi sitter ihop, men det går åtminstone bättre än när vi sitter på varsitt ställe och tänker på allt annat än det vi ska...

Likes

Comments

Igår passade jag och Natalie på att ta en härlig långritt till en sjö jag inte besökt tidigare, och där vi satt ganska länge och myste i vårsolen. Hade satt sadelväskor på Vilda så att vi kunde plocka med oss lite dricka och fika. Audur var väldigt förtjust i skorporna från Pågen Brioche, som jag fick genom att vara testpilot åt Smartson. Och även jag och Natalie tyckte såklart att dessa med smör- och vaniljsmak var mycket godare än de vanliga, som ingen av oss gärna äter utan smör eller annat pålägg.

Här satt vi bra! :)

Och lite mys han vi med såklart. :)

Audur tyckte att skorporna var mycket godare än de små grässtrån som höll på att kämpa sig upp... Förståeligt! ;)

Likes

Comments

Tjohooo, jag vann min senaste drömhingst på Isi Cups hingstauktion! :-D Hjärtat dunkade värre under slutet av budgivningen än under värsta löparrundan så jag vet inte om det var bra för mig med så mycket spänning, men nu är det värt det. ;)

Skinfaxi fra Lysholm är en mycket lovande fyraåring som kommer att besöka Skeppargården i sommar då han är fullbokad i Danmark och inte har samma begränsningar här i Sverige. Mamma Sæla frá Þóreyjarnúpi blåste oss nästan av gräsmattan i passläggningarna på förra årets Isi Cup och före exporten från Island betäcktes hon med självaste Kiljan fra Steinnesi (totalbedömd 8,78 med 9,07 för ridegenskaper). Mamma Sæla har såklart också en mycket fin bedömning (totalt 8,23 och 8,25 för rid) och hon är efter en annan av mina favorithingstar; Hágangur frá Narfastöðum (total 8,31, rid 8,25). I stamtavlan finns dessutom Klettur frá Hvammi, Gustur frá Hóli, Glampi frá Vatsnleysu och Oddur frá Selfossi, m.fl. Om man nu bryr sig om blup så har Skinfaxi 120 nu i år, men det som är desto viktigare är såklart att han förhoppningsvis också får en fin bedömning oavsett om det blir detta året eller nästa. Sedan är han såklart himla vacker som isabell med stjärn, men det påverkade (faktiskt) inte mitt val. Ett föl i kombination med Alin kan ju precis lika gärna bli en fux eller rödblack som en isabell och jag har ju redan Ardur som har (ungefär) samma vackra färg.

Jag hade visserligen nästan bestämt mig för att inte satsa på en unghingst i år, men avel är ju ändå en chansning så jag får väl köra varannan gång. ;) Första gången chansade jag ju på Limbo från Änghaga när han bara var två år gammal och avkomman Ardur från Lilla Röaby som är i samma ålder nu verkar ju lovande. Senast körde jag på ett säkrare kort med Flosi från Rooslunda och det fölet väntar jag fortfarande på. Så nästa gång får det kanske till slut bli Limbos vackra pappa Hósías fra Engholm. Om jag inte hinner komma på andra tankar innan dess. ;) Kristall frá Búlandi är väldigt läcker. Mío från Änghaga är jag mycket spänd på att se utvecklas och likaså deras Jóker och Óskar. Sedan kan jag ju inte förneka att Viking från Österåker är något av en dröm... Och det dyker ju upp nya spännande hingstar hela tiden, men det är nog inte lönt att hoppas på att någon lånar hit Konsert frá Hófi på station. ;)

OBS: Bilden är inte min, utan den som låg som annons i auktionen. Ser fram emot att få se honom IRL och kanske få möjlighet att ta lite egna bilder om jag har tur...

Likes

Comments

Idag har jag haft inte mindre än 3 olika telefonförsäljare som ringt från olika bolag, men de två senare kunde jag inte ens svara på eftersom jag redan satt i telefon då. Och den första var inte så trevlig heller. Trots att jag presenterade mig med Janet när jag svarade så envisades han med att kalla mig "Jeanette" i varannan mening till att börja med. Inget gott första intryck. Samtalet fortsatte inte precis bättre därifrån:

Han: Du har deltagit i en tävling på internet där vi är samarbetspartner.
Jag: Jag började fylla i någon, men det var bara en massa produkterbjudanden som jag inte är intresserad av, så jag fullföljde aldrig.
Han: Tävlingen är ett steg i vår produktutveckling och därför har jag ett erbjudande till dig Jeanette.
Jag: Tack, men jag är som sagt inte intresserad.
Han: Du får blablabla Omega3 blablabla Jeanette.
Jag: Jag får inte ta Omega3 så jag är inte intresserad.
Han: Du får i alla fall blablblabla Jeanette.....
Jag: Jag får som sagt inte ta Omega3 så jag är inte intresserad
Han (irriterat): Jaha, okej då, hej då.


Hur svårt ska det vara att lyssna när man säger redan från början att man inte är intresserad?? Anledningen till att jag blev irriterad har faktiskt ingenting att göra med att han slösade några minuter av bådas tid, utan för att jag vet att han antagligen stört flera hundra personer till på samma sätt idag och ger alla telefonförsäljare dåligt rykte. Jag är personligen inte ett dugg intresserad av sådana som ringer om vitamintillskott, strumpor, tidningar eller el-avtal (eftersom jag bara stått på ett enda under 1 år av mitt liv), men däremot arbetar jag själv med seriösare utringande verksamhet. När jag och mina kollegor ringer så gör vi det nästan uteslutande till befintliga eller gamla kunder, såvida det inte är någon man träffat på något event och lovat ringa upp. Och vi säljer ansvarsfullt och med kundvård i åtanke! Är kunden inte intresserad kan man tacka ändå för att de tagit sig tiden att svara, utan att försöka pracka på någon offerter de inte vill ha. Då är det mycket bättre för oss båda att jag ringer nästa nummer där den som svarar faktiskt kan vara intresserad av det jag har att erbjuda. Jag önskar verkligen att fler företag jobbade så... Det hade det säkerligen tjänat på.

Likes

Comments

Ni vet när man har en riktigt dålig dag? När man bara skulle vilja skita i precis allt, inte kan glädjas åt sånt som är bra och helst bara vill avreagera sig på något destruktivt och dumt vis. En sådan dag hade jag idag. Så trots att jag egentligen skulle ha hållit mig hemma idag så kunde jag inte låta bli frestelsen att smita ifrån problemen när Natalie messade och frågade om jag ville hänga med ut och rida. Vi bestämde oss för att trotsa regnet och blåsten och mötas upp i Binga på eftermiddagen.

I bilen dit var jag både arg, ledsen och frustrerad och ville mest av allt bara hitta en riktigt lång uppförsbacke, låta Audur få sträcka ut i en rejäl vansinnesgalopp så att kraften och fartvinden kunde blåsa bort alla negativa tankar... Bara tanken på en sådan galopp räckte för att jag skulle vara i en annan stämning när jag kom fram och när jag väl hoppade upp i sadeln var jag redan i bättre balans. Jag tror att vi skrittade i över två timmar och pratade om allt möjligt. Visst att det var lite kyligt om händerna på slutet av rundan, men humöret förbättrades för varje steg jag kände honom ta under mig.

Jag brukar i och för sig säga att en katt är det enda som kan få mig helt lugn och avslappnad i själen, men mina hästar är inte långt efter. De gör så oerhört mycket för mitt välmående och jag är glad att jag äntligen har kommit ihåg hur viktiga de faktiskt är för mig. Inte bara att de finns där för mig heller, utan också att jag finns där för dem, oavsett om det handlar om att vi ska ut på tur eller om det så bara är för att stanna till och hälsa och kolla så att allt är okej. Någon har sagt att "having a horse is all the theraphy you need" och jag kan absolut erkänna att jag säkerligen hade behövt en hel del timmar hos en duktig psykolog genom åren om det inte vore för hästarna, och då är det framförallt Audur som fått bära mig igenom merparten av mina bekymmer. Även om vi haft våra kommunikationsproblem de senaste åren han och jag så känner jag mer och mer igen den där hästen jag förälskade mig i redan på hundra meters håll för snart 6 år sedan. Och jag är långt ifrån redo att ge upp honom trots att jag fått det rådet många gånger och från flera olika håll! Gör jag det så undrar jag om jag inte lika gärna skulle kunna ge upp mig själv på samma gång...

Och ridturen var såklart möjligt tack vare älsklingen som var uppe tidigt i morse och fixade nya skivor och belägg till mina bromsar som plötsligt började bråka igår. Det är minsann inte så dumt att ha en händig mekaniker i hushållet!

Likes

Comments

Jag har egentligen inte särskilt mycket att klaga på, men den här vintern har känts ovanlig lång och tung och jag har haft väldigt många dagar då jag inte mått så värst bra, men nu har det börjat gå åt rätt håll igen! Och oavsett om jag är ute eller inne så känner jag att ljuset och lite tillfällig vårvärme gör skillnad för orken, så den senaste veckan har det varit fokus på flera fronter.

För det första så har jag lagt en hel del tid på att försöka få lite bättre ordning på vårt hem, så det har blivit en massa städande, sorterande, omorganiserande. Idag var jag dessutom lite elak också och tvingade sambon att hjälpa till ett par timmar på förmiddagen istället för att låta honom starta det f********e tv-spelet. Det funkar inte riktigt att säga försöka att det är söndag och vilodag när det råkar vara den enda dagen på hela veckan man håller sig hemma. ;)

Men det har ju inte bara varit slit heller denna veckan. Man vill ju ta vara på solljuset! :-D Så en liten joggingtur med hunden och tre långa ridturer på den röde har den hunnit bli. Vi hade det ju rätt kämpigt med kommunikationen förra året, men det har gradvis bättras igen under den senare delen av vintern och nu börjar han äntligen kännas igen så det är väldigt skönt! Och så har jag precis börjat få lite hjälp med honom också av Anna i stallet eftersom stoet hon rider i vanliga fall ska föla i vår. Det märks att han trivs med att få göra av med överskottsenergin och få aktiveras oftare, så då är det lättare för mig också att känna att det är roligt och att jag orkar. Och framförallt, Audur verkar nöjdare med livet än på ett bra tag! Och Alin är lycklig när hon blir kliad. Nu när pälsen trillar för fullt så behövs det ju lite extra!

Imorgon blir det en sväng till Sölvesborg för att fira gammelmorbror som fyller 80 år just på skottdagen. Förhoppningsvis hinner jag ta en sväng på Ryssberget med Hjalti också. Pratade med mamma i eftermiddags som sa att hon motionerat honom idag så att han inte är för taggad imorgon eftersom hon vet att han ofta blir det när jag väl kommer hem. Lite roligt att det blivit lite ombytta roller där! Annars har det alltid varit jag som motionerat ur honom det värsta när det behövts. Även om han har utvecklats så enormt trevligt på så många vis är han fortfarande en alldeles för intelligent häst med väldigt stor integritet och han tvekar inte att visa att han är lite stött om man inte hälsat på på länge, men det brukar tack och lov gå över rätt fort. Speciellt om man har morötter med sig, så jag får väl fjäska lite. Har sett fram emot att testa sadeln mamma köpte till honom av Karin Åberg i höstas också eftersom jag bara tog honom barbacka sist.


​Audur och Alin är så söta som kommer och möter mig i hagen så fort jag ropar! :)

Likes

Comments